Autor Wątek: Poszukuję kucharza  (Przeczytany 32106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DArolina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.04.09
Odp: Poszukuje kucharki do wypieku domowych ciast z okolic Szczecina..
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Marca 2009, 23:17 »
Już wiem że część upiecze mama przyszłego męża ale tak jeszcze z 6 potrzebuje ...

Offline Agatha
  • entuzjasta
Odp: sprawdzone kucharki i kelnerki-namiary-szczecin
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Marca 2009, 21:30 »
mam namiar na fajnego kucharza w Szczecinie, na co dzień pracuje w stołówce przy jednej ze Szczecińskich szkół. Gotuje pysznie- bo jadłam :P W razie potrzeby, służę...

Offline tasiek
  • Wiktor 2.10.2010 :D
  • entuzjasta
  • Szczęśliwi jak nigdy:D, zakochani jak na początku:
  • data ślubu: 19.09.2009
Odp: Poszukuje kucharki do wypieku domowych ciast z okolic Szczecina..
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Kwietnia 2009, 13:45 »
WZNAWIAM TEMAT  ;D RÓWNIEŻ POSZUKUJE TAKIEJ OSOBY ZNACIE MOŻE KOGOŚ? CHĘTNIE PRZYJMĘ NAMIARY ::)

Offline mar_tusia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2010
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Grudnia 2009, 00:00 »
A propos kosztów- jest w Szczecinie kucharz, który bierze ok 120 złotych od osoby (przy ilości powyżej 100 osób są negocjowane).   W cenie jest:
Zakup artykułów (czyli latanie po hurtowniach nas nie interesuje)
Obsługa sali (tak, kelnerzy też! - pełna klasa, elegancko ubrani, po prostu latają po sali).
A jeśli chodzi o menu, to w cenie jest aż sześć ciepłych posiłków (!!!), plus zimny bufet, plus ciasta (!!!), kawa, herbata.   (nie pamiętam, czy coś jeszcze).   Dania nie są porcjowane na talerzach, ale na półmiskach, jest po kilka kawałków mięsa do wyboru, a nie tylko dwa kotlety.   W naszym interesie jest załatwienie napojów alkoholowych i bezalkoholowych. 
Miałam okazję kilka razy jeść jego dania i naprawdę, z czystym sumieniem polecam!

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Stycznia 2010, 14:29 »
A propos kosztów- jest w Szczecinie kucharz, który bierze ok 120 złotych od osoby (przy ilości powyżej 100 osób są negocjowane).   W cenie jest:
Zakup artykułów (czyli latanie po hurtowniach nas nie interesuje)
Obsługa sali (tak, kelnerzy też! - pełna klasa, elegancko ubrani, po prostu latają po sali).
A jeśli chodzi o menu, to w cenie jest aż sześć ciepłych posiłków (!!!), plus zimny bufet, plus ciasta (!!!), kawa, herbata.   (nie pamiętam, czy coś jeszcze).   Dania nie są porcjowane na talerzach, ale na półmiskach, jest po kilka kawałków mięsa do wyboru, a nie tylko dwa kotlety.   W naszym interesie jest załatwienie napojów alkoholowych i bezalkoholowych. 
Miałam okazję kilka razy jeść jego dania i naprawdę, z czystym sumieniem polecam!

A kto płaci za produkty?  :D

Offline mar_tusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Lutego 2010, 22:05 »
:D czyżby kpina?
Kucharz zajmuje się zakupami.  Mam salę, miejsce, gdzie on mi to przygotuje (potrzebna jest sala z zapleczem najlepiej)Z tego, co wiem, to mają teraz małe zmiany cenowe (chyba Ok 130 zł, bez ciast).  Ja tam jestem zadowolona.  Zwłaszcza, że w miarę znam jego kuchnię i umiejętności (jeśli masz kasę i sale, to może Ci zrobić wszystko, co zechcesz.  My wolimy jednak bardziej polskie wesele, dużo rodzajów mięs etc. , kuchnia śródziemnomorska, pomimo tego, że moja ulubiona, trochę za dużo by nas kosztowała).  Facet swego czasu zajmował się cateringiem w operze, był tam bardzo chwalony, więc nie wiem, czy narzekać.  ;)
Poza tym- taką podano nam cenę, dokładnie wytłumaczono nam, co i jak będzie.  Płacę trochę ponad połowę przed weselem, jak coś będzie nie tak, będę dyskutować.  A czy jemu się opłaca to, czy nie- jego sprawa.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 4 Lutego 2010, 12:22 »
Żadna kpina. Pytam się bo zamawiając salę z konsumpcją z obsługą  i wystrojem płaci się od osoby od 180 zł w wzwyż. Dziwi mnie więc kwota 120 zł.  Jeżeli w niej są zakupione produkty to tylko przyklasnąć. Ciekawy jestem końcowego efektu. Żeby później nie było narzekań, że Pan/Pani nie wywiązała się z umowy ;) i będą wieszane na nich psy.  Jeżeli w kwocie o której piszesz ujęta jest wyłącznie obsługa i ewentualne przeprowadzenie zakupów (nie wliczać kosztów produktów)  to można sobie policzyć ile pieniążków jest przeznaczonych na sam zakup tychże produktów na osobę. Czy to wystarczy?. Niech sobie każdy odpowie na to pytanie :). Ja się po prostu zastanawiam ;)

Offline tasiek
  • Wiktor 2.10.2010 :D
  • entuzjasta
  • Szczęśliwi jak nigdy:D, zakochani jak na początku:
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #37 dnia: 4 Lutego 2010, 12:28 »
u mnie wyszło jakoś 145 zł ze wszytskim łacznie z poprawinami, ciastami, menu, salą i jej dekoracja i alkoholem, sokami i owocami i oczywiscie obsługą...ale ja kupowałam produkty sama heheh i jakbym miała możliwość to zrobiłabym 2 raz podobnie:)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #38 dnia: 4 Lutego 2010, 12:40 »
Nie wiem, ale być może w takiej kwocie można się zmieścić w przypadku, że wszelkie wyroby mięsne są z własnego chodu :).

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Lutego 2010, 12:48 »
Obserwator - nie ma się co dziwić że samemu robiąc wychodzi taniej, lokale najwięcej zarabiają na czym ?  -  na konsumpcji właśnie , poza tym znam świetnego kucharza ze Stargardu , który kupi tyle ile trzeba i nic się nie zmarnuje , jedzenie robi tak pyszne ze zamówień na weseliska ma na kilka lat naprzód. A w lokalu no cóż.....są niestety lokale i lokale , pół biedy kiedy "tylko" jest drogo, gorzej kiedy oprócz drogo jest jeszcze "głodno" za wydane pieniążki , już pomijam fakt że niekoniecznie smakowało wszystkim . Samodzielne organizowanie poczęstunku ma swoje i dobre i złe strony (jak wszystko zresztą. Moim zdaniem więcej jest plusów
pozdrawiam

Offline mar_tusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Lutego 2010, 00:07 »
Dokładnie! Przeliczałam jakiś czas temu, póki co nie orientowałam się, ile by wyszło z alkoholem, ale wesele na sto osób, za samo jedzenie, kosztuje ok 3500 złotych! co wychodzi, uwaga 35 złotych od osoby! Wiadomo, trzeba zapłacić za wynajem sali, kucharza etc, ale to na pewno wyjdzie dużo taniej niż ceny, które podają w lokalach.  Kpina to jest.
Znajomy robi wesele w Policach w sierpniu 2011 i bez napojów, alkoholu, ciast płaci około 200 zł.  Dla mnie to jest masakra wydawać tyle kasy na wesele, zadłużać się i "startować" z długami albo problemami finansowymi. 
Tak więc zdecydowanie wolę wydać 120, ba, nawet jak będzie trzeba 150 zł, kiedy mam kucharza, zakupy, obsługę w cenie.  A jedzenia tyle, że część jeszcze na poprawiny zostanie ;) A to, że muszę sobie salę znaleźć i ją ozdobić? Zbieram znajomych, pożyczę maszynkę do dmuchania balonów i poleci.  Przynajmniej wesoło będzie a i ludzie mi się wcześniej zintegrują i stresu nie będą mieli, że nikogo nie znają. 
Polecam takie wesele!

Offline mar_tusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Lutego 2010, 00:12 »
Ach, jeszcze jedno.  Jeśli ktoś robi wesele na własną rękę, to tak naprawdę nie ma co szukać "wykwalifikowanych" osób do obsługi sali- często studenci, którzy przecież bardzo często mają chociażby dwumiesięczne "praktyki" pracy w gastronomii (praca na wakacje) są naprawdę świetni i wszystko robią na czas kwestia tylko dogadania kucharza z zespołem, co by najlepszych kawałków nie grali, kiedy gorące wstawki wchodzą :) i tyle kasy nie biorą.
"Mój" kucharz ma rodzinny interes, jego dzieciaki (chyba studenci właśnie) latają po sali.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Lutego 2010, 14:49 »
MISIEK, ja się wcale nie dziwię. Napisałem, że jak się ma swoje wyroby (a to jest jednoznaczne z tym, że robię wesele na tzw. własną rękę) to w kwocie 120 zł od osoby być może się zmieszczę.  Tak i tak zatrudnia się obsługę na pierwszy dzień wesela. Nie zawsze jest tak, że patrzy się na nich przez palce. Zawsze są jakieś wymagania. Tak na koniec, nie jestem przeciwnikiem robienia wesel na własną rękę. Przecież nie tak dawno tylko takie wesela się odbywały.

Offline jadzia-18
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
SZUKAM KUCHARKI, KUCHARZA !
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Maja 2010, 21:10 »
Witam  poszukuję kucharki albo kucharza na wesele które chcem zdrobić w czerwcu 2011 roku.
Czy możecie mi kogoś polecić, bo kompletnie nie znam nikogo kto się tym zajmuje.
Dodam że wesele będzie na około 70 osób.
z góry dziękuję za pomoc

Offline jadzia-18
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
Odp: SZUKAM KUCHARKI, KUCHARZA !
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Maja 2010, 22:53 »
dziekuje za odpowiedzi na mojego e-maila .
mam jeszcze pytanie a jak przedstawia sie ta kwestia od strony materialnej ?
jak jest cena za wesele i poprawiny i co jest w nia wliczoną??
dodam że wesele będzie w szczecinie
z góry dziękuję

Offline kikiona
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Lipca 2010, 12:08 »
witam ja brałam ślub w czerwcu 09' zabraliśmy się za przygotowanie wszytkiego troche późno i wszytko było już zarezerwowane.  wynajeliśmy salę na działkach i szukaliśmy kucharza jednak wszytko było zajęte a jeden kucharz to chciał nawet 200zł !!  znaleźliśmy ogłoszenie za 80zł  nie mieliśmy innego wyjśćia było już za późno.  spotkaliśmy się z PAnem Kucharzem tydzien przed ślubem aby omówić szczeguły.  Przyszedł chłopak młodszy od nas na kucharza nie wyglądał.  dał nam kartkę z menu mogliśmy sobie wybrać z karty mogliśmy też sami coś wymyśleć.  daliśmy pieniądze na zakupy tak się umówiliśmy że połowe przed ślubem a reszte po imprezie.  do ślubu utrzymywaliśmy kontakt tel.  byłam strasznie zdenerwowana. . .  całą noc przed ślubem przepłakałam sala- okropna, kucharz młody jakiś jedzenie pewnie nie wyjdzie albo co gorsza w ogóle nic nie bedzie to było straszne.  w dniu wesela przed ceremonią pojechalismy sprawdzić czy wszytko gra.  Gdy przyjechaliśmy na miejsce sala wyglądała o niebo lepiej.  właśnie konczone były dekoracje, stoły pięknie nakryte.  a z kuchni wydobywały się piękne zapachy.  kamień spadł mi z serca byłam już spokojna.  wesele było udane w 100% jedzenia było dużo i każdemu bardzo smakowało.  na następny dzien zapłaciliśmy drugą połowe z przyjemnością.  daliśmy napiwek bo trzba nagradzać tak dobrą robotę.  na sali mieliśmy oczywiście obsłógę z hotelu w którym pracuje ten kucharz.  nasze wesele wspominamy do dzisiaj ten strach i niepewność. . .  60 osób i każdy chwalił.  polecam gorąco za tak niewielkie pieniądze można zrobić wesele a ludzie płacą dwa razy wiecej.

Offline a_niusi_a
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.07.2012
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Września 2010, 18:41 »
Witam
Ja też jestem zainteresowana namiarami na kucharza ze Szczecina bardzo proszę piszcie na priv :)

Offline abresska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.07.2012r
« Odpowiedź #47 dnia: 22 Sierpnia 2011, 12:54 »
Witam,

Ja również bardzo bym prosiła na namiary na dobrego kucharza/ kucharkę :)))

Offline maluska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Kwietnia 2012, 14:30 »
Cześć, nie wiem skąd jesteście, ale jeżeli z województwa śląskiego, to wiem, że znajoma korzystała z usług firmy cateringowej i goście bardzo sobie chwalili jedzenie, zajadali się, teraz nawet mają stronę internetową smaczne-wesele. pl.  Prowadzą również swoją restaurację w Sosnowcu, nazywa się Starówka.   
Pozdrawiam

Offline nowa2012
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Czerwca 2012, 19:58 »
Witam Wszystkich,

Poszukuje Kucharki- do pieczenia ciast na wesele.  Najlepiej z woj.  śląskiego, a dokładnie z Jaworzna, Chrzanowa, Sosnowca lub miast ościennych.
Bardzo proszę o kontakt lub polecenie, jeśli ktoś zna takie osoby lub miał przyjemność współpracować  :)

Offline papuzka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: nieustalona
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Września 2012, 19:41 »
Macie namiary na kucharki, kucharzy ze śląska, najlepiej z okolic Bytomia, Katowic, Zabrza, Rudy Śląskiej.
Bardzo proszę onamiary

Offline darkrol
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpien 2014
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Października 2013, 21:13 »
Witam,

Czy Ktoś może mi podać jakieś namiary na sprawdzoną kucharkę wraz z obsługą kelnerską na Śląsku. . .  Bardzo proszę i z góry dziękuję. . .

Offline darkrol
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpien 2014
Odp: kucharki -wynajcie
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Października 2013, 21:25 »
Witam,

Czy Ktoś może mi podać jakieś namiary na sprawdzoną kucharkę wraz z obsługą kelnerską na Śląsku. . .  Bardzo proszę i z góry dziękuję. . .

Offline bebetka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Marca 2014, 21:19 »
KUCHARKI NA WESELE 794-135-221 www. barwysmaku. com. pl

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014