Autor Wątek: Ocena (współ) pracy fotografa i kamerzysty...  (Przeczytany 1906 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moongirl

• zapaleniec
Ocena (współ) pracy fotografa i kamerzysty...
« dnia: 15 Października 2006, 19:00 »
Czy jesteście zadowoleni z usług kamerzysty i fotografa po tym Wielkim Dniu? Koleżanka z Łodzi, która brała ślub tydzień przede mną opowiadała, że fotograf w kościele podkładał nogę kamerzyście, bo ten ciągle wchodził mu w kadr i nie pozwalał na wykonanie normalnego ujęcia. Zastanawiam się, czy to jest wyjątek, czy norma i czy ja akurat trafiłam tak dobrze. Poza tym całe wesele miała odczucia, że kamerzysta jest nachalny i na siłę próbuje kręcić "bajeczne" sceny z jak najmniejszej odległości...

U nas kamerowała Iwona ze Świnoujścia (Wiesław Król), a zdjęcia pstrykał Michał (FotoNiedziela). Obydwoje spisali się znakomicie, a co równie ważne, dogadywali się wspaniale między sobą. Nie wyobrażam sobie, żebym w dniu ślubu musiała niwelować sprzeczki między tak ważnymi funkcjami. Co równie ważne, potrafili wprowadzić tak przyjazną atmosferę, że na sesji zapominało się o emocjach i obiektywie wycelowanym prosto w siebie... Nie wiem jak dla was, ale dla mnie było to bardzo ważne... Znowu przypomijna mi się historia zasłyszana od wspomnianej wcześniej przeze mnie koleżankę- gdy kamerzysta przyszedł do niej do domu powiedział, że "słyszał", że WARTO tę pannę młodą zobaczyć... Koleżanka się speszyła i wkurzyła, że ktoś podtekstami rzuca, i czuła skrępowanie przy każdym ujęciu...

Jak było u was? Pozytywnie- porfesjonalizm górą?

U mnie jak najbardziej, czego efekty podziwiać można w moich relacjach:)))

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Października 2006, 19:06 »
U mnie fotograf jak i kamerzysta wykazali sie pełnym profesjonalizmem. Nie wchodzili sobie w parade w kosciele a na weselu i poprawinach praktycznie nie wiedzialam ze jest kamerzysta - nie wchodzil tanczącym pod nogi, nie był uciazliwy, taki kamerzysta widmo :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2006, 19:22 »
Ja nie moge narzekać...
Co prawda fotograf i kamerzysta maja dwie wspólpracujące firmy, ale widziałam obu panów w kościele kiedy współpracowali z zupełnie innym partnerem i też nie zauważyłam wzajemnych animozji.
Myśle, że zależy to od profesjonalizmu i kultury osobistej, a co za tym idzie świadomosci, że tego dnia muszą stanowić zespół.

Poczas całej uroczystości byli niezauważalni...

Podczas sesji plenerowej fotograf i kamerzysta nie przeszkadzali sobie wzajemnie.
Czasem oczywiscie jeden wszedł drugiemu w kadr, ale zawsze kończyło się to tylko wesoła uwagą...typu "...mam Cię w kardze!!!!" albo "..no to macie fote z Jarkiem".
Cała ekipa łącznie z nami doskonale się bawiła...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Października 2006, 19:46 »
ja też nie miałam zgrzytów..

czasem juras arsoba  wkradł się gdzieś w kadr.. czasem jarek degórski  załapał się na fotę ale ogólnie zacnie razem pracowali.. jeden drugiemu jaj nie robił.. każdy uzyskał to co chciał..  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Października 2006, 22:29 »
U mnie tak samo jak u Moni - bo ta sama ekipa pracowała  :mrgreen:
Jurek Arsoba i Jarek Degórski - pełna współpraca!