Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #4710 dnia: 31 Marca 2014, 11:55 »
a ile takie cudo Cie kosztowalo??
Z fotelikiem bazą i adapterami wynegocjowałam 4300. Na bobowózkach sam wózek 3500.

Spacerówka jest kubełkowa, podobno bardzo chwalona. Zobaczymy w użytkowaniu. Nie kupuje wózka na 3 lata, założyłam na 1,5 roku. Jak mi podpasuje i zostanie ze mną na dłużej niż rok to nie ukrywam- mąż się ucieszy. Ale nie przeraża mnie sprzedawanie używanych i kupowanie nowych wózków- z Szymkiem kombinowałam i nigdy na tym stratna nie wyszłam, ba potrafiłam używany wózek sprzedać za więcej niż kupiłam go nowym  ;D

Pałąk przy gondoli jest do przenoszenia, można go odpiąć.
Jak patrzę na tego joolza to aż się wierzyć nie chce, że ma najlepszą amortyzację z wszystkich dostępnych wózków  Embarrassed
Amortyzacja nie jest najlepsza- jest wystarczająca dla mnie a po lasach łąkach nie chodzę. Najlepszą ma chyba jedo fyn. Ten ma taką powiedzmy na poziomie teutoni cosmo, na pewno lepsza od mutsiaków ( nic do nich nie mam ale wiem że dla Was będzie to bardziej obrazowe bo ten wózek jest mocno znany  :) ). Jakby mi się odmieniło i zechciała po lesie chodzić w zaspach śniegu to można dokupić koła terenowe- odpinam wtedy te małe i montuje takiej samej wielkości jak te z tyłu.
A wózek to wypadkowa moich wymagać, łącznie z niewielkim rozmiarem po złożeniu :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #4711 dnia: 31 Marca 2014, 12:18 »
A skąd wiesz, ze jest lepszą terenówka od mutsy :P
Gratuluję znalezienia Twojego ideału  ;) niech się Leonkowi wygodnie jeździ ;) i Tobie wygodnie prowadzi!
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4712 dnia: 31 Marca 2014, 12:52 »
Nadzieja bo jechałam jednym i drugim :)
Nie ma czegoś takiego jak ideał  ;D

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #4713 dnia: 31 Marca 2014, 13:14 »
kjp Wózek fajny :) Spacerówka, jeśli ma być na krótko to ok, bo przy dwulatku jej nie widzę ;)
Sama zmieniałam XA na roczek na lżejszą spacerówkę, więc też nie przywiązywałam się do mojego "czołgu" do końca ;)
Teraz znów nim pośmigam :D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #4714 dnia: 31 Marca 2014, 13:46 »
Nadzieja bo jechałam jednym i drugim :)
Nie ma czegoś takiego jak ideał  ;D

domyślam się, że prowadziłaś :P oba ale po równym ;) w terenie pewnie nie ma nawet porównania
w "miejskim ruchu" joolz będzie pewnie "prawie" ideałem :D  u mnie na wsi...potrzebny czołg ::) chociaż britax też dał radę aczkolwiek obawiam się, że po pół roku nic by z niego nie zostało ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #4715 dnia: 1 Kwietnia 2014, 21:10 »
kjp83  tu masz w dobrej cenie ten wózek bardzo krótko uzytkowany

http://tablica.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-gleboko-spacerowy-joolz-day-CID88-ID4HHtj.html

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4716 dnia: 1 Kwietnia 2014, 21:22 »
Nikola to nie jest dobra cena zdecydowanie. Wózek już długo wisi na tablicy. Taki nowy zestaw mogłam mieć za 2500 więc używany za 2300 to troche za duzo.

Nadzieja- jechałam mutsym normalnie, joolzem fakt tylko po sklepie ale wytelepałam go na wszystkie strony. Myślę że będzie ok, z resztą ma opinie że amortyzacja jest dobra.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4717 dnia: 2 Kwietnia 2014, 18:26 »
Oj laski musicie zaraz wynajdywać wszelkie niedociągnięcia tego wózka Kjp?  :D

Cieszmy się że kupiła swój wymarzony wózek i już  ;D ;D ;D

Kolor EXTRA!

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #4718 dnia: 5 Kwietnia 2014, 23:06 »
hej dziewczyny-w temacie wózkowym-jakie akcesoria warto kupić do wózka?:) pokrowiec przeciwdeszczowy, parasolka etc?
my czerwcowe dziewczyny a dopiero się zabieramy za temat (myślałam,że wezmę wózek od znajomej-ale chyba się nie uda), wstępnie nastawiam się na nową wersję jedo fyn (nie wiem jeszcze czy classik czy memo) plus fotelik maxi cosi (może uda się od koleżanki pożyczyć)
btw-czy ktoś się pokusił na 4ds 2014? wiem,że Marcella oglądała-ale wygrał hartan. ten również mi się podoba-ale jednak jedo o połowę tańszy a opinie ma niezłe:)
Kasiu-joolz jest nieziemski:) wygląda na ultra lekki.
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4719 dnia: 5 Kwietnia 2014, 23:51 »
Asashia dzieki :)
Z dodatkow to na pewno torba- to podstawa. Zamiast parasolki sa teraz fajne daszki uv- powinno Ci sie wygooglowac. Na all sa dostepne uniwersalne. Folia przeciwdeszczowa to tez podstawa. Na zime jeszcze spiworek potrzebny.
Z bajerow fajne takie cos znalazlam
http://allegro.pl/organizer-do-wozka-platinium-skip-hop-praga-i4091490215.html
Lub tanszy
http://allegro.pl/przenosny-organizer-do-wozka-buggy-buddy-i4122828189.html

♡ Szymon & Leon ♡

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #4720 dnia: 6 Kwietnia 2014, 07:14 »
Moskitiera

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #4721 dnia: 6 Kwietnia 2014, 09:03 »
Kupilam wszystkie dodatki, a nieuzywakam zadny poza folia przeciwdeszczowa i oslonka na gondolke. Parasolja, torba, moskitiera, spiworek i oslonka do spacerowki nigdy nie uzylam.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4722 dnia: 6 Kwietnia 2014, 09:16 »
Torby nie miałam, nie była mi nigdy potrzebna.
U nas niezbędne okazały się folia i moskitiera. Nic więcej. Nawet parasolki nie mieliśmy.
Na zimę kombinezon, śpiworka też nie potrzebowaliśmy. Syn z 30.04.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #4723 dnia: 6 Kwietnia 2014, 09:29 »
u mnie sprawdziła się,  parasolka młody urodził się w takie upały że bez parasolki sie nie dało. Folie przeciwdeszczową uzyłam raz, wystarczał mi daszek który maksymalnie zasłaniał mi malucha  ;)
Torba również, ale ja czesto spacerki robiłam do siostry i w torbie pampersy,ubranka na zmiane itp
Spiworek w wózku sie nie przydał ale na sanki juz tak  :P

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #4724 dnia: 6 Kwietnia 2014, 09:33 »
dzięki dziewczyny! nie mam żadnego doświadczenia z wózkami-zatem nie chcę kupić niepotrzebnych rzeczy:) widzę,że macie odmienne opinie-zatem muszę się zastanowić:)
tak przeglądam intensywnie różne opinie wózkowe. zastanawiam się jeszcze czy np nie kupić używanej gondoli marita roan za grosze (ponoć ma jedną z większych budek na rynku i dobrą amortyzację-u mnie sporo wertepów i dobry przebieg:) ) a docelowo jakąś fajną, lekką spacerówkę? widzę,że britaxy tutaj np zrobiły furorę:) albo coś innego.
nie wiem jak długo właściwie się korzysta z gondoli przed przejściem na spacerówkę? rodzimy w czerwcu-zatem czy duża gondola starczy jeszcze na zimę? i czy ta pierwsza spacerówka potem może być właśnie z tych lekkich-czy dla półrocznego maluszka-powinna być stabilniejsza? bardziej zamortyzowana?
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4725 dnia: 6 Kwietnia 2014, 09:49 »
tak przeglądam intensywnie różne opinie wózkowe. zastanawiam się jeszcze czy np nie kupić używanej gondoli marita roan za grosze (ponoć ma jedną z większych budek na rynku i dobrą amortyzację-u mnie sporo wertepów i dobry przebieg:) ) a docelowo jakąś fajną, lekką spacerówkę? widzę,że britaxy tutaj np zrobiły furorę:) albo coś innego.
nie wiem jak długo właściwie się korzysta z gondoli przed przejściem na spacerówkę? rodzimy w czerwcu-zatem czy duża gondola starczy jeszcze na zimę?
Mój kwietniowy w gondoli jeździł jeszcze... w lutym :) Mieliśmy gondolę z regulowanym oparciem - jak syn sobie kimnął, jeden ruch i już leżał na płasko - nic mu nie podwiewało itp. itd.
Wiem, że sporo dzieci już po 6 miesiącu jeździ w spacerówce. No ale my wtedy nawet nie mieliśmy spacerówki - kupiliśmy dopiero jak przestał się mieścić, czyli po skończonym 9mż :)
Dobrym rozwiązaniem jest zakup samej gondoli na początek. Polecam takie rozwiązanie. Nawet używanej za grosze - tak jak napisałaś. A potem wypasionej spacerówki, która posłuży na dłużej przecież.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #4726 dnia: 6 Kwietnia 2014, 09:50 »
Moj w gondoli jezdzil 8 miesiecy, wiec pierwsza cala zima w niej. Uwazam, ze dla maluszka spacerowka powinna gyc lepsza, szerokie siedzonko, rozkladane do lezenia tak, zeby nozki nie zwisaly, duza buda, no i nie telepiaca :-)  taki maluch jeszcze sypia ha spacerkach.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #4727 dnia: 6 Kwietnia 2014, 10:06 »
dzieki Gosia,Martka,
no i chyba to będzie najlepszy pomysł-żeby wydać więcej na jakąś super spacerówkę.
oglądam filmiki z tym roanem-podoba mi się:) wadą jest jego ciężar-ale najwyżej będę zostawiać stelaż na parterze i zabierać samą gondolę-sąsiadka też tak zostawiała-w klatce raptem mam 5 sąsiadów-raczej nie ukradną:)
8-9mc to faktycznie sporo-może nam tez się tak uda:)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #4728 dnia: 6 Kwietnia 2014, 10:26 »
mi się też podobają roany, szkoda tylko, że nie mają skrętnych przednich kół, albo chociaż możliwości wymiany na skrętne

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #4729 dnia: 6 Kwietnia 2014, 10:29 »
niby tak-ale czasem właśnie jest to zaleta-jesli chodzi o wertepy:) gorzej jeśli chcemy pokonywać dużo zakrętów:) z tego co widzę amortyzację mają 1 klasa!

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #4730 dnia: 6 Kwietnia 2014, 10:33 »
to prawda ;) zależy gdzie się mieszka i jaki teren, ale wizualnie bardzo mi się podobają i na tablicy naprawdę można znaleźć w super cenie. Tylko sprawdź co wtedy z fotelikiem, czy da się zamontować tak jak chcesz np. maxi cosi

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #4731 dnia: 6 Kwietnia 2014, 10:50 »
już nawet przeglądałam tablicę:) na stronie producenta jest informacja o możliwości montażu maxi cosi. ale faktycznie te używane mogą być np starszym modelem-które chyba nie miały takiej opcji-dzieki za przypomnienie:)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4732 dnia: 6 Kwietnia 2014, 10:52 »
Asashia ja tez polecam takie rozwiązanie.
Moj synek urodził się mslusi w sierpniu i jeździł w gondoli do 7 miesięcy.
Teraz mamy super spacerów ke britaxa. Rozkład ana na płasko i w niej jeździmy.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #4733 dnia: 6 Kwietnia 2014, 12:02 »
ja bym kupowala dodatki dopieroak bedziesz widziala ze beda potrzebne. u nas sie nie sprawdzil: ochraniacz na wozek na zime, oslona przeciwdeszczowa uzyta byla tylko raz. mala jej nie lubiala wiec nie uzywalismy. latem parasolka zdala egzamin, no i oczywiscie torba to must have  ;)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #4734 dnia: 6 Kwietnia 2014, 12:39 »
W tym tygodniu kuipilismy spacerówkę/parasolkę Baby Design Handy. Gosia lubi chodzić samodzilenie, ale po 1,5 godz. strajkuje i każe się wozić:) poprzednia parasolka(uzywka) po roku eksploatacji poskłądała mi sie na dziecko 8), masakra:(
Po pierwszym spacerze jestem z nabytku zadowolona i Gosia tez- siedzisko szerokie, wysokie, wreszcie dziecku dupka i nóżki nie zwisają ;)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #4735 dnia: 6 Kwietnia 2014, 12:53 »
Sylwuś-a Wy jakiego britaxa macie?
Bożena-no w sumie też racja-akcesoria można chyba szybciej dokupić niż sam wózek:)

a własciwie-o co chodzi z tą parasolką=spacerówką?  ???

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #4736 dnia: 6 Kwietnia 2014, 13:19 »
Ja używałam torby, moskitiery (bo mała często spała w wózku na tarasie a u mnie pełno os lata w lato) i parasolki takich tanich uniwersalnych :) jedynie śpiwór miałam oryginalny.. Wszystko się przydało.. Bez torby jakiekolwiek nie wyobrażam sobie wychodzenia na spacer.. Zawsze miałam zapasowe ciuszki w niej chociażby.. I w ogóle pełno rzeczy.. Ale zwykłej torebki już nie nosiłam :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4737 dnia: 6 Kwietnia 2014, 13:23 »
Britax b-agile ;)
Tak zachwalanego tutaj :)))
Do tego wozka wszystko trzeba kupic i to jest minus.
Ja mam oslone na nozki z ktorej korzystamy i chce dokupic folie przeciwdeszczowa bo ja spaceruje w kazda pogode :D

Torby nie dokupowalam bo mam w tym wozku fajny schowek ktory u mnie pelni re torby.
Mamw tym ciuszki, pieluchy mleko i biszkopciki ;)))

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #4738 dnia: 6 Kwietnia 2014, 13:26 »
asashia, ale że niby o co chodzi? :) bo i ja nie rozumiem.
Wątek wózkowy to się podzieliłam info, że kupiłam.
a lekka pacerówka-parasolka tzn.że sie składa jak parasol, wzdłuż a nie w kostke, jak inne spacerówki.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #4739 dnia: 6 Kwietnia 2014, 14:12 »
roan faktycznie fajowy na wertepy, kumpela ma, amortyzacja rewelacyjna ale dla mnie najwiekszym minusem jest brak skretnych kol ale widze, ze wielu osobom to nie przeszkadza, bo pelno tego typu wozkow na osiedlu ;)
co do akcesoriow to my uzywamy folii, torby, ochraniaczy na nozki i spiworka, moskietiery ani razu nie zalozylam...
ile pojezdzi w gondoli to zalezy od wielkosci dziecia, wspomnianej kumpeli cora jezdzila do 10 miesica ale ona z tych drobniejszych, moj mlody urodzony koniec marca przesiadl sie do spacerowki koncem sierpnia, bo na dlugosc sie nie miescil...