Autor Wątek: JAKI BUKIET DO SUKNI  (Przeczytany 10040 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« dnia: 28 Października 2006, 12:59 »
WITAM SERDECZNIE :)

PROSZĘ DORADZĆIE MI DZIEWCZYNY JAKI BUKIET PASOWAŁBY DO SUKNI W KOLORZE ZŁOTEJ PERŁY.
MYŚLALAM O WIĄZANCE ZE STORCZYKÓW LUB LILLI W KOLORZE BIAŁYM Z DODATKIEM HERBACIANYM. CO O TY SĄDZICIE?

ŚLUB 30 GRUDNIA :)

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Października 2006, 13:12 »
http://www.cms.szczecin.pl/images/gallery/2006/IMG_0008.jpg

TAK WLASNIE WYGLĄDA MOJA SUKNIA :)

POZDRAWIAM !! :D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Października 2006, 15:16 »

Offline Nel
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Października 2006, 18:45 »
Ja bym tu widziała róże chińską moze być w połaczeniu ze storczykiem ale drobnym

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Października 2006, 08:45 »
tez myślalam o chińskiej róży z dodatkiem storyczka :) ale bukiet napewno nie okrągły  tylko podłużny :)

http://www.niebieska.com/fotki/slub/wiazanki_slubne/wiazanka_slub_11.jpg

http://www.elendar.pl/picture.php?id=66%20alt=

callie też pięknie wyglądają, ale podobno ich się nie bierze bo przynoszą łzy ... ach te przesądy :)

szukania odpowiedniego bukietu ciąg dalszy :)

Pozdrawiam Gorąco :)

Ilonka

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Października 2006, 08:59 »
ale calla do wiązanki slubnej to nie calla ale candabreska - czy jakoś tam..

ja bym nie szalała z wiszącyki .. raczej coś podłużnego - bukiet z calli czy też jakas kompozycja w rozku czy byława z długą, fantazyjną raczką..

suknia poprzez swoje drapowania jest dośc strojna więc nie przesadzaj z dodatkami..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Października 2006, 09:48 »
ILONKA79, a jaki jest Twój typ urody? Jesteś blondynką czy brunetką? Masz jasną czy raczej oliwkową cerę? Jesteś drobna czy raczej mas znieco ciałka? Wysoka czy niska? A partner - niski, wysoki? To tez ważne...bo na podstawie samej sukni hmm no cóż - do tego typu sukni (dość ozdobna, szeroka, haftowa (gorset) - przypomina  styl barokowy), zawsze dobieramy bukiecik skromniejszy.
Dobrze wygląda klasyczny, okrągły biedermeier, ułożony z zawsze eleganckich róż.
Kolorystyka powinna być o kilka tonów mocniejsza niż odcień sukni, tak aby kwiaty były na jej tle widoczne.
Do sukni w tym kolorze - ecru - pasują kwiaty w kolorze bieli, czerwieni, różu i pastelowej-żółci, wskazany jest też pomarańcz i jego odcienie.
Jeśli chodzi o kształat to bez informacji o Twojej urodzie trochę trudno ale do tej sukni pasują zarówno okrągły biedermaier, bukiet lekko wydłużony jak i dostojne berło.

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Października 2006, 09:51 »
OCZYWIŚCIE ZE Z DODATKAMI NIEMA CO PRZESADZAĆ BO SUKNIA JEST JUZ BOGADTA SAMA W SOBIE :)

ALE WYBÓR KWIATÓW JEST NAPRAWDE TRUDNY...
Z WIĄZANEK JAKIE OGŁADAŁAM NAJBARDZIEJ PODOBAJĄ MI SIĘ LILIE LUB STORCZYK DELIKATNIE ZWISAJACA WIĄZANKA :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Października 2006, 09:57 »
Wiesz Lilie jakos mi nie pasują do tej sukni, storczyk też wydaje mi się troszeczkę za delikatny-hmm chyba, że jakaś mieszana wiązanka. Poza tym musisz pamiętać, że ślub 30 grudnia więc kwiaty powinny być w miarę wytrzymałe...

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Października 2006, 10:16 »
CO DO TYPU URODY:
JESTEM BLONDYNKA O OLIWKOEJ CERZE, DROBNA :)
SREDNIEGO WZROSTU,
MÓJ PRZYSZŁY MAŻ JEST WYŻSZY ODEMNIE I SZCZUPŁY CIEMNY BLONDYN

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Października 2006, 10:20 »
DOKŁADNIE MAJUNIA TAK MÓWISZ, MYSLAŁAM TEZ O FREZJACH ALE NIESTETY BOJE SIĘ ŻE SZYBKO MI ZWIĘDNĄ, A STORYCZK JEST WYTRZYMALY...
MAM JESZCZE TROSZECZKE CZASU WIEC MOŻE COŚ ZNAJDE ODPOWIEDNIEGO :)

POZDRAWIAM :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Października 2006, 10:25 »
lilie bym sobie odpuściła...

i nie pisz capsem, bo tak się krzyk zaznacza ..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Października 2006, 10:48 »
Ilonko - mam prośbę, wyłącz Caps Locka, bo źle się czyta takie wielkie litery...

Blondynka powiadasz - więc kwiecie powinno być jasne z ciemnymi akcentami;
Jesteś drobna i średniego wzrostu a Pan Młody wysoki więc nie będziemy sobie nim głowy zawracać. Natomiast wracając do kwiatów - Twoja wiązanka ślubna powinna być mała, 8-10 cm powyżej dłoni. Zalecane są drobne kwiaty, np. mini różyczki czy konwalie. Oprócz tradycyjnie okrągłego bukietu biedermeier dobrze wygląda mała kula z kwiatów, zawieszona na wstążce, niesiona w ręku jak torebka.

wracając jeszcze do sukni a szczególnie do jej koloru, to ecru zalicza się do ciepłych barw, jest kolorem delikatnym, pastelowym i bardzo dobrze wyglądają na tle takiej sukni kwiaty w ciepłych kolorach.

Skoro ślub będzie zimą to proponuję bukiet z żółtych róż i frezji. Ale ciepłe żółcie z domieszką łososia lub pomarańczu - nic jaskrawego.

Ciekawie wyglądałaby wiązanka w różowej tonacji z białymi akcentami. Pastelowy,różowy kolor wygląda bardzo elegancko w połączeniu z ecru.

Innym rozwiązaniem może być wiązanka w kremowych odcieniach, mogą być róże, miniaturowe gerbery a nawet holenderskie tulipany dostępne przez cały rok.

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Października 2006, 11:16 »
Hmmm...zimowy bukiet..Twoja suknia jest "wygadana", a jednoczesnie bardzo elegancka, eustomma i storczyki będą zbyt "gadatliwe" w starciu z ta suknią. Ja proponuję Ci bukiet z protey i tulipanów - protea w sercu bukietu, a tulipany ułozone wokół, jasna zieleń łodyg tulipanów będzie ładnie podkreślała suknię. Wszystko w kolorze bardzo bladego, wręcz "brudnego" różu plus ecru. wszystko przewiązałabym satynową wstazką w kolorze sukni. Co Ty na to??!! Acha i dodałabym jeszcze troszkę brokatu i delikatny element "piórkowego" boa, żeby było i świątecznie i sylwestrowo jednocześnie.

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Października 2006, 12:18 »
Kaha, powiem Ci że twój pomysł jest bardzo orginalny wezmę go napewno pod uwage :D
... no no ciekawie musi wyglądac :) ale dałas mi do myślenia  :)
a co do kwiatków to różyczki odpadaja... w grę wchodziłyby tylko Storczyki, Lilie, Frezje choc one sa nietrwale :(

Pozdrawiam

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Października 2006, 12:23 »
Majunia, te tulipanki sa prześliczne :)))))))))))))))))) taki słodki bukiecik ;)

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Października 2006, 12:42 »
moze cos takiego tylko troszeczke mniejsza wiązanka :

http://www.zysiak.pl/strony/wiazanki-slubne/wiazanki-slubne-sier1.jpg
 w kolorze białym i herbacianym

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Października 2006, 14:00 »
Storczyki, lilie i frezje to...bardzo trwałe kwiaty. Jest teraz dostepna frezja w wersji pełnej-zupełnie inny kwiat, niż ten do którego przywykliśmy - polecam. Lilia - jest bardzo pachnaca i może pobrudzić, pamietaj, aby pozbyć sie pylników!!! A storczyki to tak ogromna "rodzina" , że z pewnością znajdziesz coś dla siebie. A pomyśl może coś o koszyczku slubnym, czyli bukiecie slubnym inaczej...???

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Października 2006, 14:05 »

według mnie nie jest odpowiedni do sukni

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Października 2006, 14:11 »

Więc tak, Widzę, że podobają Ci się bukiety przedłużane, typ "łezka" - nie dyskutujmy wię z tym, bukiet musi być ostatecznie taki, jaki Ty sobie wybierzesz i o jakim marzysz. Ze wszystkich Twoich propozycji ja wybrałabym ten z białych storczyków tajlandzkich.
Powodzenia w wyborach "slubnych".

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Października 2006, 14:59 »
Wiesz, boję się  że będe za bardzo "kulkowata" do tej sukni, dlatego szukam czegos delikatnego w podłużnym ksztalcie :)

Offline akto
  • bywalec
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Października 2006, 18:14 »
ILONKA79, a może jeden długi kwiat?? zamiast wiązanki???

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Października 2006, 08:12 »
Cytat: "akto"
może jeden długi kwiat?? zamiast wiązanki???

moim zdaniem odpada, zbyt skromnie-zginie na jej tle

ja upierałabym się jednak przy klasycznym, ewentualnie berło wchodzi w grę - reszta nie bedzie pasować.

Dobór kwiecia to też ważna rzecz i tak jak pisze KAHA - storczyki i lilie beda się kłócić z suknią, kwiaty do niej powinny być klasyczne - ja zdecydowałabym się na róże lub tulipany

Offline Julia
  • Chuck Norris
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Października 2006, 08:40 »

może coś w takim kształcie, przy czym te wystające trawki mogą być rzecz jasna krótsze?

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Października 2006, 17:43 »
Bukiet zaproponowany przez Julię jest bardzo odpowiedni (bravo!!!). Moim zdaniem kwiaty w sercu wiązanki powinny tworzyć kopułkę (błagam - tylko nie lilie) w ten sposób, aby tworzyły ścisły kwiatowy "grzybek", kryza z delikatnej zieleni, przeplecienie z drobnej hedery plus jakiś złoty drucik, a nolina (te dolne wąsy) nieco mniej i krócej plus koniecznie koraliczki w kolorze złota, całość opruszyłabym delikatnie brokatem i w kilku miejscach dodałabym piórko w kolorze ecru. Całość w kolorze ecru i złoto.
Cytat: "ILONKA79"
Wiesz, boję się że będe za bardzo "kulkowata" do tej sukni, dlatego szukam czegos delikatnego w podłużnym ksztalcie

Wiesz, obawiam się, że nie ma podłużnych i jednoczesnie delikatnych wiązanek, ten typ wiązanki robi się do sukni skromnych, a Twoja do takich nie należy.
Ostrzegam przed nieodpowiednim wyborem bukietu, bo skutkiem tego może być to, że nie odróznisz się od choinek w kościele. Przepraszam, może to za ostro, ale posłuchaj dobrych rad. Podaj mi na priv swojego maila to prześlę Ci moje propozycję. Pozdrawiam

Offline ILONKA79
  • nowicjusz
  • *
JAKI BUKIET DO SUKNI
« Odpowiedź #26 dnia: 2 Listopada 2006, 08:13 »
Śliczny ten bukiecik Maju :) rzeczywiscie dobrze jest posluchac rad innych, bo tak jak mówiłam...chciałoby się żeby było jak najlepiej...ale może wyjść niestety jak "najgorzej"

Pozdrawiam