Autor Wątek: 28.04.2007 ... odtąd jedno choć nadal dwoje ...  (Przeczytany 19542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
28.04.2007 ... odtąd jedno choć nadal dwoje ...
« Odpowiedź #120 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:00 »
Ja mam to do siebie że szminki zjadam ... i tego się obawiam.
Mi się wydaje, że trochę za ciemne mi te oczy wyszły ... ale trochę inaczej w rzeczywistości to wygląda.
Smutna to ja zawsze na zdjęciach wychodzę ... no i sama sobie nie potrafię lepiej zrobić.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #121 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:05 »
Gosiaaa, to sama się malowałaś :?: bo się połapać nie mogę  :drapanie: No oczka trochę za ciemne, tzn cień, ja bym Cię w dekilatniejszych kolorkachw idziała i z błtyszczykiem na ustach, tymbardziej jeśli masz to samo co i ja i szminkę zjadasz.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #122 dnia: 2 Kwietnia 2007, 21:20 »
Gosiu jakos za mocny ten makijaz dla Ciebie :drapanie:  ja widze to w jasniejszych kolorkach i wlasnie z delikatnym blyszczykiem (moze byc brazowym) a i co mnie od razu uderzylo...masz henne?? czy pomalowane brwi...wydaje mi sie ze powinny byc jasniejsze...masz podobna karnacje co ja wiec kiedys nie regulowalam brwi pozniej robilam henne bronzowa a odkad sie solaryzuje to reguluje brwi i robie na czarno bo solarium i tak je rozjasnia...sama juz nie wiem...i cos z tym rozem...sorki ze sie czepiam ale naprawde cos jest nie ten teges  :drapanie:
katarzyna_84, ma racje kolorki powinny delikatnie sie przenikac...moze cienie brazowe brazowy delikatny blyszczyk...i brazowy roz... :drapanie: oki  mam fiola na punkcie brazu...ale pasuje Tobie do kolorku wloskow :przytul: buzka

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #123 dnia: 2 Kwietnia 2007, 21:24 »
Moim zdaniem oko byłoby w porządku tylko ta szminka....sorry, ale to nie jest Twój kolor, jest za mocny i postarzający. przy tak mocnym oku, usta powinny byc bledsze.  ten kolor szminki to w ogóle moim zdaniem potrafi najładniejszą dziewczyne skrzywdzić. bezlitosny dla koloru zębów jest poza tym :) ja go wszystkim w każdym razie odradzam. ale to nie rady specjalistki tylko maniaczki kosmetykowej :hahahaha:  :hahahaha:
Gdy słysze słowo:kultura, odbezpieczam rewolwer...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #124 dnia: 2 Kwietnia 2007, 21:26 »
Cytat: "tylunia"
oki mam fiola na punkcie brazu

ja tak samo, we wszelkich odcieniach, jasny beżyk dla Gosi też byłby ok, a jedynie zaakcentowane oczka o dwa tony ciemniejszym kolorkiem, i na usta delikatny błyszczyk moze być już w tym wypadku może różowy jakiś taki dyskretny, tylko dobra byłaby do tego jeszcze porządna konturówka.

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #125 dnia: 2 Kwietnia 2007, 21:28 »
aha, jeszcze się przyjrzałam i zamiast tego złotego w wewnętrznym kąciku oczy dałabym biały, beżowy bądź perłowy.

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #126 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:35 »
Cytat: "katarzyna_84"
Gosiaaa, to sama się malowałaś  bo się połapać nie mogę

Malowała mnie kosmetyczka.
Cytat: "tylunia"
masz henne?? czy pomalowane brwi...wydaje mi sie ze powinny byc jasniejsze...masz podobna karnacje co ja wiec kiedys nie regulowalam brwi pozniej robilam henne bronzowa

Tylunia, mam hennę ... podobno ona jest brązowa ... ale ja tego nie widzę ... naturalnie mam jasne brwi ... mówiła, że one się jeszcze rozjaśnią ... mam przynajmniej taką nadzieję.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #127 dnia: 3 Kwietnia 2007, 12:26 »
Gosia a wiesz może jakiej marki kosmetyków użyła :?:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #128 dnia: 3 Kwietnia 2007, 13:04 »
Gosia a wiesz może jakiej marki kosmetyków użyła  

Nie wiem.
A zdjęcia pokazałam Wam, bo mi nie bardzo pasował ten makijaż i nie czułam się w nim dobrze ... ale, ja się nigdy nie maluje, nie lubię tego ... i zastanawiałam się czy to może być przyczyną że się źle w tym makijażu czuję ... ja myślałam o delikatniejszym makijażu ...

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #129 dnia: 3 Kwietnia 2007, 14:16 »
Cytat: "Gosiaaa"
ja myślałam o delikatniejszym makijażu ...

ja cie w delikatniejszym widze..

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #130 dnia: 3 Kwietnia 2007, 17:19 »
Ale się nie przejmuj dziewczyno, na pewno będzie dobrze. nie znasz jakiejs kolezanki, która by Cię mogła podrasować w dzień ślubu.....??az się normalnie chyba na to podkarpacie przejade i sama Cię umaluję :skacza:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #131 dnia: 3 Kwietnia 2007, 17:59 »
Cytat: "shivaree"
nie znasz jakiejs kolezanki, która by Cię mogła podrasować w dzień ślubu.....??

podrasować ... spodobało mi się to określenie ;-) A co do koleżanki, to nie bardzo chyba mam ... ale popytam ... bo wczoraj to mnie nerwa wzięła, jak zapłacić mi przyszło 50 zł. Jeszcze się zastanawiam, czy te brwi mnie tak nie postarzyły w tym makijażu.
Dziękuję Wam wszystkim za rady i nie gniewam się ... po to zdjęcia wkleiłam, żebyście oceniły ... tym bardziej, że mi do końca nie odpowiadało.
Ale kara ... baba 27 lat na karku, a nie umie się nawet pomalować ...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #132 dnia: 3 Kwietnia 2007, 18:03 »
Gosieńko, żadna kara, dużo dziewczyn w dniu ślubu idzie na makijaż do kosmetyczki, ale powiem Ci szczerze, że do tej u której byłaś mam duże zastrzeżenia, moim zdaniem kolory nawet są źle dobrane. Ale koleżanek podpytaj, a nuż któraś lubi malować i potrafi. Albo innej kosmetyczki poszukać. Zaopatrzyłaś się już w jakiś fajowy błyszczyk :?:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #133 dnia: 3 Kwietnia 2007, 18:25 »
Zaopatrzyłaś się już w jakiś fajowy błyszczyk :?:

Nie zaopatrzylam się jeszcze bo nie mam pojęcia w jaki.
adna kara, dużo dziewczyn w dniu ślubu idzie na makijaż do kosmetyczki,

Ale wogóle potrafią się malować ... a ja do tego mam dwie lewe ręce ... albo sobie wsadzę szczoteczkę do oka, albo odbije mi się wszystko na górnej powiece, albo dolnej ... a szczytem moich możliwości było wsadzenie sobie tego czegoś co się używa do malowania cieniami do oka ... ja po prostu nie mam do tego cierpliwości i koordynacji ruchów ... nie potrafię ocenić w którą stronę mam ręką machać jak patrzę w lustro ;-)  :drapanie:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #134 dnia: 3 Kwietnia 2007, 18:29 »
Bo na to wszytsko potrzebna jest tylko praktyka. A coz szukaniem innej kosmetyczki :?: Dałoby radę :?: Moim zdaniem w jasnych kolorkach byłoby Ci najlepiej i w bardzo delikatnym makijażu skoro się na codzień nie malujesz. A błyszczyki to jakiś taki lekki różyk połyskujący byłby ok myślę.

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #135 dnia: 3 Kwietnia 2007, 18:32 »
A mnie już palce świerzbią bo ja bardzo lubie kogoś malowac i koleżanki na imprezy maluję czasami...czemu to podkarpacie tak daleko.. :mdleje:  :mdleje:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #136 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:06 »
czemu to podkarpacie tak daleko.. :mdleje: :mdleje:

Bo podkarpacie zawsze było daleko ;-) ale nie martw się, stąd jest wszędzie daleko ;-)
Znalazłam dwa makijaże które mi się podobają ... tutaj na forum ... zaraz wkleję zdjęcia ... i mam prośbę i pytanie, czy coś takiego by mi pasowało ...

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #137 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:10 »

Kasiu, specjalnie dla Ciebie próbowałam wkleić większe zdjęcia, ale nie potrafię :-(
A co do innej kosmetyczki, to spróbuję poszukać ... tylko ta była najbliżej ... i wogóle dyplomowana i dyplomy różniaste ma ...

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #138 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:20 »
Ten pierwszy bardzo ładny!!!!stawiam bardziej na niego, niz na ten drugi bo jak się na co dzień nie malujesz to jak wytuszujesz dolne rzesy to bardzo łatwo o tym zapomnisz i sobie rozmażesz, a taki delikatny cien na dolnej powiece jak na zdjęciu nr 1 tak łatwo się nie zdewastuje :)

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #139 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:27 »
a taki delikatny cien na dolnej powiece jak na zdjęciu nr 1 tak łatwo się nie zdewastuje :)

Tuszu zdewastować też nie powinnam ... tylko na dolnej powiece przeszkadzał mi tusz o tyle, że ma dole mam długie te rzęsy i jak miałam pomalowane górne i dolne, to mi się plątały ;-) Jeszcze jakbym miała gdzie wydrukować zdjęcie żeby pokazać kobiecie o co mi chodzi ... to już byłabym happy ... bo Ona chyba wczoraj mnie nie bardzo rozumiała ;-)
Dziękuję shivaree, kasia, tylunia, oosta i całej reszcie która się udzielała ... i nadal proszę o pomoc :D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #140 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:30 »
Kasiu, specjalnie dla Ciebie próbowałam wkleić większe zdjęcia, ale nie potrafię

Moja Gosieńka kochana  :przytul:  :uscisk:

Mnie się bardziej pierwszy makijaż podoba, a szczególnie usta. Gosiu a widziałaś makijaż Jagny :?: Śliczny miała próbny. Może zerknij  :brewki:

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #141 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:37 »
Tuszu zdewastować też nie powinnam ... tylko na dolnej powiece przeszkadzał mi tusz o tyle, że ma dole mam długie te rzęsy i jak miałam pomalowane górne i dolne, to mi się plątały  

no właśnie to miałam na myśli z tym dewatowaniem :)  w ogóle po co malować dolne rzęsy jak są ładne i długie bez tego  :taktak:
musisz zanieść kosmetyczce to zdjęcie. a tak w ogóle to nie myślałaś o wizażystce zamiast kosmetyczce? te pierwsze zwykle mają większy dryg do malowania. nie ma tam gdzieś w pobliżu u Ciebie jakiejs?

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #142 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:38 »
Kasia, widziałam makijaż Jagny i właśnie coś takiego delikatnego mi się podoba.
A i jeszcze patrzyłam za takimi dziewczynami, coby miały jasne włosy na tych zdjęciach ... bo na dniach odświeżę sobie kolorek (pasemka już mi trochę bardzo odrosły ;-)) ... i niedługo będę blondynką z brązowymi pasemkami, a nie będę miała brązowe włosy z blond pasemkami ;-)

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #143 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:45 »
a tak w ogóle to nie myślałaś o wizażystce zamiast kosmetyczce?

wiesz, nie wiem czy u mnie jest wizażystka ... miasto niby 70 tys mieszkańców ... ale takich profesjonalnych zakładów nie ma tutaj ... solarium na każdym kroku i na każdym rogu ... a gorzej z innymi rzeczami. Fryzjerów też jeden na drugim ... ale co jeden to lepszy ... na szczęście mam koleżankę fryzjerkę i lubię jak mnie Ona czesze ...
Ale jeszcze popatrzę za wizażystką ... bo otworzyli chyba jakieś dwa nowe zakłady kosmetyczne w mieście ... tylko czasu coraz mniej mam  :dno:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #144 dnia: 3 Kwietnia 2007, 19:45 »
Gosia, to teraz tylko wydrukować zdjątka i poszukac kogoś, do kogo możnaby iść na jeszcze jeden próbny.

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #145 dnia: 3 Kwietnia 2007, 20:39 »
Poszukaj w internecie! :brawo_2:  :brawo_2:

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #146 dnia: 4 Kwietnia 2007, 21:29 »
Ja może raczej nic nie będę doradzała jeśli chodzi o makijaż bo dla mnie prawdziwym wyzwaniem jest wymalowanie sobie rzęs ... Ale pomału dochodzę do wprawy  :skacza:
Ale tak a propos to te przykładowe makijaże są cudne. Chyba właśnie tak powinna być "wypindrzona" (jak to określa mój narzeczony) Panna Młoda :skacza:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #147 dnia: 5 Kwietnia 2007, 08:07 »
Mam do Was pytanie ... bukiet to się do sukni dobiera? bo ja to na takich rzeczach kompletnie się nie znam ... suknię będę miała białą z trzema kwiatkami na spódnicy w kolorze kawy z mlekiem ... może jak będę po świętach na przymiarce to uda mi się zrobić zdjęcie ... to wtedy może będzie łatwiej.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #148 dnia: 5 Kwietnia 2007, 16:21 »
może jak będę po świętach na przymiarce to uda mi się zrobić zdjęcie ... to wtedy może będzie łatwiej.

Wtedy to już problemu nie będzie, albo będzie problem z wyborem , a tak bez sukni to ciężko coś podesłać. A jak z makijażem Gosiu :?:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 5 Kwietnia 2007, 16:54 »
bukiet to się do sukni dobiera?

Gosiu, ja bikiet wybrałam taki jak mi się podoba:) Ale pozniej moja kwiaciarka dowiedziała się, że sala jest na bordowo-biało i mowiła, że lepiej będą pasowały białe róże z bordowymi kwiatkami (nie wiem jak one się nazywają), a wcześniej chciałam różowe róże i bardziej różowe te kwiatki:)

Wybierz taki, jak Ci się podoba:)

Juz coraz bliżej! Stresujecie się?? Ja czasami...jak mam zajecie to nie myśle i się nie stresuje, a jak siedzę i zaczne rozmyślać to wtedy wymyślam sobie problemy i to co może nie wyjść, to szały dostaję... A poza tym cały czas mam wrażenie, że coś nie dopatrzylismy i o czymś zapomnieliśmy!