Autor Wątek: VILLA SECESJA  (Przeczytany 6516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline perceneige
  • nowicjusz
  • *
VILLA SECESJA
« dnia: 7 Października 2009, 09:37 »
Witam,
Bardzo podoba mi się ta restauracja oraz okolica i planuję wyprawić w niej przyjęcie weselne ( do ok.  24. 00), czy miał ktoś tam wesele albo był na jakimś? Będę wdzięczna za opinie:)

Offline evcia-e1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.09.2010
Odp: VILLA SECESJA
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Listopada 2009, 20:52 »
witam, ja tez bylabym zainteresowana  :P

Offline niuniuśka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2010, 14:12 »
Nie dziwe sie piekne miejsce :D

Offline agnia1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Lutego 2010, 21:20 »
Hej :)

Ja bylam pytac o zrobienie obiadu weselnego wlasnie w willi secesja. . .  Wyliczyli mi dwie mozliwosci za 190 i 220 zl za osobe!

Offline Ajvon

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.10.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Marca 2010, 12:53 »
Bylam tam na malej uroczystosci weselnej ( na 20 osob) byl obiad, deser i kolacja.Naprawde super!jedzenie pierwsza klasa i obsluga rewelacja!!!wystroj restauracji niesamowity, bardzo jasno, czysto i z klasa!polecam

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Marca 2010, 11:05 »
Tyle, że zdaje się, że ta restauracja już nie działa a właściciel zbankrutował?  ::)

Offline niuniuśka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Marca 2010, 13:09 »
Co takiego? tydzień temu przechodziłamobok to na czynną wyglądała,kelnarzy  byli :o :-\

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Marca 2010, 21:49 »
Hm, może to tylko plotki...  ::)

Offline niuniuśka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Marca 2010, 18:52 »
Niewiem Mysiu ale w tyodniu będe w pobliży to sie dowiem i napisze ;)

Offline perceneige
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Maja 2010, 10:49 »
Wiadomo coś odnośnie tej restauracji?
Byliśmy tam w połowie marca, wstępnie ustaliliśmy menu i teraz mieliśmy wpłacić zaliczkę.  Nie mieszkam w Bydgoszczy i nie mam możliwości sprawdzenia co się dzieje ale była to jedyna restauracja, która braliśmy pod uwagę. 

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Maja 2010, 22:38 »
Tak naprawdę trudno powiedzieć co tam się dzieje, jakiś czas temu czytałam:

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100318/BYDGOSZCZ01/884350936 ,

ale jak wiadomo to tylko gazeta, marne źródło obiektywnych, rzetelnych informacji.

Offline niuniuśka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Maja 2010, 20:01 »
Hej dziewczyny  przechodziłam tam w piętek i wszystko jest na miejscu i otwarte:)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Września 2013, 11:39 »
Witam

Dawno nikt nie pisal w tym wątku, a może ktoś od tego czasu urządzał przyjęcie w Secesji i moze sie podzielić wrażeniami? Ja też rozważam wesele w tej restauracji, co prawda w listopadzie zeszłego roku właściciel się zmienił, ale wnętrze się nie zamieniło.  Wszystkie spostrzeżenia będą mile widziane.

Offline madzik007
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2016
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Sierpnia 2015, 22:18 »
Witam,

Czy miał może ktoś wesele lub był gosciem na weselu w restauracji "Villa Secesja" w Bydgoszczy.  Planujemy wesele na 55 osób, ale boimy sie, że parkiet bedzie za mały, by pomieścic tam tyle osób i jeszcze Dj.  Prosze bardzo o opinie

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Sierpnia 2015, 22:56 »
Moim zdaniem będzie ciasno. Też rozważaliśmy tę restauraję (na około 40 osób) i jednak się nie zdecydowaliśmy. W Villi Secesji byliśmy zobaczyć wesele na 64 osoby! Ogólna masakra, stoły wokół baru, wąskie przejście, o tańcach nie wspomnę - DJ zajął 1/3 parkietu - dziwiliśmy się, że ktoś z taką liczbą gości się zdecydował, bo to było nieporozumienie.  Menadżer z tego co mi wiadomo się nie zmienił, a szkoda, bo niemiło go wspominam. Minusem są na pewno okna, bo z zewnątrz wszystko widać, chyba że coś pomyśleli z roletami (w zeszłym roku nie było). Do tego brak parkingu. Ceny nie są powalające, ale za tę kwotę gdzie indziej można mieć więcej. Plus to na pewno lokalizacja, weranda (choć często brudna i w nieładzie), ładne toalety i elegancki wystrój.

Offline madzik007
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Sierpnia 2015, 23:41 »
Dziekuję za odpowiedz, tez tak myslałam że bedzie troche ciasno, a menager zapewniał nas że spokojnie wejdzie tam nawet 60 osób! No nic trzeba szukac innego miejsca.

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #16 dnia: 3 Sierpnia 2015, 00:04 »
Nie wiem chyba mamy z tym menadżer inną definicję zwrotu "spokojnie wejdzie"  :D Wszystko pięknie w teorii - jak restauracja ma poustawiane stoliki na co dzień, to rzeczywiście ładnie to wygląda. Też mieliśmy obiekcje co do przestrzeni, dlatego czekaliśmy na jakieś "większe" wesele. Te 64 osoby o których pisałam to był jeden wielki ścisk, żeby usiąść goście musieli się przeciska między stołami a barem, a w tańcu deptać sobie po stopach (wiele osób widząc tłok na parkiecie pewnie decydowała się potańczyć, gdy inną z parkietu zejdą ::)). Do tego krzesła były poustawiane tak blisko siebie, że ludzie na pewno trącali się łokciami.

A byliście po sąsiedzku w "Villi Calvados"? Na zewnątrz też ładnie, blisko park, tylko to jest namiot (tzn. wewnątrz nie wygląda to tak "surowo" jak np. w Myślęcinku, bo jest całkiem elegancko), nam trochę to nie podpasowało, no i łazienki w restauracji, więc z "namiotu" trzeba było przechodzić tam (łazienki bardzo ładne, tylko mało - jedna damska i jedna męska). Ale na 55 osób miejsca w sam raz. Minus - również brak parkingu. Kelner, który nam wszystko objaśniał bardzo sympatyczny, obeznany w temacie, pomocny. Zrobił jak najbardziej pozytywne wrażenie.

Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Hotel Maraton - restauracja "z klimatem", idealna na małe wesela, duży parking, minus to otoczenie - bloki, ale w sumie w trakcie wesela mi to nie przeszkadzało ;) Ale jest gdzie wyjść, bo przed restauracją są stoliki. Dużo łazienek (więc nikt nie czekał w kolejce), bardzo smaczne jedzenie, w dużych ilościach. Goście byli po wrażeniem, że w takim miejscu chowa się taka urocza restauracja i co dla mnie ważne większość gości była tam pierwszy raz, więc był element pozytywnego zaskoczenia ;D

Offline madzik007
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 3 Sierpnia 2015, 12:05 »
Tak bylismy w Vilii calvados, ponieważ slub bierzemy w kosciele na placu Wolności , wiec szukalimy jakiejs restauracji w pobliżu.  Restauracja rzeczywiscie pomiesci spokojnie taka liczbe gości ,natomiast minusem jest to że jest ona pod namiotem, dlatego głównie sie nie zdecysowaliśmy.  Bardzo spodobal nam sie wystroj i elegancja secesji i gdyby nie ten ogromny bar, który zajmuje bardzo duzo miejsca  myslę że byłoby to dobre miejsce na wesele.  Teraz rozważamy Hotel City i pojedziemy zobaczyc ten Hotel Maraton, który polecasz. 
Pozdrawiam

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #18 dnia: 3 Sierpnia 2015, 12:58 »
No z Palcu Wolności to do Secesji dwa kroki, więc idealnie, ale rzeczywiście ten bar zabiera 1/3 (jak nie więcej) miejsca.

My właśnie też odrzuciliśmy Villę Calvados ze względu na namiot i elegancki, ale mimo wszystko chłodny wystrój, zabrakło nam trochę przytulności w tym miejscu.

W Hotelu City ładna sala, ale u nas od razu odpadła, bo mój mąż nie chciał żadnej restauracji w bieli :D Stwierdził, że takie są bez klimatu i każda wygląda tak samo 8) Trochę w tym racji chyba było.
Natomiast moja koleżanka miała wesele w City i bardzo chwali. Tylko, że ona miała około 100 gości i jeszcze zostało miejsce, więc nie wiem czy na 50 osób nie będzie ta sala za duża.

Jeżeli chodzi o dojazd to jeżeli nie dojdziecie do danego miejsca na nogach to w sumie już bez różnicy czy to gdzieś bliżej czy dalej, bo i tak trzeba dojechać.

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #19 dnia: 3 Sierpnia 2015, 16:14 »
madzik007 , ja również mam ślub w kościele przy Placu Wolności i wybraliśmy właśnie Hotel City, również ze względu na niedużą odległość od kościoła, ale przede wszystkim dlatego, że ta sala i oferta spodobały nam się najbardziej  :)

O pojemność sali akurat u nich nie trzeba się przejmować, mają kilka sal obok siebie które mogą dowolnie łączyć i dzielić ściankami odpowiednio do liczby gości.

Najlepiej pojechać, zobaczyć i wypytać samemu :)