Autor Wątek: Prezenty ślubne  (Przeczytany 12665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Odp: Prezenty ślubne
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Października 2015, 13:25 »
i to grube

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
« Odpowiedź #31 dnia: 2 Listopada 2015, 19:55 »
Z prezentów otrzymaliśmy: zestaw obiadowo-kawowy na 12 osób, ręczniki, 2 pudełka różnych zabawnych drobiazgów, spersonalizowaną poduszkę oraz lampion :)

Offline aginka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.11.2016
  • Ślub w: Toruń
« Odpowiedź #32 dnia: 5 Czerwca 2016, 00:08 »
Odświeżę trochę temat :) Dziewczyny, przymierzam się do stworzenia listy wymarzonych prezentów online, z którą będą mogli zapoznać się goście bo otrzymaniu zaproszenia (dostaną w nim również adres www na moją listę, gdzie będą mogli zaznaczyć konkretny prezent i od razu go kupić). Jestem przekonana do tego pomysłu, bo uważam, że to jedyny sposób by uniknąć nietrafionych prezentów, zwłaszcza, że w mojej rodzinie praktyka dawania prezentów zamiast pieniędzy jest wciąż popularna. Z taką listą dostanę tylko te prezenty, które naprawdę chciałabym otrzymać, a gościom to też trochę oszczędzi zachodu - szukania, wybierania itp. Jedyne co budzi moje wątpliwości to właśnie rodzina - nie wiem jak na to zareaguje, czy weźmie tą listę pod uwagę itp. Czy któraś z Was ma doświadczenia z takimi listami? Ja planuję wraz z narzeczonym skorzystać ze strony whitedreams.pl, może któraś z Was się wypowie, jeśli miałyście okazję wypróbować tą stronę (albo inne)? Co na to Wasze rodziny? Byłyście zadowolone z tych list ostatecznie? Będę wdzięczna za Wasze opinie :)

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #33 dnia: 5 Czerwca 2016, 10:13 »
Ja bym nie chciala zadnych poscieli, zadnych sztuccow, ani nic w tym stylu. Z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie, w ktorym bylo juz doslownie wszystko. Moze, jesli zdecydujemy sie kiedys na mieszkanie slabiej wyposazone, to niektore rzeczy bylyby jak znalazl, ale to przeciez nigdy nic nie wiadomo. Lepiej zawsze pieniadze, bo wtedy mozna samemu kupic to, czego brakuje i w takim stylu, jaki sie lubi.
Z prezentow to jedynie jakas wycieczka bylaby ok, bo to nie jest wyposazenie mieszkania, a z przyszlym mezem, majac sporo na glowie, chetnie bysmy wypoczeli.
« Ostatnia zmiana: 5 Czerwca 2016, 10:15 wysłana przez Radosna »

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 5 Czerwca 2016, 13:37 »
fajna reklama strony!!!!!!!!!!!

Offline aginka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.11.2016
  • Ślub w: Toruń
« Odpowiedź #35 dnia: 5 Czerwca 2016, 21:47 »
Mikoala, jakbym chciała reklamować to napisałabym, że super, och i ach. A ja właśnie nie wiem czy super i dlatego pytam. Chciałabym taką listę, bo uważam, że naprawdę to fajny pomysł, ale nie podjęliśmy jeszcze ostatecznej decyzji, również co do tego, gdzie ewentualnie taką listę utworzymy. Strona, o które pisałam mi się podoba, bo jest ogromny wybór prezentów, ale chciałabym poczytać opinie, dowiedzieć się, gdzie ewentualnie jeszcze warto spróbować. Bardzo mało jest w internecie opinii na ten temat, u nas to cały czas nowość.
A sam pomysł uważam, że naprawdę spoko, bo sama się zastanów, jak masz dostać prezenty to chyba chciałabyś takie, które naprawdę Cię ucieszą, no nie? :)

Offline marwinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.09.2016
« Odpowiedź #36 dnia: 9 Czerwca 2016, 14:35 »
Aginka, ja znam tą stronę, o której pisałaś i nawet myślałam, żeby założyć sobie listę właśnie na whitedreams.pl, ale ostatecznie zrezygnowałam. Fajny pomysł z taką listą w ogóle, chciałabym dostać prezenty, które sama sobie wymarzę (z narzeczonym oczywiście ;)), ale u mnie to by nie przeszło. Jak już goście przynoszą prezenty to na zasadzie "zastaw się, a pokaż się" - pudło ma być duże i większe niż gościa, który siedzi obok ;) Rodziny się nie wybiera, nie ma co na to narzekać, po prostu trzeba przygotować się na komplety pościeli w niewłaściwym rozmiarze i inne niepotrzebne rzeczy. Chyba po weselu stragan na allegro otworzę ;) Jeśli możesz tego uniknąć i dostać prezenty, które sobie wymarzyliście, to się nie zastanawiaj :)

Offline halynka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Września 2016, 09:49 »
Najlepiej podpytać pary młodej. Oni wiedzą najlepiej co im się przyda, albo co by chceli sami dostać. Czasem robią też taką listę prezentów. Chociaż w mojej okolicy coraz popularniszeje zrobiło się dawanie pieniążków w kopercie po prostu, mało kto daje konkretny prezent przedmiot. Ale jeśli już ktoś kupuje to właśnie po konsulatacji z przyszłą parą młodą. Ja tak zrobiłam i widziałam faktyczne zadowolenie panny młodej. Bardzo chiała/chcieli maszynę do szycia. Szyć raczej ona chciała, ale wiadomo, że to na potrzeby domu, więc prezent mimo wszystko pasujący. A i wcale nie było trudno znaleźć dobrej.  Łucznik solidna marka, więc postawiłam na nią. Więc jak się chce, to można znaleźć naprawdę dobry prezent :)
« Ostatnia zmiana: 27 Września 2016, 23:02 wysłana przez zibi »

Offline NaSl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2016
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Stycznia 2017, 14:07 »
Jest coś takiego jak lista prezentów ślubnych, którą osobiście uważam za bardzo praktyczną rzecz i dzięki temu goście wiedzą co chcieliby dostać Państwo Młodzi i co sprawi im radość, a to przecież jest zdecydowanie najważniejsze :)