Autor Wątek: A co sadzicie o Jachtowej ?  (Przeczytany 30125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline froschschenkel
  • nowicjusz
  • *
A co sadzicie o Jachtowej ?
« dnia: 7 Października 2005, 17:55 »
Czesc dziewczyny,

jestem nowa na tym forum i poki co przejrzalam wiele postow szczecinskich z ktorych sie roznych rzeczy dowiedzialam.
Widze ze jest wiele opinii na temat Bonczy (ktore zreszta przeczytalam z zainteresowaniem bo tez sie nad Boncza zastanawialam), Norda, Vivialdiego i innych.

Ale niewiele wyczytalam na temat Jachtowej.
Prosze jezeli ktoras z Was byla tam na weselu albo sama organizowala, prosze prosze o jakies opinie: jak sie zabawa udala, jaka kuchnia, obsluga itd....

Bylam tam dzisiaj i kierowniczka wydala sie bardzo mila osoba, pokoje na gorze tez ladne i tanie, a tarasik z widokiem na rzeke super....

Ale menu wydaje sie dosc skromne, okolica taka sobie, poza tym nie wiem czy stoly sa ladnie nakryte, czy kelnerzy sie uwijaja no i co bardzo wazne - jakie jedzonko????  :obiad:

Bardzo bym byla wdzieczna za jakies opinie  :serce:
Dzieki z gory i pozdrowienia

froschschenkel

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Października 2005, 18:10 »
Jachtowa jest dość popularnym miejscem na organizację wesel. Kilku moich znajomych bawiło się tam - byli bardzo zadowoleni.
U nas też z pewnością znajdą sie osoby, które były na imprezce w Jachtowej. Na pewno swoje wesele organizowała tam Jola, ale z tego co kojarzę, jakoś dawno jej u nas nie było ....
Tak, czy owak, poczekaj na opinie ludzi, którzy bawili siew Jachtowej. Na pewno będą pozytywne opinie!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Października 2005, 18:32 »
mnie się kilka rzeczy nie podobało:
- dekoracja sali (ale to byłą wina organizatorów)
- kelnerki witały młodych (zamiast rodziców) trzymając chleb i sól na tacy kelnerskiej z napisem "Żywiec"

nic więcej nie wiem...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Października 2005, 18:41 »
no, z tym Żywcem, to przesada :evil:
ale myślę, że to kwestia dogadania szczegółów

Offline froschschenkel
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Października 2005, 23:06 »
Dzieki za odpowiedz dziewczyny, rzeczywiscie z tym Zywcem paskudnie :shock:
No ale mysle ze tak jak mowisz Sylvi - napewno mozna sprawe ustalic (przeciez to rodzice maja nas witac a nie jakies obce kobitki)

Ale Monia, Ty bylas tam na weselu jako gosc? Czy pamietasz moze jaka mieli kuchnie?
Bo jakos ta kwestia mnie najbardziej meczy.......  :?

Offline peacelove
  • bywalec
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Października 2005, 23:28 »
byłam tam niedawno na weselu wiec mogę powiedzieć co nieco:
- kuchnia jest taka sobie - trochę 'stołówkowa' - Jachtowa nie jest droga ale jest kilka innych lokali w podobnej cenie i nieco elegantszym serwisie
- otoczenie jest FATALNE !!! (lepiej przyjeżdżać jak się sciemni ;), na tym weselu na którym byłam gosci którzy wyszli na spacer (szaleńcy!!! :) napastowaly jakieś pijane wyrostki ...

my zdecydowaliśmy się na Continental (górna sala- dolna - jak dla mnie za piwniczna i przede wszystkim- za mała) - ceny w sumie dość podobne ale ogólna atmosfera chyba lepsza (tez byłam tam gościem - co prawda dość dawno- ale jak zauwazyłam na 'testowym' obiedzie i podpisywaniu umowy zmiany są raczej na lepsze :)

pozdrawiam serdecznie :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Października 2005, 23:38 »
Cytat: "froschschenkel"
Ale Monia, Ty bylas tam na weselu jako gosc? Czy pamietasz moze jaka mieli kuchnie?
Bo jakos ta kwestia mnie najbardziej meczy.......

nie .. nie gościowałam się ale.. mam w domu płytę -demo akurat z wesela które odbyło isę właśnie w jachtowej

[ Dodano: Pią Paź 07, 2005 11:39 pm ]
jeśli chcesz ją obejżeć daj znać.... najwyżej podjedziesz do mnie do poracy po nią ...  :mrgreen:

Offline froschschenkel
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 8 Października 2005, 00:28 »
Cytat: "peacelove"
otoczenie jest FATALNE !!! (lepiej przyjeżdżać jak się sciemni , na tym weselu na którym byłam gosci którzy wyszli na spacer (szaleńcy!!!  napastowaly jakieś pijane wyrostki ...

:urwanie_glowy:  aaaaa, to ja juz nie wiem, poki co przewazaja negatywne opinie.....  :cry:

bylam juz w tylu lokalach i nie wiem na ktory sie zdecydowac, kazdy ma jakies "cos" co nie pasuje, a ja potrzebuje lokalu z noclegiem bo bedzie duzo przyjezdnych gosci...
nam sie ta okolica tez nie podoba ale sam teren jachtowej nie jest zly- ta rzeka z plywajacymi co chwile statkami robi wrazenie a pokoje maja okna wychodzace prosto na wode..... no ale jak mi ktos ma gosci bic to-chyba-nie-bardzo.

poza tym ta stolowkowa kuchnia.....
tego sie wlasnie obawialam  :shock:

Monia dzieki, ale od poniedzialku nie ma mnie na dluzej w szczecinie i dlatego musze sie szybko decydowac  :?

Offline peacelove
  • bywalec
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Października 2005, 00:50 »
ja mam przyjednych gosci z 40 :(   ;)   ('Warszawka' mojego przyszlego meza ;), w sasiedztwie 'naszego' lokalu jesi i Campanille i Ibis (ok 70-80- zl za osobe w weekend - calkiem rozsadna cena :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Października 2005, 08:19 »
w nordzie jest 40 miejsc hotelowych..

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Października 2005, 08:39 »
Teoretycznie jest tam fajnie, mi tez wiele osób polecało ten lokal. Mamy jednak weselicho gdzie indziej. Mi nie podobała się przede wszystkim sala. Strasznie wysoka, hangar, dla jednych to zaleta a mi się to nie podoba, gdybym chciał miec na sali gimnastycznej to bym w szkole robił wesele :D . Druga sprawa, otoczenie, to niestety fakt. Tamte dzielnice są dośc "szemrane" nie urażając nikogo. Kilkakrotnie już słyszałem o "obrobionych" samochodach podczas zabawy weselnej :( .

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Stycznia 2006, 14:17 »
Ja bylam w Jachtowej na weselu we wrzesniu 2003 roku. Wesle bylo super! Sala jest ladna, jedzonko bylo OK, pamietam tylko ze szaszlyki byly niesmaczne. Minusem jest toaleta w piwnicy, ale od tego czasu moze zrobili nowa toalete na wysokosci sali.
co do okolicy, fakt nie jest zbyt piekna, ale w trakcie wesela nikomu to nie przeszkadzolo. Parking byl z tylu budynku i tam tez byl taraz z widokiem na odre, wiec nikt nie patrzyl na odrapane kamienice.
Uwazam, ze to nie jest takie zle miejsce, choc sama chyba bym sie nei zdecydowala na jachtowa.
02.07.2005

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Jest OK
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Stycznia 2006, 09:32 »
Ja byłam na weselu u kolezanki w listopadzie 2003 r. i mam bardzo miłe wspomnienia. Jedzonko było pyszne, obsługa miła i sprawna. Minusem jest może okolica, ale sam budynek, sala, pokoje z widokiem na rzekę są dużą zaletą. Nie wiem też jak finansowo to wygląda.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Odp: A co sadzicie o Jachtowej ?
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Czerwca 2019, 15:34 »
 Hotel i Restauracja Jachtowa w Szczecinie  ma teraz nowych właścicieli, trwają zmiany, zmiany.
Odbywa się remont i plan jest taki aby przywrócić miejscu dawny historyczny blask.
Polecamy miejsce na Wasze przyjęcia i zachęcamy zatem do zostawiania aktualnych opinii o Jachtowej

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Odp: A co sadzicie o Jachtowej ?
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Września 2019, 14:47 »
Byłam w nowo otwartej restauracji.
Właściciele w porządku.
Jedzenie (to, które zamawialiśmy z karty) pyszne.
Wnętrza zyskały zupełnie inny wygląd i lekkość.
Polecam.