Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 530386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #780 dnia: 28 Sierpnia 2008, 15:52 »
AndziaK ja mam tylko spacerówkę ;D głęboki mieliśmy inny i go sprzedałam... ale przy następnym dzidziusiu napewno kupię gondolę do x-landera... 8) zauroczył mnie ten wózek ;D kupiłam go na internecie, a nigdy wcześniej nie widziałam go "na żywo" i to był strzał w 10 8)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #781 dnia: 28 Sierpnia 2008, 17:47 »
AndziaK ja mam tego x-landera tylko niebieskiego i nie zamieniłabym go na żaden inny wózek ;D jezdzi się rewelacyjnie ;D
dokładnie, mam identyczną opinię, mam x1

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #782 dnia: 1 Września 2008, 12:33 »
Wczoraj w OBI widziałam tatusia pchającego x-landera z wpiętym nosidełkiem maxi cosi.... świetnie to wygląda i widać było że prowadzi sie leciutko.... niestety facet był na końcu kolejki i nie mieliśmy czasu czekać i zapytać :)

No ale skoro forumki zachwalają, to decyzja podjęta :)

Teraz musze zapolować na używana gondolke i nową spacerówke w normalnej cenie ;)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #783 dnia: 1 Września 2008, 12:44 »
Dziewczyny ja wam powiem, ze sprzedalam Implasta Volanta (z pompowanymi kolami) i kupilam w Polsce Implast Vibe z kolami piankowymi
o taki  

Kupilam go dokladnie na poczatku sierpnia i juz sie go pozbylam, bo komfort jazdy poprostu doprawdza nas razem z nasza Amelka do szalu. Ja to jeszcze ja, ale maz i Amelka sie buntowali. Gabarytowo byl swietny bo duuuzo mniejszy od volanta i latwy w rozkladniu/skladaniu ale te male kolka...porazka. Mimo wszystko polecam ten model tym, ktorych dzieciaczki bede chcialy w nim siedziec.

No i wlasnie zakupilam wersje spacerowa quinny buzz- bo sie mezowi podoba, dam znac czy sie sprawdzi.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #784 dnia: 2 Września 2008, 09:21 »
Ola dobrze, ze to piszesz bo to dalej mnie utwierdza w przekonaniu, ze popmpowane mimo, ze ciezsze sa lepsze :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #785 dnia: 2 Września 2008, 09:41 »
Ola dobrze, ze to piszesz bo to dalej mnie utwierdza w przekonaniu, ze popmpowane mimo, ze ciezsze sa lepsze :D

Przekonalismy sie o tym. Moj I. mowi, ze teraz strasznie zaluje, ze volanta sprzedalismy, bo byl duzy gabarytowo, ale komfort prowadzenia i jazdy byl nieporownywalny.
Wczoraj przyjechala nasza spacerowka quinny. Wyglada ok, chociaz to przednie kolo jakos ciezko sie obraca i pierwsze wrazenie, ze albo sie niewygodnie manerwruje albo trzeba sie przyzwyczaic.  A wlasciwie tym razem to maz wybral wozek nie ja i zobaczymy. Amelka dzis na pierwszy spacer wyjedzie :)
Ktos mial takie wrazenie przy quinny?

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #786 dnia: 2 Września 2008, 10:50 »
Olcia jak dobrze kojarzę to Vall ma Quinny :)

Anusiaaa ja juz wiedziałam o tym od jakiegos czasu...., ;) Nie ma to jak pompowańce ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #787 dnia: 2 Września 2008, 20:42 »
a ma...
ale quinny quinnemu nie równy :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #788 dnia: 4 Września 2008, 11:40 »
Wszystkie, które chcą kupić x-landera informuję, że u producenta w Częstochowie mają w promocji XA w kolorze grafitu po 690 zł :)  (cena standardowa to 999 zł)
A grudzień/styczeń mają wejść nowe kolory i jakieś wyposażenia dodatkowe (ale nie wiem czy w standardzie).

Dzwoniłam bo naiwnie wierzyłam, że pani udzieli mi info co do tego czy gondola od Quinny buzzy pasuje na adapterach maxi cosi.... no ale nie wiedziała.... za to powiedziała mi o promocji :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #789 dnia: 4 Września 2008, 11:44 »
Foteliki maxi cosi pasują do x landera z odpowiednimi adapterami. Jeśli gondola wchodzi na te same, to mysle, ze tez bedzie pasowac...chyba, ze ma jakąś kosmiczną szerokość i nie zmieści się w stelażu wózka, ale nie sądze...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #790 dnia: 4 Września 2008, 11:50 »
no własnie też nie wiem..... a kupić i potem zupę z tego gotowac ;) to nie bardzo chcę.... musze jeszcze gdzieś popytać :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #791 dnia: 4 Września 2008, 11:56 »
Ania, a jakbys poszła do sklepu i to sprawdziła? Moze mają akurat na stanie te dwa wózki z adapterami i Ci pozwolą pokombinowac ???

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #792 dnia: 4 Września 2008, 12:48 »
To chyba jedyne wyjście..... musze wyciągnąć R w niedzielę na rajd po sklepach... napewno "sie ucieszy" ;)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #793 dnia: 4 Września 2008, 14:54 »
Aniu - chyba ta gondola będzie pasować bo my mamy fotelik maxi-cosi i pasuje właśnie...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #794 dnia: 5 Września 2008, 08:11 »
Conieco wiem.... pytałam na innym forum i tam się dowiedziałam, że swego czasu pasowała gondolka od quinny na x-landera, potem producent quinny się z tego wycofał. Tak więc starsze gondolki quinny i starsze (sprzed 2007 r) stelaże x-lander pasują do siebie, ale te obecne niestety nie... chodzi nie o adaptery a o wymiary....
Fotelik maxi cosi na bank pasuje ;)
Tak czy siak jak będziemy w sklepie wózkowym to sama musze sie przekonać czy tak jest.... więc narazie do czasu sprawdzenia zawieszam sprawę ;)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #795 dnia: 13 Września 2008, 14:10 »
A my od wczoraj mamy wózeczek Jet Babyactive i jestem przezadowolona z wyboru. Zobaczymy, co będzie jak w zaczniemy go testować z malutką w środku. Póki co jest super - łatwo się składa, montuje :) w zestawiku spacerówka (+ budka i śpiworek), gondola, stelaż, fotelik (+budka i okrycie), torba, folia. W zasadzie brak tylko parasolki. Po mieszkaniu fajnie się prowadzi, te "maciupkie" kółka wcale nie są takie małe, jak myślałam, jest duży kosz na zakupy, no i ten kolorek  :hopsa: trochę mi żal było czerwonego, ale ta zieleń jest cudna i sto razy ładniejsza niż na zdjęciu.

Także gorąco polecam, póki co  ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #796 dnia: 13 Września 2008, 14:59 »
Słoneczko czekam na dalsze testowanie- my również jesteśmy tym wózkiem bardzo zainteresowani! Póki co jeździmy po sklepach i patrzymy na inne i nic nam się nie podoba... ::) z róznych względów ;) staram się nawet na ceny nie patrzeć... ale na prawdę trudno jest na czymś oko zawiesić.
A jak Ci się widzi cały system składania, montowania poszczególnych części? Myślisz, że wytrzyma te 2-3 lata?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #797 dnia: 13 Września 2008, 15:19 »
Wytrzymac pewnie wytrzyma ale stawiam na to ze Sloneczko inna spacerowke kupi :P bo takowa tendencje zauwazylam ostatnimi czasy.
A i jesli moge to polecam sprawdzenie wozka na sniegu jesli jesta taka mozliwosc - np zaczepienie jakiejs mamy :) Jesli wozio ma przetrwac te niby 2-3 lata to warto wiedziec jak si esprawdzi na "ekstremalnym" terenie :)
« Ostatnia zmiana: 13 Września 2008, 15:21 wysłana przez Antalis »

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #798 dnia: 13 Września 2008, 15:27 »
Aga ja też planuję zmianę... tak na prawdę potrzebuję ten wózio na 1,5 sezonu zimowego i jedno lato ;)
 później standardowo do parasolki przerzucę ;)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #799 dnia: 13 Września 2008, 17:18 »
dziubasek system montowania jest banalnie prosty, a co do wytrzymałości to niestety musimy czekać. To jest nowy wózek, więc będziemy pierwszymi mamuśkami testującymi go w zimie i jednymi z pierwszych, które będą mogły coś powiedzieć na temat wytrzymałości po 2-3 letnim użytkowaniu.

Nowa spacerówka? ee chyba nie, przynajmniej jeśli się ta nie rozleci to raczej nowej kupować nie będę, oj kolejnego szukania wózka z przepinaną w obu kierunkach spacerówką to ja nie zniosę  :nie: kolejny zakup to dopiero parasolka, ale to chyba dopiero wiosna 2010....

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #800 dnia: 14 Września 2008, 00:37 »
Ja tez z doświadczenia lat wiem ze gleboki wozek to MAX na 5-6 miesiecy, potem spacerowa wersja na 3, a potem przesadzamy malucha do lekkiej, zwinnej parasolki.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #801 dnia: 14 Września 2008, 10:57 »
Ja zostałam przy spacerówce x-landera, a parasolkę mam w Polsce.... parasolkę mogę używac tydzień lub dwa ale na dłużej ja wolę moją spacerówkę od x-landera......

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #802 dnia: 14 Września 2008, 11:37 »
My też od tygodnia mamy już pojazd dla Bączka :) Zdecydowaliśmy się na Bebecara Style AT (bez skrętnych kół za które dopłaca się 600zł!), w promocji dorzucono nam śpiworek do gondoli. Nosidełko wzięliśmy w trochę innym kolorze, żeby było urozmaicenie :) Tak się prezentuje:

A to zdjęcia ze strony producenta:

I jeszcze Wam wkleję (może tutaj, bo nie wiem gdzie) wstępnie urządzony pokoik :) Brakuje jeszcze jakiegoś fotela do karmienia, ale chyba zdecydujemy się na bujany z ikei.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #803 dnia: 14 Września 2008, 13:13 »
Beth wózeczek super bedziesz zadowolona bo moja koleżanka własnie taki miała :) ale Piotruś będzie miał brykę!!
A pokoik poprostu rewelacja :) :) świetnie dobrane kolorki i wszystko pasuje :)
My własnie też zabraliśmy sie za remont pokoiku dla małej  ;)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #804 dnia: 14 Września 2008, 15:57 »
beath super pokoik no i wózeczek pierwsza klasa tylko ja jednak wole jak przednie kółka obracają sie o 360st
mysle ze bujaczek w pokoiku będzie fajny albo moze jakiś zwykły fotel?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #805 dnia: 14 Września 2008, 18:26 »
Katrinka - dzięki za opinie, długo zastanawialiśmy się nad wyborem wózka, ale czytaliśmy (i słyszeliśmy) wiele dobrego o Bebecarach, więc mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Skrętnych kół mi szkoda, ale 600zł to naprawdę sporo za takie koła i po prostu jakoś sobie będziemy musieli dać radę bez nich - na szczęście dookoła dużo prostych dróg spacerowych ;)

Jagódka - no nie do końca to będzie fotel bujany, chcemy o coś takiego kupić:

Fajnie się buja i jest ponoć rewelacyjny do karmienia :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #806 dnia: 14 Września 2008, 20:54 »
Beth zgadza sie ! Ja mam podobne fotele i bujaja sie rewelacyjnie - wystarczy delikatnie odeprzec sie nogami :) No i w odroznieniu od fotela bujanego duzo łatwiej sie z nich wstaje bo sa stabilne :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #807 dnia: 15 Września 2008, 08:00 »
no taki fotel wlasnie mialam na mysli

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #808 dnia: 15 Września 2008, 08:02 »
Ja mam taki fotelik i musze powiedziec ze jest rewelacyjny jesli chodzi o karmienie.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #809 dnia: 15 Września 2008, 08:03 »
Dziewczyny tu jest wątek o pokoikach dla dzieci-> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=2776.120 zapraszam do dyskusji ;)