Autor Wątek: UWAGA NA FIRMĘ MATARI STUDIO!!  (Przeczytany 2903 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ewka_l
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
UWAGA NA FIRMĘ MATARI STUDIO!!
« dnia: 4 Listopada 2013, 08:07 »
Ostrzegam wszystkich przed tą firma!

Niedawno otrzymałam film ze ślubu-tragedia!-przypadkowo dobrane sceny-słychać i widać rzeczy, które w ogóle nie powinny się pojawić w filmie:/ film tak długi, że nie można go pokazać nikomu. . .  nawet nas nudził :(

. . .  a co wiecej doliczane są dodatkowe pieniądze za absurdalne rzeczy. . .  najgorsze jest jednak to, że osoba reprezentująca firmę - pan Artur - nie ma pojęcia kto jest dla kogo. . . .  -kontakt beznadziejny. . . osoba ironiczna. . .  cwaniak jakiego dawno nie spotkałam!
Niestety nie idzie się polubownie dogadać. . .  pan Artur nie ma pojęcia o przepisach i prawach konsumenta. . . 

Gdybym wcześniej znalazła jakieś negatywne komentarze, to na pewno bym się nie zdecydowała na podpisanie umowy-niestety negatywne komentarze zaczynają dopiero teraz się pojawiać w internecie! :-\

Dlatego ostrzegam wszystkich, którzy są na etapie poszukiwania kamerzysty - lepiej poszukać kogoś, kto cieszy się dobrą opinia, bo wierzcie mi, unikniecie wielu nerwów. . . a ten wyjątkowy dzień będziecie milej wspominać. . . bo jak zobaczyłam pierwsze 30 min nagranie to odechciało mi się oglądać reszty. . . smutne to, bo dzień był cudowny, a film nie oddaje w ogóle tego co było. . .

Myślę, że materiał został dobrze zebrany-ale sposób w jaki został zmontowany. . . brak słów! i za to tyle pieniędzy?!!!

Offline piotrwygoda

• nowicjusz
  • *
Odp: UWAGA NA FIRMĘ MATARI STUDIO!!
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Stycznia 2014, 10:39 »
Witam,

No cóż.  Nie chcę się mądrzyć, ale to właśnie tak jest jak młodzi w ogóle nie zdają sobie sprawy kogo biorą na uwiecznienie ich najważniejszego dnia w życiu.

Napisałaś - tyle pieniędzy? To znaczy ile? 1000 zł? 2000 zł? 3000 zł? 10000 zł?

Wchodząc na ich portfolio widzę tylko naprawde słabe filmy.  Nie miałaś tego świadomości?
Nie zapoznałaś się z ich dorobkiem? Nie widziałaś materiału przed jego odebraniem np.  na YouTubie?
U mnie para młoda zawsze przed oddaniem materiału ogląda cały film i wesele w internecie.  Wtedy po akceptacji dopiero biorę pieniądze i oddaję płyty.  Czy spisałaś umowę?
Dobry wideofilmowiec to koszt zaczynający się od 2500 zł.  Czy to dużo w skali całego slubu?
Srednio ślub kosztuje od 40 tysięcy w górę.  
Nie warto oszczędzać na kamerzyscie i fotografie.  

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 8 Września 2015, 13:57 wysłana przez .:Anka:. »

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Września 2015, 10:54 »
Bardzo mi przykro, że takie coś Cię spotkało. Ja akurat mam dobre doświadczenie z Matari, wyszło tak jak chcieliśmy.  Jeśli to kwestia tylko montażu, który Ci nie odpowiada to może nie wszystko jeszcze stracone?

Offline fanaa90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.04.2015.
  • Ślub w: Gniezno
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Marca 2016, 09:41 »
Też nie jestem zadowolona z firmy MATARI... Razem z mężem jesteśmy bardzo rozczarowani. Film pokazuje nasze wpadki, słabe momenty i nieciekawe dla nas sceny. Jest nudny. Zmieniające się kadry filmu nie współpracują z podłożoną muzyką. Trudno nie odnieść wrażenia, że montowano go bardzo szybko i bez zastanowienia. Napisaliśmy do nich reklamację. Części poprawek niestety nie zrealizowali.... Skończyło się na tym, że niepotrzebne sceny usunął inny montażysta, bo nie mieliśmy już sił i nerwów na kontakt z firmą MATARI.

NIE POLECAM, A NAWET OSTRZEGAM PRZED TĄ FIRMĄ. Kosztowało nas to wiele niepotrzebnego stresu.
Modyfikuj wiadomość