Autor Wątek: A teraz szukam Orkiestry  (Przeczytany 48774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
Odp: A teraz szukam Orkiestry
« Odpowiedź #210 dnia: 9 Października 2011, 22:12 »
gorąco polecam zespół KING SIZE z Jaworzna ! 4 super facetów: perkusja, gitara, organy i skrzypce elektryczne! są dość drodzy u nas wyszło ok 4000zł ale w 100% są tego warci. cały czas parkiet byłe pełen ludzi.
 :koncert:

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #211 dnia: 10 Października 2011, 12:49 »
A ja polecam także zespół Cactus z Dąbrowy Górniczej. Skład 4-ro osobowy-gitara solowa, gitara basowa. klawisze i organy. Muzyka na żywo :)

Offline malwa85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #212 dnia: 15 Października 2011, 16:14 »
Aneczq1987 widze ża łączy nas nie tylko Firma Absurd ale także zespół Promuz. u mnie też grali:) ale ja mam co do nich pewien niedosyt.ale ogólnie goście byli zadowoleni, odciski na nogach utrzymywały się przez tydzień :) yak sie ludzie bawili, grali fajnie, głosy tez mają super-nie fałszują, a to jest najważniejsze.

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #213 dnia: 15 Października 2011, 22:32 »
No rzeczywiście :)
A jaki masz niedosyt?
coś było nie tak?  ???

Offline malwa85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #214 dnia: 16 Października 2011, 13:37 »
To sa takie drobnostki ale jednak sprawiły że nie jestem w 100% zadowolona. Prosilismy o dwie zabawy których nie zrobili,z dedykacjami od gości był problem.niektorzy musieli czekac po pare godzin aż poleci ich dedykacja po uprzednich upomnieniach.nawet o moją dedykacje dla męża musiałam sie upominać. jedna poszła dopiero w poprawiny oczywiście jak się goście upomnieli, a niektórych nie było wogóle.no i skończyli w dniu wesela równo po 12 godzinach mimo iż ludzie sie jeszcze mogli pobawić (no ale były poprawiny jeszcze więc to mogło jeszcze przejść), a w poprawiny jak poprosiliśmy aby przedłużyli jeszcze o 2 godzinki (za które oczywiście mieli zapłacone) to nie byli z tego bardzo zadowoleni, a w efekcie w ostatniej godzinie grali z mp3 i częściowo sie już zbierali.
Sa to takie drobnostki nad którymi można zapanować, ale gdyby człowiek całe wesele próbował wszystkiego pilnować to nie miałby czasu na zabawe.
ale ogólnie wrażenie jest wporządku. Goście też byli zadowoleni i uważaja że super grali. o tych niedociągnięciach wiemy tylko my no i te osoby które miały problemy z dedykacjami.

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 16 Października 2011, 20:27 »
Wiem że u mnie też nie zagrali dedykacji. Ale poza tym było w porządku.
A niczego w 100 % się nie dopilnuje.

Offline VANESA123

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10-12-2011
« Odpowiedź #216 dnia: 16 Października 2011, 23:12 »
Dziewczyny ten wasz zespół nie zagrał tych dedykacji bo po prostu nie umiał tych piosenek.  Z zespołami to jest tak że grają to co umieją pod warunkiem że to jeszcze dobrze wykonają bez fałszów itd, dlatego moje wesele poprowadzą dwaj DJ-e/Wodzireje.  Mam przygotować  sobie tzw.  play listę z utworami które chcę aby były zagrane i co najważniejsze zawsze są w oryginale, a to bardzo słychać jak się ogląda potem płytkę DVD. 

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 17 Października 2011, 09:08 »
Czy nie umieli to kwestia dyskusyjna, akurat jeżeli o to chodzi to nasz pierwszy tanieć był z płytki ponieważ dobrze nie brzmieli w tym utworze więc od razu nas o tym poinformowali - także nie wiem czy to ta kwestia wchodzi w grę.

Dodatkowo jak dla mnie DJ na wesele nie pasuje.
Jednak muzyka na żywo to muzyka na żywo, dlatego nie wyobrażałam sobie swojego wesela bez zespołu, ale to już zależy od tego co kto lubi :)

Offline malwa85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: 20 Października 2011, 14:48 »
Dokładnie, niczego w 100% sie nie dopilnuje. Ale ja też jestem zadowolona z całości, mimo tych paru niedociągnięć.
A jesli chodzi o to czy umieli czy nie zaśpiewać danych piosenek, to nie sądze że to o to chodzi, bo tak jak pisałam wczesniej, dedykacje odbywały się ale z opóźnieniem paru godzinnym, albo na następny dzień, albo wcale.a goście zazwyczaj zamawiali dedykacje z piosenek które zespół miał w swoim repertuarze bo jeżeli czegoś nie miał to od razu informowali i wtedy goście wybierali inne.
A co do tego czy lepiej DJ czy zespół to jest kwetia gustu. Ja tez uważam że lepiej jak zespół gra na weselu, ale byłam tez na weselu gdzie grał DJ i tez było wporząku. Także jak kto woli :D

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #219 dnia: 21 Października 2011, 19:35 »
ja się powtórzę że polecam zespół który grał na naszym weselu! THE BESKIDS
i są the best!
i wiem że dedykacje zagrali wszystkie. Jak prosiłam o dedykacje dla męża to grali od razu w następnym secie i to był Sen o victorii Dżemu
a mój mężuś jakiś czas później też zadedykował dla mnie piosenkę którą bardzo lubię i to takie rosyjskie disco  czyli bielyje rozy i też zagrali
no i grali do momentu kiedy goście się bawili właściwie prawie do 6 rano...

ja na prawdę mogę w samych superlatywach się o nich wypowiadać zwłaszcza że sama siedzę w muzycznym światku i zależało mi na dobrym zespole i wiem że ten był świetny! ;)

Offline BarbaraBr
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.09.2012
« Odpowiedź #220 dnia: 24 Października 2011, 20:50 »
Więc tak, wybieranie zespołu zajęło nam chyba najwięcej czasu :) Nie wiedziałam, że tyle można się decydować, a jak już to zrobiliśmy to oczywiście co? Termin zajęty :P
W końcu stanęło  na Ojcu i dwóch córkach z wsi spod Strzelec - Avanti.   Cena nie jest jakaś okazyjna, ale w porównaniu do niektórych. . .  Akceptowalna. 

Może napisze czym my się kierowaliśmy:
Czy piją - byliśmy na wielu weselach i wierzcie mi to poważny problem. . .   Ci ludzie są w pracy i nie powinni pić!  Jak o 22 ktoś wyciąga grajka obrzyganego z kibla czy język mu się plącze to coś chyba jest nie tak.   Jak odpowiedz na to pytanie brzmi, że kieliszka nie odmówią, "zdrowie młodych trzeba opić"  lub wyglądają jak starzy alkoholicy to od razu kończyliśmy rozmowę, szkoda czasu. 

Czy są sami faceci - często lepiej się dogadują i lepsze jaja.  Jednak różnorodność się przydaje, a i mniejsze prawdopodobieństwo, że jak są Panie to będzie chlanie.

Czy potrafią grać bez prądu - to nie warunek konieczny, nie chodzi o sytuacje w której prąd siądzie(choć i to się może zdarzyć), ale np gaśnie światło wjeżdża zapalony deser a facet gra na środku na akordeonie :)

Cena - tutaj różnorodność jest gigantyczna od 800zł za jeden dzień po UWAGA 8000 zł.  (i to nie za 12h).  Także cena to nie jest duży STOP, ale wszystko w granicach rozsądku.   Fakt faktem, że facet co grał za te 8000zł to zespół z perkusją 5 osobowy, a jak odebrał telefon. . .  To dziewczyny ten głos :D

Wiek grających - zdarzają się ludzie bardzo młodzi i starzy co sobie super radzą, ale jednak warto, żeby to było coś pomiędzy.  Muszą mieć doświadczenie jednak nie za duże :) Jak do jednego faceta podjechałam po demo, a on nie dość, że wyglądał jakby od tygodnia pił to jeszcze z 80 lat miał.  Nie ma co uogólniać, ale wiadomo.  Znowu są zespoły na rynku co wyglądają jakby mieli po 16 lat. . .   Może mają talent, może dali by radę poderwać moją babcie do tańca, ale ja nie lubię ryzyka na własnym weselu ;) Mogę ich sprawdzić na cudzym :P

Repertuar - Czy mają ograniczony czy np "Nauczymy się każdej piosenki danem minimum miesiąc przed weselem".  Jest to istotne w przypadku np dedykacji, szczególnie tych planowanych.   Ulubiona piosenka rodziców, a może wasza piosenka.   No i jak  na co dzień mają zespół Disco Polo notowany na liście ichniejszych przebojów to może być problem zmiany repertuaru ;)

Czy potrafią śpiewać po angielsku - nie wiem jak was, ale jak słyszę czasem wokal angielski. . . .  To lepiej żeby śpiewali po polsku.  Nie umiesz to się nie pchaj. 

Teraz najważniejsza kwestia, czas na zarezerwowanie zespołu to najlepiej około 2 lat przed terminem. . . .  Praktycznie tak jak sala, my to robiliśmy trochę mniej jak dwa lata i często słyszeliśmy "Przykro nam cały wrzesień zajęty". 

Offline qmadzik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #221 dnia: 1 Września 2012, 20:51 »
Polecam zespół Cannon z Bukowna. Grali dwa lata temu u nas, teraz w czerwcu i lipcu u znajomych. Młoda ekipa,ale naprawdę umiejąca dostosować się :) naprawdę polecam!
"To, co nie zabija, wciąż wzmacnia nas
A to, co nas czeka pokaże czas..."

Offline patkota
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2015
« Odpowiedź #222 dnia: 23 Października 2013, 13:50 »
Ja również szukam jakiegoś fajnego zespołu z okolic zagłębia, pomocy!

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14 Czerwiec 2014
« Odpowiedź #223 dnia: 13 Listopada 2013, 08:16 »
Może four band ;)
U Nas będą grali koleżanka była na paru weselach i poleca.
Ja chciałam bardzo 100 Lat z Lublina ale termin zajęty,
Ale mam nadzieję że nie będę żałować bo Pan Marek jak i cały zespół są fantastyczni ;)
Szprotka

Offline JanuszGorlej
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.11.2014
« Odpowiedź #224 dnia: 5 Maja 2014, 11:41 »
Hej

Polecam  !!!SPAM!!!
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2014, 14:16 wysłana przez Sylvi »

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #225 dnia: 6 Maja 2014, 18:46 »
Byłan na zabawie FOUR BAND!!!!!!!!!!! REWELACJA ;)
A za miesiąc na naszym weselichu grają :)
Szprotka

Offline Scudlo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: 11 Maja 2014, 21:09 »
Witam wszystkich,

Czy mógłbym prosić o namiary na zespół four band ? Sugerując się opinią postanowiliśmy im się dobrze przysłuchać jednak nie jesteśmy pewni czy zespół 4band i four band ( o którym wszyscy piszą ) to ten sam zespół.

Dzięki śliczne za pomoc.

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #227 dnia: 13 Maja 2014, 10:00 »
https://e-wesele.pl/forum/index.php/topic,15047.0
Mój ostatni wpis o Four Band ;)

Tak jak mówię
-Wokalistka
-Wokaliści z gitarą , perkusją , gitarą , organkami
-Nowa Pani skrzypce też będzie śpiewać
6 Osób cena bardzoooo dobra.

Polecam ;)

Już zostało ok 30 dni tylko ;)

Telefon. Do Agnieszki to jest wokalistka 515-260-987

Możesz pozdrowić Agnieszkę od Szprotki ;)
« Ostatnia zmiana: 2 Października 2021, 21:10 wysłana przez zibi »
Szprotka

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #228 dnia: 13 Maja 2014, 10:01 »
« Ostatnia zmiana: 25 Września 2021, 19:18 wysłana przez zibi »
Szprotka

Offline martusskaa777
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.05.2014
« Odpowiedź #229 dnia: 27 Maja 2014, 20:38 »
Wszystkim gorąco POLECAMY!!!

PROFESJONALIZM!!! Bogaty repertuar muzyczny!
Wojtek,Ania,Mirek- wspaniali ludzie  Jednym słowem NAJLEPSZY ZESPÓŁ !!!! Bardzo dziękujemy za wspaniałą zabawę, sprawiliście że goście tańcowali do białego rana i jeszcze było im mało  Wesele o jakim nawet nie marzyliśmy, było cudownie!! DZIĘKUJEMY!!! Mamy nadzieje, że się jeszcze spotkamy! Pozdrawiamy Marta i Piotr. 

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #230 dnia: 13 Czerwca 2014, 19:47 »
Co jest bardzo ważne?

ustalcie ile czasu będą trwały bloki muzyczne, a także przerwy i ile ich będzie w trakcie całego przyjęcia,
    zapytajcie, czy zespół ma swój z góry ustalony scenariusz wesela i czy możecie w niego ingerować, nanosząc swoje zmiany,
    ustalcie niezmiernie ważną kwestię tego, czy członkowie zespołu będą spożywali alkohol, zwłaszcza, tego, w jakich ilościach (możecie zastrzec, że nie życzycie sobie takiej sytuacji),
    w jakich strojach występują członkowie kapeli, czy prezentują się elegancko,
    czy zespół towarzyszy Parze Młodej w trakcie ich wyjścia z domu,
    spiszcie umowę z zespołem,
    nigdy nie płaćcie pełnej kwoty z góry!
carpe diem

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #231 dnia: 30 Czerwca 2014, 18:08 »
Polecam zespół "3 Kolory" Z Wojkowic Kościelnych. Spotkałem ich na weselu w minioną sobotę. Muszę przyznać, że mają świetny repertuar, świetnie bawią gości, no i co ważne, nie piją alkoholu. Zespół składa się z trzech osób ( dwie gitary + klawisze). Jeżeli ktoś jest zainteresowany kapelą to mogę podać namiary na priv.
Polecam ich bo są tego warci.

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #232 dnia: 4 Lipca 2014, 13:33 »
No i po weselu FOUR BAND bez 2 zdań , nie przypuszczałam że moja rodzina i znajomi umią się tak bawić.
Wesele 14 czerwiec 2014r.
Lecimy w podróż poślubną ale na koniec lipca wszystko opisuje ale bez opisu warto warto warto!!!!!!!!!!!!
Są mega kochani :*
Szprotka