na ciacho

A proszę bardzo:
Słonecznik:
30 dag słonecznika łuskanego, 5,5 kostki masła, 3 łyżki mleczka i 15 dag cukru - wszystko to zagotowac na patelni a nastepnie wyłozyc na blaszkę (nie wysmarowana i nie na papier bo się przyklei) i do piekarnika na 200 stopni aż uzyskaja złoty kolor
puszkę słodzonego mleczka skondensowanego zagotować (2,5 godziny) czyli zrobic karmel (puszka musi byc cała przykryta woda przez cały okres gotowania
mleczko poczekac aż wystygnie i połączyć z kostką masła- utzrć na gładka masę, dodać połowę pokruszonego słonecznika (tego upieczonego)
przygotowac ciemny biszkopt ( normalny z domieszką kakao)
herbatniki namoczyć w wódce, ale krótko oby się nie rozmoczyły
przygotowac polewę (rozpuścic mleczna czekoladę z 3 łyżkami smietany i 1 łyżeczka kako)
Układac warstwami- biszkopt, masa karmelowa, herbatniki, polewa i reszta słonecznika
Ciasto pycha smakuje jak jakies orzechowe
