Autor Wątek: Krawcowa-dopasowanie sukni/poprawki  (Przeczytany 3535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
Krawcowa-dopasowanie sukni/poprawki
« dnia: 5 Czerwca 2013, 18:42 »
Czesc,
zastanawiam sie nad kupnem uzywanej sukni, ale trzeba bedzie ja skrocic/dopasowac do sylwetki. Mozecie kogos polecic? Orientujecie sie jakie moga byc koszty poprawek?

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9.08.2014
Odp: Krawcowa-dopasowanie sukni/poprawki
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Czerwca 2013, 18:31 »
Ja znam dobrą krawcową taką konkretną babeczkę która zna się na rzeczy.Jestem jej wieloletnią klientką i naprawdę jestem zadowolona.Ma zakład na bartodziejach w Bydgoszczy.Schodami na dół się schodzi,dokładnie tam na rynku.Zakład znajduje się pod jakąś  siłownią .To tyle mogę napisać na ten temat,nie pamiętam niestety ulicy.Ale łatwo ją znaleźć.
ja szyłam na miarę u tej Pani byłam zadowolona,wszystko dopasowane z wyczuciem i co najważniejsze Babka która potrafi doradzić.

Najgorszą zaś krawcową spotkałam na dworcowej w bramie po prawej strony,fatalna ,śmiejąca się w twarz,że nie przygotowała jeszcze tego co się chciało.Potrzebowałam na wesele sukienkę  to uszyła worek ,w ogóle nie dopasowana.Najlepsze w jej zachowaniu było to ,że z tygodnia na tydzień odsyłała mnie ,że ma dużo pracy i jeszcze nie zdążyła uszyć .

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Czerwca 2013, 20:30 »
Dzieki  :)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwca 2013, 11:20 »
A orientujecie się jakie są koszty przeróbek tak mniej więcej? bo zastanawiam się czy lepiej kupić używaną czy wypożyczyć