Autor Wątek: Dom Działkowca Sosnowiec!  (Przeczytany 17881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skucik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
Dom Działkowca Sosnowiec!
« dnia: 27 Stycznia 2009, 22:22 »
Hej! Czy ma ktoś może namiary (adres, badz nr telefonu) na dom działkowca w Sosnowcu?

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: Dom Działkowca Sosnowiec!
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Stycznia 2009, 08:05 »
O który Dom Działkowca się pytasz, jest ich kilka w Sosnowcu. Jeden w Sosnowcu-Zagórzu na ul. Paderewskiego, drugi obok "żylety" na Pogoni, trzeci również w Zagórzu niedaleko hali sportowej (ul. Braci Mieroszewskich), a czwarty na działkach przy byłej kopalni Sosnowiec.

Offline Skucik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Stycznia 2009, 16:54 »
Kurde! Sama juz niewiem.  Interesuje mnie sala bez obsługi, a slyszalam ze w domu dzialkowca mozna wynajac taka sale, takze szukam wszelkich informacji na ten temat :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Stycznia 2009, 10:13 »
To masz pecha, bo przeważnie sale mają swoją obsługę. Spróbuj zapytać przy "żylecie w Sosnowcu i w Zagórzu niedaleko hali sportowej i boiska. :)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Lutego 2009, 10:09 »
Cytat: Skucik link=topic=13466. msg811378#msg811378 date=1233158097
Kurde! Sama juz niewiem.   Interesuje mnie sala bez obsługi, a slyszalam ze w domu dzialkowca mozna wynajac taka sale, także szukam wszelkich informacji na ten temat :)

Ja też szukałam i znalazłam tylko w Czeladzi i w Grodźcu,no i w Strzemieszycach.  Tylko te sale są bez obsługi:-)

Ja będę miała wesele w Czeladzi.   Ogólnie polecam bardziej niż Grodziec.   Sala w Czeladzi fajna, duża - ja będę miała na ok.  120osób.   Jest tam kobieta która stroi salę - sama do mnie zadzwoniła (400zł - spoko cena więc się zdecyduję) - i ładnie to robi, bo widziałam już 3 jej dekoracje.   Jest też mały ogródek - są stoliki i można wyjść na papieroska (ważne szczególnie latem).   Cena też spoko - 1200zł + media (ok.  250zł wychodzą) i dodatkowo biorę pokoik, w którym są 2 łóżka (b.  czysto i schludnie) - dla mnie ważne bo mam malutkie dziecko i musi gdzieś spać:-) (za pokoik 100zł).
Byłam tam na weselu  i byłam zadowolona.   Jak byłam 3 tygodnie temu to termin był na ostatni październik (ale to łamane na 1 listopad więc nie bardzo:-) i grudzień był wolny.
Klucze dostajesz we wtorek i we wtorek zdajesz; szkliwo, zastawa jest spoko (nie jakaś typu PKP :-) )
Grodziec mi się nie podobał - cena 2000zł, przy ulicy, nieciekawe schody i daleko, w końcu też ważne żeby goście mieli jak najbliżej,bo jazda powrotna i tak wystarczająco może być trudna :-)

Jeśli chodzi o salę działkowca na Zagórzu to mi się w ogóle nie podobała - wystrój bordowo-czerwony, miał być chyba stylizowany na "królewski", ale mnie się z czym innym skojarzył :-) I tam się płaci za osobę. Na wyjściu usłyszałam "żeby się spieszyć, bo ludzie dzwonią" hehe, a terminy mają wolne na czerwiec - więc chyba nie dzwonią aż tak bardzo

Dom działkowca "Górnik" koło kopalni Sosnowiec - powiem Ci że wygląd to "wczesny Gierek", chyba żaden wystrój sobie z tym nie poradzi.  Poza tym obsługa też "wczesny Gierek".  Pan Prezes :-) działek (naprawdę tak do niego mówią :-) ), na moje pytanie kiedy się dostaje klucze stwierdził, że jakby tak chciał dawać to by musiał co tydzień zamek wymieniać(sic!)-super się poczułam.  Tylko patrząc na to co tam jest, to nie wiem kto i co mógłby ukraść.  No i jeszcze jedno - kucharki są stamtąd i to Ty musisz się dostosowywać do nich, bo to one mają klucze więc tylko wtedy możesz tam przyjść.  hehe ogólnie wyszłam ubawiona:-)

Byłam na weselu w Łośniu - fajna sala, bardzo duża nawet na 170 osób, super jedzenie, ale obsługę trzeba wziąść stamtąd.  I podobno teraz już też się płaci za osobę.

Strzemieszyce - fajna sala, tyle że za daleko.  Bo jak my sami wszystko będziemy organizować to wiadomo,że z samym jedzeniem będzie się jeździło 500razy więc za daleko;

Grodziec - nie dojechałam :-)

pozdrawiam
tzn Grodziec - dojechałam;
niedojechałam do sali w Sosnowcu koło Żylety :-)
pomyliło mi się:-)

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Lutego 2009, 10:54 »
magdaMa a będziesz miała swoją kucharkę czy tą co tam jest?? Pytam bo tez zastanawiam się nad ta sala i nie wiem czy szukać sobie swojej kucharki czy zaufac tej co tam jest!!!! :)

Pozdrawiam

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Lutego 2009, 13:06 »
ja będę miała swoje kucharki;
ale to moi znajomi i nie gotują po weselach - grzecznościowo nam robią imprezę:-)

ALe byłam tam i jedzenie było ok, ale to było ze 2 lata temu;
ogólnie wydaje mi się że lepiej mieć swoich kucharzy, z polecenia - dzięki temu Ci nic nie zniknie a dasz tyle ile będziesz miała ochotę :-)

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Lutego 2009, 14:17 »
tez tak uważam  :) dzięki

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Lutego 2009, 11:40 »
Ja znam jeden dom działkowca w Sosnowcu, gdzie organizują przyjęcia bez obsługi- to koło Żylety na terenie Ogródków Działkowych. Na ul. Paderewskiego jest dawny dom działkowca, przerobiony już jakiś czas temu na prywatną restaurację- Pałacyk. Wystrój rzeczywiście na styl pałacowy, dobre jedzonko- byłam w maju u.r na komunii, jednak tam się płaci standardowo za osobę.

Offline agnieszka1804
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: ?
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Maja 2009, 22:19 »
Restauracja Pałacyk moze i ładnie wygląda w środku ale na zewnatrz nieciekawie.  Zreszta w środku na podłodze jest dywan. . . . . jak tam tańczyc? zreszta zrazilam sie do tego własciciela. . . . . . . . jest w stanie zalatwic wszytsko. . . . . . . po rozmowie z nim moi rodzice stwierdzili ze jakbym narzeczonego nie miala to tez by mi zalatwil hahaha.   

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Czerwca 2009, 14:40 »
W Sosnowcu na ulicy Portowej jest Dom Działkowca i ja właśnie będę tam miała wesele. Wynajmuję samą salę a kucharkę i kelnerów osobno. Sala jest dość przestronna. Podobno krzeseł i zastawy jest na 130 osób:)

Pozdrawiam :D

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Października 2009, 16:39 »
ja również poproszę o takie namiary :)

Offline kochanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Grudnia 2010, 00:09 »
hej.  czy mógłby mi ktoś podać dokładny adres Domu Działkowca w Sosnowcu.  najlepiej tam na Żylecie i nr telefonu.  szukam sali do wynajęcia.  tylko sali.  proszę o odpisanie na Kochanka. 92@tlen. pl

Offline Piti007
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Czerwiec 2012r.
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Marca 2011, 15:58 »
Troszke odnowie temat i również bym prosił o namiary na takie sale,domy działkowca itp:) dzięki śliczne,pozdrawiam

Offline KlaudiaSc
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Sosnowiec
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Grudnia 2015, 16:39 »
Witam czy orientuje się ktoś może czy w którymś domu działkowca w Sosnowcu lub jakimś podobnym lokalu zmieści się 100 osób? Jeśli nie to co niedrogiego możecie polecić? (proszę o pisanie jakie są ceny). Poizdrawiam