Autor Wątek: który model dla Aniulka?  (Przeczytany 13076 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Grudnia 2006, 08:53 »
hmm a ja jakos jestem za nr 2 w sensie dołu( ale to tylko dlatego ,że nie lubie bufiastych dołow) no i ten krój drugi Cie wyszczupla a jesli chodzi o gorset to chyba ten 1-szy bez ramiaczek z ta szelka to jakoś dziwnie chociaz mo ze to za waskie było na Ciebie w biuście!? Ale fajnie wygladasz bez ramiaczek !!!

Offline akto
  • bywalec
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Grudnia 2006, 09:02 »
ja bym obstawała za lekko zmodernizowanym nr 1...
modernizacja nie bylaby duża, bo chodzilo by mi tylko o konkretniejsze podkreślenie talii która masz i jakies wyraźniejsze zaakcentowanie biustu (w sensie że zwęzić trzeba ten gorset od sukienki nr 1), może nie tak jak to jest w sukni nr 2, ale ogolnie stawiam na nr 1!!!
musisz mieć trochę szerszą spódnice (tak jak jest to w nr 1) bo w tej drugiej sorry za okreslenie wygląda to jakbys byla małą filigranową kobietką z ruskim biustem, wąska spodnica zdecydowanie nie jest dla Ciebie...

a jeszcze co do ramionek, to w cale nie masz ich takich szerokich (spojrz na moje zdjęcia w  temacie "nasze suknie ślubne") tylko trzeba nad nimi trochę poćwiczyć, żeby nabrały kształtu i byly mniej zaokrąglone...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Grudnia 2006, 09:10 »
Ja bym nieco zmodyfikowała. Gorset ze zdjęcia nr 2 - jest super, masz pełny i sporych rozmiarów biust, a ten gorset jest wręcz idealnie uszyty i dopasowany. Biust prezentuje się w nim "apetycznie". Poza tym masz pięknie podkreśloną talię.
W gorsecie nr 1 nie prezentujesz swojego największego atutu, jakim jest własnie pełny i ładny biust. Nie masz też wyraźnie zaznaczonej talii a naturalną linię wcięcia masz do pozazdroszczenia.
W obu przypadkach nie podobają mi się doły - pierwszy z racji mojego anty nastawienia do wszelkiego rodzaju drapowań :roll: , drugi z racji - no własnie, spódnica jest za delikatna, za wąska, prezentuje się zbyt skromnie i jakby nie od kompletu. Stawiałabym na spódnicę w lit.A ale z cięższego materiału - podobnego lub takiego samego, jak gorset.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Grudnia 2006, 10:22 »
Cytat: "Maja"
spódnica jest za delikatna, za wąska, prezentuje się zbyt skromnie i jakby nie od kompletu.

odniosłam takie samo wrażenie..mnie drapowania nie przeszkadzają..akurat na 1 zdjęciy mozno do tyłu dałaś ramiona i nie widać dokładnie, jak się w takiej sukni prezentujesz, ale ta w mojej ocenie bardziej do Ciebie pasuje..

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Grudnia 2006, 16:19 »
A ja podobnie jak Aniutek83

Gorset nr 1 (po zwężeniu) i spódnica nr 2

Ta szelka jakoś tak nie bardzo, wyglądasz bardzo fajnie w gorsecie bez ramiączek

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Grudnia 2006, 23:10 »
oba gorsety były sporo za małe:) i niedopasowane - pierwszy był za krótki mnie sie wydaje przez co jakos uciekłao wcięcie w talii choć przyznam ze jak spojrzec z boku to to ze był cały pomarszczony dało swietny efekt wyszczuplenia- zero brzuszka a fajny biust. Drugi był tak mały że ledwie zmieściłam piersi no i szelka za krótka dlatego na zdjęciu ją trzymam:)

Narzeczony stwierdził ze o wiele bardziej podoba mu sie szeroka spódnica-przynajmniej jak z toba będą tańczyc nie będą mogli się zanadto przytulac:P

Na luty planuję wycieczkę do żnina do salonu-wypożyczalni gdzie szyją i wypozyczają sukienki i wtedy nie wyjdę aż znajdę swoją wymarzoną sukienke albo az ja namiejscu zaprojektuje:)

Czy ktoś sie bawił takimi wycinanymi lalkami z papieru do których były ubranak i można było je projektowac? ehhh takie coś by się teraz przydało z lalką Aniulka84- już wiecie co chcę na gwiazdkę? heheh :lol:

Offline Marcix
  • forumowicz
  • data ślubu: 25 sierpień 2007
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Grudnia 2006, 00:25 »
Przyglądałam się chyba ponad godzinę tym zdjęciom i to co mogę powiedzieć ze swojej strony to zdecydowanie lepiej wyglądasz w gorsecie numer 2.

Mam nadzieje, że nie urażę Cię tym co napiszę, ale to dotyczy tylko stroju a nie twojej osoby.

W gorsecie numer 1 coś nie gra, być może jest niedopasowany, ale obawiam, się że nawet gdyby był to do Ciebie zupełnie nie pasuje. Przepraszam za stwierdzenie ale wygląda jak bandaż owinięty wokół ciebie i to jeszcze dość chaotycznie, spłaszcza i kompletnie nie podkreśla twojego pięknego biustu. Drugi gorsecik ładnie leży, podkreśla talię a szelki moim zdaniem równoważą twoje lekko opadające ramiona. Być może dekolt w kształcie wklęsłego kwadratu bardziej by pasował ( mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi z tym wklęsłym kwadratem :-)), ale taki też ładnie leży.

Jeśli byś wybrała 2 gorset to moim zdaniem koniecznie do tego gładki dół, może być troszkę bardziej rozkloszowany, ale nie za bardzo, no i koniecznie z jakiegoś szlachetnego, cięższego materiału, aby dorównał gorsetowi.

Szczerze odradzam sukienkę numer 1, zginą w niej Twoje wdzięki.

Offline akto
  • bywalec
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Grudnia 2006, 09:03 »
Cytat: "Marcix"

Szczerze odradzam sukienkę numer 1, zginą w niej Twoje wdzięki.

A ja myślę że w jedynce WDZIEKI Aniulka nie zginą, ale trzeba wybrać taki gorset, który podkreśli to co podkreślić trzeba...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Grudnia 2006, 09:22 »
Ja ma w domu osóbkę o kształatach podobnych do Aniulek84 i stawiałabym na gorset w stylu nr 2 i dół w szerokie A z czegoś cięższego np. jedwab, tafta - coś w tym stylu. Przy dużym biuście dekold powinien być "w szpic" - wtedy wygląda to smuklej,  drapowania w gorsecie byłyby wskazane, gdyby Aniulek84 nie miała za bardzo czym oddychać - wówczas trochę by dodały. Jedynie marszczenie na brzuszku - dla komfortu, mogłoby się znaleźć. I tak zrobi, jak uważa bo to jej suknia, jej ślub, jej dzień. Musi czuć się wyjątkowo.
A musi być z gorsetem, czy może być jednoczęściowa?
O coś w tym stylu

Offline Aniutek83
  • maniak
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Grudnia 2006, 09:31 »
ja mysle własnie ,że dól tak jak w tej drugiej A- aletroszke szerszy z wiekszym kołem  bo wtedy to sie jakos zrównowazy a nie chodzilo mi konkretnie o taki gorest jak w 1 ale o taki kształt mozesz nie wziuasc cakiem propstego u góry tylko troszke w szoic np. takie małe wciecie albo półokragły!
A ja cos o tym wiem o za małych górach w biuscie- sama mierzyłam sukienki w salonie gdzie sie nie dopiełam w biuscie w zadnej były same 36 rozm. i tez to nie wygladało tak jak powinno wygladac!
Mam podobno figure do Aniulka biust 80D i rozmiar 40! wybrałam suknie jednoczwesciowa na zasuwak z marszczeniami na brzuszku i jest bez ramiaczek! dól w kształcie A ale bedzie niewielkie koło bo nieszczególnie sie prezentowała bez!

Offline narzeczona

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:42 »
Tak na oko to chyba dobrze by Ci bylo w sukience nr 1, lub w pierwszej sukience  z modeli wklejonych przez Maje.Ale oczywiscie grunt to przymiarka.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:46 »
jeśli moge: moje zdanie jest takie ze 2 nadaje Ci lekkosci(ale trzeba zweyfikować góre-chyba przez te szelki wygląda troche ciężko)ogólnie suknia piękna i bardziej do mnie przemawia wizja Ciebie w niej!
pozdrawiam.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:57 »
Moim zdaniem - gora z nr 1 tylko bardziej dopasowana w tali a dol z nr 2, bo 1 za bardzo, jak dla mnie podchodzi bezą.
Wedlug mne perfect byloby  nr 1 z prostym dolem, np marszonym do boku - wyszczupli optycznie tali i wyciagnie sylwetke w gore.

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:00 »
Do mnie nie przemawia ani 1 ani 2.Mysle ze naprawde dobre przyklady podala Maja.Moja kolezanka niedawno brala slub,a tez jest ksztaltna :) i ma biust 85D.Ona miala szyta sukienke a najwazniejsze bylo dobranie biustonosza,ktory lekko uniosl i podtrzymywal jej biust,cieniutkie ramiaczka odpadaja,bo bardzo wrzynaja sie w skore( to jej opinie,ja nie mam biustu prawie wcale  :? ).Ona wybrala model portfelowy,co ladnie podkresla talie,z delikatnym marszczeniem,co ukrylo brzuszek i dekoltem w szpic,ktory zdecydowanie wyszczupla sylwetke i wydluza szyje,a jednoczesnie pokazuje delikatnie,co trzeba :).Plecy miala pelne(zakryte),a ramiona odsloniete.Niestety nie mam zdjec,ale mysle ze ze zdjec,ktore zamiescila Maja mozna sporo wybrac poszczegolnych elementow.Jesli chodzi o Twoje przymiarki z salony,to zdj1 niewiele pokazuje,bo trzymasz suknie ramionami i ciezko okreslic Twoja sylwetke.Suknia ze zdjecia2,powinna miec dokladnie odwrotnie dobrany material-lekka gora,jak najprostrza,bez duzych,czy blyszczacych wzorow i ciezszy dol.Czekamy na dalsze fotorelacje :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:01 »
Poza tym rozwaz jeszcze kwestię gorsetu.

A jesli nie to taki dol (z tych wklejonych przez Ciebie) mialam na mysli:

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #45 dnia: 13 Grudnia 2006, 14:35 »
właśnie też początkowo myślałam o sukience z całości coś w stylu wyżej wklejonego-kobiecina w salonoe powiedziała ze w niej zgine bo nie podkreśli to co ma a tylko będzie tuszowac...może tak powiedziała bo nie miała mnie w co wbic  :mrgreen:

następne zdjęcia z poszukiwań i przymiarek pojawią się mam nadzieję w lutym- jeżeli pozwolą zrobić zdjęcia....

Offline aaaneta

• Chuck Norris
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Grudnia 2006, 14:48 »
Cytat: "Aniulek84"
kobiecina w salonoe powiedziała ze w niej zgine bo nie podkreśli to co ma a tylko będzie tuszowac

a moze najpierw warto sprawdzic na wlasnej skorze i przymierzyc, dziewczyny w salonie nie koniecznie moga miec rację

ten wklejony jest ok tylko ta szelka mi nie podchodzi

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Grudnia 2006, 14:22 »
zobsaczcie jaki bombowy gorset znalazłam

strasznie się napaliłam na coś w tym stylu- pięknie wyszczupli talię jak się scisne ze az mi zebra popekaja :D heheh i swietnie pdkresli biust choć wisdomo chciałabym mniejszy dekold troszku.

Co wy na to...???

[ Dodano: Pią Gru 29, 2006 10:24 pm ]
jestem rozwalona totalnie-pokazałam mojemu lubemu sukienki które mi sie podobaja, niestety jemu nie...według niego sukienka powinna być szeroka- na dość dużym kole i być podmarszczona- czytaj bezowata, do tego gorset bez niczego- bez ramiaczek i tym podobnych bajerów....jakoś mnie ta bezowatość do konca nie przekonuje...jak myslicie zmienic jakoś kierunek poszukiwań....bardziej pod katem jego upodoban czy obstawiac przy swoim....w koncu to chce by go zamurowało jak mnie zobaczy w ten wyjatkowy dzien...

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #48 dnia: 2 Stycznia 2007, 20:59 »
Kochana, zadko ktoory facet sie zna na sukniach :) A dla Ciebie (jak i dal mnie:) wazne ejst zebys dobrze wygladala w swoim rozmiarze - sexownie i pieknie. Tak nie bedzie pewnie w bezie.

A jemu bedziesz się podobało wszystko co bedzie na Tobie - przeciez Cie kocha :D

Ja mialam cos takiego
Agata

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #49 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:16 »
Odświeżam temat bo jestem już po sesji i mogę się znów rzucić w wir poszukiwań kiecuszki :skacza:  :tupot:

Muszę zorganizować przyjaciółekę i jedziemy do salonu do Żnina-mam nadzieję że można tam robić zdjątka. Ale przedtem chyba jeszcze przebuszuję salony w Bydgoszczy :brewki:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #50 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:19 »
Aniulek84, w takim razie czekamy na relacje i foty rzecz jasna :brewki:

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #51 dnia: 1 Lutego 2007, 23:05 »
taram taram jutro godzina 11 zbiórka w umówionym miejscu i małe turne po salonach mody ślybnej w Bydgoszczy mam nadzieję że będziemy mogły zrobić zdjęcia:) i oczywście powklejać na forum:)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #52 dnia: 1 Lutego 2007, 23:18 »
:tupot:  czekamy czekamy

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #53 dnia: 2 Lutego 2007, 15:45 »
JEDYNKA

MORI LEE 83

Offline Antalis
  • Chuck Norris
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #54 dnia: 2 Lutego 2007, 15:47 »
Niezła ... a reszta ?

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #55 dnia: 2 Lutego 2007, 15:48 »
DWÓJKA

Offline Antalis
  • Chuck Norris
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #56 dnia: 2 Lutego 2007, 15:50 »
W gorsecie Ci duzo korzystniej- pokaz ze masz czym oddychac :) Zrob z tego duuuuzy atut :)

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #57 dnia: 2 Lutego 2007, 15:52 »
NUMBER 3

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #58 dnia: 2 Lutego 2007, 15:54 »
CZTERY

Offline Antalis
  • Chuck Norris
który model dla Aniulka?
« Odpowiedź #59 dnia: 2 Lutego 2007, 15:56 »
Sorx ze tak po kolei komentuje. Ta zielona powaliła mnie na kolanka - szkoda tylko ze jest zielona ;p. Wygladasz w niej bardzo ładnie choc chyba jestes za bardzo sciagnieta. Swietnie tuszuje wszelkie "niedoskonałosci" sliczne wciecie ... no no  :brewki:

Poki co 3 i 4 dla mnie sa the best.