Autor Wątek: Restauracja Astra Dąbrowa Górnicza  (Przeczytany 37716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.08.2008
Odp: Restauracja Astra Dąbrowa G.- bardzo proszę o opinie! PILNE!
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Maja 2009, 19:46 »
Witam.
23 sierpnie 2008 roku w Astrze odbywała się nasze wesele. Jeśli mogę coś napisać o lokalu, to było lepiej niż się spodziewaliśmy. Sala przestronna, na parkiecie nikt się o nikogo nie objiał (mieliśmy 90 gości), podest dla zespołu (u nas był zespół 3 osobowy) był równiez w sam raz. Jeśli chodzi o obsługę i organizację, to bardzo profesjonalnie podeszli do każdej kwestii. Zarówno Właścicielka, jak i obsługa spisali się na medal. Pani właścicielka chętnie służyła nam pomocą w każdej kwestii, a obsługa na prawdę godna polecenia (szybko były zmieniane brudne sztućce i naczynia - kelnerzy przy tym byli "niewidoczni" wśród gości - wszystko przebiegało sprawnie i bez żadnego problemu (żaden z gości nie musiał prosić się ani o posiłek, czy napój). Klimatyzacja działała, wystrój powalił nas na kolana: żywe kwiaty na stołach, pieknie przystrojone stoły, smaczne i wykwintnie podane dania - to wszystko sprawiło, że bardzo miło wspominamy ten wyjątkowy dzień. Goście również chwalili sobie przyjecie. jesli ktoś chciałby obejrzec jakieś fotki z sali, to moge przesłać na pri. Pozdrawiam

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Maja 2009, 17:37 »
W takim razie moze sie tam coś pozmieniało. Ja byłam na weselu w 2007 roku.
Kwiaty na stolach byly wtedy sztuczne. A podest na 100% byl na max 3 osoby!

Offline elka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Maja 2009, 21:03 »
Najwidoczniej, coś się zmieniło.

Offline kasia 80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Czerwca 2009, 20:50 »
witam, ja też miałam okazje być na weselu w restauracji astra,szczerze mówiąc żadna rewelacja,bardzo zraziły mnie brudne sztućce ułożone na stole do obiadu oraz trafił mi sie kieliszek brudny od szminki. Obsługa fatalna pani "kelnerka" ,która upuściła na mnie deser wie o czym pisze. . . !!!Minus za to że na małej sali była druga impreza. Ps duży minus za otoczenie sali. Pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #34 dnia: 8 Czerwca 2009, 07:59 »
Jak na razie to na dzień dzisiejszy sztuczne kwiaty to wielka kicha. Ostatni krzyk mody to kwiaty prawdziwe, cięte. Kasia80 , czy to nie jest czysta złośliwość z Twojej strony?. ;)

Offline elka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 8 Czerwca 2009, 19:04 »
Bardzo możliwe, ze sztuczne kwiaty stawiają na stołach zimą ,jesienią - wtedy żywe są znacznie droższe.  Co do małej salki, to najwidoczniej Państwo Młodzi poskąpili troche kasy, bo my moglismy sobie wybraż, czy cały lokal bedzi dla nas, czy za drobna opłatą wykupujemy tez małą salkę - o ile się orientuję, to Właścicielka zawsze pyta sie Młodych, jaką opcję wybierają.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 9 Czerwca 2009, 07:50 »
No właśnie :)

Offline kabama

• forumowicz
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #37 dnia: 9 Czerwca 2009, 11:01 »
My też zarezerwowaliśmy małą salkę bez problemów za naprawdę drobną opłatą.
Co się tyczy sali to mogę stwierdzić, że to był bardzo dobry wybór :)

Offline azjatka70
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2009
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Sierpnia 2009, 17:14 »
Witam  
odnosząc się do wcześniejszych wypowiedzi   pragnę sprostowac  ,
- iż  kwiaty w Astrze  zawsze są świeże cięte przywożone co piątek z giełdy kwiatowej ,
- lokal jest klimatyzowany
a to co pisze kasia 80   uważam za czystą złośliwośc , może kasia 80 zbyt wiele wypiła i  stąd się znalazł deser na sukience . . . ,
jesli chodzi o szkło i sztucce sa myte i wyparzane w specjalnie przystosowanych do tego urzadzeniach a później dodatkowo polerowane przez kelnerów. 
Salę bankietową faktycznie można wynając za naprawdę niewielką opłatą.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Sierpnia 2009, 11:18 »
azjatka70 bardzo mądrze piszesz. Zgadzam się z Tobą w 100% :D

Offline Szczesliwa4547
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20 wrzesień 1997
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Sierpnia 2009, 23:21 »
ZGADZAM SIE Z AZJATKA70. ZNAM TA RESTAURACJE I WSZYSTKO JEST OK BYŁAM TAM NA KILKU IMPREZACH I SYLWESTRACH I NAPEWNO JESZCZE TAM POJDE :)

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Marca 2010, 11:53 »
Witam
Wiem że wątek już trochę nieużywany, ale chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat jedzonka? Czy jest smaczne i czy porcje są odpowiednio duże, a także czy zimna płyta jest uzupełniana i czy jest jej wystarczająco.  Do Soboty mamy zaklepany nasz termin, ale mam jeszcze obawy do tego co napisałam.
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.   :)

Offline elka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Marca 2010, 14:53 »
Witaj. W moich poprzednich postach w tym wątku pisałam co nieco o jedzeniu w Astrze, ale chętnie powtórzę. Jedzonko jest bardzo smaczne, jest go dużo i bardzo ładnie podane - jesli chodzi o zimną płytę, to byo tego tak dużo, że nie było potrzeby jej uzupełnienia - gdyz i tak nie została prawie wcale ruszona (tak bynajmniej było u mnie), osobiscie bardzo polecam ten lokal - jesli bedziesz miała jakieś pytania - chętnie służę pomocą, pozdrawiam

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #43 dnia: 5 Marca 2010, 20:28 »
Zgadzam się z przedmówczynią :) Jedzenia jest dużo, jest smaczne i finezyjnie podane, mnie urzekły lody podane w wydrążonym anasie, i pomarańczy :)

Offline marena84

• entuzjasta
« Odpowiedź #44 dnia: 8 Marca 2010, 11:04 »
dzięki wielkie za odzew  :-* i pozytywne opinie, to raczej jest mój typ, więc ciesze się że z jedzonkiem jest wszystko w porządku.  Jeszcze raz wielkie dzięki  :-*

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Marca 2010, 14:35 »
Byłam w Astrze na weselu w 2009r i moim zdaniem super.  Sala bardzo ładna, czysta, eleganca, bardzo ladnie oświetlona.  Goście bawili się świetnie, nikt na nic nie narzekał.  Nie wiem skad niepochlebne opinie o sali, o małym pomieszczeniu czy złej obsłudze.  Sala jest w sam raz na 70-80 gości, parkiet świetny, obsługa bardzo dobra, nic nie mogę im zarzucic.  A że obok po jednej stronie bloki to dobrze, goście nie będą się Wam rozchodzić.  Byłam kiedys na weselu z pięknym ogrodem, pełno ławeczek, altanek, spacerowników i efekt taki, że sala była pusta a orkiestra grała sama dla siebie, bo goscie się porozchodzili do pięknego ogrodu.  Myślę, że niektórzy na tym forum są po prostu przewrażliwieni, wymyślają cuda i szukają dziury w całym, rozpisują sie na forum z problemem typu: krzywo leżał widelec.  Dajcie spokój.  Moim zdaniem bardzo ładna sala, jedzonko pyszne i duzo, a jak ktoś się chce do czegoś doczepić to i w pałacu buckingham coś znajdzie - taka prawda.

Offline marena84

• entuzjasta
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Października 2010, 11:42 »
podbijam wątek

miał tam ostatnio ktoś z was wesele, albo był jako gość? Chodzi mi o ten okres po remoncie? Jak tak to, czy spotkaliście się z dekoracją inną niż fiolet? ::)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Października 2010, 13:19 »
elka przeslij prosze zdjecia na maila nerogirl@interia.pl

Offline elka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Października 2010, 15:23 »
Martu$_dg - fotki już wysłane :)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Października 2010, 22:37 »
dzieki wielkie ;)

Offline Kasiaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #50 dnia: 3 Sierpnia 2011, 16:19 »
tym razem ja podbijam temat, czy ktoś w  tym roku miał tam wesele  i może się podzielic wrażeniami?? ewentualnie jak ksztaltują się tam ceny???
bedę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi :)

Offline syljag
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #51 dnia: 3 Sierpnia 2011, 21:13 »
Witam byłam tam na weselu u koleżanki było fajnie, ale mało miejsca do tańczenia, i obsługa ma swoje humorki.  My mamy wesele w tej nowej sali w Ciągowicach, nawet jakopierwsi hahahahah, sala jest bardzo ładna, a zyrandole i sufit bajka.  zobaczymy jak będzie mam nadzieję ze nie będziemy żałować  : ;D :D

Offline misiakowa_xyz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Listopada 2011, 01:18 »
witam, czy któraś z Was mogłaby mi wysłać na priva linka do aktualnej strony tej sali? albo jakieś namiary na tą sale? jedyne co znalazłam na internecie to strona gdzie wykryto złośliwe oprogramowanie:(

Offline Vimeiro
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Stycznia 2012, 02:05 »
witam

ja ostatnio byłam tam na weselu u kuzyna i muszę powiedzieć że było gorzej niż kiepsko obsługa olewała gości zabierała im talerze z pod buzi  jeszcze z jedzeniem jak poprosił ktoś o kawę to był foch i 15 min czekania jedzenie nic specjalnego bardzo wyliczone porcje jeśli ktoś się spóźnił na ciepłe danie to zdarzało się że już nie zjadł bo ktoś inny wziął sobie np. dwa krokiety a było niby po jednym na głowę porażka.
Do tego wszystkiego mało miejsca do tańczenia kiepsko były ustawione stoły i dekoracja tez nic  specjalnego.
Ja bym tam nie zrobiła swojego wesela nigdy

pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Stycznia 2012, 09:35 »
Vimeiro bywam w Astrze dość często, ale z czymś takim co opisujesz nigdy się nie spotkałem. Zapewne masz już wynajęty lokal na Twoje wesele, może się nam pochwalisz, który to jest. Jestem ciekaw, który to lokal spełnia Twoje oczekiwania. Będziemy mieli dobre porównanie z Astrą. :)

Offline Vimeiro
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 30 Stycznia 2012, 12:17 »
hej

obserwator ja nie napisałam tej opinii komuś na złość tylko takie były moje odczucia po weselu kuzyna.

a co do mojego wesela to owszem mam już wynajęta sale zespół fotografa kamerzystę tylko jeszcze sukienki nie mam a co do sali to moje wesele odbędzie się w Karczmie Bida w Bolesławiu.

Pamiętajmy że forum jest po to żeby wyrażać swoją opinie na jakiś temat która może być dla kogoś pożyteczna ale nikt nikomu tu nic nie może narzucić. I trzeba zdać sobie sprawę że każdy może mieć inny pogląd na różne rzeczy i to co jednym się podoba i odpowiada nie musi wcale podobać się innym.

pozdrawiam :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Stycznia 2012, 14:49 »
Ja też nie pisałem złośliwie :).

hej

Pamiętajmy że forum jest po to żeby wyrażać swoją opinie na jakiś temat która może być dla kogoś pożyteczna ale nikt nikomu tu nic nie może narzucić. I trzeba zdać sobie sprawę że każdy może mieć inny pogląd na różne rzeczy i to co jednym się podoba i odpowiada nie musi wcale podobać się innym.

W pełni się z Tobą zgadzam. Trzeba jednak pamiętać, że swoją opinią (subiektywną) można komuś zrobić krzywdę. Trochę poszperałem po internecie i znalazłem opinię na temat wynajętej przez Ciebie karczmy.

cytuję:

AntyBida

Lokal oferuje ogromne ilości wszystkiego (najwięcej ziemniaków) np. kotlet schabowy za grosze wielkości całego talerza. Cóż z tego skoro wszystko smakuje tu identycznie. Karczek, schabowy, polędwica itd. Smakuje tak samo źle. Nikomu nie polecam. No może komuś bardzo głodnemu, komuś kto przekłada ilość nad jakością
.

Ktoś, kto zna karczmę nie będzie się takim wpisem przejmował, ale ktoś inny może się zniechęcić i wyciągnąć złe wnioski. Z opiniami trzeba być bardzo ostrożnym. Tak jak napisałaś każdy może mieć swoje zdanie i swój punkt widzenia.
Jest jedna ważna zasada, nie szkodzić.

Pozdrawiam :)

Offline Vimeiro
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Stycznia 2012, 17:37 »
hej

Astra kiedyś owszem była dużo lepsza i wszystkie pochlebne opnie są z okresu 2007-2009 a teraz ja mam złe doświadczenie i tyle ale oczywiście uważam że może nie do końca mój kuzyn się do tego przyłożył i olał i dlatego mogło tak być nie wiem nie interesowałam się tym. Dla mnie po prostu obowiązki obsługi były rażąco zaniedbane.

A co do Bidy to przy szukaniu opinii trzeba zwrócić uwagę o którą chodzi bo jest kilka teraz obecnie chyba 3 więc w każdej są inni kucharze i jedzenie na pewno inaczej smakuje :)  trzeba dokładnie sprawdzać :)

pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #58 dnia: 31 Stycznia 2012, 07:11 »
hej

A co do Bidy to przy szukaniu opinii trzeba zwrócić uwagę o którą chodzi bo jest kilka teraz obecnie chyba 3 więc w każdej są inni kucharze i jedzenie na pewno inaczej smakuje :)  trzeba dokładnie sprawdzać :)

pozdrawiam

Nie muszę bo przecież nie chodzi o to żebyśmy wchodzili w niepotrzebną polemikę. Chciałem tylko pokazać, że jednym nie przemyślanym słowem można komuś wyświadczyć niedźwiedzią przysługę. :)

Offline Vimeiro
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 31 Stycznia 2012, 16:27 »
Hej

Czyli podsumowując dialog z obserwatorem nadal twierdzę że moja opinia ma tylko charakter informacyjny i każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na jakiś temat.
I ta opinia bardziej może pomóc niż zaszkodzić dlatego że jeśli komuś bardzo będzie zależało na tej restauracji to po prostu będzie wiedział o co pytać i na co zwrócić szczególną uwagę.

pozdrawiam