Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 151976 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asia555

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.09
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #420 dnia: 24 Marca 2009, 08:12 »
moja kumpela wypożyczyła śliczną suknię (w dużym rozmiarze) w Arvenie na Jagiellońskiej. Możesz też odwiedzić Scarlett na Wojska Polskiego, mogą tam mieć coś ciekawego.

Offline czarna_mamba

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #421 dnia: 24 Marca 2009, 08:18 »
dopiszę do listy ;)
ja chciałabym robić plener, a wypożyczają na krótko chyba, więc muszę kupić

Offline asia555

• forumowicz
« Odpowiedź #422 dnia: 24 Marca 2009, 10:37 »
Z kupnem raczej nie bedziesz miala problemu, troszke wiecej zaplacisz, ale na pewno bedziesz miala wiekszy wybor.   ja wypozyczam w Novii - dostane sukienke na tydzien, wiec mysle ze uda sie rowniez zaliczyc plener ;)

caril
  • Gość
« Odpowiedź #423 dnia: 24 Marca 2009, 14:09 »
ja ze względu na plener musiałam kupić. też z Novii ;) W związku z tym, że wesele nie odbędzie się w Szczecinie, a boję się, że nie dałabym rady oddać sukni do środy. plener przewidziany jest na poniedziałek, ale w przypadku brzydkiej pogody może zostać przesunięty. przezorny zawsze ubezpieczony ;D

Offline paola_k5
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #424 dnia: 31 Marca 2009, 17:48 »
hej czy mogłybyście polecić mi sklepy z sukniami ślubnymi w szczecinie? gdzie największy wybór i rozsądne ceny hehe  :)
jestem niestety po za granicami kraju i na poszukiwania tej najpiekniejszej sukni będe miała mało czasu.  W maju przylatuje na kilka dni do Polski a później już tylko na 2 tygodnie przed ślubem, dla tego też chciałabym zacząć poszukiwania od salonów w których jest duży wybór.

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #425 dnia: 31 Marca 2009, 18:54 »
dużo jest salonów, a w nich różne sukienki, zależy kto czego oczekuje. w niektórych jest duży wybór skromnych, a w niektórych bardziej bogatych. powiedz jakich mniej więcej szukasz.

Offline paola_k5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #426 dnia: 31 Marca 2009, 19:07 »
napewno nie chciałabym takiej zwykłej prostej ale suknia księżniczki też mnie za bardzo nie intersuje.
Narazie wiem, że biała, gorset połączony ze spudnicą i gorset zapinany na zamek no i jakieś lekkie zdobienia :)

Offline czarna_mamba

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #427 dnia: 1 Kwietnia 2009, 13:44 »
chodziłam cały pon i wtorek ale zamówiłam suknię ;)
i tak: byłam najpierw CMSie -super obsługa i z gustem, natępnie byłam w Pretty Women i to była jakaś tragedia, panie dwie leniwe,podowały sukienki, ale zero zaangażowania, stałam w tych kiecach jak trąba jakaś... potem Romantica i tam fajna babka była, krawcowa dużo rad dała, umie dobrać kickę do figury. We wtorek zaczęłam od Nikol na piłsudskiego,ale tam nie mieli modelu co mnie interesował więc poszłam do Nikol na Bogusława, nic nie mogę powiedzieć bo nie mieli tej co ja chciałam, z kolekcji 2008 i wyprzedali już jesienią. Potem Scarlett, super obsługa, ale moja suknia z gazetki wypatrzona była już tyko ostatnia i w małym rozmiarze, nie było szans na sprowadzenie z hiszpani nowej bo już firma nie robi ich, panie proponowały, że przerobią na mój rozmiar, że wyczyszczą itp. ale to wiadomo, czy nie pójdzie mi na szwach  ;D i co wtedy. No to wracam do CMŚ i znowu mierzę mojego faworyta i zostaję przy nim już ;)) na ze Scarlett dalej w główce ale ona z tafty była i nie jestem do końca pewna...a ta z CMS to tak dla mnie  :)

Offline paola_k5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #428 dnia: 1 Kwietnia 2009, 20:55 »
a czy odwiedziała już któraś z was Salon Gina?

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #429 dnia: 2 Kwietnia 2009, 05:10 »
ja bylam w Ginie, nic specjalnego, na internecie te sukienki lepiej wyglądają na zywo nie do porównania;)
a i polecam jeszcze salon Vivien na Ku Słońcu.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #430 dnia: 2 Kwietnia 2009, 09:43 »
ja narazie odwiedzilam CMS - super obsluga, bardzi miala Pani dostałam wszelkie informacje, Scarllet tez super napewno jeszcze tam zajrze, Arvena - nic do zarzucenia.
Martwi mnie tylko to ze nic mi w oko nie wpadło  :( wiem ze bede miala problem ...
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline czarna_mamba

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #431 dnia: 2 Kwietnia 2009, 16:41 »
paooolka w salonach panie już mówią że jak ma się takie terminy jak ja i ty to trzeba już zamawiać. a jaką ty byś chciała? może coś doradzę z salonów;)

Offline paola_k5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #432 dnia: 2 Kwietnia 2009, 21:55 »
kurde dziewczyny jak tam czytam to wy z takim spokojem do wszystkiego podchodzice!
Ja sie tak strasznie boje  :(
W Polsce bede w maju na 10 dni a pozniej juz tylko dwa tygodnie przed slubem przyjezdzam  :-\
Nie mam pojecia jak sie zabrac do poszukiwan tej napiekniejszej sukni i boje sie ze to ile bede w Polsce to za malo czasu.
Jak patrze na internecie to na modelkach co druga suknia pieknie wyglada, a znajac mnie to jak zaczne przymierzac, to ta co wydawala mi sie najpieknieszka moze wygladac na mnie smiesznie....

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #433 dnia: 3 Kwietnia 2009, 07:23 »
czarna_mamba   -  panie z salonu mają rację - ponieważ na suknie z niektórych firm czeka się nawet 4 miesiące! :-\ Strasznie długo, prawda? No, ale co zrobić... ;D

paola_k5   -  a może poszukaj sukienki tam, gdzie jesteś - może wynajdziesz coś innego niż w  Polsce! :)

Offline paola_k5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #434 dnia: 3 Kwietnia 2009, 09:25 »
majcia  no niestety ja jestem w północnej Norwegii, ceny są tutaj straszne (w przeliczeniu na Polskie złotówki)  po za tym mieszkam w małej miejscowości i mam do dyspozycji jeden salon i mały wybór...

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #435 dnia: 3 Kwietnia 2009, 10:22 »
czarna mamba dlatego juz po swietach powaznie sie za to biore !

ja bym chciala hmm mocno zdobiony gorset - perelki, krysztalki, dol najlepiej z tiulu, taki rozlozysty, ogolnie w stylu ksiezniczki :) ale nie wiem czy bede dobrze wygladala, musze pomierzyc :) podobaja mi sie bogate suknie
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline czarna_mamba

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #436 dnia: 3 Kwietnia 2009, 11:17 »
ja takiej nie mogę bo niska jestem i przy kości a mąż wysoki i szczupły to byśmy jak flip i flap wyglądali  ;D
ale jak ktos szczupły to jak najbardziej, pomóc jednak nie pomogę bo za takimi nie chodziłam.
powodzenia po świętach!

Offline paola_k5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #437 dnia: 3 Kwietnia 2009, 12:04 »
no ja mam podobny problem bo ja mam 170 cm a przyszl maz 198cm i tez nie wiem jaka suknie wybrac zebym nie byla szersza od jego wzrostu hehe

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #438 dnia: 3 Kwietnia 2009, 12:34 »
Ja mam 160 cm wzrostu a mój mąz 197. Miałam sukienkę, która wydłużyła moja sylwetkę (oczywiście zupełnie nie zdawałam sobie z tego sprawy - w ogóle nie pomyślałam o tym wybierając sukienkę) i wyglądała tak:

Ta fotka jest z pierwszej przymiarki (gdzie suknia była za duża na mnie i może tu się wydawać że mnie poszerza). Faktycznie jednak po sprowadzeniu odpowiedniego rozmiaru wyglądałam na wyższą, pomomo iż obcasy w moich bucikach miały tylko 5 cm wysokości. Może cos w tym stylu  poszukasz?
A tak wyglądała góra sukienki (nie zwracajcie uwagi na ramiączka silikonowe od stanika - tych oczywiście nie było na ślubie)

Offline czarna_mamba

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #439 dnia: 3 Kwietnia 2009, 13:57 »
ja mam pytanie do dziewczyn które miały tego typu górę i mają duży biust, i ogólnie są grubsze, jak to się trzymało? nie spadał staniczek bez ramiączek, nie poobsuwało się nic? bo jak się obsuwa ciut w dół to lipa straszna... :-\

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #440 dnia: 3 Kwietnia 2009, 14:51 »
Tu tusza i biust nie są tak ważne jak sama sukienka (jej dopasowanie) i stanik. Ja mam rozmiar 36/38 i miseczkę stanika B. Nie było mowy o "wypadnięciu" biustu bo u góry (nad piersiami) suknia było dopasowana. nawet jak sie pochylałam to nie było widać dekoltu. Do tego poszłam do porządnego sklepu z bielizna i poprosilam o stanik bez ramiączek który będzie sie trzymał całą noc. No i trzymał się! Jak zmierzysz suknię to będziesz wiedziała czy ona będzie sie trzymac na biuście czy nie. Nie zrażaj sie tylko mierz. pozdrawiam!

Offline asia555

• forumowicz
« Odpowiedź #441 dnia: 3 Kwietnia 2009, 16:09 »
Dziewczyny a poleccie jakis dobry sklep w Szczecinie wlasnie z taka bielizna, ktora bedzie dobrze trzymala biust w sukience bez ramiaczek.  ???

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #442 dnia: 3 Kwietnia 2009, 16:16 »
kochanie.. zalezy  od biustu  włascicielki ;)

casem wystarczy  cyckonosz za 50zł a inne musza wyskoczyć kole 200zł żeby miec coś  co utrzyma ;)

ja kupuje bielizne  w józefinie na  ryneczku pogodno (  firma samanta - obejrzyj ich oferte  na necie).. włascicielka  ma swietne oko i  dobrze dobiera  staniki ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asia555

• forumowicz
« Odpowiedź #443 dnia: 3 Kwietnia 2009, 16:50 »
dzieki monia,
mieszkam calkiem blisko ryneczku (gdy jestem w domu) i chyba nawet jeden tam kiedys kupilam ;) przejde sie jak bede w domku nastepnym razem

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #444 dnia: 6 Kwietnia 2009, 07:46 »
A mi najbardziej pasują staniki H&M - i sama jestem w szoku!!!  ;D

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20 Czerwiec 2009
« Odpowiedź #445 dnia: 6 Kwietnia 2009, 09:28 »
Ja kupilam stanik w Centrum Mody Slubnej na Kaszubskiej :)

Offline pawi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.09.2010
« Odpowiedź #446 dnia: 7 Kwietnia 2009, 19:52 »
Jestem świadkową u przyjaciółki która też kupowała komplet bielizny w CMŚ i jest bardzo zadowolona, osobiscie mi tez sie podobała ta bielizna bo w eleganckim stylu, cyckonosz fajnie ścięty z góry, podpasuje do kazdego typu sukienki i fajnie bo od wewnatrz na silikonie wiec sie trzyma:) i obsługa super;)

Offline fionka
  • nowicjusz
  • *
salon Anagra na Krzywostego-wystrzegajcie się
« Odpowiedź #447 dnia: 7 Kwietnia 2009, 21:41 »
salon Anagra  beznadziejny wybór-sama tandeta i fatalna, prostacka obsługa.  Byle sprzedać i odpękać klienta.  Więcej moja noga tam nie postanie. 
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2009, 16:47 wysłana przez zibi »

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #448 dnia: 8 Kwietnia 2009, 00:39 »
to ja trochę dopiszę.... Byłam w Szczecinie na tydzień na dopięcie wszystkiego na ostatni guzik to mało, ale na temat. Weszłam do CMS przez przypadek i wyszłam z żakietem, a tyle się tutaj naczytałam, ze super i och i ach wiec wchodziłam tam z niedowierzaniem lekkim. Nie dam słowa złego powiedzieć, kupując tylko żakiet zostałam potraktowana jak bym była jedyną klientką w salonie i zostawiała tam co najmniej 4 tys. Mimo,ze byłam sceptyczna i to bardzo, jednak muszę napisać, ze profesjonalizm i zaangażowanie pań z salonu zasługują na najwyższe uznanie.   

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20 Czerwiec 2009
« Odpowiedź #449 dnia: 8 Kwietnia 2009, 09:36 »
kurde dziewczyny jak tam czytam to wy z takim spokojem do wszystkiego podchodzice!
Ja sie tak strasznie boje  :(
W Polsce bede w maju na 10 dni a pozniej juz tylko dwa tygodnie przed slubem przyjezdzam  :-\
Nie mam pojecia jak sie zabrac do poszukiwan tej napiekniejszej sukni i boje sie ze to ile bede w Polsce to za malo czasu.
Jak patrze na internecie to na modelkach co druga suknia pieknie wyglada, a znajac mnie to jak zaczne przymierzac, to ta co wydawala mi sie najpieknieszka moze wygladac na mnie smiesznie....

Hej. Kochana nic sie nie przejmuj. dasz rade. Naprawde wszystko jest do zalatwienia. Jestem tego najlepszym przykladem. 2 tygodnie temu bylam w Polsce i wszystko zalatwilam a bylam tylko tydzien i przyjezdzam znowu dopiero tydzien przed slubem. Tez bylam przerazona bo dosyc pozno zarezerwowalam sale ale wszsytko sie udalo :) Jak bedziesz potrzebowala z czyms pomocy to pisz ;)

Wydaje mi sie ze najlepiej odwiedzic CMS oraz salon Novia. Ja kupilam w Novii :)

Tak chwale Novie ale musze was rowniez przestrzec. Otoz caly czas przymierzalam sukienki z zamiarem wypozyczenia i gdy w koncu sie zdecydowalam Pani sprzedala mi jakas smieszna historyjke ze juz jakas dziewczyna z Anglii ta sukienke zamowila, a ze ona slubuje po mnie to nie moze mi wypozyczyc. Bylam zdziwiona ale trudno. Sukienka mi sie spodobala wiec kupilam. Zostalam w tym skleie jeszcze przez nastepne 1/2 godziny wybieralam buty i welon i za chwilke slysze jak Pani sprzedawczyni sprzedaje ta sama historie innej dziewczynie :/ Jakby tego bylo malo moja siostra byla  w Novii w zeszly weekend w celu wypozyczenia...i co sie stalo???? siostra rowniez musiala kupic :)