Autor Wątek: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.  (Przeczytany 2436544 razy)

Offline sarmaxarica

• maniak
Odp: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.
« Odpowiedź #2040 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:04 »
w paczce miałam jeszcze bluzkę - jakiś hit tygodnia, zwykła biała z czymś srebrnym u góry ale całkiem okey i dobrze że wzięłam s , w sumie mogłaby byc ciut mniejsza  8)
Ja też wzięłam tę bluzkę tylko "m" i na upartego mogłaby być,ale raczej lepiej leżałaby "s" i zastanawiam się nad jej oddaniem.

K..wa zaraz chyba rozwalę komputer >:( Było tyle rzeczy w niskich cenach że byłam w szoku... Co z tego, jak najpierw zawiesiły mi się obie przeglądarki a potem padła strona c&a ta z www, zanim zresetowałam kompa i przełączyłam się na tą drugą w koszyku zostało mi 5 rzeczy a reszta poszła i to te na których mi najbardziej zależało... Wiecie co, nie sądziłam, że tak się wścieknę, chce mi się ryczeć a to znak, że z głową nie teges (no ewentualnie mogę się wytłumaczyć hormonami ciążowymi).
Ja na hormony ciążowe nie mogę zrzucić swoich huśtawek nastrojów ;) a miałam ostatnio tak samo,do tego wczoraj po odpakowaniu zdobyczy nieco mój entuzjazm podupadł,bo rozmiary nie te i dziś zastrajkowałam ;) NIE POLOWAŁAM,może jutro się przeproszę z c&a.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2041 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:10 »
Sandra mówiłam Ci - kupujesz za duże rzeczy  :D
jesteś o wiele szczuplejsza ode mnie , pamiętam ze zdjęć  ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2042 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:14 »
Ależ mamy podczytywaczy :D

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #2043 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:20 »

Mi chodziło o to, że nie ma znaczenia w kwestii pakowania, nie są oznaczone jakims priorytetem. Do maila o wysyłce maja równe szans e apotem kurier to jednak kurier.

Wiem wiem; tak tylko napisałam swoje spostrzeżenia  ;D CZas oczekiwania pocztą jest niestety zdecydowanie dłuższy  :-\

P.S. Dobrze, że znowu ominął mnie rzut - przechodze małymi krokami na odwyk  ;D

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #2044 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:20 »
nigdy na to nie zwracałam uwagi a tu taka widownia  :D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2045 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:24 »
Ja dzisiaj spojrzałam :)

Aneto! Jak śmiesz :D
Ja dzisiaj w końcu przepakowałam pudła, zostawiłam dwa na ew. zwroty tego co mam i nie chcę ja albo Aga się mi rozmyśliła i nikt z Was mnie nie uratuje. Oraz na wielki karton tego co Aga jednak chce - pękające pudło. Najwięcej zabawy miałam z posegregowaniem faktur i formularzy. Ale była zabawa.

a jeszcze kilka paczek ma przyjść  ::)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2046 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:28 »
Mam pytanko o ewentualny zwrot - najlepiej odesłać w kartonie jaki przyszedł prawda? I co wtedy? Wypełniam formularz i po prostu czekam na zwrot gotówki? A skąd będę miała jakieś potwierdzenie że im paczkę odesłałam?

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #2047 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:30 »
Adiana wytłumacz mi - co daje wykasowanie ciastek?

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #2048 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:31 »
Sandra mówiłam Ci - kupujesz za duże rzeczy  :D
jesteś o wiele szczuplejsza ode mnie , pamiętam ze zdjęć  ;)
Chyba muszę kiedyś z tego mojego Śląska na Twój się wybrać,żebyś tak podnosić mnie na duchu mogła na żywo. ;)

Aga,to będziesz zbiorczo wysyłać to co nie jest Ci potrzebne?Bo jeśli dobrze pamiętam wspominałaś jakiś czas temu,że oni preferują zwroty tak podzielone,jak były nam wysłane,czyli z 1 faktury w 1 kartonie.Ale oczywiście mogłam coś pokręcić,od nadmiaru informacji. ;)

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #2049 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:34 »
Mam pytanko o ewentualny zwrot - najlepiej odesłać w kartonie jaki przyszedł prawda? I co wtedy? Wypełniam formularz i po prostu czekam na zwrot gotówki? A skąd będę miała jakieś potwierdzenie że im paczkę odesłałam?

Jeśli u kuriera - wkładasz do kartonu kartę zwrotu, zaznaczasz te rzeczy, które oddajesz i wpisujesz odpowiedni numer. 1- to zły rozmiar itd. 2 - wady fabryczne 3 coś tam innego - wszystko na dole jest wyjaśnione. Zamawiasz kuriera - przyjeżdza i daje Ci zaświadczenie nadania paczki. Oczywiście musisz wcześniej kuriera zamówić  ;)

Na poczcie ( byłam dzisiaj :P ) j.w - formularz zwrotu do pudełka, idziesz na pocztę i dajesz kartkę, na której są 4 kwadraty - druki zwrotu. Od razu zaznacz, że są to syntetyczne, bo tak jak mówiła Adiana - moga być poblemy. U mnie małe były, ale poszło gładko i bezporblemowo  ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2050 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:40 »
Zbiorczo w sensie stos pudełek i w każdym formularz zwrotu i ew. ubrania :D

Tak, wola każdy numer zamówienia osobno dostać. bo na tych drukach jest on z góry widoczny.

Po otrzymaniu zwrotu wysyłają ci maila z decyzją - sprawdzają czy ubrania są ok. i wtedy księgują je, dają zwrot i informuja mailowo.

Beata, nie mam pojęcia jak to działa, ale jak ja często odwiedzam ich strony i w momencie wysypu wyskakiwał mi błąd i często pisało cos o nadmiernej ilości zapytań. Więc ja czyszczę cookie wszelkie poza koszykiem i gdy wchodzę na ich stronę to nawet wyskakuje mi okienko z kodem na rabat 10% dla nowoodwiedzającego. Skojarzyłam to i tamten artykuł o tanich liniach...że jak się często sprawdza ceny i nie kupuje biletu to każde następne wejście może pokazywać, że ceny rosną albo zostało mało biletów :D Zwykły chwyt marketingowy - radzili czyścić pliki cookie :D

Od czasu gdy usuwam wszelkie ślady namiętnego przeglądania ich stron, nie mam problemów z zakupami gdy liczą się nanosekundy  8)

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #2051 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:47 »
Dzięki, to ja tu zaraz męża przywlekę i niech robi co trzeba. On mi też mówił, że jak naotwieram tysiąc zakładek to niby ich serwer może to potraktować jako zmasowaną próbę ataku i jak każdy tyle otworzy i odświeża to pada im serwer z przeciążenia ci właśnie się dziś stało. A powiedz mi czy dzięki wyczyszczeniu widać, że link został usunięty? Bo rozumiem, że jeśli oni wykasują zdjęcie i wpiszą ceny 0,00 a ja będę miała ciastka nie wiadomo jak długo to w dalszym ciągu będę widzieć zdjęcie i cenę, dobrze kumam czy źle? ;)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #2052 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:51 »
Dzięki,to za tydzień będę szła ze stosikiem na pocztę. ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2053 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:52 »
Dopóki nie zamkniesz strony to nie zobaczysz aktualizacji. Nadal będziesz widzieć stary widok strony pod tym adresem. Refresh albo ponowne do niej wejście spowoduje, że pokaże Ci się już nowa jej zawartość. Nic nie da zachowanie ciastek. One przechowują informacje o Tobie i Twoich poczynaniach a nie o stronie.

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #2054 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:54 »
Dzięki!

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2055 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:55 »
M.in teraz wszędzie te informacje gdzie się nie wejdzie o tym, że strony przechowują pliki - bo to takie jakby twrzenie nam kartotek...

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2056 dnia: 30 Kwietnia 2013, 23:03 »
Na razie sie na odsyłkę nie zapowiada, a jeśli już coś odeślę, to kurierem, bo tak zamawiałam ostatnią paczkę. Sorry za głupie pytanie, ale jak zamawia się kuriera? :P I czy za to się płaci? Bo zwrot ma być przecież darmowy... 8)
Albo w razie czego dopytam też o pocztę - mam powiedzieć, dając tą kartkę z 4. kwadratami, że to przesyłka syntetyczna, si? Tylko że u mnie jest zaścianek i jestem pewna na 80% że durna dupka z okienka na poczcie zrobi "dziwną minę" - jak mam jej wyjaśnić w takiej sytuacji o co chodzi? 8)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #2057 dnia: 30 Kwietnia 2013, 23:17 »
Hania,dobre pytanie,bo i u mnie jest duże prawdopodobieństwo takiej reakcji. 8)

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #2058 dnia: 30 Kwietnia 2013, 23:30 »
Wchodzisz na stronę c&a, tam masz zakładkę "serwis", później "zwroty" i tam masz link do zamówienia kuriera. Wyznaczasz datę, kiedy kurier ma do Ciebie przyjechać ( na stronie jednak podają, że kurier przyjeżdża w ciągu 2 dni od jego zamówienia ) także jeśli zamawiasz np.jutro, to datę wpisujesz na 6. 05, bo tak wypada 2 dzień roboczy...Przynajmniej ja to tak rozumiem. Kurier jest za darmo.

Tak, tak trzeba powiedzieć. U mnie Pani była zdziwiona, ale poszła do kierowniczki i szybko poszło. Zaznacz też, że jest bezgotówkowa. Na każdym kwadracie jest to napisane, ale mnie i tak zapytały. Z tych 4 kwadratów 3 idą do nich, jeden dostaniesz Ty jako potwierdzenie nadania. Wsio  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2059 dnia: 30 Kwietnia 2013, 23:32 »
Tylko nie zapomnijcie podpisać się na tych kartkach.

Ja już kilka razy wysyłałam pocztą zwrot i za każdym razem babki robią zdziwiona minę, ale szczerze to mnie nie interesuje. Przywlokłam kartony to muszą je przyjąc za darmo, niech się dowiadują, ja poczekam, ale za każdym razem tak jest.

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #2060 dnia: 30 Kwietnia 2013, 23:36 »
aaa i w ogóle chciałam Wam polecić te topy:

Cena niby nie promocyjna, choć dla mnie i tak jest bardzo bardzo dobra, ale... jakość po prostu rewelacyjna. Przyjemne w dotyku, porządnie wykończone. Na pewno sprawię sobie jeszcze ze 2-3 i będę miała na całe lato + latanie po domu.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2061 dnia: 30 Kwietnia 2013, 23:45 »
Dzięki dziewczyny :) skopiuje sobie wasze odpowiedzi i dam pani w okienku ;)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #2062 dnia: 30 Kwietnia 2013, 23:55 »
Co kupujecie?Jakoś nic nie widzę dla dzieci ale oczywiście w tych super cenach....
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #2063 dnia: 1 Maja 2013, 06:06 »
Dzień dobry!!!

Nie żebym miała świra ale nie śpię już od godziny bo nie daje rady. Młodemu ile byśmy nie oczyścili nosa zaczyna chlupać z powrotem po 5 sekundach, stary chrapie, tak więc mam stereo a Młoda kopie mnie w pęcherz i ze spania nici. Już "Przepis na życie" nawet obejrzałam :)

M.in teraz wszędzie te informacje gdzie się nie wejdzie o tym, że strony przechowują pliki - bo to takie jakby twrzenie nam kartotek...

Z lenistwa nie przeczytałam żadnej informacji chociaż bombardują tymi ciachami na każdej stronie.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2064 dnia: 1 Maja 2013, 07:35 »
Zupcia a nie było wysypu? Bo teraz po 7 było kilka rzeczy nowych ale nie było żadnej tanizny.

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #2065 dnia: 1 Maja 2013, 08:11 »
O 6.20 pojawiły się rzeczy ale bez rewelacji, nie było tego dużo, cenowo bez szału. Nic nie kupiłam. Jakieś tam pojedyncze rzeczy do 10 zł się pojawiły, wsadzilam dwie do koszyka i odpuscilam.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2066 dnia: 1 Maja 2013, 09:51 »
Witajcie :)

Ja tylko wpadłam powiedzieć dzień dobry, bo dzisiaj siedzę i robię pinatę córce :)

Przesyłka syntetyczna na umowie z DHL. I w razie czego prosicie o odmowę przyjęcia na piśmie w celu złożenia skargi u C&A. Jak mała poczta i nie ma internetu! to mogą sie czepiać, że ich umowa jest z 2005 roku chyba i nie maja jak sprawdzić czy wciąż aktualna...ale nie powinno być wiekszego problemu.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2067 dnia: 1 Maja 2013, 11:20 »
To jak mówicie ze ta katanka fajna to ja jednak bym chciała :P Bedę polować :) I na bezrękawnik dla córy. A potem już PASSSSSSSSSSSSS :P

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #2068 dnia: 1 Maja 2013, 11:27 »
który bezrękawnik?  ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2069 dnia: 1 Maja 2013, 11:34 »
Chyba ten ?