Autor Wątek: restauracja Laleczka 2000 i Hotel Akor - prosze o opinie  (Przeczytany 17101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline camelleonka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.07.2013
Odp: restauracja Laleczka 2000 i Hotel Akor - prosze o opinie
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Listopada 2011, 22:22 »
witajcie,

my również zastanawiamy się nad Akor`em, i dlatego trafilismy do tego postu.  Wypowiadają się osoby które planują tam wesele, ciekawi jesteśmy jednak opinii kogoś kto to wesele już w tym hotelu miał.

Pani na targach ślubnych dziś w Łuczniczce zrobiła na nas bardzo dobre wrażenie, sam hotel jest usytuowany dość na uboczu ale wydaje się w spokojnym miejscu.

my planujemy ślub na 10. 2012, mielibyśmy go po Was, widze że są osoby z zaklepanym terminem na 06. 2012 i 09. 2012 jednak to chyba byłoby już trochę za późno na odkręcanie wszystkiego. . .

także ponawiam pytanie :)

czy jest ktoś kto już miał wesele w hotelu Akor?

pozdrawiamy
Kamila i Paweł

Offline Lulu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Listopada 2011, 01:22 »
Camelleonka znajomi ślubowali dwa miesiące temu w Akorze i byli bardzo zadowoleni. Mieli gości przyjezdnych to i od razu był nocleg. Wesele było na 100 osób na tej większej sali, może i była duża, ale dj tak bawił gości, że wszyscy się cieszyli że nie było przepychanek, jedzonko super, obsługa również. Młodzi byli zadowoleni i goście również, a co do toalet to są na piętrze i nie trzeba biegać na parter.  Co do osoby oprowadzającej po lokalu to wiem, że załatwiali z Pania Adrianna.  Polecam !!!!!!!!!!!!!

Offline camelleonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Stycznia 2012, 22:40 »
witajcie :)
my jednak przekładamy ślub na 2013 rok. .  więc jeszcze troche czasu zostaje.  Gdyby ktoś jeszcze się zjawił kto w AKORZE robił wesele prosimy o opinie ;)

Offline jotoaenena
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: IX 2013
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Marca 2012, 19:26 »
Witajcie!

Z moim narzeczonym również zastanawiamy się nad Hotelem Akor.  Czy ktoś z Was mógłby się podzielić swoimi wrażeniami z odbytego już tam wesela? :) Byłabym bardzo wdzięczna :)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Czerwca 2012, 16:08 »
Mieliśmy wesele w hotelu Akor 15 czerwca. Jak najbardziej jesteśmy zadowoleni, zarówno z jedzenia, obsługi, kontaktu z panią Manager. Zdecydowanie polecamy :-)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Czerwca 2012, 19:04 »
Ripo a moglibyście coś więcej napisać o Waszym weselu w Akorze? My mamy tam wesele we wrześniu i nie powiem - każda kolejna opinia jest cenna ;)

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Lipca 2012, 09:07 »
Myszk@ powiedz co chciałabyś wiedzieć?
Jedzenie było bardzo smaczne, nasza pani z orkiestry powiedziała nawet, że najsmaczniejsze jakie do tej pory na weselach kosztowała. Obsługi przez cały czas było wystarczająco dużo i pomimo, że kiedyś przez ponad 3 lata sama pracowałam w gastronomi nie miałam co do nich zastrzeżeń. Poradzili sobie zarówno z obsługą jak i z krojeniem tortu. Nie wątpliwie największą atrakcją, zwłaszcza dla dzieci była fontanna czekoladowa. Co do przygotowań. Dzień wcześniej mogliśmy zawieść wszystkie napoje, alkohol, udostępniono nam salę żebym mogła rozłożyć winietki ( wykorzystaliśmy nawet moment na sali aby przećwiczyć I taniec). W pokoju mogliśmy zostawić swoje rzeczy, prezenty dla rodziców. Nie wiem co jeszcze mogłoby Cię interesować, więc jakby co pytaj na pewno odpowiem.

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #37 dnia: 1 Lipca 2012, 21:24 »
Dziękuję Ci bardzo :) właściwie napisałaś wszystkie najważniejsze kwestie :) a jak z ilością jedzenia? i z kontaktem z obsługą?

Offline ripo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Lipca 2012, 22:50 »
Nam zostało sporo zakąsek, mięsa mniej. No ale fakt, że mieliśmy zapłacone na większą ilość osób niż była obecna. Co do kontaktu z obsługą, przed zakąskami cały czas kręciło się sporo osób z obsługi więc w każdej chwili można było poprosić o to co było potrzebne. Po zakąskach wystarczyło podejść do baru tam zawsze były przynajmniej 2 osoby, które były do naszej dyspozycji.  :)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Grudnia 2012, 18:20 »
Ripo ;) :P czy sala jest klimatyzowana?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #40 dnia: 4 Grudnia 2012, 18:42 »
Witaj, bawiłam sie w Akorze na weselu we wrześniu br. Jedzonko pyszne, obsługa kulturalna, dyskretna, sala klimatyzowana, przestronna. Toalety blisko. Naprawdę profesjonalnie.:)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Grudnia 2012, 08:26 »
Cytat: ripo link=topic=22724. msg1736484#msg1736484 date=1341126478
Myszk@ powiedz co chciałabyś wiedzieć?
Jedzenie było bardzo smaczne, nasza pani z orkiestry powiedziała nawet, że najsmaczniejsze jakie do tej pory na weselach kosztowała.  Obsługi przez cały czas było wystarczająco dużo i pomimo, że kiedyś przez ponad 3 lata sama pracowałam w gastronomi nie miałam co do nich zastrzeżeń.  Poradzili sobie zarówno z obsługą jak i z krojeniem tortu.  Nie wątpliwie największą atrakcją, zwłaszcza dla dzieci była fontanna czekoladowa.  Co do przygotowań.  Dzień wcześniej mogliśmy zawieść wszystkie napoje, alkohol, udostępniono nam salę żebym mogła rozłożyć winietki ( wykorzystaliśmy nawet moment na sali aby przećwiczyć I taniec).  W pokoju mogliśmy zostawić swoje rzeczy, prezenty dla rodziców.  Nie wiem co jeszcze mogłoby Cię interesować, więc jakby co pytaj na pewno odpowiem.

I chyba Twoja opinia przesadzila w wyborze miejsca na moje wesele.  Nie byłam pewna co do akoru bo sala jest ogromna, ale czytalam, ze mozna ja jakos odgrodzic :) Dziekuje za opinie :) Nic tylko czekac na wesele ! :D

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Grudnia 2012, 11:51 »
mberry91 super,żę bedziemy miały wesele w tym samym miejscu:) raźniej będzie:P

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 5 Grudnia 2012, 12:15 »
:):) Ty bedziesz miala wczesniej takze bede czekala na pelno relacje :) Za 2 tygodnie bede w Bydgoszczy to pojade ogarnac sale i mam nadzieje, ze podpisze umowe.  Jeszcze tylko bym chciala umowic sie z orkiestra i miec ja zaklepana bo jak juz pisalam wczesniej niektore nie maja juz wolnych terminow na sierpien 2014 :D Kurcze trzeba sie spieszyc. 

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Grudnia 2012, 20:15 »
Dziewczyny jeżeli macie jakiekolwiek pytania odnośnie organizacji wesela w Akorze to piszcie śmiało :) organizowaliśmy tam nasze wesele 22.09 więc jakby co to służę radą :) parę fotek samej sali też się znajdzie :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Grudnia 2012, 10:19 »
U mnie problem w tym, ze jak mi sie sala i Akor ogolem podoba i mojemu Ł, tak mojej mamie mimo, ze sie sala bardzo podoba to nie podoba jej sie lokalizacja. Cos mi tlumaczyla, ze tam jest pare cmentarzy. W koncu obstalysmy , ze zobaczymy na zywo i wtedy podejme decyzje. :) I tak jak to ja.... bedzie po mojemu :)

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Grudnia 2012, 19:59 »
no fakt... droga do hotelu prowadzi pomiędzy cmentarzami i w sumie budynki koło niego też nie należą do najpiękniejszych.. ale z drugiej strony (takie było nasze podejście) kto będzie 'podziwiał' okolicę? Goście w większości i tak siedzą na sali, ewentualnie na jakiegoś dymka wyjdą :) Poza tym byliśmy na początku września tego roku u mojej kumpeli na weselu, gdzie okolica sali była pięknie zaaranżowana - oczko wodne, ławeczki, zadaszona altana, piękna trawa i rabatki z kwiatami i niestety.. cały plener dookoła rozwalił imprezę - było ciepło w nocy i zdecydowana większość gości wolała siedzieć na zewnątrz :/ ale to już musicie sami zdecydować :)

Powodzenia w wybieraniu :)

Offline jotoaenena
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: IX 2013
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Stycznia 2013, 22:26 »
Bardzo mnie cieszą te pozytywne opinie :) My z narzeczonym zdecydowaliśmy się właśnie na Akor pomimo, że nikt ze znajomych o nim nigdy nie słyszał i nie mieliśmy skąd pozyskać opinii o odbywających się tam weselach i ogólnej obsłudze.  Nasz też lekko odstraszyła okolica, a raczej dziurawy podjazd, ale nie jest to coś co mogłoby nas odwieść od podjęcia decyzji o wyborze hotelu.  Chociaż moja mama jest zupełnie innego zdania, ale cóż. . .
Jednak wg mnie na weselu najważniejsza jest dobra muzyka, pyszne jedzenie i dobra zabawa :) mam nadzieję, że tu się nie zawiodę :) Chociaż w innym wątku ktoś wypowiedział się negatywnie o obsłudze hotelu  ??? Mam nadzieję, że to przesadzona opinia.

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Stycznia 2013, 22:11 »
My nie mieliśmy do obsługi żadnych zastrzeżeń :) świetnie dogadywali się z DJem i nie było żadnego problemu ze zgraniem tortu czy posiłków z tym, co nasz DJ sobie zaplanował na parkiecie :) A moja świadkowa, która wzięła sobie za punkt honoru 'ogarnięcie' sali tylko chwaliła kontakt z dziewczynami z obsługi :)

Offline camelleonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Stycznia 2013, 15:21 »
to ja coś dopisze. ZA jest niewątpliwie cena, i koszt ew. noclegu dla gości, jednak okolica rzeczywiście nie zachęca.

Co innego mi się nie podoba (choć nie zdecydowaliśmy się na ślub u nich) handlują nr telefonów...

Offline Bananova1410
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31-08-2013
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Lipca 2013, 12:13 »
My jednak z narzeczonym skusilismy sie na AKOR , świetny kontakt z Panią Basią, która pomagała mi znaleźć cukiernie i osobę dekorującą salę. Plusem były takze gratisy od hotelu dla nas (pokój,wiejski stól), boje sie tylko tego że bedą dwa wesele, moje na dole i u góry drugie i czy goście sie nie beda mieszać ale to wszystko wyjdzie w praniu :) Okolica nie za ciekawa i Hotel nieco oddalony od kosciola (Garnizonowy) ale cena przesądziła :)