Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 286535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Izala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.08.2015
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #1950 dnia: 13 Czerwca 2015, 20:16 »
Ja szyję w Żninie , pokusiłam się ceną i teraz mam, zresztą dojazdy tam też kosztują..  Ja jestem tak naprawdę juz zmęczona tą suknią i tym kombinowaniem, chcę po prostu wyglądać i czuć sie dobrze, a niestety jak widać nie do końca tak jest..:(

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1951 dnia: 13 Czerwca 2015, 23:24 »
Izala - na wcześniejszym zdjęciu lepiej wyszedł dół sukni, bo teraz jakoś nieszczęśliwie, jakby to była halka, a nie suknia, a wcześniej nie było tego efektu, więc może kwestia ujęcia, albo miałam wtedy inne koło (jeśli tak to lepsze). Możesz dodać ozdobny pas i będzie lepiej (możesz spróbować też z szerszym niż poprzednio i wybierz najlepszą wersję). Też szyłam w Żninie - ogólnie byłam zadowolona, ale mam małe "ale" ;) Inni suknię chwalili, więc to chyba tylko przewrażliwienie  ;) Do tego dochodzi nasze wyobrażenie nas w tej sukni, które jest utopią, bo w wyobraźni jesteśmy wyższe, smuklejsze, nie mamy żadnych fałdek, mamy szersze biodra, a węższą talię, pełniejszy biust etc. Ubieramy potem suknię i lustro weryfikuje te nasze oczekiwania - przynajmniej tak było w moim wypadku :) A pewnych rzeczy w figurze się nie zmieni i można podkreślać atuty a chować mankamenty, ale nie zawsze się da wszystko połączyć :) Najlepiej jechać z kimś bliskim, który z boku powiem nam jak to wygląda. My na forum też może pomóc, ale ze zdjęcia inaczej niż na żywo, wielu rzeczy nie widzimy np. jak suknia się układa albo jakie ma dokładnie zdobienia.
Uszy do góry, będzie dobrze, wiele z nas tak miało/ma :)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1952 dnia: 14 Czerwca 2015, 10:10 »
Ja za moje płaciłam 230 zł

Offline Liwka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.06.15
« Odpowiedź #1953 dnia: 15 Czerwca 2015, 15:27 »
Dziewczyny, jestem już po swoim wielkim dniu, więc mogę się z Wami podzielić spostrzeżeniami :)

Dla tych, które wybrały sale w Hotelu Brda - najlepszy wybór! Sala pięknie przystrojona, a co najważniejsze to ja miałam wpływ na to jakie kolory, jakie kwiaty mają się pojawić na stołach. Obsługa bardzo profesjonalna, potrafili spełnić każde życzenie, posiłki wnoszone bardzo sprawnie, nikt nie czekał na jedzenie. Jedzenia mnóstwo, a przy tym bardzo smaczne! Nikt głodny nie wyszedł, a następnego dnia zabraliśmy jeszcze mnóstwo do domu. Zdecydowanie polecam :)

Niestety nie mogę powiedzieć dobrego słowa o Dj Camillo. Jeżeli chcecie żeby goście dobrze się bawili, to absolutnie nie wybierajcie go! Miał być elastyczny i dobierać muzykę do gości, a ciągle puszczał to samo. Zabawy na oczepiny poprowadzone od niechcenia. Jako DJ - WODZIREJ zupełnie się nie sprawdził. Żałuję, że nie posłuchałam dziewczyn, które wcześniej pisały o nim złe opinie.

Offline kasik25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2015
« Odpowiedź #1954 dnia: 15 Czerwca 2015, 18:49 »
Liwka, ja będę miała wesele w hotelu Brda za 3 tygodnie. Słyszałam wiele pozytywnych opinii o tym miejscu i mam nadzieję, że my również będziemy zadowoleni. Czy mogłabyś mi powiedzieć sprawdziła się klimatyzacja? Czy pomimo upału, na sali nie było duszno, a jedzenie nie pływało? W ogóle to chyba widziałam wasze dekoracje, bo byłam tam dziś rano i filary były nadal ozdobione, na krzesłach były pokrowce i gdzieniegdzie bukiety. Jaką wybrałaś kolorystykę? Ja dziś zdecydowałam się na kremowo złotą kolorystykę, a kwiaty mają być białe i w kolorze fuksji (tak jak mój bukiet). Będę wdzięczna za wszelkie porady :-)

Offline kasik25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2015
« Odpowiedź #1955 dnia: 15 Czerwca 2015, 18:54 »
Teraz zauważyłam, że Twoje wesele było tydzień temu to dekoracje zostały pewnie po kolejnym weselu.

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #1956 dnia: 15 Czerwca 2015, 19:19 »
weronafoto gratulacje, dużo dużo szczęścia

PS Tak się złożyło, że (nieswiadomie, że to Ty) widziałam już to zdjęcie na facebooku - chodziłam z Twoim świadkiem do klasy do gimnazjum i został oznaczony :p :p

Dziękuje! Ale ten świat mały  ;D :D :P :P

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1957 dnia: 15 Czerwca 2015, 19:23 »
Dziewczyny suknia została już wstępnie zmieniona(choć jeszcze tam parę poprawek muszą zrobić), gorset jest teraz lekko wyżej i w lekkim łuku. Wydaje mi się że teraz jest ok, zastanawiam się teraz czy zostawić suknię na małym kole tak jak na zdjęciu, czy założyc do niej większe koło, żeby była taka bardziej efektowna. Co myślicie? Zastanawiam się też nad zdobieniami gorsetu, coś by się przydało w miejscu łączenia gorsetu i dołu sukni. Tylko nie mam pomysłu, co tam dodać, tak aby mnie też nie porzeszyło znowu w biodrach.. Z góry dziękuję za jakieś prpopozycje, nie ukrywam, że jestem już w mega stresie, bo ślub za miesiąc.... Pozdrawiam :)
Nie wiem coś jest nie tak. Suknia wygląda na niewykonczoną. Brakuje czegoś w miejscu tego pasa. Ale to tylko moje zdanie.

weronafoto gratulacje, dużo dużo szczęścia

PS Tak się złożyło, że (nieswiadomie, że to Ty) widziałam już to zdjęcie na facebooku - chodziłam z Twoim świadkiem do klasy do gimnazjum i został oznaczony :p :p
Mam to samo też widziałam zdjęcie na Facebooku ;)
Weronafoto. Wygladaliscie pięknie ;)

;D ;D ;D ;D czuje się zaszczycona że tyle osób widziało nasze szczęście  ;D

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1958 dnia: 15 Czerwca 2015, 22:44 »
Liwia chwal mi się tu zdjęciem 8)
Słuchajta, dziewczyny czy zamawiałyśmy zawiadomienia? Czy sami robiliście? Trochę mi szkoda kasy na to i nie wiem w sumie jak to powinno wyglądać.
Gdzie znajdę płaskie (1cm) buty na obcasiku ŚLUBNE???????? Jakie macie pomysły na fryz? Ja nie mam pojęcia...
ale ten czas zapiernicza....
kto zamawiał w Aufirex na Krasińskiego obrączki? Polecacie? Pan nam powiedział że wyjdą ok. 1050zł, a na Cieszkowskiego u Głębockiego 1300, a dalej 1450-1550. Kurcze, mamy dylemat. Chyba postawimy na Głębockiego... no nie wiem
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1959 dnia: 16 Czerwca 2015, 08:04 »
Liwia chwal mi się tu zdjęciem 8)
Słuchajta, dziewczyny czy zamawiałyśmy zawiadomienia? Czy sami robiliście? Trochę mi szkoda kasy na to i nie wiem w sumie jak to powinno wyglądać.
Gdzie znajdę płaskie (1cm) buty na obcasiku ŚLUBNE???????? Jakie macie pomysły na fryz? Ja nie mam pojęcia...
ale ten czas zapiernicza....
kto zamawiał w Aufirex na Krasińskiego obrączki? Polecacie? Pan nam powiedział że wyjdą ok. 1050zł, a na Cieszkowskiego u Głębockiego 1300, a dalej 1450-1550. Kurcze, mamy dylemat. Chyba postawimy na Głębockiego... no nie wiem

My zamówiliśmy zawiadomienia do pracy a resztę wysłaliśmy mejlami, w końcu wszystko idzie do przodu, nawet zawiadomienia :) (oczywiście w pliku pdf, wyglądało tak samo jak środek zawiadomień papierowych.
Buty muszą być białe? Ja kupiłam sobie balerinki (co prawda na przebranie) w kolorze perłowym i oddałam do szewca żeby podbił mi centymetr dodatkowo :)
My zamawialismy w tym malutkim złotniku obok rubinowego domu - ja nie polecam...

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1960 dnia: 16 Czerwca 2015, 08:51 »
Gdzie kupiłaś te baleriny?
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1961 dnia: 16 Czerwca 2015, 09:36 »
Ja natomiast polecam pana złotnika obok rubinowego domu :)

Offline Liwka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1962 dnia: 16 Czerwca 2015, 10:27 »
Liwka, ja będę miała wesele w hotelu Brda za 3 tygodnie. Słyszałam wiele pozytywnych opinii o tym miejscu i mam nadzieję, że my również będziemy zadowoleni. Czy mogłabyś mi powiedzieć sprawdziła się klimatyzacja? Czy pomimo upału, na sali nie było duszno, a jedzenie nie pływało? W ogóle to chyba widziałam wasze dekoracje, bo byłam tam dziś rano i filary były nadal ozdobione, na krzesłach były pokrowce i gdzieniegdzie bukiety. Jaką wybrałaś kolorystykę? Ja dziś zdecydowałam się na kremowo złotą kolorystykę, a kwiaty mają być białe i w kolorze fuksji (tak jak mój bukiet). Będę wdzięczna za wszelkie porady :-)

Klimatyzacja ok, było czuć różnice jak wchodziło się z dworu (ok. 30 stopni), ale i tak było bardzo ciepło.... Jedzenie nie pływało. Generalnie o to nie musisz się martwić, bo obsługa zajmuje się tym bez zarzutu :) Wybraliśmy kwiaty w pastelowych kolorach, biały, kremowy, ecru, pudrowy róż, a do tego biało-złote serwetki i bieżniki. Bardzo ładnie razem wyglądały.

A tu fotka jeszcze z domu, jak coś więcej dostanę to wrzucę :)
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11391497_917738731619342_7478276363237990025_n.jpg?oh=220aac8c117e2f0587395a64c249cc11&oe=55FB92E8

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1963 dnia: 16 Czerwca 2015, 11:08 »
Liwka pięknie wygladałaś, w ogóle bardzo ładna dziewczyna z Ciebe ale w tej sukni przeslicznie.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1964 dnia: 16 Czerwca 2015, 11:12 »
Liwka a gdzie byłaś sie malowac? Nie czasem u Kamilii Jastrzębskiej?

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1965 dnia: 16 Czerwca 2015, 12:00 »

My mieliśmy przygody z tym Panem.
Nie dość że miał zrobić nam obrączki z wzoru w.Kruka,  za pierwszym razem w ogóle nie wyglądały tak jak wzór który pokazaliśmy... Na drugi efekt czekaliśmy jakieś 3-4 tygodnie... Dobrze ze zamawialismy obrączki 3 miesiące wcześniej bo byłoby nieciekawie.
Kiedy mieliśmy już odebrać obrączki za drugim razem Pan co chwile albo przedłużał termin odbioru, albo mówił że go w tym dniu nie ma. Raz umówiliśmy się z nim na sobotę a on nie przyjechał, dzwonilismy dwa albo trzy razy, w końcu odebrał i powiedział że on przecież w weekendy nie pracuje....
W efekcie były nerwy i obrączki odebralismy tydzień przed ślubem.
Teraz przyglądając się obrączce wiedzę że jest już cała porysowana... :(

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1966 dnia: 16 Czerwca 2015, 12:28 »
Ale ślicznie wyglądaliście! Wiązanka też bardzo ładna:)

Offline Liwka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1967 dnia: 16 Czerwca 2015, 12:46 »
Tak, malowałam się u Kamili Jastrzębskiej, makijaż wytrzymał caaałą noc :) Co do wiązanki to miałabyć zupełnie inna, ale piwonie w tym roku zawiodły i trzeba było zrobić z tego co jest ;P

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #1968 dnia: 16 Czerwca 2015, 14:14 »

My mieliśmy przygody z tym Panem.
Nie dość że miał zrobić nam obrączki z wzoru w.Kruka,  za pierwszym razem w ogóle nie wyglądały tak jak wzór który pokazaliśmy... Na drugi efekt czekaliśmy jakieś 3-4 tygodnie... Dobrze ze zamawialismy obrączki 3 miesiące wcześniej bo byłoby nieciekawie.
Kiedy mieliśmy już odebrać obrączki za drugim razem Pan co chwile albo przedłużał termin odbioru, albo mówił że go w tym dniu nie ma. Raz umówiliśmy się z nim na sobotę a on nie przyjechał, dzwonilismy dwa albo trzy razy, w końcu odebrał i powiedział że on przecież w weekendy nie pracuje....
W efekcie były nerwy i obrączki odebralismy tydzień przed ślubem.
Teraz przyglądając się obrączce wiedzę że jest już cała porysowana... :(

Ja w sumie też polecać go nie będę. Aufirex zawołał 100 zł więcej i mogliśmy nie żydzić ;)
Obrączki miałam odebrać we wtorek . Ale  źle się czułam i nie poszliśmy. Umówiłam się na środę. Zadzwonił w środę że nie ma Pana który robił satynowanie na tych obraczkach i nie mamy przychodzić bo ten facet musi być. Więc umówiliśmy się na piątek . Bez podania konkretnie godziny bo twierdził że czekał na mnie cały dzień we wtorek. Więc obrączki są już gotowe do odbioru. Ale wchodzimy a tam w gablotce tylko męska obrączka i pracownik cały w nerwach że szefa nie ma teraz a szef musi być obecny przy odbiorze. Jeny wszyscy pracownicy muszą być. .. Dzwonię i słyszę że będzie za 40 minut i mamy sobie iść na kawę. Za 40 minut że za 20. A za 20 że za pół godziny bo muszą wyczyścić nasze obrączki. Za cudowne 30 minut były już dwie obrączki w gablotce jednakże moja jest do poprawy bo... Ma krzywo osadzony diament. 8 jest ok a jeden krzywo.
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1969 dnia: 16 Czerwca 2015, 14:18 »
Violiza a ja polecam Aurifexa  i będę to powtarzać od znudzenia :D
butów ślubnych jest masa ale przeleć się po mieście teraz w co drugim sklepie są albo białe albo śłubno podobne takie nawet w deichmanie widziałam ostatnio białe buty ale nie takie płaskie o jakich mówisz

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1970 dnia: 16 Czerwca 2015, 14:25 »
Dzisiaj się przeszłam i lipa troszkę. Co prawda zamówiłam już na stronie białe buty, ale obawiam się jakoś że nie będą tak wygodne... nie wiem czemu:D i chciałabym już szybko :D nie wiem dlaczego tyle czekałam jak buty już wybrałam w lutym! Ale ze mnie .........
 byłam dziś też w Laurze patrzeć na Witt, sprawdzałam specjalnie wkładkę- twarda jak cholera :O w ogóle już zaczęłam myśleć o la boda- super mięciutkie, a tylko (albo aż) 80 zł droższe od tych co zamówiłam ! Ale stówka piechotą nie chodzi... a też się czeka miesiąc...

Odnośnie obrączek, dziś idziemy do urzędu po papiery (w końcu..!) i może zajrzymy na Poznańską do Maćkowiaka, jeśli go znów nie będzie to chyba do Głębockiego jednak.
Musimy jeszcze szukać Garnituru, nie wiem jak mój to dzisiaj wytrzyma.... trzymać kciuki:)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1971 dnia: 16 Czerwca 2015, 14:33 »
Tak, malowałam się u Kamili Jastrzębskiej, makijaż wytrzymał caaałą noc :) Co do wiązanki to miałabyć zupełnie inna, ale piwonie w tym roku zawiodły i trzeba było zrobić z tego co jest ;P

A możesz coś więcej napisać o pani Kamili i makijażu? Czy nie czułaś się jakbyś maskę miała? Dobrze dobrała Ci makijaż? Ide do niej 1.08 na makijaż bo bede świadkową u koleżanki ale pierwszy raz bede malowana przez kogoś i troche się stresuję.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1972 dnia: 16 Czerwca 2015, 19:52 »
koleżanka ma do sprzedania kieckę może ktoś coś
http://olx.pl/oferta/suknia-slubna-princessa-CID87-ID4IiGx.html

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1973 dnia: 16 Czerwca 2015, 20:41 »
Liwka, pięknie wyglądałaś. Bukiet też śliczny. Gratulacje

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1974 dnia: 17 Czerwca 2015, 11:43 »

dziewczyny, gdzie mogę znaleźć takie kolczyki tylko srebrne i z białymi/ przezroczystymi kryształkami?
Bardzo mi się podobają jak wyglądają na uszach i myślałam o czymś takim na ślub:) tylko kolor nie bardzo pasuje ;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1975 dnia: 17 Czerwca 2015, 11:59 »
przepraszam za post jeden pod drugim.
Ale zapomniałam spytać.

Jesteście już po fryzurach próbnych? Albo znalazłyście swoją wymarzoną fryzurę?
Widziałyście tą stronę? https://www.youtube.com/channel/UCBDR4TSiuXpWFNSA4cxPp6g ?? :O

szukam fryzury takiej która wysmukli nieco twarz. Mam dość długie blond włosy, planuję wrócić do grzywki- i tu jest kłopot, większość fryzur jest właśnie bez grzywek.

Bardzo proszę o poradę, albo jakieś propozycje. A może dziewczyny już po ślubie, pochwalą się swoimi fryzurami lub typami:)
w ogóle zastanawia mnie na ile ta stronka a realia polskich fryzjerów są w stanie coś takiego pięknego sklecić. Dodam, że czesać się będę w Herissonie.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1976 dnia: 17 Czerwca 2015, 12:12 »
violiza ja koniecznie chciałam grzywkę na ślub, po prostu bardzo źle sie czuje bez.... fryzjera namówiła mnie na kompromis, grzywkę wywiniętą do góry

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/1374959_10201258217888835_2063009890_n.jpg?oh=3466f7ee2f4cf59d1205b73de9f2add0&oe=562E6093

a tu z boku - tak miej więcej

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/t1.0-9/1236973_10201258220808908_60395797_n.jpg?oh=a6fa6c95d86a63782c63219391489c1e&oe=5627880E

i nie oklapła mi w ogóle, ani podczas wesela, ani podczas poprawin. i nie miałam efektu hełmu. :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1977 dnia: 17 Czerwca 2015, 12:22 »
Wow, ale miałaś super makijaż, ten róż pięknie wygląda:)
Zapomniałam dodać że grzywkę na bok a nie na całe czoło.
Twoja fryzura bardzo ładnie wyglądała i marzy mi się właśnie warkoczyk wpleciony, tylko szkoda że nie widać całości z tyłu, ale pewnie nie ma zdjęcia?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1978 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:01 »
Dziękuję :) Malowałam sie u pani Madaj. Aczkolwiek też nie zrobiła mi identycznego  , jak na próbnym - wtedy mi rzęsy doklejała a na ślub już nie . Gdybym była mniej zajęta wszystkim innym może bym sie czepiała, ale uważam że całkiem zgrabnie wyszedł. No i wytrzymał próbę 40 stopni :P Fryzurę też miałam inną. Najpierw miałam grzywkę na bok.

Tak wyglądało: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/580159_10200689890200998_140070941_n.jpg?oh=fa5fa2af25b0a36785352f059d8a421b&oe=55F79A6C ( proszę nie zwracać uwagi na na nieogarnięte brwi i odrost :P )

a tu właściwa ślubna

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1979 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:38 »
violiza - mi akurat fryzury ze strony, którą podałaś w ogóle nie przypadły mi do gustu, są jakieś misterne i sztuczne, kojarzą mi się z hełmem. I jak dla mnie za gładkie, ja lubię jak czasami jakiś kosmyk wypadnie, bo wygląda to bardziej naturalnie. Dla tego szukałam takiego fryzjera/fryzjerki, który nie zrobi mi czegoś takiego na głowie ;)