Więc tak, wybieranie zespołu zajęło nam chyba najwięcej czasu

Nie wiedziałam, że tyle można się decydować, a jak już to zrobiliśmy to oczywiście co? Termin zajęty
W końcu stanęło na Ojcu i dwóch córkach z wsi spod Strzelec - Avanti. Cena nie jest jakaś okazyjna, ale w porównaniu do niektórych. . . Akceptowalna.
Może napisze czym my się kierowaliśmy:
Czy piją - byliśmy na wielu weselach i wierzcie mi to poważny problem. . . Ci ludzie są w pracy i nie powinni pić! Jak o 22 ktoś wyciąga grajka obrzyganego z kibla czy język mu się plącze to coś chyba jest nie tak. Jak odpowiedz na to pytanie brzmi, że kieliszka nie odmówią, "zdrowie młodych trzeba opić" lub wyglądają jak starzy alkoholicy to od razu kończyliśmy rozmowę, szkoda czasu.
Czy są sami faceci - często lepiej się dogadują i lepsze jaja. Jednak różnorodność się przydaje, a i mniejsze prawdopodobieństwo, że jak są Panie to będzie chlanie.
Czy potrafią grać bez prądu - to nie warunek konieczny, nie chodzi o sytuacje w której prąd siądzie(choć i to się może zdarzyć), ale np gaśnie światło wjeżdża zapalony deser a facet gra na środku na akordeonie
Cena - tutaj różnorodność jest gigantyczna od 800zł za jeden dzień po UWAGA 8000 zł. (i to nie za 12h). Także cena to nie jest duży STOP, ale wszystko w granicach rozsądku. Fakt faktem, że facet co grał za te 8000zł to zespół z perkusją 5 osobowy, a jak odebrał telefon. . . To dziewczyny ten głos
Wiek grających - zdarzają się ludzie bardzo młodzi i starzy co sobie super radzą, ale jednak warto, żeby to było coś pomiędzy. Muszą mieć doświadczenie jednak nie za duże

Jak do jednego faceta podjechałam po demo, a on nie dość, że wyglądał jakby od tygodnia pił to jeszcze z 80 lat miał. Nie ma co uogólniać, ale wiadomo. Znowu są zespoły na rynku co wyglądają jakby mieli po 16 lat. . . Może mają talent, może dali by radę poderwać moją babcie do tańca, ale ja nie lubię ryzyka na własnym weselu

Mogę ich sprawdzić na cudzym
Repertuar - Czy mają ograniczony czy np "Nauczymy się każdej piosenki danem minimum miesiąc przed weselem". Jest to istotne w przypadku np dedykacji, szczególnie tych planowanych. Ulubiona piosenka rodziców, a może wasza piosenka. No i jak na co dzień mają zespół Disco Polo notowany na liście ichniejszych przebojów to może być problem zmiany repertuaru
Czy potrafią śpiewać po angielsku - nie wiem jak was, ale jak słyszę czasem wokal angielski. . . . To lepiej żeby śpiewali po polsku. Nie umiesz to się nie pchaj.
Teraz najważniejsza kwestia, czas na zarezerwowanie zespołu to najlepiej około 2 lat przed terminem. . . . Praktycznie tak jak sala, my to robiliśmy trochę mniej jak dwa lata i często słyszeliśmy "Przykro nam cały wrzesień zajęty".