Autor Wątek: Dekorowanie sali  (Przeczytany 4217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KasiuniaB
  • nowicjusz
  • *
Dekorowanie sali
« dnia: 19 Stycznia 2015, 23:59 »
Hej dziewczyny! 
Same dekorujecie sale czy zamawiacie firmę zajmująca się dekoracjami? Jak firmę to kogo polecacie? U kogo zamawiacie kwiaty ma stoly i jaki to mniej więcej koszt?
Pozdro

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
Odp: Dekorowanie sali
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Stycznia 2015, 11:49 »
Też jestem ciekawa.Co prawda sala zapewnia nam wystrój ale chętnie poczytam, może kogoś innego by się zaangażowało. A co z kościołem? Jakiś plan na dekoracje?

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2015, 23:38 »
ja bede dekoracje sali sama robic (z mama i moze świadkowa) ale ja chce miec motyw przewodni: jesień, wiec u mnie beda królować kasztany, liście, orzechy, jabłka i śliwki, beda wrzosy w donicach, lampiony i troche kwiatów na stolach (w bukietach z liśćmi). Dekoracje koscioła powierze pani która na co dzień stroi kościol, ale tez nie chce nie wiadomo jakich dekoracji bo uważam, że kościół jest ładny sam w sobie a szkoda mi pieniedzy na wymyslne dekoracje którymi bede sie "cieszyc" jedynie godzine.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Stycznia 2015, 23:39 »
co do dekoracji z kwiatów koszt zależy od tego jak duże bukiety maja byc, ile ich ma byc i z jakich kwiatów, sezonowe kwiaty sa zawsze tańsze.

Offline maślanka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Stycznia 2015, 16:50 »
Ja robię  wesele na sali osp, czyli dekoracja sali od podstaw. Pozbierałam wyceny i byłam załamana 2/3 tys. Ale przypadkiem oglądając inną salę spotkałam dziewczyny, które robią je za 800 zł <tiule, na suficie, ścianach, stoły, scena, kwiaty- kompleksowo> Już miałam w planie sama ją stroić, ale się nie opłaca

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Stycznia 2015, 12:11 »
maślanka możesz podać namiary? :)

Offline julcia43
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Lutego 2015, 17:56 »
Dziewczyny zastanawiam sie co wybrać.  Dekoracje Plus lub Eventus Design ? Może któraś z was widziała na żywo ich dekoracje bądź sama będzie korzystać z ich usług. 
Bardzo zależy mi na ciekawych i nietypowych dekoracjach takich jak szyfonowe upięcia na pokrowce na krzesła ( Nie Kolorowe kokardki ) profesjonalne candy bary z pięknymi paterami ( nie zwykle szklane naczynia) i jedno z ważniejszych upięcia na suficie tez najlepiej z szyfony w odcieniach ecrue ( nie białe zwykłe szmatki)
Byłabym bardzo wdzięczna jeśli któraś z was spotkała się z czymś takim i da mi znać gdzie znajdę taką firmę?

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Lutego 2015, 18:39 »
W widziałaś Hulankę w tym wydaniu? www. dreamstudiobydgoszcz. blogspot.com/2014_08_01_archive.html (po kropkach zrobiłam spacje) napisz może do nich czy wiedza jaka firma robiła dekorację na tym weselu, jesli Ci się podoba, a z tego co pisalaś to daliby rade (patrząc na te zdjęcia) i zrobiliby Ci taką dekorację konkretną nie zwykłe kokardki.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Lutego 2015, 21:02 »
kara- sala ustrojona rzeczywiście elegancko, ale dziwi mnie wybór Hulanki przez nowożeńców - bo to miejsce gryzie mi się z takim wystrojem i po prostu nie pasuje do tych belek, zasłon etc.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 4 Lutego 2015, 21:35 »
mnie na początku tez dziwila i mi sie osoboscie bardzo podoba wnętrze i nie zasłaniałabym tak ścian itd, ale może zależało im na innych rzeczach, mysle, że Hulanka ma kilka takich charakterystycznych rzeczy jak np. sposób podania potraw, menu czy otoczenie, może na tym bardziej im zależało, poza tym są różne gusta, może im tak pasowalo może było im za ludowo, ja chce wlaśnie podkreślić ten staropolski klimat u siebie, ciekawa jestem jak na żywo prezentowało sie to wnetrze w stylu glamour.

Offline julcia43
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 4 Lutego 2015, 21:45 »
Zgadzam sie sala jest ustrojona przepieknie choc nie w moim stylu wszystko dopracowane w najmniejszym szczegole ale gryzie sie to starsznie.  Nigdy rozu, pior i kokardek do swojskiego miejsca calego w drewnie.  Poprostu psuje caly klimat.  Dlatego tez zelezy mi na dekoracjach i kolorystyce zgranej z tym miejscem.   Wiec jesli ktos wie ktora firma dekoratorska ma wiele wiecej do zapferowania niz tylko biale i kremowe obrusy to bylabym wdzieczna;)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Lutego 2015, 21:55 »
Moją uwagę zwrócił candy bar, widać, że to jest profesjonalna firma, ta para mloda sobie akurat taki wystroj wymyśliła, ale mysle, że mają o wiele szerszą game, na pewno nie jeden ślub już dekorowali w rożnych stylach. W sumie to po Twojej wcześniejszej wiad. odniosłam wrażenie julcia43 ze chcesz wlaśnie takie wesele w stylu glamour - szyfonowe pokrowce i material pod sufitem.
A na jakiej dekoracji Ci zależy?
Ja swoją dekorację mam zamiar robic sama, bieżniki, serwetki i świczniki sa w cenie, ja chce dekoracje jesienno-rustykalne. Na stoły boczne wazony z takich starych babcinych słoików przewiązane białą koronką i sznurkiem jutowym, bukiety z jarzębina, kosze z jabłkami i sliwkami, w bukietach lekko ususzone liście, pomiedzy wazonami i swieczkami, kasztanami i żołedziami.

Offline julcia43
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 4 Lutego 2015, 22:12 »
Mi zalezy na romantycznym stylu z lekka domieszka vintage;) sa takie szyfonowe nakladki na pokrowce upiete po srodku lub od polowy krzesla sposzczone w dol wygladaja przecodnie tylko ze z tego co ogladam na stronach firm nie posiadaja czegos takiego w asortymencie tylko firmy zagraniczne :/ upiecia na suficie przewaznie z tego co widze to biale "szmaty" ja bym chciala szyfonowe w kolorze ecrue i nie caly sufit tylko delikatnie przepasane gdzie nie gdzie.  Do tego brazowe obrusy bardziej kolor kawa z mlekiem na wysokiem stojaku vintage kwiaty w tej samej kolorystyce.   Mam glowe pelna pomyslow tylko szukam kogos kto to zrealizuje ;) 

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #13 dnia: 4 Lutego 2015, 22:50 »
wiem że jest taka firma Centrum Ślubne Vipex ale nie wiem czy Tobie odpowiadają takie dekoracje

ktoś ze znajomych z nich korzystał- ale nie dekoracja sali tylko auta
ale sale też dekorują bo z ciekawości patrzyłam przed swoim ślubem

Offline Karolina84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2013
Odp: Dekorowanie sali-DEKOROWANIE ŚWIATŁEM
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Lutego 2015, 12:54 »
POLECAMY bardzo fajne i totalnie odjazdowe dekorowanie sali światłem przez bydgoską firmę młodych ludzi, którzy tworzą ją z pasją- DEKOROWANIE ŚWIATŁEM.  Naszą sale w Myslecinku- namiot w hotelu Palac (wrzesien 2014) zamienili w bajke!osobne oswietlenie na stoly, podswietlane scianki, rzucone na podloge i sciany nasze symbole przewodnie-puzle i inicjaly.  do tego podkrecili naglosnienie i powiekszyli nam scene.  Super profesjonalnie.  Pieniadze bardzo dobrze wydane. Polecamy!

Offline KasiuniaB
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Lutego 2015, 19:56 »
te dekoracje hulanki ze zdjęc dreamstudio robił eventus design

Dziewczyny jaki budżet przeznaczacie na dekoracje?

Offline julcia43
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 7 Lutego 2015, 15:26 »
Hmmm . . .  to zależy ile Eventus Design będzie chciał za moje wymysły  ;)  Będę musiała niedługo tam podjechać. 
Może któraś z was się orientuje od ilu zaczynają się u nich ceny?

Offline KasiuniaB
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Lutego 2015, 20:10 »
Z tego co wiem to nie maja pakietow, wiec cena zalezy od tego co bedziesz chciala :)

Offline sewanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.12.2015
« Odpowiedź #18 dnia: 8 Marca 2015, 14:48 »
Czy może ktoś z Was miał do czynienia z firmą Deko-Tor z Torunia-robią piękne dekoracje,ale nie znam ich cennika?

Offline nalewajk
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Marca 2015, 14:34 »
polecam: Anna Zapęcka Celebration Time

Offline iza0041
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.07.2016
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Marca 2015, 11:22 »
Cytat: maślanka link=topic=49988. msg2165362#msg2165362 date=1422201004
Ja robię  wesele na sali osp, czyli dekoracja sali od podstaw.  Pozbierałam wyceny i byłam załamana 2/3 tys.  Ale przypadkiem oglądając inną salę spotkałam dziewczyny, które robią je za 800 zł <tiule, na suficie, ścianach, stoły, scena, kwiaty- kompleksowo> Już miałam w planie sama ją stroić, ale się nie opłaca

Mogłabyś podać namiary?

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Czerwca 2015, 14:08 »
Ja po kilku spotkaniach z dekoratorkami postanowiłam sama robić dekoracje. Kosztowało mnie to sporo czasu, pracy i zaangażowania, ale wyszło cudownie. Potrzebowałam jednak kogoś kto ogranie kwiaty. Jak już napisałam spotkałam się z kilkoma dekoratorkami, byłam też w kilku kwiaciarniach.. Wybrałam Panią Agnieszkę Hirsch z Alejek Ślubnych. Od razu zrozumiała o co mi chodzi. Po spotkaniu z nią byłam naprawdę o to spokojna. No i się nie zawiodłam. Zrobiła piękne bukiety, dokładnie takie jak sobie wymarzyłam.. Spoglądając na te kwiaty, wciąż nie mogłam się nadziwić jakie są piękne! Bardzo polecam!!!