Autor Wątek: Nietypowy taniec  (Przeczytany 11775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Nietypowy taniec
« dnia: 7 Listopada 2006, 13:20 »
Nie wiem czy się nie powtarzam, ale byłam na weselu gdzie jednym z konkursów był bardzo nietypowy taniec. Otóż wybrano 5 par i miały one do wyboru piec tańców takich jak np:Disco Polo, Dance, Rock, Walc i Piosenka miłosna.... Każda z par miała wybrać jeden i potem na parkiecie została tylka jedna z par a reszta została zamknięta w innym pomieszczeniu żeby nie widziały co robią ich poprzednicy... Okazało się że na parkiecie był rozłożony koc a my mieliśmy zatańczyć ten wybrany przez nas taniec na leżąco!!!!!! I oczywiście pani leży na panu i nie można się podnosić, ewentualnie tylko siedzieć. No to było za dużo jak dla mnie. tym bardziej że Panowie z zespołu mnieli fajny ubaw z pań w sukienkach. A ja  czułam siętaka zażenowana faktem że na sali są starsi ludzie i jeszcze miałam na sobie czerwoną mini sukienkę i oczywiście stringi pod spodem. naprawdę nie czułam się komfortowo. a na sam koniec wszyscy starsi panowie podchodzili do mnie i narzeczonego i mówili że to było lepsze niż taniec erotyczny :oops: Nie polecam tego typu zabawy...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Listopada 2006, 13:25 »
Po przeczytaniu też stwierdzam, ze to zbyt wiele na zabawę weselną w rodzinnym gronie - ja nie brałabym udziału. Być moze dlatego na większości wesel unikam konkursów - kiedyś zgłosiliśmy się i od razu była rezygnacja. Konkurs polegał na tańczeniu w butach partnera/partnerki. O ile ja nie miałabym większych problemów o tyle wizja mojego faceta rozmiar buta 42 w moich sandałkach z rzemyczków rozmiar 36 za prawie 300zł skutecznie mnie zniechęciła....

Na sylwestra był konkurs erotycznego zjadania banana - na takiej imprezie to ja rozumiem, chociaz konkurs też żenujący raczej ale byłam na weselu, gdzie padła podobna propozycja...to była przesada.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Listopada 2006, 13:38 »
Ja od tamtego momentu nie lubię żadnych zabaw na oczepiny i dlatego postanowiliśmy że u nas będą konkursy ale bez udziału Pary Młodej i nie takie wulgarne. Nie wspominam tego z radością. A jak oglądam zdjecia to nie wygląda to może aż tak źle ale my musieliśmy robić dobrą minę do złej gry.....

Offline xena_music

• forumowicz
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Listopada 2006, 14:13 »
powiem że nieznoszę tej zabawy i jako osoba prowadząca i jako gość
nikomu nie polecamy jej, bo jest tyle ładnych zabaw, też "z jajem" czy "z pieprzykiem" ale dużo delikatniejszych :roll:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Listopada 2006, 14:18 »
To prawda, moze sa ludzie którym się to podoba, ja na pewno nie wykorzystam tego na swoim ślubie.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Listopada 2006, 14:43 »
niesmaczne i tyle... :evil:

Offline xena_music

• forumowicz
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Listopada 2006, 15:09 »
Cytat: "merkunek"
niesmaczne i tyle... :evil:

też tak uważam...

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Listopada 2006, 22:46 »
Ciesze sie że myślicie tak jak ja :D a już myślałam że to ze mną jest nie tak i że moze ktoś inny ma inny pogląd na to wszystko. Pozdrawiam

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Listopada 2006, 10:13 »
Cytat: "milenaw"
Ciesze sie że myślicie tak jak ja :D a już myślałam że to ze mną jest nie tak i że moze ktoś inny ma inny pogląd na to wszystko.

Wszystko z Tobą w porządku.
Ja też jestem przeciwna takim zabawom... są one niesmaczne i mało fajne.

Offline xena_music

• forumowicz
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Listopada 2006, 11:23 »
przede wszystkim, wzsystkie zabawy, nawet z delikatnym "pieprzykiem" trzeba dostosowac do towarzystwa, jednych nawet taki taniec nie gorszy, a dla innych niesmaczne jest np sznurek z własnej garderoby czy nawet szukanie młodej po kolanie(hihii, boja sie ze nie znajda???)

Offline Aniutek83
  • maniak
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Listopada 2006, 11:29 »
ta zabawa to tragedia! ja tez bym od razu z takiej rezygnowała! Bo dla mnie te zabawy o taki podtekscie całkowicie sie nie nadaja na wesele! dlatego my w rozmowie z zespołwm jadno podkreśliliśmy ,ze rezygnujemy i niezyczymy sobie tego typu zabaw! U nas. np proponowali jedzenie banana z rozporka faceta przez kobiete , która przed nim klęczy! No to juz szczyt dosłownie!

Offline xena_music

• forumowicz
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Listopada 2006, 11:33 »
U nas. np proponowali jedzenie banana z rozporka faceta przez kobiete , która przed nim klęczy! No to juz szczyt dosłownie!

:shock:
 u nas jest konkurs(zaznaczam ze nie w kazdym towarzystwie tylko wyjatkowo luznym) gdzie panie pupa pompuja za pomoca pompki balona a w tle leci bonanza
czasem smieszne, ale mówie, nie wszedzie chca i nie wszedzie pasuje to

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #12 dnia: 8 Listopada 2006, 16:28 »
My z zabaw bedziemy mieli najprawdopodobniej tylko Familiade :lol:

Jakos nie znalazlam niczego wiecej co by mi sie podobalo

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #13 dnia: 8 Listopada 2006, 16:50 »
Aniutek83, jak bym wiedziała że ta zabawa polega na czymś takim to od razu bym uciekla, ale o tym pary dowiedziały się jak już je poproszono o opuszczenie pomieszczenia, w którym były zamknięte :? A na ziemi już leżał kocyk i zespól poinstruował Na sze mamy ściągnąć butki i Pani ma się położyć na Panu itd.... Teraz tak jak pisałam powyżej mam uraz do tego typu zabaw a ta z bananem to kojejna idiotyczna konkurencja.  :x

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #14 dnia: 8 Listopada 2006, 19:53 »
No fakt dla jednych to super zabawa bo tylko sa widzami, a dla innych tragedia.... Też mówię zdecydowane NIE takim zabawom!!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Listopada 2006, 22:12 »
no to jak na razie wszyscy uważają że ta zabawa jest idiotyczna :) Tak trzymać  :ok:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #16 dnia: 8 Listopada 2006, 22:18 »
że ta zabawa jest idiotyczna

:D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #17 dnia: 8 Listopada 2006, 23:11 »
ta zabawa jest idiotyczna
Zgadzam się z tym w 100%

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #18 dnia: 8 Listopada 2006, 23:21 »
Dziękuje wam bardzo za Wasze opinie. Teraz szukam jakiś napprawdę fajnych zabaw oczepinowych.   :wink:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Listopada 2006, 09:16 »
Ja bym zrezygnowała....nie brałabym udziału w czymś takim :? .

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Listopada 2006, 13:21 »
Zabawa z bananem cudowna!!! Zreszta z tancem tez. Szkoda ze nie trafily sie na ostatnim weselu gdzie zglosilam sie do konkursu z mezem kolezanki. Doprawdy ci co wymyslaja takie zabawy musza miec kompleksy lozkowe.

Offline Mała_ Mi

• nowicjusz
  • *
Dokładnie!
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Listopada 2006, 16:45 »
Uważam,że to nie tylko idiotyczne, ale po prostu obrzydliwe!  :cry:
Za nic nie wzięłąbym udziału w takiej "zabawie", mój narzeczony także nie.
Jeśli by to było tak, jak opisujesz, tzn. że byśmy się dowiedzieli dopiero po wyjściu na salę, a tu przed nami kocyk, i wodzirej (czy ktoś tam) tłumaczący zasady, także bym powiedziała : "o, nie, w takim razie nie ma mowy".  :x

To z jedzeniem banana także paskudne :?

Ale przecierz to młodzi omawiają z zepołem, jakie zabawy mają być w trakcie oczepin...
Nawet, jeśli zespół nie jest "na poziomie" i proponuje coś takiego - nie trzeba się na to godzić!  Jest mnóstwo innych, kulturalnych zabaw, na necie i tu, na forum, można wybrać coś dla siebie.

U nas np. nie będzie żadnych chamskich obmacywań, rozbierania nikogo przemocą, konkursów nieprzyzwoitych, takich jak te, co opisujecie, ani wyścigów w piciu wódki. :)

Wogóle, najlepiej ustalić wszystko z zespołem, powiedzieć, czego sobie życzysz, a czego stanowczo nie. Najlepiej wybrać 3-4 dobre zabawy, bo jak wszystko trwa za długo, to też zaczynają się różne niesmaczne pomysły, dobre dla niewyżytych wujków. :roll:
Mi

Offline Aniutek83
  • maniak
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #22 dnia: 9 Listopada 2006, 16:51 »
i masz racje mała mi OBRZYDLIWE! ja tez bym powiedziała ,że rezygnuje i tyle!
Ten banan tez okropny i myśmy od razu powiedzieli zespołowi ,że mówimy stanowcze NIe takim zabawom! sa niesmaczne, obrzydliwe i nie na poziomie!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #23 dnia: 9 Listopada 2006, 18:20 »
Ja już o tym prawie zapomniałam ale jak oglądam te fotki to...... :? Wszyscy mieli z tego ubaw a my nie wiedzieliśmy co z sobą zrobić. Nie powiem na zdjęciach mamy uśmiechy, ale tylko dla tego że wszyscy goście uważali że to naprawdę fajne!!!!!!!!!! Nawet była jedna pani przed 40, która tańczyła lambadę na kocyku :shock: I wygrali, my zajęliśmy II miejsce......

Offline Mała_ Mi

• nowicjusz
  • *
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #24 dnia: 9 Listopada 2006, 18:53 »
Imienniczko moja :)  nie rozumiem, jak już dowiedzialaś się, na czym to polega, i wiedziałaś,że Ci się to nie podoba, to po co brałaś w tym udział :?:  Przecież wystarczy powiedzieś : NIE :!:
Mi

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #25 dnia: 9 Listopada 2006, 19:12 »
Mała_ Mi, My sie kategotycznie sprzeciwiliśmy ale wszyscy na nas naskoczyli, że to zabawa i że Mlodym się nie odmawia, bo oni osobiście wybierali pary do tego konkursu. Więc nie było wyjścia :cry:

Offline Mała_ Mi

• nowicjusz
  • *
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #26 dnia: 9 Listopada 2006, 20:16 »
Czyli, jak widać, to "wina" młodych :(  to przykre, gdy kogoś bawią takie - dla innych niezręczne - "zabawy"... Ja osobiście nie rozumiem, dlaczego Młodzi wybierają takie zabawy, lub się na nie zgadzają. Mnie nai bawi ośmieszanie moich gości...

Ehhhh.... czyli, jak mówiłam poprzedino, wszystko samemu trzeba dokładnie ustalić. Ja spisuję to w charakterze dokładnej listy, opisującej przebieg wesela, którą dostanie zaspół. Będą tam wyszczególnoine także godziny podawania posiłków, tortu itd, także dokładny opis zabaw, jakie wybraliśmy.

Mam ten komfort, że dobrze znamy ten zespół, sprawdził się świetnie na weselu mojej przyjaciółki, więc wiem,że żadnego kiepskiego numeru mi nie wywiną. :?

Oprócz tego, dostaną listę kilku piosenek, jakich NA PEWNO nie chcę usłyszeć (np. już mi niosą suknię z welonem - jest to najbardziej nie-ślubna piosenka, mówi przecież o niespełnionej miłości i wychodzeniu za mąż wbrew woli. A mało kto zastanawia się nad jej tekstem :(  )

:lol:  Pozdrawiam!
Mi

Offline xena_music

• forumowicz
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #27 dnia: 9 Listopada 2006, 20:32 »
Ehhhh.... czyli, jak mówiłam poprzedino, wszystko samemu trzeba dokładnie ustalić. Ja spisuję to w charakterze dokładnej listy, opisującej przebieg wesela, którą dostanie zaspół. Będą tam wyszczególnoine także godziny podawania posiłków, tortu itd, także dokładny opis zabaw, jakie wybraliśmy.

i tak powinno być

a jak sie komuś zabawy nie podobają, które proponuje kapela zawsze moze cos "swojego" zaproponować, co się spodoba im, w necie jest mnóstwo opisane konkursów
Ja też miałam taką listę, i dostał ją zespół, brat meża który kamerował, ..i świadkowie by wiedzieli co i jak :lol:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Listopada 2006, 21:22 »
Większość zabaw jest okropna i niesmaczna niestety.  :twisted:

U nas na weselu zdecydowaliśmy, że będzie tylko rzucanie welonem i krawatem oraz taniec za pieniążki.  :D
Nie mam ochoty męczyć moich gości tak jak sama niejednkorotnie się umęczyłam uciekając na zewnątrz lokalu na przysłowiowego papierosa lub fikcyjną rozmowę przez telefon żeby nie brać udziału w czymś co nie było ani zabawne ani w dobrym guście ...  :evil:

Najgorsze jest moim zdaniem przymuszanie ludzi do zabawy na siłę. Lepiej zapewnić dobrą muzykę i jedzenie a impreza zazwyczaj idzie jak burza bez dodatkowych urozmaiceń  :D

Offline justyska

• bywalec
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #29 dnia: 3 Lutego 2007, 23:38 »
Macie racje niektore zabawy sa idiotyczne dlatego zgodze sie z opinia,
Cytat: "evamarija"
Doprawdy ci co wymyslaja takie zabawy musza miec kompleksy lozkowe.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Nietypowy taniec
« Odpowiedź #30 dnia: 9 Marca 2007, 00:02 »
Ja tez tak uważam .to było po prostu niesmaczne,  chociaż na pewno znajdą się osoby których to bawi. I może faktycznie ktoś kto to wymyślił mial kompleksy.