Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2686063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #3210 dnia: 10 Sierpnia 2015, 09:16 »
To jest chore... Powinni tego zabraniać.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #3211 dnia: 10 Sierpnia 2015, 09:29 »
Jeszcze nie wyjechaliśmy, a już mi się nie chce :(
W Polsce stawiają parawany, za granicą rzucają ręczniki na leżaki przy basenie...... tylko Polacy......

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #3212 dnia: 10 Sierpnia 2015, 09:37 »
To jest chore... Powinni tego zabraniać.

Zabraniają, ale ludzie maja to gdzieś.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3213 dnia: 10 Sierpnia 2015, 09:38 »
Ale kto zabrania? Jest na to jakiś artykuł? Muszę się przygotować przed wyjazdem ;)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #3214 dnia: 10 Sierpnia 2015, 09:41 »
Ratownicy przez megafon co trochę mówią o zakazie. Nie wiem nic o przepisach.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3215 dnia: 10 Sierpnia 2015, 09:46 »
W sumie dobrze, że jedziemy. Powkurzam się i dojdzie kolejny argument (na razie pogoda w kratkę, drożyzna), dlaczego nie lubimy jeździć na "główne" wczasy nad polskie morze ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3216 dnia: 10 Sierpnia 2015, 10:25 »
W sumie dobrze, że jedziemy. Powkurzam się i dojdzie kolejny argument (na razie pogoda w kratkę, drożyzna), dlaczego nie lubimy jeździć na "główne" wczasy nad polskie morze ;)

Dodałabym "budy z chińszczyzną"....makabra!!!!
Nienawidzę za to polskiego morza.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3217 dnia: 10 Sierpnia 2015, 10:30 »
Dokładnie, zegarki z chińskiego ali expres za 30 zł, gdzie na tym chińśkim all po max 2 dolary - zamówiłam sobie 5  ;D
Klocki "LEBO"  ;) i inne podróby  8)
jak dobrze , że moje dziecko wybrało sobie kapelusz  ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3218 dnia: 10 Sierpnia 2015, 10:35 »
Np. na Malcie na głównym deptaku bylismy w szoku, że nic nie można kupić - Zuza chciała pamiatke.
Tam handlarze - w ilości niewielkiej - rozkładaja sie po zachodzie słońca i jest to głownie fajna biżu - hand made ze szkła, z którego słyni Malta.
Żadnego chińskiego szitu.
Można, mozna!

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #3219 dnia: 10 Sierpnia 2015, 11:11 »
Weźcie mi podpowiedzcie jak wyjechać z rocznym dzieckiem i wypocząć ??? Serio pytam bo jakaś "upośledzona" w tym zakresie jestem i nie wyobrażam sobie takiego wyjazdu. Wiec moze jak podpowiecie to mi się rozjaśni w mózgownicy ...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3220 dnia: 10 Sierpnia 2015, 11:15 »
Nooo..normalnie.
My się zmienialiśmy z mężem.
Godzine leżysz ty, a on się zajmuje dzieckiem, potem zmiana.
Jak lubicie zwiedzać to robiliśmy dzień zwiedzania/dzien plażowania.
Szukaliśmy rozrywek dla malucha: kulki i inne badziewia :P

Nie można się tylko napić za dużo. Zazwyczaj pilismy po piwku wieczorem kiedy Młoda już spała 8)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3221 dnia: 10 Sierpnia 2015, 11:22 »
loona, zależy co lubisz robić. Nasz pierwszy urlopowy wypad nad morze był, kiedy Lila miała 9 miesięcy.
Sporo łaziliśmy, grzebaliśmy w piachu  ;D co zostało do tej pory - ostatnio, poza zamkiem z piasku był żółw i uwaga - kot Gizmak na specjalne życzenie mojego dziecka. Wspięłam się na wyżyny moich plastycznych umiejętności  :P
W czasie drzemki Lili trochę poleżeliśmy ale to mnie nie kręci - gorąco mi i niewygodnie  ;D
Odwiedziliśmy latarnię morską, wieczorami zachód słońca  ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3222 dnia: 10 Sierpnia 2015, 11:37 »
Dzięki dziewczyny.

My właściwie w każdy weekend gdzieś z Liwią jeździmy, ale to taki tryb domowy - czyli poranki i wieczory u siebie (ewentualnie u moich rodziców) wiec to nie to samo co wyjazd w obce miejsca. Musimy po prostu gdzieś pojechać i zobaczyć jak to ogarniemy bo na serio jakos się zblokowałam w tym temacie i ciemność widzę ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3223 dnia: 10 Sierpnia 2015, 11:42 »
Ale powiem ci Loona, że tak na maksa to ja w tym roku miałam wypoczynek.
Zuza sama się sobą zajmuje, sama moze siedziec w bawialni, sama na placu zabaw (ja obok na lezaku czytam książkę). Jedynie na basenie glebopkim trzeba jej asystować. W brodziku sama daje radę. My lezymy obok i patrzymy.

My uwielbiamy zwiedzać więc wszystko organizujemy pod Zuzę prawie, ale dla nas to też fajna zabawa.

Dwa dni temu byliśmy zwiedzać Zamek Czocha, popływaliśmy łódką, wybralismy sie do młyna - Zuzka zachwycona, my zadowoleni bo i zobaczyliśmy coś ciekawego i dziecko zadowolone i nie nudzi się.

Ale co z tego, jak za 1,5 miesiąca zaczynamy wszystko od nowa  :P

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3224 dnia: 10 Sierpnia 2015, 11:44 »
loona ale że nie wiesz gdzie jechać czy co? czy co zabrać czy jak się zorganizować?

ja ci podpowiem ale nie wiem gdzie masz największy problem.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3225 dnia: 10 Sierpnia 2015, 11:46 »
Loona nie jest to taki odpoczynek jaki mieliście dotychczas więc nastaw się że będzie inaczej  ;) Jak mieliśmy jedno bobo robiliśmy jak Ania czyli dzieliliśmy się z mężem, z dwójką już nie ma takiej opcji. Jak sobie przypomnę nasz "wypoczynek" na Fuercie jak Jagoda miała 1,5 a Liwka 4,5 to do dzisiaj śmiać mi się chce, szkoda że nikt nas nie nagrał  :D

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #3226 dnia: 10 Sierpnia 2015, 12:13 »
A my w środę jedziemy do pogorzelicy i sie doczekać nie mogę :) na plaże tylko wieczorkiem na spacer będziemy chodzić. Za to w dzień basen w ośrodku i brodzik dla młodych :) No i ośrodek w lesie :) :)

Oby moje wyobrażenie nie zmieniło sie jak już będziemy na miejscu :)

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #3227 dnia: 10 Sierpnia 2015, 12:24 »
zgodze sie z przedmowczyniami ze na pewno wypoczynek z dziecmi to nie to samo co tylko we dwojke co nie oznacza ze sie nie da. My z tych co i tak nigdy nie leza na plazy plackiem i lubimy aktywny wypoczynek wiec teraz mozemy powiedziec ze jest latwiej bo dzieci nam aktywnosc wymyslaja same ;) A tak powazniej to my staramy sie wlasnie od malego dzieciaki przyzwyczajac do zmiennych warunkow w sensie ze czasem tryb dnia jest zaburzony (nawet w przypadku niemowlaka), ze jedziemy dlugo autem, ze jest po prostu inaczej. Przyznam, ze jakos nasze dzieciaki to przechodza bez szwanku i my razem z nimi. Teraz wiem, ze im dzieciaki starsze tym lepiej bo moga z wiekszej ilosci atrakcji skorzystac i to samodzielnie, albo po prostu pod nadzorem a nie za raczke z mama czy tata. 

Napisz moze czego najbardziej sie obawiasz to napiszemy jak to u nas dziala.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3228 dnia: 10 Sierpnia 2015, 12:29 »
anusiaaa właśnie.. my w tym roku tez mieliśmy super, bo córcia sama budowała zamki na plaży, przy wodzie się bawiła, w bawialni itp.
Ale bylismy jeszcze z 3 mies. córcią.. to już inaczej niestety. Co 3 godz. musiałam organizować karmienie, przewijanie. Ale pewnie i tak lepiej 3 mies. niż roczniak ;) Także my po rozmowie z mężem odpuszczamy w przyszłym roku wymarzoną Hiszpanię a konto polskiego morza raz jeszcze ale coś z atrakcjami dla dzieci np. coś takiego jak Primavera. Musi być basen i bawialnia.
Za 2 tyg. jedziemy w góry, zobaczymy jak mała tam będzie funkcjonować ;) bo nad morzem często była głodna..
Loona także ja polecam coś z atrakcjami dla małego dziecka, moze też brodzik, basen.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3229 dnia: 10 Sierpnia 2015, 12:39 »
Ze jest inaczej niż we 2 to wiem. Najbardziej to mi chyba o wiek Liwii chodzi. Jakie atrakcje Jej zapewnić, co zrobić aby nie męczyć Jej i siebie ... takie mam obawy. I najbardziej podziwiam tych, którzy decydują sie w szczycie sezonu jechać z takimi maluchami zagranicę. Co wtedy gdy lot sie opoźnia ? Koczować z rocznikiem na lotnisku - chyba bym umarła z żalu, że taką męczarnię dziecku zafundowałam ...

Najlepiej wlasnue to z takim kilkulatkiem jechać bo przede wszystkim jasno powie co chce a czego nie, wachlarz atrakcji nieskończony i przede wszystkim dziecko czerpie radość z wyjazdu. Natomiast taki maluszek jak moja Liwia to nawet nie bardzo wie, że gdzieś wyjechał ;)
Jestem pewna, ze jakbyśmy wyjechali to w mig byśmy sie ogarnęli i jakoś by było tyle, że wyjechać się boję bo mnie te obawy skutecznie zniechęcają. W tym roku długiego urlopu nie mam, ale za rok to już na pewno gdzieś pojedziemy bo zwariuję. Liwia będzie miała wtedy ponad 2 lata to powinno być łatwiej.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #3230 dnia: 10 Sierpnia 2015, 13:25 »
Z dzieckiem łatwo nie jest...ja bardziej odpoczęłam z 9 miesięczniakiem na wakacjach niż z dzieckiem w wieku 2 lata i 9 miesięcy...Trzeba mieć oczy dookoła głowy, cały czas na oku - czy sala zabaw, czy plaża....na zmianę z mężem pilnowaliśmy, ale i tak do końca nie da się zrelaksować ;) mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie tylko lepiej :D
Natalka 4.11.2012

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3231 dnia: 10 Sierpnia 2015, 13:53 »
Loona dla mnie podstawową zasadą jak Zu była mała był wyjazd na wakacje w czerwu/wrzesniu ale nie ze względu na tłumy, a upały.
Nie chciałam serwowac dziecku mega gorączki więc np. grecja w czerwcu i ok 25-28 stopni.
Podstawą jest miejscówka z udogodnieniami dla dzieci - brodzik, zabawki itp.

Koczowanie z dzieckiem na lotnisku - przeżyliśmy - 6 h :) Dziecko inaczej do tego podchodzi. Wyciągasz zabawki i heja. Ja byłam bardziej zmęczona niż Zu, bo ona się przespała, pojadła, pobawiła, a ja tylko wk****.

Katrinka - powiem szczerze, że ta Primavera nie zrobiła na mnie wrażenia z zewnątrz....taka bleeee była ::)
Jak ją widziałam i po opiniach innych, że w szczycie nie dają rady już bym tam nie pojechała.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #3232 dnia: 10 Sierpnia 2015, 14:04 »
Bozena jedziecie do lesnego dworu? ;)
My w pogorzelicy bywamy stednio raz w miesiacu i baaardzo lubie jej klimat..
I nie martw sie- plaza czysta.i na drugim zejsciu tlumow nie ma ;)

Ilona ja jezdze z mlodym.odkad skonczyl msc.. ;)
Jak mial roczek to bralismy mini basenik i na plaze i na osrodku i baardzo duzo czasu w nim spedzal.. grzebal w piachu i chodzil.. o dziwo do wody w morzu nie podchodzil.
W tym roku bajka bo caly dzien biegal po osrodku z dziecmi, jezdzil na rowerze i siedzial w piasku. Przychodzil tylko jesc i pic lub zeby jtores z nas pokazalo mu jak sue robi babke z piachu..

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3233 dnia: 10 Sierpnia 2015, 14:06 »
anusiaa no z zewnątrz szału nie ma bo widziałam. Ale coś podobnego będę szukać niekoniecznie primavera ;)

dmonik tak to jest z dziećmi.. niestety to już nie wypoczynek dla nas ale dla dzieci ;) ale fakt ze starszym lepiej ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3234 dnia: 10 Sierpnia 2015, 14:37 »
Ja tu narzekam na Sarbinowo....  http://sarbinowo.webcamera.pl/
Zobaczcie, co dzieje się w Łebie :) http://oognet.pl/content/details/713

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3235 dnia: 10 Sierpnia 2015, 14:47 »
Ja raz byłamw Łebie i już nigdy tego błędu nie powtórze.
Dokładnie tak to wyglądało. Osrodek mielismy przy zejsciu do morza ale co z tego, jak musielismy km dalej szukać miejsca ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #3236 dnia: 10 Sierpnia 2015, 15:39 »
Znacie Havet w dzwirzynie?
Ciocia byla i baaaardzo poleca.
Jest drogi- co ciekawe rezerwujac przez niemieckie tui tanszy pobyt o 1tys zlotych niz w pl..
Hotel z wlasna plaza, dla dzieci raj..

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #3237 dnia: 10 Sierpnia 2015, 16:01 »
przerabialismy wakacje z roczniakiem i prawie dwulatkiem.. bywaly kryzysy np z powodu choroby corki w Portugalii.. ale jakos dawalo sie 'pourlopowac' Teraz z dwójką babli mam stracha troche logistycznie.. np jak bedziemy wsiadac do samolotu z dwojka dzieci i bagażami? :p rąk moze braknac.. bedziemy sie ratowac chusta.. choc srednio nam to wychodzi.. albo jak to bedzie ze spaniem..Klaudia do lozeczka turystycznego czy juz normalnie na kanapie? sto razy spadnie.. w domu ma lozko z barierka a i tak zdazylo sie jej ladowac na podlodze tak sie kreci..tydzien maz bedzie w Niemczech a ja z dziecmi u rodzicow.. im wiecej o tym mysle tym mniej mi sie chce leciec :p

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #3238 dnia: 10 Sierpnia 2015, 16:15 »
Havet jest super choc na koncu miasteczka i to problem jak dla nas bo wolimy akurat druga strone dzwirzyna.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #3239 dnia: 10 Sierpnia 2015, 16:22 »
Moja plaza w tygodniu, moze dojrzycie jakiegos ludzia 8) W weekend dopiero pojawia sie kilka osob. Wiec jak patrze na to co sie dzieje w PL ::)

Moim zdaniem dobrym rozwiazaniem w typowych kurortach sa strefy z lezakami, gdzie kazdy hotel ma swoj rewir. Nie trzeba sie martwic o miejsce.