Autor Wątek: Prezent na 18-te urodziny  (Przeczytany 26888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Prezent na 18-te urodziny
« dnia: 20 Listopada 2006, 19:53 »
dziewczyny moze pytanie glupie ale dla mnie wazne :) W grudniu moja kuzyna oraz szwagier maja 18 urodziny. Jak urodziny to i prezent by sie przydał. Doszłam do wniosku ze damy kase ( i np. bukiet z 18 lizaków czy cos podobnego ) ale chcialabym dac cos takiego co przy kazdym spojrzeniu przywoła wspomnienia tych wyjatkowych urodzin. Chodzi mi o jakiś gadzet czy cos  w tym stylu.Moja mama tez nie wie co kupic.Jej to nawet nie za bardzo pasuje kupic jakis swinski gadzet w stylu swieczki w kształcie "ptaszka".Ja znalazłam cos takiego ale licze na Wasze oryginalne pomysły.

A na tych to mozna rozny tekst zrobić a na glowce tych ludzików rośnie trwaka :):

Znalazłam tez np.czterolistna koniczyne do własnoręcznego wyhodowania .
Macie moz ejakies pomysły ?? Aha bielizna odpada.Z gory dziekuje za pomoc.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Listopada 2006, 21:38 »
Antalis - to co wkleiłaś - moim skromnym zdaniem - jest trochę gówniarskie i bez sensu. To mogą sprezentować koledzy 18-latka, ale nie Wy. Poza tym teraz chyba się od tego odchodzi tak w ogóle.. Wydaje mi się, że pieniądze będą w tym momencie wystarczające. Albo pieniądze i jakiś ładny album ze zdjęciami, tudzież (skoro to 18-tka) album z drinkami. Oczywiście ładnie oprawiony i gustowny. Gdybym miała 18-tkę bardzo bym się z tego ucieszyła.

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopada 2006, 21:47 »
1 grudnia mój brat ma osiemnastkę więc też liczę na pomoc, bo moja głowa pusta. zamierzamy dać mu pieniądze, ale taki mały prezencik (wkońcu to jakaś pamiątka) :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Listopada 2006, 21:52 »
Cytat: "Beth"
Antalis - to co wkleiłaś - moim skromnym zdaniem - jest trochę gówniarskie i bez sensu. To mogą sprezentować koledzy 18-latka, ale nie Wy.

Według mnie Beth ma rację... Prezent jak najbardziej, ale na poziomie.

Siostrzenicom męża przykładowo kupiłam ozdobne pudełka na biżuterię a w srodku była srebrna bransoletka, powiem, że ja dostałam podobny prezent na 18 i do dzis nosze tą bransoletę...

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Listopada 2006, 21:56 »
Cytat: "merkunek"
Beth napisał/a:
Antalis - to co wkleiłaś - moim skromnym zdaniem - jest trochę gówniarskie i bez sensu. To mogą sprezentować koledzy 18-latka, ale nie Wy.

Według mnie Beth ma rację... Prezent jak najbardziej, ale na poziomie.

Zgadzam się z Wami   :tak_2:  Ja np. nie chciałabym dostać takich prezentów  :roll:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Listopada 2006, 00:23 »
Temat ciekawy, moja sistrzenica konczy 18 w styczniu i tez sie glowie,dwoje i troje
ale tak mysle ze w zwiazku ze jestem kochana ciocia :mrgreen:  :mrgreen: dam jej w prezencie kurs na prawo jazdy.
troszke to drogie zwlaszcza ze bratanica(chrzesnica) bedzie miala roczek w ten sam weekend ehh ciezkie to zycie ciotki klotki :roll:
ale jak ktos chce skromniej to mozna np. wykupic pirwsze dwie lekcje.Mysle ze to taki prezent przyjemny z pozytecznym :mrgreen:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Listopada 2006, 08:47 »
ja bym mu kupiła jakaś ładną branzoletę ( jesli lubi takie rzeczy)

bilet do kina dla 2 osób na samym końcu sali w jakies przytulnej loży ;)

to była oczywiście wertsja dla faceta ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Listopada 2006, 09:02 »
Cytat: "Beth"
Antalis - to co wkleiłaś - moim skromnym zdaniem - jest trochę gówniarskie i bez sensu.

Ja tam mam inne zdanie. Jak 18-nastka to z jajem i już !!!  :!:
To że różnica wieku jest między Wami jakaś tam, to nie znaczy, że macie im kupować skarpetki na mroźne dni, pokażcie, że umiecie się bawić i kupcie im właśnie takie, zaprezentowane różności  :!:  :!:  :!:

Beth bawić się trzeba póki czas, a jak Antalis bedzie miała 40-50 lat to na 18-nastke podaruje książkę albo skarpetki  :mrgreen:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Listopada 2006, 09:06 »
miesiac temu bylam na 18 mojej kuzynki, tez mialam problem :/ Zdecydowalismy sie na komplet bizuterii ze srebra(naszyjnik z łańcuszkiem i kolczyki) Oczywiscie wybralismy komplet młodzieżowy, a kuzynce bardzo sie spodobalo.

Dla chlopaka , tez bym poszla w srebrna bransolete... najlepiej kupic cos, co zostanie na dluzej, a takiego lsmiesznego udzika to po roku, mozna walnac w kąt!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Listopada 2006, 09:46 »
Dziewczyny i dlatego poprosiłam o pomoc - nigdzie nie znalazłam czegos "na poziomie" tylko same takie bzdurki. jedynym moim pomysłem poki co to brelok z grawerem no i ta wczesniej juz wspomniana czterolistna koniczyna do własnego wyhodowania. Bizuteria dla dziewczyny odpada a szwagier tez nie nosi branzoletek.
Chodzi mi o taki jakis maly gadzecik ktory bedzie mu przypominal ze miał 18tke.To nie ma byc prezent "głowny" bo tak to kase dostanie. To ma byc mała pamiateczka.Cos co mu zostanie,cos czego nie "przeje" lub nie "przepije" tak jak np. wspominane bilety do kina zwłaszcza ze szwagier jest singlem ( z wyboru :) ).
A w sklepach z gadzetow nie znalazłam niczego "powaznego".Choc osobiscie uwazam ze prezent z "jajem" nie jest zły - tylko bez przesady.Poki co nie jestem jeszcze taka stara by nie moc isc do własnego szwagra z czyms "do jaj".
Jak widzicie niby glupie urodziny a klopotów coniemiara.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Listopada 2006, 11:41 »
Cytat: "Antalis"
Choc osobiscie uwazam ze prezent z "jajem" nie jest zły - tylko bez przesady.Poki co nie jestem jeszcze taka stara by nie moc isc do własnego szwagra z czyms "do jaj".

O to to własnie :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Listopada 2006, 20:16 »
Żadne durnostojki...  :twisted: jestem absolutnym przeciwnikiem takich prezentów  :wink: Nic tylko się kurzy na półce... A jak z jajem to ... może kamasutre w "śmiesznym" wydaniu (widziałam takie w księgarni?). Książka z drinkami- prezent rewelacyjny!! Sama bym się z niego ucieszyła :D :D Hmm... jako dodatek to może jakiś fajny kubek? W niektórych sklepach samemu można takie projektować. Za moich czasów (haha jak to brzmi :P :P to przecież nie było tak dawno temu ;) ) na 18 chodziłam z wibratorami lub sexi bielizną dla dziewczyn, a dla chłopaków standardowo... kamasutra w bardzo realistycznych wydaniach  :oops:  :oops:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Listopada 2006, 20:23 »
A moze cos takiego?? Vademekum 18-latka RĘCZNIE ROBIONA "KSIĄŻKA" Z MIEJSCEM NA ALKOHOL + DWA KIELISZKI
Okładka

Srodek

W srodku mozna napisac co sie chce .Istnieje możliwość wykonania własnego tytułu.
Lista innych "ksiązek"
1. prof. Józef Reguła - Poradnik Prezesa
2. prof. Józef Reguła - Poradnik Dyrektora
3. prof. Ewa Ziółko - Medycyna Ludowa "Czym się strułeś tym się lecz"
4. prof. Andrzej Vat - Poradnik Podatnika
5. mgr Jerzy Dolarek - Poradnik Biznesmena
6. mgr Hubert Rogacz - Poradnik Myśliwego
7. mgr Jerzy Kielnia - Poradnik Budowlańca
8. mgr Anna Mądrala - Poradnik Małżeński "Jak postawić na swoim"
9. mgr Marek Rybka - Poradnik Wędkarza
10. mgr Maria Cebula - Poradnik Działkowca
11. mgr Nieciu Stek - Książka Kucharska
12. mgr Jan Oczko - Kodeks Drogowy
13. mgr Florian Iskierka - Poradnik Strażaka
14. dr Jerzy Czkawka - Leczymy się sami
15. dr M. Gorączka - Mała Encyklopedia Zdrowia
16. inż. Jerzy Kielnia - Siła Zaprawy
17. Anton Kac - Do dna
18. Praca Zbiorowa - "Pieśni biesiadne"
19. Adam Mickiewicz - "Pan Tadeusz"
20. dr Jerzy Cnota - "Vademecum 18-latka"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Listopada 2006, 12:00 »
Niby fajne... ale ja patrzę na to praktycznie- kolejne coś do postawienia na pólce, do czego nie będę zaglądać.... no chyba, że 18stolatek będzie krył się przed rodzicami z alkoholem... ;)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Listopada 2006, 13:53 »
Cytat: "dziubasek"
kolejne coś do postawienia na pólce

Takie rzeczy tez trzeba mieć  :wink:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Listopada 2006, 14:13 »
Cytat: "Antalis"
Takie rzeczy tez trzeba mieć

być moze ale ja w tym względzie jestem minimalistką - kilka ramek, świeczka to aż nad to :P ;) uwielbiam przestrzeń a pozastawiane półki działają na mnie przytłaczająco, ale znam ludzi którzy kochają takie kurzące się pierdółki, także jeśli solenizant do nich nalezy... to pewnie będzie zadowolony :)