Autor Wątek: Boże Narodzenie tuż, tuż.....  (Przeczytany 635987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Odp: Boże Narodzenie tuż, tuż.....
« Odpowiedź #3810 dnia: 24 Listopada 2016, 10:50 »
Basem dostala na poprzednie swieta i pare miesiecy byl szaf cial ,pozniej juz nie i sie pozbylam tego ;).

Ta toaletka nawet fajna.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3811 dnia: 24 Listopada 2016, 11:33 »
To umywalka jest, oglądaliśmy ją w smyku, spodobała nam się, także Nina pod choinką ją na pewno znajdzie  :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #3812 dnia: 24 Listopada 2016, 12:09 »
Aga a może praktycznie - ręcznik,  pościel z ulubionym.motywem bajkowym?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3813 dnia: 24 Listopada 2016, 12:50 »
Sylwia, jak byłaś dzieckiem to lubiłaś takie prezenty? ;) toż to bardziej prezent dla rodziców niż dziecka... ja jestem na NIE ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3814 dnia: 24 Listopada 2016, 13:16 »
prezenty dla dzieci mam skompletowane

mam problem z prezentem dla mężczyzny
co kupujecie dla swoich mężów?
nie mam pomysłu co kupić ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #3815 dnia: 24 Listopada 2016, 13:29 »
to lubiłaś takie prezenty? ;)
Mysia ja Ci odpowiem ;-) Kiedyś jak byłam dzieckiem dostałam pościel z kotem Garfieldem i to był jeden z najlepszych prezentów jakie pamiętam. Chociaż będę z Tobą szczera i napiszę również, że prezenty zawsze były beznadziejne bo to były ubrania. Moi rodzice nigdy nawet nie pomyśleli, że dziecko chce zabawkę, książkę czy cokolwiek innego. Zawsze ciuchy. ALE ta pościel była bombowa! Może dlatego, że to było w końcu coś innego, hmm nie wiem, być może. Przeciwna jestem tylko ubraniom a każdy inny niekonwencjonalny prezent może być naprawdę fajny.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3816 dnia: 24 Listopada 2016, 13:35 »
moze nie zawsze nie pomysleli , po prostu kiedys byly inne czasy nie nie bylo takich sklepow i takiego wyboru , a i sytuacja raczej pozwalal na kupowanie prezentow praktycznych.

ponawiam pytanko: co dla 10 latki?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3817 dnia: 24 Listopada 2016, 13:42 »
moje dziecko 2 lata temu dostało pościel z Zygzakiem, ma ją do dzisiaj i na pytanie który komplet ubieramy zawsze wybór pada na Zygzaka  ;D

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #3818 dnia: 24 Listopada 2016, 14:05 »
to lubiłaś takie prezenty? ;)
Mysia ja Ci odpowiem ;-) Kiedyś jak byłam dzieckiem dostałam pościel z kotem Garfieldem i to był jeden z najlepszych prezentów jakie pamiętam. ALE ta pościel była bombowa! Może dlatego, że to było w końcu coś innego, hmm nie wiem, być może. Przeciwna jestem tylko ubraniom a każdy inny niekonwencjonalny prezent może być naprawdę fajny.

Mam taką pościel do dzisiaj :D ja mam niebieską w gwiazdki i na środku siedzi Garfield na półksiężycu :P

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #3819 dnia: 24 Listopada 2016, 14:21 »
Sylwia, jak byłaś dzieckiem to lubiłaś takie prezenty? ;) toż to bardziej prezent dla rodziców niż dziecka... ja jestem na NIE ;)

Popieram :) Kupno "praktycznych" prezentów to za$rany obowiązek rodziców, a nie Gwiazdora :) Nigdy nie lubiłam takich prezentów.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3820 dnia: 24 Listopada 2016, 15:13 »
Hy ja jestem inna ;)
Mój ostatnio mówi ze chce od Mikołaja szczoteczkę do ząbków ze spidermanem, ręcznik tez z tym gadem no i pościel z psim patrolem  ;D
Tylko ze seba jest takim dzieckiem ze jak dostanie za dużo zabawek to ma problem... i nie wie sam czym się bawić dlatego praktykujemy to tak ze cześć jest zabawek a cześć tego typu co wyżej wymieniłem  ;)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3821 dnia: 24 Listopada 2016, 15:39 »
Mój się cieszy ze wszystkiego ;) dosłownie, nawet jak ktoś mu da pudełko tic-taców to przez tydzień przeżywa że to była taka przyjemność. Ostatnio mi powiedział że szkoda pieniążków wydawać bo on ma dużo zabaweczek i by chciał wafelka ww ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3822 dnia: 24 Listopada 2016, 15:52 »
O to to monka .
U nas podobnie ;)
Ostatnio tylko przez to ze leze dużo i nie mam mocy to mu puszczam bajki po przedszkolu to naoglada się reklam i chce wszyyyystko.
Np reklamują serię strazak sam. I krzyczy mam to! !! I mówię mu masz aż trzy pojazdy a bawi się tylko jednym . Chyba ze schowam.
Nie lubi mieć za dużo. ..
;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3823 dnia: 24 Listopada 2016, 15:59 »

Zdecydowanie się nie zgadzam. Zuza sama napisała w liście rok temu, że chce pościel i ręcznik z Monster High ;)
Cieszyła się bardzo.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #3824 dnia: 24 Listopada 2016, 16:04 »
Ja pamiętam jak jlmialam 4 lata i na Mikołaja dostałam czerwone kozaczki. Ależ się cieszyłam ze mama zaoszczędzi i juz mi nie musi kupować bo mikołaj przyniósł. Poza tym były śliczne. .jak na tamte czasy ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3825 dnia: 24 Listopada 2016, 17:03 »
mi z trudem przyszło zrozumienie, że zabawka ma być dla dziecka i jemu ma się coś podobać bądź ma to być coś co on chce
minął czas w którym decydowałam za niego
ale pomału doszliśmy do porozumienia i próbujemy znaleźć "złoty środek" w sytuacjach kryzysowych

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #3826 dnia: 24 Listopada 2016, 17:09 »
Zuza sama napisała w liście rok temu, że chce pościel i ręcznik z Monster High ;)
Cieszyła się bardzo.

A to jest inna sytuacja. Gdy dziecko chce coś z ulubionym bohaterem to ok, ale kupowania gaci czy skarpet nie popieram :)

Laski, za równy miesiąc o tej porze będziemy siadać do wigilinej wieczerzy :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3827 dnia: 24 Listopada 2016, 17:21 »
Jezu.Musze zrobić plan sprzatania :P

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #3828 dnia: 24 Listopada 2016, 19:15 »
Zdecydowanie się nie zgadzam. Zuza sama napisała w liście rok temu, że chce pościel i ręcznik z Monster High ;)
Cieszyła się bardzo.
Ania to zupełnie co innego. Jeżeli dziecko samo chciało taki prezent to absolutnie TAK.

Mam taką pościel do dzisiaj :D ja mam niebieską w gwiazdki i na środku siedzi Garfield na półksiężycu :P
Vivka ;D tak, tak to TA pościel ;D

Popieram :) Kupno "praktycznych" prezentów to za$rany obowiązek rodziców, a nie Gwiazdora :)
Japcio i z Tobą też się zgadzam ale tak jak napisałam wyżej jeżeli dziecko chce taki prezent to ja się dostosuję i dorzucę też ten przysłowiowy ręcznik.
U mnie było tak, że rodzice mieli kompletnie w d.p.e moje prośby. Spytałam się nawet mojego R dzisiaj co on dostawał i okazuje się, że zabawki więc wymówka typu "ciężkie czasy" czy tam "inne czasy" jest po prostu dla mnie słaba. 

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3829 dnia: 24 Listopada 2016, 21:03 »
Dziewczyny, chyba jasne jest, że jak dziecko o czymś marzy to Gwiazdor ma spełniać te marzenia  ::)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3830 dnia: 24 Listopada 2016, 21:24 »
Amelka ma 1.5 roczku wiec z poscieli z bajki nie bedzie sie cieszyc :) Julia to moze i tak gdyby ta posciel byla dodatkiem do zabawki.

Pochodze po smyths i cos wykombinuje ...

Do nas tescie przylatuja na Swieta wiec tesciowa ulepi pierogi :).
Chcielismy sami spedzic Wigilie,ale moi rodzoce zapraszaja do siebie ... i nie wiem co zrobimy.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3831 dnia: 25 Listopada 2016, 12:58 »
Mysia niby tak.Ale jak w przedszkolu zażyciu sobie mio Phone czy jak to się nazywa za 500 zł to kupisz?  Bo ja nie

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3832 dnia: 25 Listopada 2016, 13:18 »
ten mio phone to chyba  lansowany dla młodszych dzieci, u nas w szkole  mody na niego nie ma  :P u nas na szczęście dzieci w takim wieku, że i życzenia do Mikołaja takie konkretne i sensowne, i przy okazji tego okresu uczymy ich dzielenia się z innymi - aktualnie w szkole jest akcja Iskierka Radości i Szlachetna Paczką, w którą się  włączamy i dzieci też mają wyobrażenie, jak prozaiczne mogą być czyjeś życzenia świąteczne...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3833 dnia: 25 Listopada 2016, 14:08 »
Mysia niby tak.Ale jak w przedszkolu zażyciu sobie mio Phone czy jak to się nazywa za 500 zł to kupisz?  Bo ja nie

Dokładnie. Ja też nie :P
Ja skutecznie zniechęcam lub naprowadzam na prezenty ;)
Moja Zu chciała długo Ferbiego. Nie kupiłam. U kuzynki pobawiła się przez godzinę i miała dość, a jak zapytałam ją dlaczego go chce to odpowiedziala, ze ma ładne futerko ;)
Ładne futerko to ja jej mogę taniej kupic ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3834 dnia: 25 Listopada 2016, 15:17 »

Nie nie kupię, to co napisałam odnosiło się do pościeli z jakimś bohaterem czy gaci z krainy lodu. No jeśli dziecku się marzy to czemu nie. Zupełnie inaczej ma się sprawa jak ktoś nie ma pomysłu na prezent i kupi paczkę skarpet i ręcznik kąpielowy dla dziecka, które wolałoby puzzle np.

Offline inbox296
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.11.2017
  • Ślub w: Grudziadz
« Odpowiedź #3835 dnia: 25 Listopada 2016, 15:20 »
Witam, szczerze powiedziawszy jakos nigdy mnie nie krecilo to cale swiateczne zamieszanie..oczywiscie sprzatam, ugotuje cos, ubiore choinke ale to wszystko.Jakos to nie moje klimaty.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3836 dnia: 25 Listopada 2016, 19:56 »
U nas zazwyczaj jest pol na pol, zabawki i np pościel, czy plecak czy świecąca szczoteczka do zębów ;)

Ale Karol cieszy się nawet jak mu kupie koszulkę  8)

Ja do tej pory pamiętam jak się wkurzalam ze rodzice za pieniądze z komuni nie pozwolili mi kupić komputera - Amiga 500 , tylko nakłaniali na TV 14 calowy - Sony - moja mama do tej pory z niego korzysta, a minęło juz 22 lata  :D
De facto tata później odkupił od kogoś potem ta Amigę i szal był może przez rok   8) 8)
Wtedy był inne czasy i mnie cieszyły ubrania    ;D :D

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #3837 dnia: 26 Listopada 2016, 10:23 »
U mnie chłopaki tez dostają ubrania ale jako dodatek do prezentu. Cieszą się ze wszystkiego.
W tym roku dostaną hulajnoge bo zabierali najmlodszemu i myślimy nad ixboxem z kinektem
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3838 dnia: 27 Listopada 2016, 17:14 »
my mamy jeszcze xboxa 360, nie jest jakoś często odpalany, ale ogólnie użytkowany, teraz właśnie syn poprosił o najnowszą fifę, choć nie wiem, czy to bardziej prezent dla niego czy męża  ;)
w ramach wprowadzenia w nastrój świąteczny jest już dostępna bezpłatna wersja wideo https://www.portablenorthpole.com/en/ w tym roku taka podstawowa, ale i tak dzieci są pod wrażeniem, jak Mikołaj mówi do nich po imieniu i ma ich dane  :) 

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #3839 dnia: 27 Listopada 2016, 17:48 »
Właśnie teraz dylemat jaki xbox kupić aby dużo gier było dostępnych w miarę rozsądnych cenach.
Mąż ma zasięgnąć opinii i będzie trzeba udać się na zakupy
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013