Autor Wątek: Opinie o Park Hotelu  (Przeczytany 25837 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lorelei
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.07.2015
Odp: Opinie o Park Hotelu
« Odpowiedź #60 dnia: 5 Listopada 2015, 21:58 »
Ja również obawiałam się o miejsce dla palących. Początkowo nie byłam zwolennikiem umiejscowienia tzw. "palarni" w przedsionku sali, ale ostatecznie uległam namowom p. Tomka i Pana Młodego ;) i jestem zadowolona. W miejscu oznaczonym jako "palarnia" był wyciąg więc dym nie dostawał się na salę. Część palących gości i tak wychodziła na zewnątrz by się przewietrzyć, ale to już wedle uznania. Kto nie chciał się fatygować mógł palić przed salą :) Uważam że było to dobre rozwiązanie, zatem polecam palarnię przed salą.

Offline KamilaKamila
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2017r.
« Odpowiedź #61 dnia: 6 Listopada 2015, 16:49 »
To mnie trochę uspokoiłaś bo myślałam, że dym będzie na salę leciał :)

Offline welenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.10.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #62 dnia: 29 Kwietnia 2016, 19:52 »
Witam.
Czy ktoś był u kogoś/robił wesele w mniejszej sali na dole? Po remoncie w czarno białym tylu wygląda świetnie, tylko zastanawiam się jak z tańczeniem. Robimy wesele na ok. 80 osób stąd góra jest raczej za duża i trochę nie w moim stylu.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.  :)

Offline m3renn
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.2017
« Odpowiedź #63 dnia: 16 Czerwca 2016, 09:32 »
Hej mam dokładnie to samo pytanie! Sala nam się bardzo podoba, ale obawiam się, że na parkiecie będzie tłok. Jakieś opinie?

Offline Sylwia.a
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2017
« Odpowiedź #64 dnia: 17 Czerwca 2016, 13:29 »
Mam tam wesele w kwietniu w przyszłym roku - a jak tylko zobaczyłam 'mniejszy' parkiet, od razu się zdecydowałam. Kolega był tam na weselu kilka tygodni temu, mówił że super rozwiązanie - wesele było na ok. 50-60 osób, bardzo dużo osób siedziało, dużo było "nietańczących", a parkiet zawsze i tak wydawał się pełny. Problemu z pierwszym tańcem nie było, goście ustawili się między filarami, każdy wszystko widział. było po prostu trochę przytulniej.
Moja rodzina też nie jest zbyt tańcząca, a wesele na 45-50 osób, więc w takim wypadku to super rozwiązanie.
jeśli wiesz, że goście lubią tańczyć, a parkiet będzie oblegany, to zdecydowanie odradzam.

Offline Sylwia.a
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2017
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Czerwca 2016, 13:36 »
Poza tym z mojego doświadczenia wynika, że ludzie wolą się na parkiecie trochę pognieść, ale szybciej wyciągniesz na taki parkiet jakąś nietańczącą ciotkę - człowiek czuje się bezpieczniej jak ma wrażenie że go nie widać :D
A taka wielka , pusta sala.. masz wrażenie że każdy się na Ciebie gapi... ja bym się czuła dziwnie :D

Offline kgb
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.06.2016
  • Ślub w: Park Hotel
« Odpowiedź #66 dnia: 19 Czerwca 2016, 11:09 »
Jako, że równo 2 tygodnie temu dobiegło końca nasze wesele na dolnej sali Park Hotelu, czujemy się wywołani do tablicy :D
Sala restauracyjna była pierwszą jaką odwiedziliśmy i raptem jedną z trzech (obok hotelu Brda i Słonecznego Młyna) - po prostu wiedzieliśmy, że dalej nie ma sensu szukać. Po zeszłorocznym remoncie wygląda FE-NO-ME-NAL-NIE, tak klimatycznej sali nie widzieliśmy nigdy wcześniej. Jest kameralnie, dyskretnie, przy okrągłych stołach idealnie zmieściło się 60 gości, ale i 70 by weszło. Wiele osób krytykowało górną salę za słabą klimę. Nie byliśmy na górnej sali, więc pozostaje nam wierzyć na słowo, ale na dolnej problem nie istniał, mimo upalnego dnia.

Obawialiśmy się o parkiet, że okaże się zbyt mały - jak mawia jeden z popularnych jutuberów - nic bardziej mylnego. Parkiet był w sam raz, została nawet spora rezerwa, częściowo zagospodarowana ustawieniem stolika z księgą gości (można go jednak postawić też w innym miejscu, np. na korytarzu - wówczas dancefloor jest jeszcze pojemniejszy) :D Filary, które stoją przy parkiecie okazują się zupełnie niegroźne. Baliśmy się, że dość zamaszysty układ pierwszego tańca może ucierpieć na lawirowaniu między filarami, ale nic takiego nie miało miejsca. Zaś filary w części "restauracyjnej" dodają niesamowitego uroku.

Bardzo fajnym miejscem jest salka dla dzieci - spodziewaliśmy się, że będzie oblężona, bo dzieciaków trochę się do nas zjechało, ale koniec końców bawiły się na tyle dobrze, że chyba nawet nie zajrzały :D Obsługa na wysokim poziomie, w ogóle nie rzucała się w oczy podczas imprezy. Co do miejsca dla palaczy - u nas ludzie po prostu wychodzili przed hotel, co i dla nich było korzystne, bo mogli się przewietrzyć.

Wszystkie szczegóły można na bieżąco omawiać z panem Tomkiem, kierownikiem gastronomii. Tak zaangażowanego w swoją pracę człowieka, w życiu nie widzieliśmy. Świetnie trzyma wszystko w garści i służy dobrą radą, kiedy trzeba. Nawet żałujemy, że nie posłuchaliśmy sugestii i kupiliśmy o 25 butelek wódki za dużo - ma ktoś ochotę na Bolsa Platinum? :D

Podsumowując - najlepszą recenzją niech będzie, że organizując wesele obawialiśmy się, że coś pójdzie nie tak i gościom się nie spodoba (a mamy w rodzinie parę ciężkich zawodników, którym niełatwo dogodzić). Ostatecznie wesele było takie, że 100% gości dziękowało nam za świetną zabawę, na sali - jak to powiedziało kilka cioć - z klasą.

Jeśli o czymś nie napisaliśmy i macie jeszcze jakieś pytania odnośnie do dolnej sali, to chętnie odpowiemy :)