Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 286621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milka89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.07.2015
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #2220 dnia: 3 Sierpnia 2015, 08:26 »
Biżuteria jest ze stali chirurgicznej. I szczerze to Pani w salonie sukien ślubnych powiedziała, że właśnie taka jest najlepsza bo srebro jest ciemniejsze niż stal i sprawia, że twarz wygląda starzej, a tymczasem stal rozświetla twarz. Ja kupiłam bransoletkę i kolczyki i łącznie zapłaciłam około 80 złotych. Ale cena zależy od wyglądu zestawu :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2221 dnia: 3 Sierpnia 2015, 08:58 »
Bardzo dziękuję za informacje:)
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #2222 dnia: 3 Sierpnia 2015, 13:06 »
Ja też nie miałam srebrnej biżuterii, noszę ją tylko od święta, więc szkoda było mi wydawać majątek na świecidełka. Kupiłam w salonie gdzie szyłam suknię (wybór podobny jak w błyskotce, tylko mam wrażenie, że większy, bo nastawiony na panny młode ;)) i zapłaciła coś koło 90 zł, za kolczyki i bransoletkę z jakimiś kryształkami. Minus - zapięcie bransoletki zepsuło się w trakcie zakładania, 10 minut przed wyjściem do kościoła ::) Pan młody miał zajęcie i ma nawet zdjęcie jak ją reperuje :D Udało się, ale na wejściu w kościele bałam się, żeby coś znowu się nie zepsuje i żeby mi nie spadła - ale wytrzymała do samego rana bez żadnych przygód. W końcu mąż naprawiał ;D

Offline dorcia308090
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2223 dnia: 4 Sierpnia 2015, 13:12 »
W takim razie przejadę się jeszcze na Jezuicką, może tam też coś znajdę chociaż kupiłam już jeden komplet z kryształkami Swarovskiego.  Mam jeszcze pytanko: czy któraś z Was wybrała wiszące/ długie/ większe kolczyki niż takie standardowe mniejsze kryształki czy perły?

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #2224 dnia: 4 Sierpnia 2015, 20:26 »
dziewczyny, co do biżu polecam sprawdzić zapasy wszystkich koleżanek, kuzynek, ciotek, mam, babć itd. w końcu i tak wypada mieć coś pożyczonego, a szkoda wydawać kolejną kasę na raz :)

co do alkoholu. My mamy krupnik za 17 od hurtownika (mogę podać numer w prywatnej) pan hurtownik ma też inne wódki do wybory (wina i szampany też) i też dowozi i wnosi :D a wino to carlo (chyba standardowo) w żabce i w biedrze są po ok 15 zł.

kochane. byłam dziś na próbnym wszystkim :) widziałam więc końcowy efekt - z grubsza :D to ekscytujące. i powiem Wam - strzał w dziesiątkę :D

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #2225 dnia: 4 Sierpnia 2015, 23:19 »
uroczyście oświadczam, że beata_i_rafał wyglądali pięknie na swoim ślubie ;) a kościół jaki cudny i jaka akustyka! :)

Dziękujemy kochana :*
Dziękujemy Tobie za oprawę muzyczną ślubu, razem z organistą i śpiewaczką wykonaliście super robotę!!! Goście zachwyceni, cały cas przeżywali ślub :) Zresztą sam ksiądz Dawidek był bardzo zadowolony :)
Tak jak mówi violiza, my już po :) Myślę że w znacznej większości wyszło tak jak chcieliśmy, czego potwierdzeniem były miłe komentarze z ust gości  :D

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2226 dnia: 5 Sierpnia 2015, 08:15 »
To mi bardzo miło ;) no, rozmawialiśmy potem z księdzem, ale jaki on kościół buduje...........  :o

a tak odchodzą od tematu- kwiaty. W BydgoszczU w tej nowej kwiaciarni Bloomi za bukiet ślubny chcieliby ode mnie 180 (z tydzień wcześniej na fcb pisali mi 150) do tego bransoletka 90zł (masakra?!) i butonierka 20 zł.= 290zł
 ustrojenie kościoła mamy z Serocka, bo ślub poza Bydgoszczą będzie. Pytałam kobietki ile by wzięła za ten sam bukiet, bransoletkę i butonierkę- za wszystko ok. 150zł.
szok, prawie połowę mniej.......
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2227 dnia: 5 Sierpnia 2015, 08:16 »
Dodam, że pokazywała mi zdjęcia w albumie swoich bukietów ślubnych i w kwiaciarni i były piękne, nie mam się czego obawiać.

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2228 dnia: 5 Sierpnia 2015, 11:35 »
Akurat Bloomi to chyba najdroższe kwiaciarnie w mieście, więc nie dziwią mnie te ceny. W innych kwiaciarniach wzięliby mniej.

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #2229 dnia: 5 Sierpnia 2015, 13:38 »
My płaciliśmy 150 zł za bukiet + 4 butonierki

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2230 dnia: 5 Sierpnia 2015, 14:00 »
a Ty miałaś czerwone goździki? To są tańsze kwiaty niż moje. a myślałam że ta Bloomi nie jest taka droga, ale sam fakt cena 150 a 180zł to już spora różnica.
jeszcze mam jeden dylemat, odebraliśmy obrączki, źle zmierzyli rozmiar, bo mi raz spadła z palca w domu jak "próbowałam" do tego walnęli się w grawerze, suma sumarum obrączki ważące 8,30 ważą 7,98. Czy nie powinni nam zwrócić trochę kasy? Sam fakt, że ich winy, mamy cieńsze obrączki........ odebrałam, sugerowałam, że narzeczony jest niezadowolony, że teraz mniej ważą. Co prawda nie powiedziałam wprost, że mają mi zwrócić kasę, bo sama nie wiem jak to jest, ale sugerowałam. Zero reakcji.
Co myślicie?

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2231 dnia: 5 Sierpnia 2015, 17:54 »
trochę mało profesjonalne z ich strony ...
powinnaś do nich iść i powiedzieć, że miały być inne i ważą mniej niż masz na zamówieniu moim zdaniem powinni Ci albo zwrócić kasę albo "dorobić " to co jest nie tak

ja właśnie mam bukiet z bloomi, koleżanka mi poleciła wiem, że trochę drogo ale chcę mieć to czego oczekuję
mam nadzieję , że się nie zawiodę

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #2232 dnia: 5 Sierpnia 2015, 19:54 »
violiza powinni zwrócić kasę skoro policzyli za 8,30 g złota a zużyli mniej. Miałam podobną sytuację - źle rozłożyli ciężar złota na obrączkach, w rezultacie po poprawkach były z mniejszej ilości złota i zwrócili nam sami, bez upominania się bodajże coś ok. 200 zł.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #2233 dnia: 5 Sierpnia 2015, 21:07 »
Violiza

koniecznie reklamuj. Łaski Ci nie robią ;)

A gdzie zamawialiście te obrączki? ( wybacz nie jestem na bieżąco)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2234 dnia: 5 Sierpnia 2015, 21:32 »
U Głębockiego. Mam tyle na głowie teraz, że nie miałam ochoty się wykłócać. Obrączki ODEBRAŁAM (mam prawo do reklamacji teraz?), mój niezadowolony, strasznie cierpi z tego powodu że taka klapa wyszła z obrączkami i są walcowane, przez ten grawer itp. itp..........

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2235 dnia: 5 Sierpnia 2015, 21:40 »
violiza - współczuję akcji z obrączkami. Ja bym się wykłócała. My na przykład ze złotnikiem umawialiśmy się na szerokość obrączek, a nie na wagę, więc nawet nas nie interesowało jaki będą mieć ciężar, ale skoro Wy umawialiście się konkretnie na gramy, to masz podstawy by oddali pieniądze. A masz na to dowód, że miały ważyć więcej? (bo powiedzieć można wszystko i mogą się wyprzeć).

emka - nie zawsze coś tańszego oznacza gorszą jakość, myślę, że w kwiaciarniach bloomi płaci się i za jakość i za "całą otoczkę", bo nie da się ukryć, że wystrój ich kwiaciarni jest miły dla oka. Myślę, że to samo można mieć taniej, aczkolwiek przy tych wszystkich wydatkach 100 zł w tę czy wewte różnicy nie robi ;) Najważniejsze, że koleżanka Ci poleciała, bo to znaczy, że była zadowolona.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2236 dnia: 5 Sierpnia 2015, 22:03 »
blankowa, my nie umawialiśmy się na gramaturę tylko jak Ty na szerokość. Dostaliśmy obrączki i w ten czas na miejscu robiliśmy grawer. Miało być I. ( i- inicjał) a napisali J (jak jola) a pięć razy tłumaczyłam babce i napisałam na kartce że to ma być i. myślałam, że wina czcionki, waga obrączek w ten czas to 830 po grawerze. Wzięliśmy do domu. Poprzymierzaliśmy, stwierdziłam, że mam za dużą. I, przyszła teściowa wierciła, że grawer to błąd. Miała racje- daliśmy do poprawienia- a poprawienie oznacza starcie czy tam wałkowanie graweru (ICH wina) i zrobienie nowego. Dobór rozmiaru też ich wina, sorry, ale codzień się obrączek nie kupuje i nie wiem co jest dobre! aktualna waga to 798. DUŻO mniej? MASAKRA Wam powiem jest.

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2237 dnia: 5 Sierpnia 2015, 22:37 »
Teraz rozumiem. Trochę to zmienia postać rzeczy, bo gorzej teraz im cokolwiek udowodnić. ::) Ale jak najbardziej wykłócać się można, bo straciliście 32 g złota z ich winy, a różnicy nie zwrócili. A poczuli się jakoś w związku z poprawkami, czy tylko starli stary grawer, dali nowy i po sprawie? Nie wiem my robiliśmy na Krasińskiego i obyło się bez akcji, trochę z tym zwlekaliśmy i odbieraliśmy obrączki dwa tygodnie przed ślubem, więc jakby coś było nie tak to byłaby nerwówka. Na szczęście obyło się, szerokość i grawer wszystko tak jak się umawialiśmy. Wiem, że były (są) dziewczyny, które chwaliły Głębockiego, ale jak widać różnie można trafić. Ja bym próbowała odzyskać kasę za różnicę w złocie.

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #2238 dnia: 5 Sierpnia 2015, 22:53 »
My robiliśmy u złotnika na Krasińskiego i będziemy je reklamować (jest źle osadzony diament). Jeszcze nie mamy graweru bo moja obraczka bedzie pomniejszana po porodzie, wiec na spokojnie. Ale Pan zrobil wszystko bym była spokojna że obraczka wejdzie na palec lub zrobi zastępczą.

Sorry za literówki, ale Pani zrobiła mi przepiękne paznokcie i muszę się do nich przyzwyczaić. Cudne są :*

Jeny zostały już w sumie dwa dni. Czwartek i piątek. JUtro ogarniam nagrody na konkursy do końca, idę robić rzesy i odbieram w końcu suknię ślubną ;)
Dzisiaj kupiliśmy zapasową koszulę dla Pana Młodego (na krótki rekawek, bo ma być 40 stopcni C w sobotę), skarpety i podkoszulek i... wychodząc z focusa mówię "Jeny my idziemy w sobotę na nasz ślub". Cały czas się czuję jakbysmy szli do kogoś w gościnę ;) Całe szczeście się nie stresuję, ale narzeczony robi to za mnie i chodzi za mną i wiecznie gada "kocham cię". Jeny dostaje szału!!!!!!!!!! Co pięć minut tak mam :)

A wiecie czego się najbardziej boję? Bukietu ślubnego! Mam  nadzieję, że mnie zachwyci ;(
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2239 dnia: 5 Sierpnia 2015, 23:37 »
No roxi rzeczywiście szykuje się Wam niezły upał... Ale w kościele będzie pewnie chłodno, na sali klima, więc może się rozpłyniecie  ;) Co do koszuli, wiem, że będzie gorąco (chociaż na sali to raczej bez znaczenia), więc doradzam, by pan młody miał cały czas długi rękaw, bo to jednak wygląda bardziej elegancko. My mieliśmy ślub w lipcu, było około 30 stopni i mój mąż przetańczył całe wesele w marynarce, bo postanowił, że jej nie zdejmie. Wytrzymał i mówi, że nie było mu gorąco, więc się da :D

Co do bukietu - na pewno będzie ładny. Ja robiłam sama i miałam przez to mnóstwo niepotrzebnych nerwów, zwłaszcza jak mi na początku nie szło i kwiaty się łamały. Ostatecznie wyszło nie najgorzej i wszyscy chwalili, ale co się naderwowałam to moje, nie wiem po co mi to było  ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #2240 dnia: 6 Sierpnia 2015, 08:13 »
Ja robiłam u Głębockiego i byłam zadowolona.
Tzn. przy odbiorze okazało się, że moja obrączka jest satynowana ( nie chciałam takiej...) a męża zwykła, błyszcząca. Poprawili to na miejscu.
Szkoda, że od razu nie powiedzieliście żeby Wam poprawili.
Ale moim zdaniem nie powinno być problemu, zmiana graweru i rozmiaru to dla nich pikuś ( przynajmniej tak powinno być), idźcie i powiedzcie co Wam się nie podoba. Co do gramatury to nie wiem ale podczas wykonywania obrączek wydaje mi się, że część złota może się jakoś zuużyć i zawsze będzie odrobinę mniej niż daliście.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2241 dnia: 6 Sierpnia 2015, 10:22 »
Nie dawaliśmy swojego złota. Zapłaciliśmy po prostu za złoto o konkretnej wadze, a przez ich błędy mamy mniej złota.
W dodatku mój widzi w swojej obrączce, że z jednej strony jest bardziej okrągła niż z drugiej.

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #2242 dnia: 7 Sierpnia 2015, 11:27 »
My też robiliśmy u Glębockiego i też jesteśmy zadowoleni. My też się na żadną gramaturę nie umawialiśmy, tylko na szerokość. Ja się wahałam, czy chcę 3,5 czy 4. Cenę ustaliliśmy jedną. O gramaturze w ogóle nie było mowy. Zrobili 3,5 mm, bo zmniejszyć zawsze można. No i jednak chciałam 3 mm. Ale przy odbiorze w ogóle nie pomyślałam o tym, żeby mi coś oddawali, bo myślałam, tak jak vivka, że takie straty to chyba zawsze są przy poprawkach. Nie wiem jak to jest... Mi w ogóle to wtedy nie przyszło do głowy.

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2243 dnia: 7 Sierpnia 2015, 12:30 »
Magna - co innego jak klient zmieni zdanie - uważam, że wtedy jego strata, ale skoro poprawki wynikały z błędu zakładu, to dlaczego za to mają płacić narzeczeni? Trochę to źle świadczy o samym złotniku, bo błędy się zdarzają, ale dobrze byłoby wyjść z twarzą i poczuć się do zaproponowania rekompensaty. Nie lubię jak ktoś beztrosko podchodzi do swoich fuszerek na zasadzie "nic się nie stało, poprawi się, będzie pani zadowolona". Jak widać violiza jednak zadowolona nie jest, więc poszłabym do tego jubilera, żeby nie pozostał niesmak.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2244 dnia: 7 Sierpnia 2015, 13:20 »
. No i jednak chciałam 3 mm.

otóż to, "jednak" zmieniłaś zdanie i TY chciałaś zmienić szerokość, a mi dobrali po prostu zły rozmiar, a to jest istotna różnica. Ty poprawiałaś swoje decyzje, ja musiałam prosić o poprawienie ich błędów.
Tak jak pisze blankowa.

w dodatku ONI pomylili się w grawerze, niedopuszczalne. No ale cóż, zdarza się. To tylko ludzie prawda? Ale błędy się naprawia.
Wczoraj teściowa poszła, bo ja już nie miałam głowy ani czasu, akurat jechała załatwiać sprawy w centrum. Po wielkich argumentach i lamentach i reklamacjach (jak ją znam), oddali 24zł. Twierdząc, że obrączka jest równa (mój swoim okiem widzi, że nie, oni tego nie widzą). Powiedzieli, że można przyjść i poprawiać nawet po ślubie, ale mój by chciał po prostu nowo odlaną obrączkę.
Trudno, ale zawód i niesmak jest  :-\

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2245 dnia: 7 Sierpnia 2015, 13:48 »
Aż z ciekawości sprawdziłam ile kosztuje gram złota - około 78 zł, Wy straciliście 0.32 g, więc wychodzi 26 zł. Szkoda, że sami się nie poczuli do tego by oddać kasę i trzeba było ich prosić. Też uważam, że błędy się zdarzają, ale inaczej to wygląda jak ktoś Ciebie przeprasza, poprawia i jeszcze daje jakiś rabat za niedogodności - od razu człowiek jest mniej wkurzony. Nie wszyscy mają dobre podejście do klienta, w ogóle trzeba zacząć od tego, że nie wszyscy do pracy w klientami się nadają. :-\

A przez to, że obrączka jest nierówna niewygodnie się ją nosi? I widać to gołym okiem? Wiem, że jak się za coś płaci niemało to chciałoby się dostać to co się zamawiało, ale może teraz go to denerwuje, a potem będzie ok. Kto wiem, czy po prawkach nie wyszłoby gorzej, bo i tak bywa ::)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #2246 dnia: 7 Sierpnia 2015, 13:54 »
uroczyście oświadczam, że beata_i_rafał wyglądali pięknie na swoim ślubie ;) a kościół jaki cudny i jaka akustyka! :)

Violiza, ta co tak wparowała do góry to JA!  ;D
Beata uświadomiła mnie dopiero po ślubie, więc nie wiedziałam - tak na moją obronę.

Polecam violizę, jest profesjonalna, piękne brzmienie w kościele!  :)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #2247 dnia: 7 Sierpnia 2015, 13:57 »
blankowa, my nie umawialiśmy się na gramaturę tylko jak Ty na szerokość. Dostaliśmy obrączki i w ten czas na miejscu robiliśmy grawer. Miało być I. ( i- inicjał) a napisali J (jak jola) a pięć razy tłumaczyłam babce i napisałam na kartce że to ma być i. myślałam, że wina czcionki, waga obrączek w ten czas to 830 po grawerze. Wzięliśmy do domu. Poprzymierzaliśmy, stwierdziłam, że mam za dużą. I, przyszła teściowa wierciła, że grawer to błąd. Miała racje- daliśmy do poprawienia- a poprawienie oznacza starcie czy tam wałkowanie graweru (ICH wina) i zrobienie nowego. Dobór rozmiaru też ich wina, sorry, ale codzień się obrączek nie kupuje i nie wiem co jest dobre! aktualna waga to 798. DUŻO mniej? MASAKRA Wam powiem jest.

U nas też tak było, bo wzór miał być bardziej na skos niż w pionie. Odebraliśmy i w domu stwierdziłam:
" nie, tak nie może być, nie będę nosić takiej obrączki bo mi się nie podoba! "
więc poszliśmy oddać do poprawki, złotnik (o dziwo!) zrobił nową obrączkę, aby zgadzała się gramatura.

Myślę że jak najbardziej powinnaś iść z obrączką do poprawki!!

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #2248 dnia: 7 Sierpnia 2015, 14:17 »
Wiecie co?  W ogóle się nie stresuje! Ogólnie czuję się jakbym szła do kogoś na wesele ;) Nie wiem dlaczego tak mam ;)

Mieliśmy dzisiaj ostatnią lekcję w Szkole Tańca Siwka i Pani Asia jest wspaniała.  Nauczyła dwa drągi tańczyć. Mieliśmy czas nie tylko na nasz układ, ale również lekcję tańców na trzy
 Będzie mi bardzo brakować tych zajęć.  Po porodzie zapiszemy się na pewno na jakiś jeszcze kurs. Super sprawa!
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2249 dnia: 7 Sierpnia 2015, 14:28 »
3mam kciuki. My też się do piątku nie denerwowaliśmy samym ślubem (nerwy były, ale to raczej z tego, że coś trzeba było jeszcze załatwić, coś kupić, gdzieś pójść, taka innego rodzaju nerwówka). U nas zdenerwowanie przyszło dopiero w nocy - około 2 szliśmy spać. Ja nie mogłam zasnąć. Pobudka o 7, więc spałam łącznie może z 3 godziny. Na 8 miałam fryzjera i tam się zrelaksowałam. Reszta poszła ekspresowo, więc nawet nie było czasu na myślenie. No i jak podjechaliśmy pod kościół to było dziwne uczucie, że to dzisiaj, pamiętam, że ogarnęło mnie jakieś "zdziwienie", że Ci wszyscy goście naprawdę przyszli . Chyba wtedy dotarło, że to już:D