Autor Wątek: Flisiowo Gosiowe odliczanko do WIELKIEGO DNIA - "Stay the night" :*  (Przeczytany 150217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
Odp: Flisiowo Gosiowe odliczanko do WIELKIEGO DNIA - "Stay the night" :*
« Odpowiedź #1890 dnia: 30 Lipca 2014, 13:19 »
A tarta wyszła tak średnio, sama chciałam budyń zrobić (nie z torebki) i jakoś za dużo aromatu dodałam. Ale zjedzona  :P u D. byli koledzy i zmietli, ja się oszczędzam przed ślubem :P

Fajny przepis podałaś, może w keksówce po prostu zrobię. Muszę tylko w końcu wziąć się za robotę, bo od rana to tylko wyprałam i na necie siedzę :P

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1891 dnia: 30 Lipca 2014, 13:39 »
No wygląda świetnie  :)

Ja właśnie robię albo w keksówce albo taką zupełnie mała okrągłą tortownice 15 cm - na dwie osoby idealna  ;) ;)

z boku strony masz przelicznik foremek i możesz sobie przy jego pomocy przeliczyć składniki na swoją formę - fajna rzecz :)

lubię ten przepis, ciasto jest lekko wilgotne i takie jakieś dobre  :P

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1892 dnia: 30 Lipca 2014, 13:42 »
Tylko, że ja modyfikuję każdy przepis tak, że zawiera średnio 0g cukru i o połowę mniej węglowodanów. Nigdy nie mam pewności, że mi wyjdzie :D bezglutenowe mam w miarę opanowane, ale z takimi ciut pyszniejszymi powoli powoli próbuję.

D. kupił borówki amerykańskie od kolegi z pracy po 14zł/kg, to tanio? Zamroziłam 3kg. A teraz muszę podejść na dół osiedla po malinki albo śliwki hmm. Mam dziś mega lenia. Jak Wy dajecie radę w pracy przy takim upale?

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1893 dnia: 30 Lipca 2014, 13:45 »
Jest na tej stronie kilka przepisów bezglutenowych  :)

ja w ogóle lubię tą stronie i jej wypieki, wszystko co upiekłam to mi się zawsze udało  :P
Kupiłam wczoraj borówki w polomarkecie, pudełko 200 g/5 zł - dobre były, zjedliśmy z lodami  ;)

w pracy na szczęście jest klimatyzacja (choć ja nie włączam  ;) )

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1894 dnia: 30 Lipca 2014, 13:48 »
A mnie czeka zaraz prasowanie i moja prywatna klima - czyt. wiatrak na 4 :P

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1895 dnia: 30 Lipca 2014, 13:51 »
tez włączam wiatrak do prasowania  ;D

a prasowania u nas.... i jeszcze trochę  :P

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1896 dnia: 30 Lipca 2014, 13:54 »
ja już jestem tak zakopana, że Twoje pranie nie sprawi mi różnicy :P podrzucaj

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1897 dnia: 30 Lipca 2014, 13:57 »
w ogóle widzę ze sąsiedzi z dwójka małych dzieci piorą raz na tydzień (zazwyczaj w sobotę) a u nas suszarka stoi na stałe na balkonie i piorę codziennie od poniedziałku do piątku po jednym praniu rano o 7

ktoś mi ewidentnie podrzuca  ;D

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1898 dnia: 30 Lipca 2014, 14:36 »
Hehe pewnie to Ci z góry :P Ja piorę co drugi dzień ale po 2 pralki, więc na to samo wychodzi. I suszary też nie składam już wcale :P

A ja zamiast prasować siedzę na tej stronie z ciastami i przepisów szukam :P ale kuchnię w między czasie ogarnęłam.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1899 dnia: 30 Lipca 2014, 14:42 »
Ci z boku bo u góry nikogo nie ma  :P może właśnie dlatego oni piorą raz w tygodniu

ale kuchnię w między czasie ogarnęłam.

ej czyli cos zrobiłaś  ;)

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1900 dnia: 30 Lipca 2014, 14:46 »
ale idzie mi jak krew z nosa :P

jeszcze muszę po malinki skoczyć
śmieci wynieść
dokończyć prasowanie
wymyślić i zrobić kolację
posiedzieć trochę w papierach
znaleźć fryzurę ślubną buahh hahah
wybrać ostatecznie wsio kwiaty

Alis spójrz na PW. Rabat dziś na klipsy :P

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1901 dnia: 30 Lipca 2014, 14:50 »
to Ci trochę zostało do wieczora do roboty :P :P
ja dziś tez mam prasowanie do zrobienia, nie ominie mnie  ::)

A przyszły już te twoje klipsy ? Te co Ty masz najbardziej mi się podobają i mają idealny kolor do sukienki  :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1902 dnia: 30 Lipca 2014, 15:20 »
Gosiu wiem , że Twój D. ma stresy ale to go nie tłumaczy! Po pierwsze jest gorąco. Po drugie powinien być wdzięczny, ze cokolwiek uprasowałaś  , bo w końcu tak jak napisałaś bozia rączki dała.

Szczerze? Jakby mój chłopak/partner/ narzeczony/ mąż  tak zrobił to by zbierał sobie koszule z trawnika.

Wychodzę z założenia, że to to iż ktoś w związku akurat nie pracuje to czyni go automatycznie panią/panem sprzątającym na etacie.

Jasne, dba sie o swoje otoczenie, ale w taki upał ? no way.

sobota jest od tego , można spocić sie wspólnie.

ja np nie zmywam. skoro gotuje , poce sie przy garach aby codziennie był posiłek to mężu może pozmywać. korona z głowy nie spadnie.

sorki za tyradę, zbulwersowałam sie:P

a co do teściowej. nie dziwie sie, że jej nie ufasz. też bym nie ufała. Ale to Twój Slub i jak będzie skakać to można ją po prostu wyprosić.

ale podejrzewam, że chce sie najeść, potańczyć, poplotkować. nie musi siedzieć obok Was... wlaśnie jak to rozwiążecie?

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1903 dnia: 30 Lipca 2014, 16:07 »
Alicja podpisuje się obiema rękami pod tym co napisałaś. Jakby mój facet mi z takim tekstem wyskoczył to też bym się wściekła.

Ja też aktualnie nie pracuje, co nie znaczy, że mam sama sprzątać/gotować/prać/prasować. Na szczęście nie mam z nim tego problemu, sam sobie ugotuje - ostatnio jemy inne posiłki, bo on trenuje; pierze sobie sam ciuchy po treningu, prasować też potrafi na szczęście. Czasem mnie poprosi o zrobienie czegoś, albo ja sama się zaoferuje a on wtedy to potrafi docenić  :)

Co do teściowej to bardzo prawdopodobne jest to, że ona będzie chciała pokazać, że jest kochaną mamusią i taką też będzie udawała. Także myślę Gosiu, że nie masz się co martwić na zapas.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1904 dnia: 30 Lipca 2014, 16:29 »
ja w sumie nigdy nie usłyszałam ze mam cos zrobić i sama tez nie mówię ze On ma cos zrobić, wiec nie wiem jak bym się zachowała w takiej sytuacji bo ona po prostu mnie nie dotyczy właściwie  ::)

ale są rzeczy których nie zrobię - np. nie wyniosę śmieci i on wie ze jeśli ich nie wyniesie to będą zalegały tak długo na balkonie aż się nad nimi zlituje (tak jak ostatnio kwitło 10 worków, aż się dziwie ze sanepid do nas nie przyszedł  :P :P :P)

ja wiem ze on pewnych rzeczy nie zrobi - np. nie poprasuje bo boi się ze poprzypala rzeczy wiec po prostu ja to robię i nikt mnie o to nie prosi

wiec po prostu bierzemy się za to co kto lubi/umie bez jakiś uwag z drugiej strony

poza tym ja ciągle chodzę i cos robię bo mam motorek w tyłku i nie umiem usiedzieć  :P a tak generalnie to sprzątamy w sobotę w tygodniu nie ma czasu, a mieszkanie jest przede wszystkim do mieszkania a nie sprzątania  :P :P :P

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1905 dnia: 30 Lipca 2014, 17:04 »
Każda z Was ma trochę racji. Generalnie i u nas jest jak u Alis. Każdy robi to, w czym jest lepszy, adekwatnie do tego, ile ma czasu. Po prostu ostatnio ciągle dostawałam za coś po głowie i w końcu nie wytrzymałam. Nie myślcie, że potulnie wstałam i wyprasowałam mu tę jedną koszulę. No way... Powiedziałam mu co o tym myślę. Zawsze wiedziałam, że D. jest trochę starej daty: kobieta kura domowa, mąż zarabiający na rodzinę, ona gotuje, on przynosi kwiaty, ona gotuje, on posłusznie zjada co ma pod nos podstawione, ale tym razem przesadził i nie tylko o koszulach tu mowa. To nasze wspólne wesele, a muszę go np. prosić żebyśmy do księdza podjechali papiery załatwić, tak jakby to był mój wymysł. O tym też rozmawialiśmy. Chce ślubu, dorosłego życia to i obowiązków więcej.

Chciałbyś mieć taką mądrą i kochaną żonę za darmo?  :skacza:

Dziś widzę, że się stara. Co chwilę pisał/pytał/dzwonił, a co jesteś taka smutna? a co robisz? a jak się czujesz? Niby się stara. Ja myślę, że to nie wynika ze złych chęci, raczej z braku myślenia. Ale facetów zawsze w tej kwestii można podszkolić :)

Śmieci wynoszę tylko na urlopie, z reguły D. wynosi.

Zmywarka byłaby wybawieniem, bo to na prawdę duuużo ułatwiło by mi życie. Mamy małą kuchnię i każdy niezmyty kubek jest na widoku i szybko robi się bałagan.

Co do Mamuśki, jeśli będzie udawała taką idealną, to chyba wyjdę z siebie i stanę obok. Nie wszyscy wiedzą co i jak ona wyprawia, więc mam dość słuchania jakie to cudowne wesele Marysia wyprawiła dzieciom - nie dała ani złotówki.

Ale już będzie co ma być. To nasz ślub i my jesteśmy w tym dniu najważniejsi. Ona do PL na stałe nie wróci, a my z sobą na całe życie się wiążemy. Zniosę ją jeśli dla D. jest to takie ważne.

Aluś moja Ty obrończynio  :-* :-* :-* będziemy siedzieć przy małym okrągłym stoliku sami we dwojkę. Moi rodzice będą niedaleko otwierać stół mojej rodziny, z drugiej strony sali mama D., jej mąż i babcia, będą otwierać stół rodziny D. Młodzież siedzi osobno, dzieciaczki też. D. ma mega fajną rodzinę :) tylko ona się tak nieudała  ::)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1906 dnia: 30 Lipca 2014, 17:09 »
D. ma mega fajną rodzinę :) tylko ona się tak nieudała  ::)

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

padłam

podsumowanie najlepsze Ci wyszło  ;D

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1907 dnia: 30 Lipca 2014, 17:14 »
Alis Ty jeszcze w pracy?

Klipsy nie doszły jeszcze. Dam znać jak tylko będą. Wysyłka była w niedzielę. Daję im czas do jutra.

Powstaną http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-czekoladowe-brownies-z-malinami a na kolację ziemniaki + sos kurkowy + pierś w szynce jamon.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1908 dnia: 30 Lipca 2014, 20:52 »
ja bylam do 17:30 dzisiaj wiec szybko wyszłam  :P :P

pyszka te babeczki

ja brownie to moge robic w kazdej ilości - Misio zje  ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1909 dnia: 31 Lipca 2014, 09:30 »
To zostało Ci ostatnie 9 dni  ;) ;) ;)

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1910 dnia: 31 Lipca 2014, 10:59 »
Odliczanie czas zacząć  :serce:

Jestem właśnie po spotkaniu z paniami florystkami i jestem nimi zachwycona. Trochę zaszaleliśmy z kwiatami, D. zależało na tym nawet bardziej niż mi. I tak oto po 1,5h plotkowaniu, kawce i ciachu, umowa została podpisana  :skacza:

Na sali będzie 9 dekoracji kwiatowych w kielichach - biała eustoma, różowa eustoma, różowy storczyk, seledynowe santini.
Na naszym stole będzie podłużna półokrągła ikebana 70cm.

Mój bukiet jest zachwycający. Nareszcie znalazłam coś, o co mi chodziło. Kocham takich ludzi jak pani Anetka, którzy potrafią SŁUCHAĆ  :Zakochany: wymyśliła coś, co pogodziło wszystkie moje pomysły!

Bukiet będzie z białej cantadeski, amaratowej róży i białego bovarium. Najpiękniejsza jest jednak rączka  ;D owinięta taką taśmą:

https://www.google.pl/search?q=cantedeskia+bia%C5%82a+%C5%9Blub&sa=X&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=mwTaU-muMsPF7AbRg4HIBQ&ved=0CB4QsAQ&biw=1600&bih=799#q=bukiet+%C5%9Blubny+ta%C5%9Bma+z+cyrkonii&tbm=isch&facrc=_&imgdii=ER50Xn-n1QfO4M%3A%3BQzIAqVeUM0cmSM%3BER50Xn-n1QfO4M%3A&imgrc=ER50Xn-n1QfO4M%253A%3B3tsSzKssO3pdQM%3Bhttp%253A%252F%252F1.bp.blogspot.com%252F-mFwxu_klKwA%252FUVwrg-5J4XI%252FAAAAAAAABYA%252FZodWgc0FmHA%252Fs320%252FP1130085.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fuslanarozami.blogspot.com%252F2013_04_01_archive.html%3B320%3B240

Poza tym, miłego dnia Kochane. Czas na kawę. Głowa mi pęka. Uf.ff

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1911 dnia: 31 Lipca 2014, 11:27 »
To zaszaleliście  ;D ;D ;D ;D

co to bovarium ? Bo nie znalazło mi w goglach  ::)

rączka z cyrkoniami  :serce: :serce: :serce:

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1913 dnia: 31 Lipca 2014, 11:47 »
piękne  ;) ;)

zaszalałaś z bukiecikiem  :P

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1914 dnia: 31 Lipca 2014, 12:14 »
a jaka cena tego cuda ? ::)

mam sie mocno trzymać fotela? :P

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1915 dnia: 31 Lipca 2014, 12:26 »
1100zł za całość - tanie nie znalazłam :P

2 bukiety, 9 kielichów, jedna ikebana, 4 butonierki

Panie przemiłe i znające się na rzeczy. Bez żadnego wciskania, które męczy i wnerwia mnie podczas przygotowań najbardziej.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1916 dnia: 31 Lipca 2014, 12:40 »
a strojenie kościoła tez jest czy to oddzielnie ?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1917 dnia: 31 Lipca 2014, 13:33 »
Hihi w domu wyłącznie ja gotuję,  bo D.nie potrafi. Ja karmie dzieci. Sprzątam, odkurzam, myje lustra, ogarniam pokój dzieci, piore i wieszam, z rzadka prasuje jak Akurat coś się znajdzie. Zmykam i wycieram,  bo lubię.  Na działce jeszcze ogród ogarniam. Bawię się z dziećmi i pracuję :-) jak D.ma wolne to mi pomaga. Przy zmywaniu zwykle i przy bardziej męskich rzeczach,  gdy akurat potrzebuję.  Nie lubię oddawać mu sprzątania,  bo to uwielbiam :) w zasadzie sprzątam cały dzień na bieżąco :-) dziś jeszcze zrobiłam kompot i zaprawy. Jeszcze mam 4 duze cukinie do zaprawienia.  No Lubie to :) i nie czuje się wykorzystywana, D.np.myje wannę czy brodzik na działce, umywalki WC etc.:-)
No no kwota za kwiatki dość wysoka jak na jedną parę. Ale ważne, żebyś była zadowolona :-)
Teściowa to....tylko teściowa ;-)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1918 dnia: 31 Lipca 2014, 14:38 »
Gosiu wybacz, że dopiero teraz ale chciałam odnieśc się jeszcze do tego, że D. chce jechać po mamę na lotnisko... ale ja go trochę rozumiem, mama to zawsze mama, obojętnie jaka ale jest jedna jedyna.

Nawet jeśli człowiek stara się mysleć racjonalnie ( bo wiele złego wyrządziła) to jednak zawsze choćby podświadomie dąży się do tego aby zyskać w jej oczach uznanie czy akceptację. Myślę, że Twój narzeczony cieszy się że Twoja rodzina jest kochająca i Was wspiera ale z drugiej strony widząc tą waszą miłość jest mu przykro, ze on takiej od swoich rodziców nie otrzymał. On pewnie wciąż wierzy, że kiedyś jego mama się zmieni... dlatego wytrzymaj to jakoś dla niego :) a na pewno nie będzie tak źle :)

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #1919 dnia: 31 Lipca 2014, 14:57 »
Myślę właśnie, że jest tak, jak piszesz Vivka  :brawo_2: dlatego niczego mu nie zabraniam, powstrzymuję się od komentowania (tylko na forum mogę sobie ulżyć), prezenty dla rodziców też kupiliśmy dwa. Chciałabym, żeby choć w takim dniu go nie zawiodła.

Doszły klipsy. Są mega duże. To ich jedyny minus - ale zawsze można wcześniej spr. wymiary :) poza tym są ślicznie wykonane, mają dyskretne mocowanie, polecam!

Doksik Ty to powinnaś kurs dla gospodyń prowadzić :P ja radzę sobie z obowiązkami domowymi, D. raczej zazwyczaj nie komentuje mojego postępowania, sam też wie, jakie ma "zadania" i jakoś to gra. Zazwyczaj... :)