Studniówka, studniówką....nie myśl o tym....
Z tego co widzę, to ślub masz za dwa lata, Dużo czasu.
Fryzura. Poszperaj w necie, wybierz to co ci się podoba i idź na czesanie próbne. Czasem fryzury, które nam się bardzo podobają poprostu nam nie pasują. Czasem fryzjerka stworzy ci coś w czym będzie Ci do twarzy.
Idż do zaufanego fryzjera. Masz dużo czasu, więc teraz możesz podpytywć, nawet pójść skrócić delikatnie swoje włosy..
Makijarz. To samo co fryzura. Makijarz próbny. Tylko zanim pójdziesz na makijarz to musisz wiedzieć jaki kolor ma suknia (dorze wziąść ze sobą jej zdjęcie), w jakiej tonacji będziesz mieć bukiet. W jakim kolorze będziesz mieć dodatki.
Jak sprawdzić kosmetyczkę ? Jak będziesz mieć jakieś wyjście, np wesele znajomych lub w rodzinie, sylwester lub inne tego typu wyjście, to najlepiej iść na makijarz....zobaczysz jak maluje, ile się trzymai czy ładnie Ci w makijarzu przez nią zaproponowanym. Pamiętaj tylko, że ślubny makijarz jest zazwyczaj trwalszy. (wiecej tynku się kładzie

).
Suknia Aby wybrać tę najpiękniejszą na świecie suknię radzę iść z przyjaciółkami, siostrą. Mama, teściowa też może być, aczkolwiek ja obecność treściowej wolałam odłożyć na przymiarkę.
Nie podejmuj decyzji pochoppnie, przespij się z propozycją.
bukiet musi Ci się podobać i być w takiej kolorystyce abyś czuła się dobrze i oczywiście pasował do sukni i do ciebie.
Orkiestra bardzo ważna część wesela, jak nie najważniejsza, bo to ona bawi gości.
Jedzonko Nie dogodzisz wszystkim. Ważne aby było smaczne i nie za mało .
Przygotowania do ślubu są fantastyczne.
Jesteś na forum... znajdziesz tu wiele inspiracji, pomysłów. Jak coś nie wiesz, to wklejaj zdjecie i się pytaj. Szukaj. Jak nie na tym forum, to na innym, to znów w necie.
Zdaj się trochę na swoją intuicję ale kieruj się też opiniami ludzi z branży.
I przede wszystkim uśmiechnij się. To wspaniały dzien. Bardzo szczęśliwy i jedyny w swoim rodzaju. Ciesz się z tego ze możesz organizować swój ślub.
Przyznam Ci się, że ja przed ślubem, czasem też chciałam żeby było już po. Szczególnie na dwa -trzy tygodnie przed godziną zero. A to dlatego ,że robi się w tedy najwiecej zamieszania, dużo spraw trzeba dopiac na ostatni guzik, dopilnować itp. Do tego ten stres przed wystąpieniem publicznym i sters czy wszystko będzie tak jak powinno być, czy sie wszystko uda.....ale to mija.
Pierwszy promyk szczęcia poczujesz jak będziesz wybierać suknię ślubną i jak będziesz przekonana, że TO TA WŁAŚCIWA .
Powodzenia i wszystkiego najlepszego.