Autor Wątek: Szycie sukni ślubnej  (Przeczytany 15824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline doris27
  • nowicjusz
  • *
Szycie sukni ślubnej
« dnia: 16 Lutego 2005, 09:41 »
Dziewczyny zwracam sie do was z pytaniem gdzie najlepiej uszyć suknie slubna w Szczecinie?? Ceremonia dopiero  w  przyszlym roku ale ja juz nie moge sie doczekac i sprawdzam mozliwosci. Ciekawa jestem jakie sa ceny uszycia i czy do kompletu szyja szale i welony??
doris

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2005, 09:44 »
większość salonów szyje na miarę... szyją tez krawcowe...

niedawno odkryłam panie w "samba" na bphaterów warszawy.. szyją suknie na turnieje taneczne ale też wieczorowe i ślubne.. cena uszycia sukni (wieczorowej, ślubnej) - 400zł + materiał i dodatki....
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Maja 2005, 12:09 »
7 maja - czyli za tydzień - mój brat sie żeni. Jego żona będzie miała szytą suknię... Zobaczę ją w sobotę i dam Ci znać jak wyglądała - postaram się być obiektywna i ocenię "tylko" suknię  :D
Wezmę namiary do krawcowej i prześlę Ci na priv. Krawcowa jest ze Szczecina - z centrum.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Maja 2005, 12:26 »
Asia mi tez wyślij namiary..  :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Maja 2005, 13:08 »
Ok - prześlę Tobie również  :D

Offline bujolka
  • użytkownik
  • **
Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Maja 2005, 13:45 »
ja również proszę o namiary :D

Offline Kiatek
  • użytkownik
  • **
szycie sukienki
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Maja 2005, 19:21 »
polecam salon Novia na Janusza w Szczecinie
kupowałam tam nową sukienkę, szytą na mnie
NIE BYŁO ANI JEDNEJ POPRAWKI!!!!!!!!!!!!!!!!!
 :D  :D  :D
a sukienka była bardzo wygodna i nie sprawiała żadnych problemów podczas zabawy, teraz chcę ją sprzedać ( niestety nie mam jeszcze zdjęć )

pozdrawiam
Kiatek

Offline Julia
  • Chuck Norris
Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Maja 2005, 19:22 »
Jak już będziesz miała-chętnie obejrzymy :)

Offline aniaj
  • nowicjusz
  • *
Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Maja 2005, 22:55 »
Ja też szyję sukienkę na miarę w poleconym mi wcześniej salonie na Kaszubskiej. W maju mam pierwszą przymiarkę, a premierowy występ na koniec czerwca. Więc po premierze dam znać co i jak.  :D

Offline luana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31,07,2010
Salon Ashley Szczecin
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Sierpnia 2010, 14:14 »
Wszystkich, ktorzy zamierzaja szycie sukni ślubnej, badz zamawianie innych ślubnych dodatkow w salonie Ashley w Szczecinie ostrzegam przed niesłownoscia salonu.  Choc umowe podpisalismy 2 miesiace przed data ślubu na szycie sukni ślubnej, koszuli, kamizelki i fularu dla pana młodego i jeszcze zamówiliśmy u nich buty, to zwodzeni przez dwa miesiace, ze sie zdąży na dwa dni przed ślubem zostalismy bez niczego.  Sukni nie było, koszuli nie było, kamizelki nie było, fularu nie było i butów oczywiscie tez nie było.  Zaliczki, która wpłaciliśmy też nie odzyskaliśmy.  Przestrzegam, za nic w swiecie nie nabierajcie sie na obietnice firmy Ashley (ul.  Piłsudskiego albo Kopernika w Szczecinie).

Offline puella
  • użytkownik
  • **
Odp: Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Sierpnia 2010, 20:00 »
ja mogę jedynie odradzić pracownie slubna w pilchowie - amatorszczyzna

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
Odp: szycie sukienki
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Sierpnia 2010, 22:35 »
polecam salon Novia na Janusza w Szczecinie
kupowałam tam nową sukienkę, szytą na mnie
NIE BYŁO ANI JEDNEJ POPRAWKI!!!!!!!!!!!!!!!!!
 :D  :D  :D
a sukienka była bardzo wygodna i nie sprawiała żadnych problemów podczas zabawy, teraz chcę ją sprzedać ( niestety nie mam jeszcze zdjęć )

pozdrawiam
taaak,Novia ma piękne suknie,tylko  te  ceny:(

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Sierpnia 2010, 23:48 »
A ja do znudzenia będę powtarzać: Salon Justyna na Długosza. Nie ma się do czego przyczepić. Polecam

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.03.2010/21.05.2011
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Sierpnia 2010, 16:11 »
A co do "Justyny" na Długosza to jak to cenowo się przedstawia? Byłam ostatnio w Novii - bardzo miła obsługa, suknie przepiękne, ale nie na każdą kieszeń niestety.

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Sierpnia 2010, 16:47 »
Justyna  nie ma  wygórowanych cen,salonik  jest maciupci,ale w sukni można  się  pomieścić;),kwestią gustu jest zaś kolekcja  sukien,ja  zdecydowanie obstawiam Novię,Pretty Woman,CMŚ,pozdrawiam

Offline A3lita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:15 »
moja koleżanka teraz zamawiała w Virgin (ul Struga), czekała chyba 3 tygodnie + 1 tydzień na poprawki... więc jak się komuś śpieszy to polecam :)

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Sierpnia 2010, 20:50 »
a jak cenowo  prezentują się suknie?
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2010, 09:28 wysłana przez Maja »

Offline A3lita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Sierpnia 2010, 09:25 »
wybrała model za 2400

Offline CuKs4
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.10.2010
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Sierpnia 2010, 15:35 »
Witam Forumowiczki. . .
Chciałam się podzielić swoimi wrażeniami po kampani salonowej trwajacej ponad miesiąc. . . ceny i jakosc wykonania niektrych sukni daje wiele do myslenia. . . ja stwierdziłam, że nie zapłacę 3000zł za kreację na jedna noc. . . z czystej kalkulacji i rozsadku. . . już wolę za zaoszczedzoną kwotę wynajac dobrego fotografa. . . moja batalia skończyła się właśnie , bo w poniedziałek odebrałam moja wymarzoną suknie, którą zobaczyłam na zdjęciu w necie. . . podobną przynierzyłam w CMS i kosztowała około 3000zł a  ja ją uszyłam u wspaniałej Pani krawcowej Małgorzaty za 1100zł razem z halką i bolerkiem z tiulu i koronki (to jest koszt szycia i materiału zaznaczam).  Naprawdę polecam ta panią-rewelacyjnie szyje.  Wykończenie bardzo ładne i staranne. . . możliwość dowolnego modyfikowania dodatków, zapięć. . . jestem bardzo zadowolona przedewszytkim z tego, że nie musiałam wydawać grubych pieniędzy na suknię, która założę na siebie raz a po drugie jest zrobiona wg moich zachcianek i wizji i jest nowiusieńka. . . oczywiście pani Małgorzata doradza i proponuje wiele rzeczy i to są naprawdę świetne rady, np.  że warto szyc suknie z lekkich materiałów, żeby sie nie męczyć na weselu, żeby zapięcie było na tasiemkę, bo można dowolnie regulować w trakcie wesela jej objętość. . . a jak wiadomo jeść trzeba w tym ważnym dla nas dniu hehe.  poza tym pani Małgorzata prowadzi internetowy sklep z wszelkimi dodatkami ślubnymi: buty, welony, bolerka, halki, szyje również suknie wieczorowe np.  dla świadkowych. . . moje tez tam będzie szyła. . . Z Pania Małgorzatą podpisuje sie umowę o dzieło, w której dokładnie sie zaznacza parametry sukienki-matriały, wykończenie, tren, wykonczenie gorsetu. . . no poprostu pełen profesjonalizm. . . gdyby któraś z Pan była zainteresowana to polecam serdecznie mozna do mnie pisać na PV, bo uważam, że nie trzeba wydawać kosmicznych kwot w salonach slubnych i płacic dodatkowych pieniędzy za to tylko ze cos sie nazywa slubne. . . pozdrawiam serdecznie

Offline Jaretzky
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Sierpnia 2010, 13:23 »
Dla mojej żony uszyliśmy specjalnie zaprojektowaną przez nią suknię w salonie Justyna na Niebuszewie (ul.  Długosza 22).  Prawie same plusy: terminowo (a tak naprawdę 3 miesiące przed ustalonym terminem), niedrogo i w bardzo dobrej jakości.  Jedynym minusem jest mało miejsca na przymiarki.

Zdecydowanie odradzam natomiast Centrum Mody Ślubnej na Kaszubskiej 58 (między pl.  Zwycięstwa i ul.  Bogurodzicy). To tam planowaliśmy pierwotnie uszyć suknię.  Pani właścicielka przywitała nas niezwykle gorąco, nie mogąc znaleźć słów podziwu dla naszego projektu sukni.  Magda umówiła się wobec tego na spotkanie i wybór materiału - na konkretny dzień i godzinę.  Na wizytę ściągnęła moją siostrę, a swoją świadkową oraz swoją mamę.  Przez pół godziny, kiedy to panie kwitły w salonie, pani właścicielka nie pojawiła się, co więcej - panie zatrudnione w CMŚ, wielce zakłopotane zaistniałą sytuacją, poinformowały je, że właścicielki nie ma i nie ma z nią kontaktu.  Gdy, zeźlone nieziemsko, opuszczały salon, poprosiły, aby szefowa skontaktowała się z nimi, jeśli jest zainteresowana współpracą.  Do dziś nie otrzymały choćby jednego słowa przeprosin.  Suknia uszyła się u Justyny, tak samo dobrze, za dużo mniejsze pieniądze.

Offline k.kowalska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.03.2011
Szycie sukni ślubnej
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Sierpnia 2011, 09:14 »
Dziewczynki czy któraś z Was miała szyta suknie slubną np.  ze zdjęć lub wzoru? Polecacie jakieś pracownie.  Ponoć ładnie szyje salon Justyna, zastanawiam sie tez nad Centrum Mody Ślubnej.  Czy któras z Was ma jakies doswiadczenia w tym temacie.  Ślub w przyszłym roku, wiec powoli trzeba sie zabrac do roboty

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Sierpnia 2011, 22:31 »
Moje dwie koleżanki szyły suknie ślubne oraz ubrały tam  druhenki(też szyły).Podobno nie ma tam rzeczy niemożliwych.Są w  stanie wykonać każdą suknię.Bynajmniej tak słyszałam:).

Offline babuszka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: niewiadomoa
Odp: Salon Ashley Szczecin
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Sierpnia 2011, 16:07 »
Cytat: luana link=topic=622. msg1333160#msg1333160 date=1281528853
Wszystkich, ktorzy zamierzaja szycie sukni ślubnej, badz zamawianie innych ślubnych dodatkow w salonie Ashley w Szczecinie ostrzegam przed niesłownoscia salonu.   Choc umowe podpisalismy 2 miesiace przed data ślubu na szycie sukni ślubnej, koszuli, kamizelki i fularu dla pana młodego i jeszcze zamówiliśmy u nich buty, to zwodzeni przez dwa miesiace, ze sie zdąży na dwa dni przed ślubem zostalismy bez niczego.   Sukni nie było, koszuli nie było, kamizelki nie było, fularu nie było i butów oczywiscie tez nie było.   Zaliczki, która wpłaciliśmy też nie odzyskaliśmy.   Przestrzegam, za nic w swiecie nie nabierajcie sie na obietnice firmy Ashley (ul.   Piłsudskiego albo Kopernika w Szczecinie). 

Witam, teraz salon jest na ulicy Jagiellonskiej 1.  i nazywa sie KAMA, Jesli chodzi o Pania Jadwige??? Mnie tez oszukala.  Prosze o kontakt. 

Offline andziek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:28 »
Ja suknię szyję w pracowni ANNA na końcowym 12 przy dworcu niebuszewo, jak narazie jest dobrze :) , dobry kontakt miła i fachowa obsługa, za 2 dni pierwsza przymiarka , jak panie skończą szyć to dam znać jaki efekt końcowy.

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 sierpień 2012
« Odpowiedź #24 dnia: 9 Listopada 2011, 15:25 »
Hej, i jak Wasze suknie?
Ja też potrzebuję uszyć suknię ze zdjęcia- princeskę.  Jeśli znacie jakieś jeszcze miejsca bądź osoby które robią to dobrze to proszę piszcie.  Pozdrawiam. 

Offline Madzia_Sz-n
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Czerwca 2012, 16:13 »
CuKs4 podasz mi namiar na tą świetną krawcową, dość pilne :) Z góry dzięki

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 sierpień 2012
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Lipca 2012, 14:49 »
Bardzo serdecznie polecam panią Arletę Rucką ze Szczecina. Świetna krawcowa, robi dzieła sztuki za baaaardzo dobre ceny! Ja odbieram zaraz moją suknię i jestem nią zachwycona- jest piękniejsza niż była na projekcie! Polecam i nie tylko ja, także inne dziewczyny stąd. Warto. Tylko nie idzcie na ostatnią chwilę.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 3 Lipca 2012, 19:28 »
podpisuję sie pod slowami poprzedniczki  :D moja cudowna sukienka jest jedyna w swoim rodzaju, wyyslona przeze mnie :-) dla p.Arlety nie ma rzeczy niemozliwych  :D no i przystępna cena :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Agnieszka 1111
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Stycznia 2014, 19:52 »
Bardzo proszę o namiary na krawcowe !!!