Autor Wątek: Proszę o rady  (Przeczytany 9171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Proszę o rady
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Listopada 2006, 09:40 »
Jeszcze dwie fotki poprzedniej właścicielki w kiecuszce:

No i bukieciki:

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.05.2009
Proszę o rady
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Listopada 2006, 14:21 »
dziękuję bardzo merkunek za pomoc moźe na podstawie tych zdjęć uda wam się jeszcze coś doradzić?? pozdrawiam i lecę na wykłady :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Proszę o rady
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Listopada 2006, 14:41 »
Ja tylko dodam a propos gorsetu...ściągnąć i owszem, ale tak, co by bardziej zaznaczyć talię, ale w biuście jest oki, jeśli mocniej ściśniesz, to nie będzie ładnie-patrz powyższe zdjęcia.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Proszę o rady
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Listopada 2006, 17:56 »
Ja zgadzam sie z Merkunek co do gorsetu. No i nie martw sie. wszystko się ułoży i to bedzie najpiękniejszy dzień w Waszym życiu :)

Offline akto
  • bywalec
Proszę o rady
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Listopada 2006, 21:12 »
Cytat: "merkunek"
ściągnąć i owszem, ale tak, co by bardziej zaznaczyć talię, ale w biuście jest oki, jeśli mocniej ściśniesz, to nie będzie ładnie-patrz powyższe zdjęcia.

podpisuje się pod tym obydwiema łapkami, to samo się tyczy spodnicy, żeby ją ściągnąć bardziej, ale żeby nie za bardzo, bo się odznaczy wałek pod gorsetem, wydaje mi się że dobrze bedzie ta spodnica wyglądać jak bedzie szeroka na dole, jest dość prosta więc zrobi się ładne A... na poprzedniej właścicielce wygląda spódnica nieźle, ale szczerze to co się robi nad gorsetem przyprawia mnie o mdlosci... :(

Offline merkunek

• Chuck Norris
Proszę o rady
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Listopada 2006, 21:17 »
Bo to właśnie o to chodzi, zeby dopasowac tak, co by zamaskowac tu i ówdzie kochabe kilogramy, a tam gdzie trzeba uwypuklić to co trzeba :-) i wtedy wsio będzie dobrze  :mrgreen:

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Listopada 2006, 21:25 »
:) mam nadzieje ze mojej krawcowej (którą znajdę) uda się  to wszystko żebym wyglądała  ładnie  a które kwiatki wg was bardziej pasują?? może takie jak ma panna młoda czy te wiązanki co są wklejone??dzięki wam za wszystko buziaczki

Offline akto
  • bywalec
Proszę o rady
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Listopada 2006, 21:34 »
ja bym wzięła bukiecik taki jak wkleiła merkunek ale z bardziej czerwonych kwiatów...

Offline merkunek

• Chuck Norris
Proszę o rady
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Listopada 2006, 21:40 »
Jakoś nie leży mi ten bukiet, który ma poprzednia właścicielka, jakoś ginie...natomiast te co dałaś do wklejenia sa super, tylko faktycznie dobrze byłoby coby kolor był taki jak sukni...

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Listopada 2006, 22:08 »
poszukam czegoś na pewno jakieś znajdę a macie jakiś pomysł co do biżuterii?? bp ja żadnego

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Listopada 2006, 10:02 »
A ja bym dodała delikatne bolerko (z modelującymi sztywnymi i cieniutkimi poduszeczkami na ramionach które poprawią wygląd ramion )które wyszczupli sylwetkę górą i zasłoni wałeczki a zwłaszcza przy siedzeniu, mniej sciągneła górę bo takie wałeczki przy biuście nie wyglądają estetycznie - ale bolerko mogło by je zatuszować i wymodelować sylwetkę.Więcej ściągnac w pasie.U poprzedniej właścicielki spudnica z halką była ok.
Ja też do ślubu miałam sykienkę na gorsecie chociaż jestem niewiele szczuplejsza od Ciebie.Ale gorset był z rękawkani i skąpa górą z duuuuzym dekoltem.Spudnica była nie na kole lecz na sztywnym tiulu którego było więcej z tyłu i zrobiona była taka dupka- to mnie wysmukliło bo dołem z przodu optycznie nie była taka szeroka i było ok + mały tren i szpileczki..Niestety nie mogę zamieścić zdjęcia ale wszyscy się zachwycali jak szczupło wyglądam. Nic na siłę ale z każdego stroju dobra krawcowa może coś wykąbinować.Włoski upięte lekko do góry i welon też może być tylko upięty bardziej z tyłu nie na twarz to też Cię podniesie i wysmukli. I nie załamuj się  bo nie ma czym - małe poprawki i będziesz piękną panna młoda.
Renata  

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Proszę o rady
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Listopada 2006, 10:45 »
Cytat: "Renata"
A ja bym dodała delikatne bolerko

o tak!! świtny pomysł!! super by wyglądało w kolorze białym...tak jak spódnica :)

a reszta tak jak piszą dziewczyny!

Z rękawiczek bym zrezygnowała... one optycznie pogrubiają ręce.

Pozdrawiam i życze miłych przygotowań  :mrgreen:

Offline groszek
  • maniak
Proszę o rady
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Listopada 2006, 18:01 »
Anucha... ja też miałam niezły zgryz, co ubrać na swój slub 155cm wzrostu, rozmiar 48/50!!
Ale wiedziałam, że gorset odpada, bo albo brzuch wystawał, albo wyglądałam, jak "baleron w mięsnym". W tej sukni na właścicielce nie podoba mi się, że właściciela "wypływa" górą z gorsetu. Wygląda to niesmacznie.
Ogólnie jestem przeciwko takiemu "obnażeniu się" wokół ramion przez puszyste dziewczyny. Polecam coś na górę, np. bolerko.
Może poszukaj jeszcze jakichś sukni...? Byłaś w salonach?
Wkleję ci miniaturę swojego zdjęcia w sukni.

Nigdy nie myślałam o "płaszczyku", ale po zmierzeniu tej sukni okazało się to być strzałem w 10!!

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Listopada 2006, 20:07 »
Renata a może wysłałabyś mi jakieś zdjęcie?? a co do bolerka to tez myślałam o tym bo nie czuje się najlepiej ze swoimi ramionami dużymi jak znajdę krawcową to poproszę by uszyła mi bolerko które będzie pasować do sukni. Groszku a twoje fotki widziałam ładną miałaś sukienkę ale ja zawsze marzyłam o takiej jaką kupiłam więc stawiam na przeróbki tej co mam.  :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Proszę o rady
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Listopada 2006, 23:02 »
Ja też uważam że bolerko to super pomysł :D Mnie by sie podobalo biale (taki kontrast z gorsetem). Myśle ze po takich przerobkach na pewno bedziesz wyglądać bardzo ładnie. Wystarczy tylko znaleźć dobrą krawcową. POwodzenia

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Listopada 2006, 08:52 »
Dzięki  bardzo  milenaw od poniedziałku zaczynam poszukiwania krawcowej najpierw może od rodziny znajomych a potem dalej zobaczymy co z tego wyjdzie miłej niedzieli życzę wszystkim i zmykam do szkoły :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Proszę o rady
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Listopada 2006, 12:18 »
Alez nie ma za co :) daj znać jak tam poszukiwania i co udało Ci się załatwić. Pozdrawiam serdecznie

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Proszę o rady
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Listopada 2006, 12:34 »
Cytat: "anucha85"
Dzięki bardzo milenaw od poniedziałku zaczynam poszukiwania krawcowej najpierw może od rodziny znajomych

Proponuje kontaktować się bezpośrednio z krawcową specjalizujacą się w sukniach ślubnych... ponoć to zupełnie inna działka ;)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Proszę o rady
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Listopada 2006, 15:36 »
Cytat: "dziubasek"
Cytat: "anucha85"
Dzięki bardzo milenaw od poniedziałku zaczynam poszukiwania krawcowej najpierw może od rodziny znajomych

Proponuje kontaktować się bezpośrednio z krawcową specjalizujacą się w sukniach ślubnych... ponoć to zupełnie inna działka ;)

dokładnie tak, trzeba co by babeczka sukniami się zajmowała :-)

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Listopada 2006, 15:56 »
Do anucha 85 - bardzo mi przykro ale zdjęcia były robione zwykłym aparatem i  nie moge ich zamiescić - brak odpowiedniego ,,sprzetu"

Jeszcze zapomniałam napisać że podgorsetem sukni miałam gorset bieliżniany na fizbinach z pieknej koronki który mi modelował sylwetke i biust.Góre miałam tak uszyta ze tuszowała mi tylko wałeczki koło pach , pulchne ramiona i rece.Dekolt był spory z tyłu i z przodu.Rękawki były dzwoneczki .
A może ładnie by wygladała góra doszyta do gorsetu z delikatnej koronki w takim samym kolorze z rękawkiem dzwoneczkiem.Dobra krawcowa powinna mieć fantazje a taka co szyje suknie ślubne to szczegolnie i cos wymysli. Ja jestem krawcową ktora szyje - ale garnitury.
Renata  

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Listopada 2006, 16:28 »
http://www.karelinasposa.com/bridal.htm   Na tej stronce jest suknia model Bridal C7301 która ma bolerko które wygląda jakby było doszyte do sukni - o takim czyms podobnym myslałam.
Renata  

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Listopada 2006, 17:08 »

Renata  

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Listopada 2006, 17:15 »

RĘKAWKI BARDZIEJ NA RAMIONA

Renata  

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Listopada 2006, 17:21 »
Renata  

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Listopada 2006, 21:59 »
Dzięki Renata to chyba rzeczywiście dobre rozwiązanie hmm a krawcową specjalizującą się w szyciu sukni ślubnej to chyba powinnam szukać w salonie ślubnym albo z ogłoszeń :) muszę się rozejrzeć

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Listopada 2006, 09:33 »
Nie martw się bo w tej  sukni z dodatkami jeszcze nie jedną osobę możesz zaskoczyć.Będziesz miała satyswakcję że nikt nie miał takiej jak Ty, że Twoja suknia jest jedyna niepowtarzalna.Ja się tak martwiłam bo też wystawało mi tu i ówdzie ale tak zaprojektowałam suknię,że to co trzeba ukryć ukryła.Zobaczysz wszystko będzie ok tylko znajdz dobrego fachowca do przeróbek - osobę która ma fantazję i szyje jakie kolwiek suknie nie koniecznie slubne.Wez zdjęcia żeby wiedziała o co Ci mniej więcej chodzi.
Piękna suknia, makijaż,włosy lekko podniesione do góry, jakiś stroik do włosków w zależności od sukni i pasujący do twarzy, piękny bykiet - mnie proponowano bardziej wydłużony nie taki okrągły jak miała właścicielka Twojej sukni bo on przy naszej figurze ginał - i już nie mogę się doczekać Twoich zdjęć ze ślubu - jak wszystkim szczęki opadają a oczy wychodza na wierzch ze zdziwienia jak pięknie wyglądasz.
Jeszcze jak się postarasz to wszystkich możesz nieżle zaskoczyć.
Renata  

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Listopada 2006, 16:54 »
dziękuję ci bardzo Renata za słowa otuchy jak się czyta twoje odpowiedzi to aż miło naprawdę :) może to dla tego że brakuje mi takich słów wsparcia, naprawdę bardzo ci dziękuję na pewno pokaże wam zdjęcia ze swojego ślubu już się go nie mogę doczekać :) pozdrawiam Was gorąco :serce:

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #57 dnia: 20 Listopada 2006, 19:59 »
Ja też się bałam jak będę wyglądać więc Cię doskonale rozumiem a też chciałam mieć tą wymarzoną na sobie.......i dopiełam swego.Jestem teraz bardzo szczęśliwą żoną i matką. Więc i Tobie musi się udać. Życzę powodzenia. Uściski od całej mojej rodzinki. :serce:
Renata  

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
Proszę o rady
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Listopada 2006, 20:04 »
dzięki bardzo my Cię również pozdrawiamy i cała twoją rodzinkę