Autor Wątek: 16.06.2007..na zawsze razem..  (Przeczytany 97790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
16.06.2007..na zawsze razem..
« Odpowiedź #1320 dnia: 23 Marca 2007, 23:06 »
Dzis tak szybciutko i tylko na chwilke bo juz pozno a wczesniej nie moglam za nic w swiecie wejsc na forum :drapanie: Padlo mu sie?? :pogrzeb:
Co do brata: mam wielka nadzieje, ze wszystko sie dobrze skonczy..przede wszystkim dla niego. Jutro mamy sie widziec bo w kuchni male przemeblowanie nam sie szykuje i ma przyjechac z ojcem i pomoc..mieszkamy tu juz 1,5 miesiaca a do tej pory ani razu nas nie odwiedzil. Juz przestalam go zapraszac bo ile mozna to robic??
Dzis mielismy pracowity dzien. To beda nasze pierwsze swieta razem, w swoim mieszkanku wiec troszke swiatecznych rzeczy musielismy kupic, zaczynajac od koszyczka po kurczaczki  :skacza: Pozniej robilam obiadek na jutro a P. skrecal szafki. Jutro w planie mycie okien..mam nadzieje, ze pogoda dopisze. Faceci beda targac szafki a ja poskacze po oknach ;) Ale na pewno sie jutro zjawie i nadrobie zaleglosci ;)
A i jeszcze jedna rzecz..kupilismy kotyliony dla gosci weselnych. Wstazeczki ze srebrnymi serduszkami. Jeszcze tylko tablice na Allegro i bedzie po internetowych zakupach :)

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #1321 dnia: 24 Marca 2007, 17:20 »
Cytat: "carlunia"
Od razu dziekuje Anetce 161 bo dzieki niej trafilismy do Vivien Vigo, zeby tam szukac garnituru  :uscisk: Jedynie kamizelke kupimy gdzie indziej bo 269 za kamizelke na raz to troszke duzo.

A nie ma za co :uscisk: Zawsze do usług :D.Kurcze jak przeczytałam ile kosztuje kamizelka to,aż za głowę się złapałam :los: Normalnie nie wiedziałam,że taka kamizelka tyle kosztuje i aż sprawdziłam ile mój misiek płacił,a zapłacił 249 zł :drapanie: Wcześniej nawet niezwróciłam na to uwagi ;) zdaje się,że kawałek materiału a tyle kosztuje.Rzeczywiście troszke drogo jak na kamizelkę :los:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1322 dnia: 24 Marca 2007, 18:54 »
Anetka: znalezlismy w salonie Madame Danuta kamizelki za 70zl wiec czasami warto poszukac. Ale dla odmiany oni maja strasznie drogie garnitury, dlatego kupimy pewnie w Vivien Vigo. A dodatki gdzie indziej :)
Dzis tak sie wszyscy urobilismy sprzataniem :mdleje: Zaczelismy o 10tej a usiadlam w koncu o 18tej. Na dodatek rozwalilam sobie palec :pogrzeb: Drzazga weszla pod paznokiec. Modle sie tylko zeby nie byl fioletowy i nie zaczal schodzic bo piekny palec bede miala na wesele :mdleje: Narazie tylko spuchl i boli jakbym sobie mlotkiem w niego przywalila..Ale sa efekty sprzatania i to mi humorek poprawia. Wisza nowe firanki na czysciutkich oknach. Z firanami tez przeprawa..tiulowe..jakies 12metrow do prasowania. W miedzyczasie jeszcze pizze upieklam i wlasnie regenureje sily na forum :)
Brat dzis przyjechal i pomogl. Ale okazji na pogawedke nie bylo. W poniedzialek wyjezdza do Niemiec na tydzien i tyle go widzialam.
Pedze nadrabiac inne odliczanka ;)

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1323 dnia: 25 Marca 2007, 19:02 »
Dzis w koncu mielismy czas wyjsc spokojnie z domu. Piekna pogoda, dlugi spacer i do domku na obiad. Kiedys nie lubilam niedziel. Teraz je uwielbiam bo w zasadzie tylko w niedziele mamy czas tylko dla siebie :skacza:
Wczoraj minelo 1,5 miesiaca od naszego slubu. A do wesela i slubu koscielnego zostalo 2 miesiace i 21 dni. Nie wiem kiedy ten czas minal :drapanie:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #1324 dnia: 25 Marca 2007, 19:20 »
Nie wiem kiedy ten czas minal  

pedzi jak oszalaly... :brewki:  :brewki:  :brewki:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1325 dnia: 25 Marca 2007, 19:23 »
Ja jestem cały czas w szoku kiedy patrzę na swój licznik :taktak:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1326 dnia: 25 Marca 2007, 19:31 »
Czas ucieka a mi sie ciagle wydaje, ze czegos jeszcze zapomnialam. Makijazystka nadal nie zalatwiona. Kwiaciarnia to samo. Mama P. ma zalatwic tiul na kokardy na klamki i na podziekowania dla gosci, ktore mamy w planach robic sami :) No i nie moge sie doczekac kwietnia, zeby garnitur P. zagoscil w naszej szafie. Mama wymyslila kotyliony dla gosci i juz sa w drodze. Doszlam do wniosku, ze buty tez znajde tu na miejscu bo na wyjazd do P. rodzicow i przy okazji do Łodzi na zakupy najprawdopodobniej nie bedzie czasu. Mielismy to zalatwic przy okazji rozdawania zaproszen, ale zapowiada sie, ze P. rozda zaproszenia sam bo ja nie moge tam jechac na tydzien. Mamy przeciez pod opieka babcie. P. pojedzie przy okazji jak bedzie musial rozliczyc sie w pracy. Niedlugo sie okaze kiedy bedzie jechac i na ile.

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
« Odpowiedź #1327 dnia: 25 Marca 2007, 19:33 »
Anetka: znalezlismy w salonie Madame Danuta kamizelki za 70zl

Kurde to niedrogo :drapanie:
A do wesela i slubu koscielnego zostalo 2 miesiace i 21 dni

A mi zostało 2 miesiące i 22 dni  :drapanie: dlaczego? :los:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1328 dnia: 25 Marca 2007, 20:11 »
Cytat: "anetka161"
carlunia napisał/a:   
A do wesela i slubu koscielnego zostalo 2 miesiace i 21 dni   

A mi zostało 2 miesiące i 22 dni :drapanie: dlaczego? :los:

"zagramaniczne" liczniczki inaczej odliczaja? :drapanie:
Z jednej strony chcialabym zeby slub byl juz za tydzien a z drugiej juz wiem, ze bedzie mi troszke brak tych przygotowan. Mam tylko nadzieje, ze szybko przeniose sie do Bebikowa. Wczoraj ogladajac zdjecia Dominiczka Eli piszczalam jak szalona :skacza:

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #1329 dnia: 26 Marca 2007, 14:30 »
:przytul: Carluniu, jak to dobrze, że Twój małżonek jest już z Tobą, bo w tym Sieradzu to nie wesoło - zapewne wiesz o czym mówię, zreszta media juz od rana trąbia  :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1330 dnia: 26 Marca 2007, 17:27 »
Cytat: "Kllusia"
bo w tym Sieradzu to nie wesoło - zapewne wiesz o czym mówię, zreszta media juz od rana trąbia  

ale o co chodzi???

Mam tylko nadzieje, ze szybko przeniose sie do Bebikowa.

:skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1331 dnia: 26 Marca 2007, 19:33 »
Cytat: "olkahof"
ale o co chodzi???

Wlasnie o co chodzi???

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #1332 dnia: 27 Marca 2007, 11:21 »
Cytat: "kuchasia"
Cytat: "olkahof"
ale o co chodzi???

Wlasnie o co chodzi???

W więzieniu sieradzkim miała miejsce strzelanina. Zginęło 3 policjantów...

Przepraszam za taką dygresję w Twoim wątku Carluniu!

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1333 dnia: 27 Marca 2007, 20:34 »
Cytat: "Kasia - Wrocław"
Przepraszam za taką dygresję w Twoim wątku Carluniu!

Nic nie szkodzi. NIeszczescie straszne.  :pogrzeb: Jeszcze dzis o tym mowia..
U nas jak zwykle brak czasu. Znowu zaczynamy sie klocic jak zaczyna sie temat "wesele" i kwestia P. rodzicow. Czasami nie moge sie doczekac kiedy sie skonczy to zamieszanie ze slubem i bedziemy mogli normalnie zyc a nie ciagle dumac co oni wymysla i czy zdarza dojechac na slub :mdleje:
Wczoraj umowilam sie na wizyte na probny makijaz na 23 kwietnia. W dzien slubu bedzie malowac mnie i moja mame, ktora w koncu namowilam na make-up :brewki: Wkurzylam sie w kwiaciarni bo pokazalam babce zdjecie wiazanki jaka chce, mowie o kremowych rozach a ta mi wyjezdza z jakims rozem i innym lososiem, ktory mi kompletnie nie lezy bo P. nie mam zamiaru wbijac w rozowa kamizelke bo za Chiny sie na to nie zgodzi. Musze pojezdzic po innych kwiaciarniach bo uparlam sie na ta wiazanke i taka ma byc. Zadna inna. Wiazanka ma byc dla mnie a nie dla pani z kwiaciarni :boks_4: Koniec kropka :los:
Wymyslilismy juz podziekowania dla gosci. Kupilismy juz malutkie cukiereczki, ktore bedziemy zawijac w tiul. Do tego karteczki z podziekowaniem. I finito :brewki: Przyszly tez kotyliony, ale ich jeszcze nie widzialam bo przyszly na adres rodzicow.
Dzis urzadzilismy sobie dluuugi spacerek. Jak juz wrocilam do domu to jeszcze okno umylam i w ten sposob zostalo tylko jedno do oskoczenia. Porzadki przedswiateczne bede miala z glowy :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1334 dnia: 27 Marca 2007, 20:51 »
dumac co oni wymysla i czy zdarza dojechac na slub  

doskonale rozumiem... mam to samo ale z bratem - zastanawiam sie czy w ogole sie pojawi..

Wkurzylam sie w kwiaciarni bo pokazalam babce zdjecie wiazanki jaka chce, mowie o kremowych rozach a ta mi wyjezdza z jakims rozem i innym lososiem, ktory mi kompletnie nie lezy

mnie zaraz strzela jak cos takiego slysze.. czlowiek chce cos konkretnie to wciskaja zupelnie cos innego..
dzisiaj dzwonie do kosmetyczki - jakas nowa chyba w recepcji byla i mowie ze najwczesniej od 17tej kiedy cos bedzie a ta: to moze 11 w czwartek.. wiec grzecznie mowie ze po 17 mi tylko pasuje bo pracuje - to ona o mam 14.30.. no myslalam ze tam wyjde z siebie..

Wymyslilismy juz podziekowania dla gosci. Kupilismy juz malutkie cukiereczki, ktore bedziemy zawijac w tiul. Do tego karteczki z podziekowaniem. I finito

I super :D  :skacza: a te cukiereczki to czerwca.. to chyba nie w czekoladzie?

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1335 dnia: 27 Marca 2007, 21:25 »
Cytat: "rajdowka"
I super :D :skacza: a te cukiereczki to czerwca.. to chyba nie w czekoladzie?

Nie. Takie malutkie mini :taktak: W czekoladzie by w czerwcu mogly poplynac bo licze na ladna pogode :brewki:
Z rodzicami P. sytuacja jest o tyle drazliwa, ze w zasadzie brak zainteresowania sprawami slubnymi. Wszystko na ostatnia chwile, wszystko spontanicznie. A takich spraw spontanicznie nie umiem zalatwiac. I nie chce sie pozniej przed ludzmi wstydzic. Tak jest od poczatku i po prawie roku takiego podejscia zaczynam miec dosc :mdleje:
Z ta wiazanka to bylo tak, ze poszlam i spytalam czy mi taka zrobia. Nie pytalam o inne propozycje. I chyba niepotrzebnie wspomnialam, ze mam biala suknie i bukiet ma byc bialy. Chyba moje prawo i moj wybor. A moze sie chce zlac z wiazanka?  :hahahaha:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1336 dnia: 27 Marca 2007, 21:54 »
Nie. Takie malutkie mini  W czekoladzie by w czerwcu mogly poplynac bo licze na ladna pogode  

no wlasnie ;D

Tak jest od poczatku i po prawie roku takiego podejscia zaczynam miec dosc  

Nie dziwie sie.. najgorsze ze czlowiek powinien to "olac" ale go meczy...

Z ta wiazanka to bylo tak, ze poszlam i spytalam czy mi taka zrobia. Nie pytalam o inne propozycje. I chyba niepotrzebnie wspomnialam, ze mam biala suknie i bukiet ma byc bialy. Chyba moje prawo i moj wybor. A moze sie chce zlac z wiazanka?

hehe,  :los: wlasnie czesto mam wrazenie ze jestesmy jeszcze w latach kiedy "sie bralo i nie wybrzydzalo".. jak czlowiek ma jakies wymagania to zaraz wydziwia..

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1337 dnia: 27 Marca 2007, 22:26 »
Rajdowka: moga mnie wziac za dziwaka albo innego kosmite. Ale chyba nawet w naszym pieknym kraju mozna miec marzenia i sobie wydumac wiazanke taka a nie inna :los:
Nie dziwie sie.. najgorsze ze czlowiek powinien to "olac" ale go meczy...

Staram sie olewac to, ale jak juz mnie najdzie na gorzkie zale to mnie krew zalewa i cisnienie skacze :boks_4: A cala sytuacja odbija sie na mnie i na P. bo jemu sie obrywa za jego rodzicow. Wiem, ze nie da rady ich zmienic, ale w glowie mi sie nie miesci jak mozna miec do slubu syna takie podejscie i niczym sie nie zainteresowac, planowac przyjazd w dzien slubu, nawet nie zapytac czy moze w czyms mozna pomoc. Ja tylko sie modle zeby ten autokar, ktorym beda jechac z goscmi te 400km, nie popsuje sie po drodze :mdleje: Wtedy bedzie ciekawie. I wez tu czlowieku nie miej stresa przedweselnego :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1338 dnia: 28 Marca 2007, 19:18 »
Wczoraj do poznych godzin wieczornych rozmawialismy z P. I od razu nam obojgu lepiej sie zrobilo. I pokoj zapanowal na Ziemi :skacza:
Mama wczoraj byla w tej samej kwiaciarni i ta sama baba ja wkurzyla co mnie dzien wczesniej. Doszlismy do wniosku, ze wiazanke bede zamawiac gdzie indziej.  :los:
Doszly juz nasze kotyliony dla gosci. Mama najpierw je wybrala a teraz stwierdzila, ze beda ladniejsze. Mi sie podobaja. Zwykla prosta kokarda z serduszkami. Wkleje zdjecie niedlugo ;) Zostaly do kupienia tablice. Cos sie nie mozemy za to zabrac. Moze dzis posadze P. przed kompem i wybierzemy w koncu jakies :drapanie:
Jutro znow bedziemy wisiec na oknach bo kupilismy roletki do naszego pokoju i bedziemy montowac :skacza:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1339 dnia: 28 Marca 2007, 19:24 »
Kotyliony dla meskiej czesci gosci weselnych:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1340 dnia: 29 Marca 2007, 00:31 »
wow fajne tez mysle o oznakowaniu gosci :skacza:
a z rodzicami P wspolczuje :przytul:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1341 dnia: 29 Marca 2007, 21:22 »
W zasadzie o kotylionach nie myslalam. Ale skoro mamie tak sie podobaja to sie zgodzilam. Im wiecej takich drobiazgow tym lepiej :)
Dzis znowu caly dzien zabiegany. Praca, zakupy(czesc juz na swieta  bo pozniej ciezko bedzie do domu wejsc z torbami :mdleje: ), zanim wrocilismy po wszystkim do domu byla 19ta. I dopiero skonczylismy montowanie roletek w oknach. W koncu nasz pokoj zaczyna przypominac nasze miejsce na ziemi :skacza:
Oczywiscie brak czasu i mobilizacji zeby zamowic tablice :mdleje: Moze w weekend. Jutro bede nadrabiac zaleglosci na forum. P. obiecal zawiezc moja mame do dentysty na rwanie zeba. Na sama mysl mi slabo. Ja w tym czasie czmychne na forum :taktak:
A tak w ogole to zauwazylam, ze pisze tu sama dla siebie. Czasami Rajdoweczka i Tylunia zajrza. Coz..bede i tak pisac. Dla mnie bedzie mile wspomnienie..

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #1342 dnia: 29 Marca 2007, 21:56 »
A tak w ogole to zauwazylam, ze pisze tu sama dla siebie. Czasami Rajdoweczka i Tylunia zajrza.

no no no. Moja droga imienniczko to jest nieprawda. Ja też zaglądam, tylko nie zawsze się udzielam. Namnożyło się wąteczków i stąd pewnie mniejsza częstotliwość nawiedzania naszych odliczanek  :drapanie:

W koncu nasz pokoj zaczyna przypominac nasze miejsce na ziemi :skacza:

jeju, ale to musi być fajne uczucie wić swoje gniazdeczko  :przytul:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1343 dnia: 29 Marca 2007, 22:30 »
Sloneczko: nie wiedzialam ze Ty tez Karolinka jestes :uscisk: Zauwazylam wieeelka ilosc odliczanek. Ja nie nadarzam zeby wszystkie przeczytac :mdleje: ALe sie staram.  :brewki:
Cytat: "**sloneczko**"
jeju, ale to musi być fajne uczucie wić swoje gniazdeczko :przytul:

Fantastyczne. Obojgu nam odbilo i ciagle cos do domu kupujemy, wymyslamy, planujemy remonty i takie tam :skacza:
Rownie fantastyczne musza byc przygotowania do wyjazdu w podroz zycia. Przynajmniej dla mnie taka by byla podroz na Jamajke ;)

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #1344 dnia: 29 Marca 2007, 22:38 »
carlunia no tak się złożyło, że też Karolinka jestem (miałam być Gabrysią, ale cieszę się, że stało się inaczej).

Obojgu nam odbilo i ciagle cos do domu kupujemy, wymyslamy, planujemy remonty i takie tam

superowo, nic tylko pozazdrościć  :uscisk:

Rownie fantastyczne musza byc przygotowania do wyjazdu w podroz zycia. Przynajmniej dla mnie taka by byla podroz na Jamajke

he he no ba są. Tyle, że te nasze przeżycia są bardziej krótkotrwałe i czasem jakaś myśl o tym co będzie po powrocie nie pozwala w pełni się cieszyć. A mieszkanko to sprawa już na lata :skacza:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1345 dnia: 29 Marca 2007, 22:40 »
carlunia, zglaszam reklamacje dot. ilosci Waszych zdjec ostatnimi czasy!

:hello:  to jest transparent - bede strajkowac :D  :los:  :los:  :los:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #1346 dnia: 29 Marca 2007, 22:44 »
to jest transparent - bede strajkowac    

popieram i się dołączam do strajku  :Rezyser:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #1347 dnia: 29 Marca 2007, 22:48 »
Cytat: "SaTine"
popieram i się dołączam do strajku :Rezyser:

jak wszyscy - to wszyscy  :tupot:

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #1348 dnia: 29 Marca 2007, 22:51 »
A tak w ogole to zauwazylam, ze pisze tu sama dla siebie
:biczowanie:
Trudno Carluniu juz przedrzec sie przez ten busz odliczanek  :mdleje:
Ale oceniłas niesprawiedliwie  :los:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1349 dnia: 29 Marca 2007, 23:17 »
Carluniu cudnie jest miec swoje mieszkanko  :brawo_2:  ja tez bym chciala miec nasze male gniazdko eh pomarzyc dobra rzecz :przytul: