Autor Wątek: ZOSTAŃ KSIĘŻNICZKĄ - SCARLET 2006 za prawie darmo  (Przeczytany 11520 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
ZOSTAŃ KSIĘŻNICZKĄ - SCARLET 2006 za prawie darmo
« Odpowiedź #30 dnia: 7 Listopada 2006, 16:36 »
Cytat: "SOT"
Pani Ola sama z własnej inicjatywy zaproponowala aby suknia na nia poczekala !!!! ( powód : rzekomy wyjazd za granice ) gdyz bardzo sie jej podoba !!!!!!

Byłam zagranicą, bardzo mi się suknia podobała - nie zaprzeczam.
wyrazila swoj zachwyt i potwierdzila chęć bycia jej posiadaczka.

Oczywiście, potwierdzam.
Skoro Pani Ola zmienia tak czesto zdanie na temat sukni slubnej to pozostaje mi ostrzec inne panie sprzedajace aby wystrzegaly sie takiej osoby kupujacej. Z tego wynika ze Pani Ola mogła w ten sposob oszukac nie tylko mnie

Nie zmieniam zdania. Pani Sylwio, nie wycofała Pani oferty na forum, nie odezwała się jeżeli chodzi o pieniążki.
Byłam zdecydowana na tę suknię, ale Pani podejście...No i wyszło że 100 zł zapłaciłam za przymiarkę, chociaż nie było żadnej umowy...Tylko ustna.

Jeśli chodzi o oszukiwanie, to proszę uważać na słowa :twisted: Nie trzymała mi Pani tej sukni na ładne oczy, wpłaciłam pieniądze...

Nie chce mi się już pisać na ten temat.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline SOT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 8 Listopada 2006, 08:03 »
Nie chciala Pani potwierdzenia wplywu pieniedzy, tylko raczyla mnie Pani poinformowac ze zostaly wplacone.
Jezeli nie miala Pani pewnosci ze suknia na Pania czeka mogla Pani poprosic rzekomo zainteresowana kolezanke zakupem sukni i poprosic ja aby zadzwonila a mialaby Pani pewnosc ze umowa jest umowa. A nie bylo innej umowy, gdyz Pani nie miala czasu podjechac i ja podpisac, mimo iz nalegalam.
W momencie wystawienia jej na forum zainteresowanie było duze, ze zwgledu na to ze zrobila Pani na mnie mile wrazenie i wykazywala duze zainteresowanie postanowilam nie umawiac sie z innymi chetnymi Paniami aby suknia nie byla mierzona przez kilka osob, tylko czysta i ,,nienaruszona" czekala na Pania. Zdaje sobie Pani sparwe z tego ze  jakby w miedzy czasie ktos ja przymierzal to suknia musialaby trafic ponownie do prania, a po co ja dodatkowo niszczyc.
Takie rzeczy powinny byc roztrzygniete prywatnie a nie na forum, nawet nie raczyla Pani do mnie zadzwonic tylko rozwiazuje Pani sprawe za pomoca smsow? To tez o czyms swiadczy !!!!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #32 dnia: 8 Listopada 2006, 08:56 »
Dziewczyny a może to jakies kosmiczne nie porozumienie??
Skoro Oli sie suknia podoba i była zdecydowana, a SOT, nadla chce ja sprzedać??
Nie da sie tej sprawy rozwiązac w jakis wygodny dla wszytskich sposób??

Sorki, że wrzucam swoje 3 gr..ale tak jakos mnie tknęło :)

Offline Eda79
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 8 Listopada 2006, 10:22 »
Mialam sie nie wtracac ale poniekad temat dotyczy takze mnie , bowiem chcialam kupic syknie od pani sylwii,ale nie doszlo nawet do przymiarki bowiem pani sylwia powiadomila mnie ze jest zaplacony zadatek za nia i musi ja trzymac do pazdziernika dla wlasnie pani Oli.
Moze sie myle ale jako studentka US wydzialu prawa jestem pewna ze ZADATEK nie podlega zwrotowi - takie jest polskie prawo obojetnie czy ustne czy pisane.A co do zlikwidowania postu na forum czyli "zlikwidowania " ogloszenia wg pani Oli to raczej jest niemozliwe bez udzialu moderatora forum-chyba ze sie myle.
Wydaje mi sie ze postawa pani Oli jest niepowazna - ja chcialam zakupic TĄ sukienke ale dzieki niej jestem juz posiadaczka innej o wiele mniej mi odpowiadajacej...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #34 dnia: 8 Listopada 2006, 10:37 »
Cytat: "Eda79"
A co do zlikwidowania postu na forum czyli "zlikwidowania " ogloszenia wg pani Oli to raczej jest niemozliwe bez udzialu moderatora forum-chyba ze sie myle.

nie nie mylisz się
Ale mozna po prostu napisać, że oferta jest już nieaktualna, ponieważ suknia została już zadatkowana.
Można także skontaktować się z moderatorem, nie wymaga to jakiś nadludzkich wysiłków[/color].
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline SOT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 8 Listopada 2006, 10:59 »
Ale suknia nie zostala sprzedana tylko zadatkowana ... co mowilam wszystkim osoba chcacym umowic sie na przymiarke-odsylajac te osoby z kwitkiem.Na forum byla tez relacja pani Oli z przymiarki i wyrazenie jej woli KUPNA...To za malo? A co do ciebie Olu - nie zaplacilas 100 zlotych za przymiarke a sama stracilas 100 zl. zadatek z wlasnej woli - rezygnujac z kupna suknii. Ja stracilam kilkanascie potencjalnych klientek ...
Wiec suknia jest dalej do kupienia - tym razem bez zadnych zadatkow i zamawian terminow - juz mam dosc nieprzyjemnosci i zarzucania mi nieuczciwosci. Towar za pieniazki.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 8 Listopada 2006, 11:04 »
Sot trzymam Twoja stronę

Jestes wiarygodna i uczciwa

Zycze jak najszybszej sprzedazy SUPER sukienki :)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 8 Listopada 2006, 11:07 »
Popieram :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Listopada 2006, 11:09 »
Czyli jak zwykle jesteśmy świadkami teatru niedowmówień.

Olka zgodnie z prawem starciła zadatek.

A Ty mozesz szukac nowej nabywczyni. Skoro kiecka cieszyła sie takim zainteresowaniem, to na pewno szybko znajdzie nową właścicielkę.
Nowy sezon ślubny niebawem się zacznie....a miłośniczek drapowań nie brakuje.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 8 Listopada 2006, 11:10 »
AMEN :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 8 Listopada 2006, 11:49 »
Nie chciala Pani potwierdzenia wplywu pieniedzy, tylko raczyla mnie Pani poinformowac ze zostaly wplacone.

Chciałam.
Jezeli nie miala Pani pewnosci ze suknia na Pania czeka mogla Pani poprosic rzekomo zainteresowana kolezanke zakupem sukni i poprosic ja aby zadzwonila a mialaby Pani pewnosc ze umowa jest umowa. A nie bylo innej umowy, gdyz Pani nie miala czasu podjechac i ja podpisac, mimo iz nalegalam.

Znaczy kogo? Nalegałam to duże słowo. Nie miałam pewności, ale nie jestem taka, żeby podsyłać koleżanki - zainteresowane czy nie - byleby sprawdzić Panią. Ja zaufałam.

To napisałam dzień przed wyjadem:
Sukienka miała być wycofana z ogłoszenia, a jakoś nie widzę żeby była. Średnio mi się to podoba. Generalnie mam nadzieję, że Sylwia jest uczciwą osobą i zwróci mi kaskę na konto... Wybacznie, ale wyjeżdżając nie chciałybyście wiedzieć na czym stoicie???? Zwłaszcza, że miałam wracać pod koniec października?

Zdaje sobie Pani sparwe z tego ze jakby w miedzy czasie ktos ja przymierzal to suknia musialaby trafic ponownie do prania, a po co ja dodatkowo niszczyc.

Przecież można poinformować, żeby nie używać jakichkolwiek brudzących kosmetyków w dzień przymiarki.
Takie rzeczy powinny byc roztrzygniete prywatnie a nie na forum, nawet nie raczyla Pani do mnie zadzwonic tylko rozwiazuje Pani sprawe za pomoca smsow? To tez o czyms swiadczy !!!!

Dzwoniłam, ponieważ miałam nr zastrzeżony, możliwe, że dlatego Pani nie odbierała. Dzwoniłam nawet z Anglii, ale to już nie ważne.  Pozostały mi smsy, na które tez odpowiadała Panize sporym opóźnieniem. Czy to też o czymś świadczy??

pani sylwia powiadomila mnie ze jest zaplacony zadatek za nia i musi ja trzymac do pazdziernika dla wlasnie pani Oli.

Wydaje mi sie ze postawa pani Oli jest niepowazna - ja chcialam zakupic TĄ sukienke ale dzieki niej jestem juz posiadaczka innej o wiele mniej mi odpowiadajacej..

Przykro mi, ale chyba wyraźnie napisałam, żebyś się skontaktowała z Panią Sylwią, a jak ta suknia tak Ci sie podoba, to jestem w stanie Ci ją odstąpić. Jak nie pamiętasz, zajrzyj na stronę wcześniej. Dla przypomnienia :
Eda79, ja teoretycznie mam ją zarezerwowaną...Ale jeśli chcesz ją kupić, to Ci ją odstąpię... Dogadaj się z Sylwią Smile

Cytat: "liliann"
oferta jest już nieaktualna, ponieważ suknia została już zadatkowana.

Ale suknia nie zostala sprzedana tylko zadatkowana

No przecież o to poszło. O wycofanie oferty, o brak kontaktu.

Olka zgodnie z prawem starciła zadatek.

Dlatego mówiłam, że mam nauczkę. Dziękuję bardzo, bo nie wiedziałam jak to wygląda ze strony prawnej. Moja wina.

Nie będę na siłę się wybielać, wina leży po stronie p. Sylwii i po mojej również. Mam nadzieję, że ja sprzeda. Jeżeli to jej pomoże może usuniemy tę polemikę z tego wątku, albo przeniesiemy ją gdzieś indziej.

Dziękuję. Skończyłam.

Offline Eda79
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 8 Listopada 2006, 12:18 »
Cytat: "lady_yes"
Byłam zagranicą, bardzo mi się suknia podobała - nie zaprzeczam.

To napisałam dzień przed wyjadem:
Sukienka miała być wycofana z ogłoszenia, a jakoś nie widzę żeby była. Średnio mi się to podoba

Powiesz ze sie czepiam ale to juz zakrawa na rozdwojenie jaźni ...
Powiedzialaś mi :

Przykro mi, ale chyba wyraźnie napisałam, żebyś się skontaktowała z Panią Sylwią, a jak ta suknia tak Ci sie podoba, to jestem w stanie Ci ją odstąpić. Jak nie pamiętasz, zajrzyj na stronę wcześniej. Dla przypomnienia :
Eda79, ja teoretycznie mam ją zarezerwowaną...Ale jeśli chcesz ją kupić, to Ci ją odstąpię... Dogadaj się z Sylwią

I ja sie kontaktowalam z pania Sylwia - jednak nie bylo przymiarek bo ty wlasnie wplacilas zadatek i zarezerwowalas ją tym samym. Zadatek chronil ciebie przed sprzedaza tej sukni komu innemu-jesli by Ci nie zostala zatrzymana na umowiony okres p.Sylwia musiala by ci oddac podwojna kwote - tak stanowi prawo.

Co do braku kontaktu to dzwonilam 4-5 razy do pani Sylwii i mimo ze dzwonilam i z zastrzezonego i ze skypa i normalnej komorki zawsze odbierala... Wydaje mi sie ze teraz chcesz sie wybielic kosztem drugiej osoby zarzucajac jej nieuczciwosc czy nierzetelnosc... Pamietam jeszcze Twoje ostrzezenie " nie polecam tej sprzedawczyni .. " Powiem inaczej JA NIE POLECAM PROWADZENIA INTERESOW Z TOBA. Panii sylwia stracila kupcow , ja sukienke a Ty 100 zl - a nie potrafisz sie przyznac do winy tylko co chwila wymyslasz nowe "powody" i "argumenty".
Przepraszam wszystkich jesli bylam za ostra ale na prawde bardzo mi zalezalo na kupnie tej sukienki ... a denerwuje mnie taka dziecinna postawa i brak odpowiedzialnosci.
Dlatego nie dziw sie ze jak kilka juz osob na forum stane po stronie p.Sylwii.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 8 Listopada 2006, 12:24 »
straciłam sukienke

czy aby nadmiernie nie dramatyzujesz.
ten model jest bardzo popularny, nieustannie z małymi przerwami okupuje wystawę w jednym ze szczecińskich salonów...

Skończcie tę jałową dysjusję, bo do niczego nie doprowadzi.

Dajcie dziewczynie sprzedać spokojnie kieckę.
— Richard M. Devos

Offline chrobry10
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 8 Listopada 2006, 13:00 »
Hmmm wypowiem sie jako facet . Nie znam szczegolow sprawy ale latwo sprawdzic niktore fakty . Zadzwonilem do pani Sylwii z zastrzezonego telefonu ... Odebrala po 2 sygnale ... Wiec ktos tu klamie ... De facto umowilem sie z narzeczona na przymiarke wiec moze juz niedlugo sprawa sukni sie sama rozwiaze...

Offline Eda79
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 8 Listopada 2006, 13:03 »
czy aby nadmiernie nie dramatyzujesz.
ten model jest bardzo popularny, nieustannie z małymi przerwami okupuje wystawę w jednym ze szczecińskich salonów...

:) Prawie taka sama sukienka to prawie zywiec. A na serio widzialam tylko jedna taka suknie w salonie ale cena byla za wysoka jak na moja kieszen - a sami wiecie jak sie liczy kazdy grosz przed slubem

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Listopada 2006, 13:22 »
jejku jaka tu walka się toczy, szczególnie między nowymi userami a naszą Olcią...Dajcie już spokój tej sprawie... :roll:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 8 Listopada 2006, 20:39 »
Życzę szybkiej i bezproblemowej sprzedaży.

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Listopada 2006, 20:10 »
wiecie co, ta dyskusja jest troche bez sensu...
Pani Sylwia nie napisała wyraźnie pod tą konkretną ofertą że jest ona już nieaktualna, sorry, ale czytanie wszystkich wątków na tym forum jest wręcz niemożliwe, więc nie można zakładać że delikwent który przeczyta wątek Oli o przymiarkach skuma, że o tą konkretną sukienkę chodzi...
A Ola przez niedomówienie zrezygnowała z sukni, bo myslała że zadatek poszedł na straty...

Pani która dramatyzuje, że "straciła" sukienkę, przez roztrzepanie Oli, chyba lekko przegina, bo trzeba bylo poczekać (znów niedomówienie ze strony Pani Sylwii) aż przyjdzie październik, bo sprawa bardzo szybko się rozwiązała... rozmawianie ze sobą i informowanie o wszystkich aspektach sprawy to całkiem porzyteczna rzecz...

Offline Eda79
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Listopada 2006, 10:16 »
Cytat: "akto"
Pani która dramatyzuje, że "straciła" sukienkę, przez roztrzepanie Oli, chyba lekko przegina, bo trzeba bylo poczekać (znów niedomówienie ze strony Pani Sylwii) aż przyjdzie październik, bo sprawa bardzo szybko się rozwiązała...

Jak pan/pani bedzie wchodzil w zwiazek malzenski to moze sobie czekac i "niedramatyzowac" to niepisane prawo pani mlodej.Niedomowienie ze strony pani Sylwii? Wyraznie mi powiedziala ze musi trzymac suknie do konca pazdziernika dla p. Oli ale moglo sie zdarzyc ze ost. dnia pazdziernika kupila by te suknie. A ja mam slub za miesiac.Suknia to nie taka prosta sprawa ze sie w nia wskakuje i jazda.Potrzebne sa przerobki  przymiarki itd A jak ktos ma juz zamowiona sesje foto przed slubem ..?
Ponadto z tego co sie orientuje
Cytat: "akto"
A Ola przez niedomówienie zrezygnowała z sukni, bo myslała że zadatek poszedł na straty...
- to zadatek idzie na straty tylko wtedy gdy kupujacy rezygnuje z jej zakupu wiec pana/pani wypowiedz jest bez sensu.

Offline edwarda
  • nowicjusz
  • *
SUKNIA-WYJATKOWA! i TANIA!
« Odpowiedź #49 dnia: 16 Listopada 2006, 12:11 »
Mam do sprzedania piękna białą suknie ślubną w rozmiarze 38-40 z
tegorocznej Kolekcji, z salonu Arvena.
Do sukni gratis dokładam welon oraz podwiązkę.
Komplet był oczywiście raz użyty i jest po czyszczeniu chemicznym.
Stan sukni – idealny!
SUKNIA LEKK AJAK PIÓRKO!

Suknia składa sie z usztywnianego GORSETU, którym jest doskonale
wyprofilowany i świetnie podkresla biust a także w subtelny sposób
wyszczupla talię.
Góra gorsetu (biust) uszyta jest z ładnie przymarszczonej tafty,
pośrodku z motywem koderu, który w dolnej częsci gorsetu-całość
pokryta jest ręcznie przyszywanymi delikatnymi cekinkami oraz
nakrapianymi perełkami.

SPÓDNICA drapowana z malym trenem, do spódnicy jest halka.
Jej dolna wierzchnia warstwa jest z organtyny zdobiona motywem
kodru. Z przodu na prawej częsci sukni znajdują się kwiaty.
Aby w sukni łatwo było się bawic, zostały podszyte sznureczki, które
podtrzymuja tren sukni.
MATERIAŁ NIE GNIECIACY SIE - NA PRAWDE!
Długość spódnicy można w łatwy sposób skrócić.

Moj e-mail: edziak2@wp.pl
Pozdrawiam,
edyta
edwarda :)

Offline SOT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Listopada 2006, 14:53 »
Wciaz aktualna.

Ekskluzywna suknia z kolekcji Scarlet.

Kolor - śnieżna biel

Rozmiar - 38-40

Długi tren (podpinany na 3 troczki - po dopieciu pelna symetria)

Bolerko.

Koło.

Rękawiczki.

Wszystko nie za 3600 ale juz za ... 1100 .  

Suknia czyszczona w profesjonalnym zakladzie.

Na zyczenie inne fotki.Mozliwosc dokupienia dodatkow.

Oferty na mail : labonitta@o2.pl lub telefon 0605859474

TUTAJ

Offline SOT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Listopada 2006, 15:06 »
Wciaz aktualna.

Ekskluzywna suknia z kolekcji Scarlet.

Kolor - śnieżna biel

Rozmiar - 38-40

Długi tren (podpinany na 3 troczki - po dopieciu pelna symetria)

Bolerko.

Koło.

Rękawiczki.

Wszystko nie za 3600 ale juz za ... 1100 .  

Suknia czyszczona w profesjonalnym zakladzie.

Na zyczenie inne fotki.Mozliwosc dokupienia dodatkow.

Oferty na mail : labonitta@o2.pl lub telefon 0605859474

Offline Alycja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Listopada 2006, 15:44 »
witam - bardzo ładna suknia slubna... ogloszenie jeszcze jest aktualne? I czy mozna poprosic o inne zdjecia?

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
« Odpowiedź #53 dnia: 3 Grudnia 2006, 16:36 »
Witam.  :D
Bardzo spodobała mi się Twoja suknia ślubna. Czy mogłabym prosić Cię o więcej fotek tej sukni na e-maila agi_82@o2.pl
Z góry dzięki  :D
Pozdrawiam

Offline ASIAb
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Grudnia 2006, 17:39 »
witam
zainteresoana jestem przymiarka sukni, czy nadal jest aktualna? Kiedy i gdzie mozna ja obejrzeć? prosze o odpowiedz na priv
pozdrawiam

Offline SOT
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Grudnia 2006, 16:49 »
Prosze moderatora o zamkniecie postu.
Suknia ma nową właścicielkę, życze Gosi wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
pozdrawiam sylwia