Autor Wątek: depilatory  (Przeczytany 34087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Odp: depilatory
« Odpowiedź #30 dnia: 3 Maja 2010, 20:56 »
ja przez kilka lat depilowałam się woskiem i uważam, ze jest to lepszy sposób od depilatora, bo nie dość, ze szybszy to i dokładniejszy...
dlaczego nie pomyślałam o maszynce do podgrzewania wosku jak mąż wybierał dla mnie depilator :drapanie:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #31 dnia: 3 Maja 2010, 21:19 »
wsio można kupić na allegro...
ja mam taki zestawik

teraz tylko dokupuję wkłady i paski...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #32 dnia: 3 Maja 2010, 22:55 »
ja dopiero od tygodnia używam depilatora (tzn dopiero raz użyłam  :P ), nie mogłam się przekonać do tego cudu aż w końcu zostałam do tego "zmuszona" gdyż dostałam w prezencie od męża... i szczerze mówiąc jestem zachwycona, nastawiałam się na ból a tu nic ... nawet fajne uczucie  :P na szczęście włoski nie wrastają.

mam taki z babyliss, ma 72 pęsetki, (swoją drogę jak dla mnie świetna firma, mam z niej też prostownicę)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #33 dnia: 4 Maja 2010, 09:09 »
widziałam na allegro takie
tez miałam kiedys prostownice z tej firmy
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #34 dnia: 4 Maja 2010, 20:16 »
ładna ma szatę ::) :D :D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #35 dnia: 9 Czerwca 2011, 13:20 »
podbijam temat..

szykuję się na kupno depilatora.. może jakiś mi polecicie?
czy ktoś miał do czynienia z remingtonem?
http://www.fabrykaagd.com.pl/index.php?cID=37&pID=557

czy lepiej kupic sprawdzonego Browna?
http://www.ceneo.pl/285578

cena jaka chce przeznaczyć to do  200 zł. Pomożecie wybrac cos sensownego?

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Lipca 2011, 10:50 »
Mój Phillips właśnie się zbuntował (w końcu! :P) więc też chętnie poczytam jakie polecacie.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lipca 2011, 23:01 »
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=10854868

ja niedawno stałam się posiadaczką tego brauna
jest super chociaż nogi nie są super gładkie jak w reklamie
ale można używazc pod wodą i nie ma kabla
boli jak cholera ale na mnie nie patrzcie bo ja pomimo tego że jestem blondynką, mam mega mocne włosy i generalnie nawet regulacja brwi sprawia mi niesamowity ból
ale rok zaprawiłam swoje łydki woskiem i teraz już dwa razy użyłam mojego kochanego brauna

ale jestem w stanie zrobić sobie tylko łydki wyżej nie dojade
bol nie do wytrzymania

a jesli chodzi o krosty to mam i całe mnóstwo i ostatni u siostry posmarowałam się żelem Tanity po depilacji
i powiem szczerze że pozytywnie mnie zaskoczyl
juz po jakiejs godz mogłam sie pokazać ludziom

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline wadek33
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Marca 2015, 14:02 »
Również mam depilator Silk-épil Xelle Brauna.  Potwierdzam, że jest rewelacyjny.  Wyrywa dokładnie nawet najkrótsze włoski i przy tych najkrótszych właśnie zabieg jest najmniej bolesny.  Lampka rzeczywiście bardzo funkcjonalna, nie wyobrażam już sobie depilatora bez lampki.  Świetne są te wszystkie nasadki, zawsze można je dopasować do aktualnych potrzeb.

Offline welonek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Marca 2015, 08:11 »
nie lubie depilacji i depilatorow bo mam bardzo wrazliwa skore, a depilacja
niestety nawet bardzo dobrym depilatorem boli, ostatnio facet kupil mi brauna
model chyba 7681- jest zdecydowanie najlepszym depilatorem spośród wszystkich
ktore mialam. 

Offline hazelnutincarmel
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Kwietnia 2015, 14:00 »
Dla mnie najlepszy jest depilator Philips - boli, bo boleć musi, nie ma opcji :D Ale idzie sprawnie i szybko. Mam już drugi, i "nieowłosionymi" nogami mogę polecić :D Sprawdź sobie np. na Okazje.info albo innych stronkach opinie poszczególnych modeli. Ja mam taki już kilkuletni, z nasadką do zamrożenia :D

Offline magdusia86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Kwietnia 2015, 15:00 »
Generalnie każdy depilator znanej firmy będzie dobry, pod warunkiem, że będzie wyposażony w tzw.  nakładkę na głowicę.  nakładka ta ma takie malutkie masujące kółeczka, na stelażu i chroni przed wciągnięciem skóry, a to nie jest przyjemne uczucie. . .  Ja używam Brown Silk epil z taka właśnie nakładką i jestem bardzo zadowolona:-)

Offline Pikkolo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Lutego 2016, 16:00 »
Polecam depilację laserową, kilka zabiegów i żegnasz problem raz na zawsze. Ja wykupiłam sobie w Vici Clinic w Krakowie 5 zabiegów a szósty dostałam gratis. W tym salonie mają też dwugłowicowy, najnowocześniejszy laser Light Sheer Duet, dzięki któremu zabieg jest prawie bezbolesny. Miałam problem wrastających włosków, który też laser rozwiązał.

Offline Megumi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 1 Sierpnia 2016, 12:03 »
To raczej nie dla mnie urządzenie, ponieważ mam bardzo wrażliwą skórę.

Offline czapisza
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: już był
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Kwietnia 2017, 12:58 »
To może spróbuj depilacji pastą cukrową a potem pochodzić na zabiegi epilfree. Pomęczyć się trzeba najpierw, ale pasta cukrowa i tak boli mniej niż wosk, ale jest to jednorazowe, potem zabiegi są już bezbolesne, a nawet przyjemne.

Offline figaczek23

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
  • Ślub w: Gdańsk
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Maja 2017, 09:26 »
Według mnie kupno depilatora to strata pieniędzy. Nawet depilacja nóg boli niemiłosiernie, w dodatku mi depilator prawie wcale nie usuwał włosków, nie mam pojęcia, dlaczego,gdyż nie są szczególie mocne i większość ze stosowanych przeze mnie kremów doskonlae sobie z nimi radzi.Ja miałam depilator Brauna,kupiłam go rok temu za około 120 zł.Na szczęście była akurat organizowana taka akcja, że jesli komus depilator nie przypadł do gustu, mógł go odesłać na adres firmy i otrzymać z powrotem pieniądze.Ja tak zrobiłam i od tej pory trzymam się od depilatorów z daleka.Niedawno kupiłam sobie na allegro pastę cukrową.Próbowałam dwa dni i też nie wiem, co jest grane.Prawie w ogóle nie usuwa mi włosów.Może coś źle robię...

Offline czapisza
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: już był
« Odpowiedź #46 dnia: 30 Maja 2017, 11:18 »
No wiesz samemu ciężko jest to zrobić ja kiedyś wpadłam na pomysł żeby sobie woskiem pachy wydepilować nie mając o tym bladego pojęcia, efekt był taki, że miałam podrażnione pachy , bolały straszliwie. Idź do kosmetyczki na pastę cukrową, na pewno efekt będzie dużo lepszy, a potem jak pisałam wyżej warto sobie zrobić kilka zabiegów na utrwalenie efektu.

Offline wielik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.10.2017
  • Ślub w: Toruń
« Odpowiedź #47 dnia: 1 Czerwca 2017, 18:44 »
ja taka depilacje robię sama w domu już od kilku miesięcy, fakt na początku trochę było z tym roboty z podgrzewaniem a to mi wystygło , a to było za rzadkie, ale trening czyni mistrza
Składniki to cukier, miód i sok z cytryny. teraz robię sobie wikeszy zapas i przechowuję w opakowaniu po starym wosku i w nim tez podgrzewam.Rzeczywiście jest mniej bolesna ta depilacje, mniej jest czerwonych krost.

Offline krystyna88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 5 Listopada 2017, 15:24 »
nie mam kiedy korzystać z depilatora, poza tym mam jakiś stary, sprzed 5 lat. Teraz chodze do warszawskiego salonu REKLAMA NA FORUM  JEST PŁATNA i mam depilację woskiem premium, do lata na pewno moje nogi bedą niemalże bez włosków.
« Ostatnia zmiana: 5 Listopada 2017, 15:32 wysłana przez ~Ania~ »

Offline mareckidoch
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Stycznia 2018, 18:31 »
muszę jakiś wybrać na prezent żonie

Offline bernatka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Maja 2018, 12:54 »
jak chcesz coś kupić to pomyśl o takim ipl, sama mam od babyliss, trochę odkładałam ale uważam że zakup się opłacił, bo efekt jest, mój model sam dopasowuje się do karnacji, ma dwa tryby i też dodatkową nasadkę do bardiej wrażliwych miejsc