Autor Wątek: a kto do ślubu pójdzie piechotą? :)  (Przeczytany 38654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: a kto do ślubu pójdzie piechotą? :)
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Września 2009, 13:34 »
Fajna "marszruta". brakuje jeszcze rzeki, łodzi i koni. Tramwaj mnie rozłożył :D :Uu: :cancan:

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #61 dnia: 23 Września 2009, 19:53 »
Tramwaj?  :D Mieli wynajęty tylko dla siebie czy to był taki "normalny" z pasażerami w środku?  :drapanie:

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Września 2009, 22:05 »
heh oryginalny pomysl :)

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #63 dnia: 23 Września 2009, 22:12 »
Widziałam taki przejazd, jak miszkałam na Gumieńcach w Szczecinie. Młodzi jechali tramwajem z Kościoła przy św. Kingi na sale do Salezjan przy Ku Słońcu, były to raptem ze 2 przystanki, ale jaki EFEKT -OSZAŁAMIAJĄCY...

Ja sama zorganizowałam panieński w tramwaju (ale o tym w wątku o wieczorach panieńskich  ;D )

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Września 2009, 22:13 »
Chciała  dodać, ze mozna wynajać taki tramwaj tylko dla siebie, ja tak zrobiłam koszt naprawde niewielki :)  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Września 2009, 08:19 »
Naprawdę jestem zaskoczony. Nie przypuszczałem, że można wynająć tramwaj i jechać nim do ślubu. Okazuje się , że wyobraźnia nie zna granic.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #66 dnia: 24 Września 2009, 12:43 »
To że można wynająć doskonale wiem, dlatego zapytałam czy skorzystali z tej opcji  ;) Chociaż nie wyobrażam sobie, że mogliby nie skorzystać  ::)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Września 2009, 14:20 »
Muszę się zorientować czy u mnie jest taka możliwość. W każdym bądź razie o niczym takim nie słyszałem w moich okolicach :D.

Offline Emiliana
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 8 Października 2009, 16:37 »
Ja zanim zaczęłam myśleć o ślubie, wymyśliłam sobie, że do kościoła pójdę piechotą.  Nie mam daleko do kościoła, ale też nie jest to tak blisko, jakieś 10 minut będziemy szli, najpierw ulicą miasta, a potem przez Stare Miasto, gdzie znajduje się kościół.  Mam ochotę przemierzyć tą drogę w sukni ślubnej :) Poprosimy świadków z osobami towarzyszącymi i mojego brata z narzeczoną, żeby poszli z nami, ale oczywiście nie będę ich zmuszać.  Rodzice pewnie pojadą samochodem i reszta gości też. 

Za to i kościół, i nasza sala weselna (o ile się na nią zdecydujemy), są na terenie starego miasta, blisko od siebie, poza tym łatwiej jest tam dojść pieszo niż dojechać samochodem lub autobusem, więc chciałabym, żeby wszyscy goście poszli z nami pieszo.  Chyba, że ktoś naprawdę nie będzie chciał, nie będzie w stanie, nie będzie miał siły itd.  Zresztą, z parkingu do tej sali też by trzeba było kawałek iść, więc już lepiej chyba kawałeczek dalej z kościoła :) I dodatkowa atrakcja dla gości spoza mojego miasta, których będzie większość. 

Oczywiście w razie deszczu pojedziemy samochodem, a jakim, to już nie ma dla mnie znaczenia.  Nie wiem, czemu niektórzy uważają, że Młodzi powinni jechać.  Absolutnie nie kojarzy mi się to z konduktem pogrzebowym, bo niby czemu? Ja myślę, że taki spacer ma mnóstwo uroku i może być też zabawny, pogadamy sobie po drodze.  Zresztą, nie podoba mi się ta cała szopka z przystrojonymi samochodami, klaksonami itd i nawet jakbym chciała jechać samochodem, to takim zwykłym, bez żadnych ozdób, a już na pewno nie stylizowanym czy bryczką.  Zresztą nie chciałabym też rozdzielać naszego świadka z żoną a świadkowej z narzeczonym na czas podróży samochodem. 

Tramwaj, ciekawy pomysł, tylko że w moim mieście nie ma :)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #69 dnia: 10 Października 2009, 12:23 »
ja byłam na weselu gdzie wszyscy od domu Pani młodej szli na pieszo a było to 200-300 metrów
tyle że na przedzie jechał samochód młodych, młodzi szli za nim wraz z resztą gości, a zaraz za grupą ludzi jechały samochody aby ustawić się na parkingu sali weselnej, znajdującej się koło kościoła
i moje i mojej niedoszłej teściowej skojarzenie -kondukt pogrzebowy, no tak to przypominało!
fakt była prześliczna pogoda i taki spacer był całkiem przyjemny ale mi to naprawdę bardziej przypominało kondukt, zwłaszcza ten samochód młodych na przedzie,niczym bez mała karawan brrrr
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #70 dnia: 12 Października 2009, 07:38 »
Trochę mi ulżyło :). Okazuje sie, że nie tylko ja mam takie skojarzenie :D.

Offline Emiliana
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 12 Października 2009, 08:47 »
Hmm, ja nie mam takich skojarzeń, nie wiem czemu. 
U nas nie będzie żadnych samochodów, w obrębie Starego Miasta, gdzie będzie ślub i wesele naprawdę ciężej jest dojechać do sali samochodem niż iść pieszo :) A spacer będzie taką drogą, po której nie jeżdżą żadne samochody.  I parkingu nawet nie ma w pobliżu miejsca wesela, więc jakbyśmy pojechali samochodem, to i tak trzeba by było trochę przejść pieszo. 
A do kościoła wszyscy będą jechali samochodem.  Tylko ja sobie pójdę na piechotę z przyszłym mężem.  I może świadkowie, jeśli ich namówimy. 
Więc nie będzie żadnego konduktu tylko zabawny spacer, podczas którego będzie dużo śmiechu, znając nas. 

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 12 Października 2009, 16:16 »
ja też szłam tylko ze swiadkami do Kościoła pieszo i Pan Kamerzysta szedł z nami :)

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #73 dnia: 13 Października 2009, 13:53 »
My też dreptaliśmy piechotą.Większość rodziny przyszła pod mój domek i razem z kamerzysta i orkiestra podreptaismy do kościołka
[/url]
[/url]

Offline Emiliana
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 13 Października 2009, 20:28 »
Ja chciałam iść razem z gośćmi tylko z kościoła do restauracji, ale jednak nie wiem, czy się na nią zdecydujemy :) Jeśli zdecydujemy się na inną, to będziemy jechać zwykłym samochodem.  Za to do kościoła na pewno pójdę pieszo, ale nie z gośćmi, tylko ewentualnie ze świadkami i ich drugimi połówkami i może moim bratem ze swoją narzeczoną, jeśli będą chcieli.  Będzie zabawnie :)
Reszta gości dojedzie od razu pod kosciół, a rodzice i kto tam jeszcze będzie u mnie w domu pojadą pewnie samochodem. 

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Października 2009, 20:13 »
Witajcie,

mam pytania czy któraś z forumek "pichurka" miała grajków i mogłaby się podzielić namiarami na nich na priv :P

Offline Anita Maja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #76 dnia: 9 Kwietnia 2010, 20:40 »
Przemknęła mi przez głowę myśl by iść pieszo z kościoła na salę weselną, bo uwielbiam wędrować pieszo, jednak w moim przypadku byłoby to niestety czasochłonne (około 45min. pieszo przy szybkim tempie), więc nic z tego. Zazdroszczę tym z Was, które mogą iść - to musi niesamowicie wyglądać :)

Offline Kankonka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12 czerwiec 2010 r.
« Odpowiedź #77 dnia: 10 Kwietnia 2010, 14:55 »
My do kościoła pojedziemy samochodem, ale już z kościoła na salę na pewno na nogach: 5-10 minut spacerku :)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 14 Kwietnia 2010, 19:21 »
Ja natomiast do kościółka pieszo jakies 200 metrów, a na sale autkiem. Kiedyś widziałam jak wychodzili młodzi z bloku który stał dosłownie z 30-50 m. od kościoła i wsiadali do auta i podjechali pod ten kosciół ::)

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25-08-2012
« Odpowiedź #79 dnia: 3 Listopada 2011, 01:56 »
Ja też mam plan iść na pieszo do kościoła (jakieś 5 min spacerkiem).  Mój kościół jest praktycznie w Parku. . .  do okola same drzewa i prowadzi do niego betonowa droga, więc będzie się wygodnie maszerowało.  Myślę, że z tego spacerku wyjdą rewelacyjne zdjęcia i filmik  ;D a widok zdziwionych sąsiadów będzie bezcenny hehe.  Mam dość sympatycznych sąsiadów więc będzie sympatycznie. 
Tylko żeby pogoda dopisała ;)

Offline maxilus
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013 04 13
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Sierpnia 2012, 11:52 »
fajny pomysł, ale trzeba mieć blisko kościół bo np 2km isc to juz przesada , z drugiej strony jak kosciół jest 100m to dziwnie jest wsiadać do auta

Offline solaris86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 3 Września 2012, 15:56 »
Ktoś wpadł na pomysł, aby do ślubu wybrać się rowerem? :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #82 dnia: 4 Września 2012, 09:25 »
A może na hulajnodze, żeby było ciekawiej ?  :)

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 8 Września 2012, 14:54 »
jak ktoś ma blisko kościół to zdecydowanie polecam iść na pieszo  :brawo_2: ja wlasnie tak zrobilam i NIE ŻAŁUJĘ !! Fotograf i kamerzysta powiedzieli że z tych ujęć zrobią mi bajeczny wstęp do filmu  :jupi: sąsiedzi w oknach i przez ulicę maszerowałam sobie ja z PM, świadkowie i część gości.... Pogoda dopisała. Co więcej to powiem Wam, że ten spacer pozbawił mnie calego stresu  :skacza: ze wszystkimi rozmawiała, ciągle się śmialiśmy.... Super sprawa- polecam  :D

Offline solaris86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 10 Września 2012, 15:59 »
Też fajnie.  Może jakiś orszak z orkiestrą do tego, akordeon np:)

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 12 Września 2012, 16:26 »
z orkiestrą ( a tym bardziej akordeonem) bym nie przesadzała  ....   :D Tu bardziej chodzilo o spacer do kościoła przez park z najbliższymi (akurat w moim przypadku) a nie o robienie szopki  :skacza:

Offline solaris86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 17 Września 2012, 10:45 »
Wyobraźnia mnie poniosła :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Września 2012, 13:25 »
Dobrze mieć wyobraźnię ;)

Offline karaśka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2014
« Odpowiedź #88 dnia: 27 Grudnia 2012, 22:51 »
my chyba też będziemy chcieli iść do kościoła na nogach :) jest to spacer 5-7min i na dodatek fajną dróżką z miłym widokiem po jednej stronie (po drugiej są bloki :P ).  jeśli tylko pogoda i odległość pozwalają to jest to moim zdaniem fajna opcja :)
a co do roweru to raczej bym się bała w sukni jechać rowerem ale jeśli ktoś ma np jakiś fajny holenderski rower to może nie jest to zły pomysł na ciekawe zdjęcia w plenerze

Offline torcik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-09-2013
« Odpowiedź #89 dnia: 25 Czerwca 2013, 12:21 »
ja z usc do restauracji też mam mały kawałeczek, myślę, że samochodem będzie więcej zamieszania niż pieszo ;p więc chyba skorzystamy z tej opcji :)