Autor Wątek: wystroj kosciola i sali  (Przeczytany 2135 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline plotka28
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
wystroj kosciola i sali
« dnia: 10 Marca 2014, 13:41 »
Jesli mialabym Wam kogos polecic to tylko Pania Agnieszke . alejkislubne. pl. 
Pani Agnieszka spelnila prawie:) wszystkie nasze oczekiwania.  Mega zna sie na tym co robi.  Cudowna wspolpraca, zawsze doradzala, wymyslala, upiekszala wszystko po to aby nas zadowolic i tak bylo.  pieknie ubrany kosciol, do tego dekoracja sali ktora idealnie komponowala sie w klimat.  duzy wybor dekoracji, naprawde goraco polecam. 

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
Odp: wystroj kosciola i sali
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marca 2014, 14:06 »
plotka te Twoe recenzje są bardzo cenne (mało dziewczyn umieszcza opinie już po), ale lepiej by było gdybyś zamiast tworzyć nowe wątki odnalazła już istniejące w tym temacie.
Pozdrawiam

Offline plotka28
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Marca 2014, 15:35 »
dzieki za cenna uwage.  tak jak pisalam pierwszy raz jestem na forum, nigdy z zadnego nie korzystalam i dlatego tak to wyglada z mojej strony.  w wolnej chwili skopiuje to do odpowiednich watkow.  pozdr. 

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Marca 2014, 17:18 »
Ile płaciłaś w alejkach?

Offline plotka28
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marca 2014, 08:57 »
za wystroj sali, kosciola, + bukiet slubny, butonierki 2 sztuki, 2 bukiety dla rodzicow  i ubior samochodu byla to kwota ok. 3300

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Marca 2014, 10:04 »
No to się cenią...

Offline plotka28
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Marca 2014, 17:42 »
no nie jest to tania firma, ale z drugiej strony dysponowala wszystkim co chcialam w przeciwienstwie do Pani x ktora ubiera koscioly hobbistycznie.  wszystko zalezy tez wiadomo od tego ile chcesz wydac. 

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Marca 2014, 17:45 »
Dla mnie to przesada wydać tyle na wystrój Kościoła, przecież akurat ten element nie ma większego znaczenia....dla mnie to- bez obrazy- głupota i pozerstwo.......

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Marca 2014, 21:16 »
oj doksik... widzę, że dyskusja przenosi się z mojego wątku tutaj... Rozumiem, że to dla kogoś może nie być ważne, że nie wydałby na coś takiego nawet 10 zł, rozumiem i szanuję to. Podobnie, jak rozumiem to, że ktoś ma ochotę wydać na coś takiego mnóstwo pieniędzy. Ale nie rozumiem i nie mam zgody na takie ocenianie i generalizację! Nie znacz dziewczyny, a juz oceniłaś jej zachowanie, jako pozerskie. Wiesz, czym jest pozerstwo? Pozerstwo jest robieniem czegoś pod innych, aby zrobić na nich wrażenie. Pozerstwem nie jest wydawanie pieniędzy. Czyli każdy kto sobie pozwala na coś ponad standard (tylko jaki standard?) jest pozerem? Tu by była potrzebna także definicja tego, co jest standardem. Tylko kto ją ustali? Ty? W pozerstwie nie jest istotne ile pieniędzy na coś wydajesz, tylko co Tobą kieruje. Napisałaś też, że ten element nie ma większego znaczenia. A kto to ocenia? Ty? Potężne prawa sobie uzurpujesz doksik.
Wzburzyło mnie to co napisałaś. Jak widzisz wypowiadam sie stanowczo, ale nie atakując Ciebie. Używam argumentów - nie ocen.
Moim zdaniem jeśli kogoś stać i ma taką ochotę to może sobie sprawić dekorację w kościele i za 50 000! Czemu nie? Dlaczego to innych boli?

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Marca 2014, 21:24 »

czemu uważacie, że alejki są drogie? wydaje mi sie, ze jeśli chodzi o wystrój kościoła to naprawdę mają standardowe ceny.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Marca 2014, 21:26 »
swoja drogą to też tak uważam...

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Marca 2014, 21:29 »
to znaczy uważam, że mają ceny w "standardzie".

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Marca 2014, 21:38 »

nie wiem jakie ceny są w tym roku ale wystarczy napisać do nich maila... no tak do 500 zl zapłacić za wystrojenie kościoła to chyba nie jest super drogo? tym bardziej biorąc pod uwagę, ze najczęściej dzieli się tym kosztem z inną parą ;)

Offline takakasia
  • bywalec
  • data ślubu: 6.09.2014
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Marca 2014, 21:46 »

nie wiem jakie ceny są w tym roku ale wystarczy napisać do nich maila... no tak do 500 zl zapłacić za wystrojenie kościoła to chyba nie jest super drogo? tym bardziej biorąc pod uwagę, ze najczęściej dzieli się tym kosztem z inną parą ;)

ojjj 500 zł to chyba mało, ja sie pytałam w zwykłej kwiaciarni to mi zaspiewali 1000 zł :/ według mnie to strasznie dużo...

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Marca 2014, 21:49 »

no 2 lata temu moja koleżanka brała od nich dekoracje kościoła ( alejki) miała dekoracje krzeseł na pewno i kwietniki przy każdej ławce za 400 zl bodajże i bardzo ładnie to wyglądało :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Marca 2014, 21:58 »
To taaanio.
Magna, stać mnie na wszystko. Żyje ponad standard. Nie nazwalam tej dziewczyny pozerka, tylko uogólniłam. Nie oceniam jej. Pewnie, ze każdy robi jaknuważa. Ja uważam jednak, ze na przystrojeniu Kościoła większość chce oszczędzić i rzeczywiście niezbyt zwraca się na to uwagę. Szanuje, jeśli ktoś uważa inaczej. Podzieliłam się moją opinią, a w mojej opinii większość z tym akurat kosztem chce po prostu przebrnąć. Forum jest po to, żeby wymieniać się opiniami i poglądami. NIE OCENIAM. Nie interesuje mnie jak robią inni, tylko jak zrobię to ja. Ale opinię chyba mogę wyrazić. Masz rację co di definicji pozerstwa, ale nie wiesz co nią czy innymi tak naprawdę kierowało ;-) a może płacili rodzice? To jednak nie jest istotne. Nie bulwersuj się, tyle ile nas jest, tyle jest charakterów. Nie mam nic złego na myśli pisząc nieraz dość ostre opinie...wiec spokojnie :-) Lubie konstruktywne dyskusje, a wiesz...od oceniania to nie ja:-) z reszta czy wydasz 400zł czy 4 tys.i tak znajdzie się ktoś, komu się to nie spodoba...

Offline plotka28
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Marca 2014, 20:08 »
Witajcie.  Widze ze goracy temat sie rozwinal.  Kazdy robi to na co go stac, jego samego, rodzicow czy Bog wie kto organizuje ten slub.  Ja chcialam aby nasz slub byl wyjatkowy, taki jaki sobie go wymarzylam i bralam wszystko pod uwage, nawet kosciol .  Mysle, ze nie ma co krytykowac kogos, ze wydaje tyle na kociol.   Ja pisze kogo mialam i z czystym sumieniem polecam.  tym samym nie krytykuje  nikogo kto ubiera kosciol za 200 zl.  i nie nazywam go sknera:)