Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 151924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #600 dnia: 12 Października 2010, 21:21 »
są salony , które ze względów logistycznych ( ilość  przebieralni i  osób do obsługi) proszą o umówienie się na  wizytę.. m. in.  takim salonem jest novia i CMŚ... nie wiem jak wygląda sprawa w innych salonach...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #601 dnia: 13 Października 2010, 09:14 »
co do umawiania sie to zalezy... ja sie nie umawialam, ale na urlopie chodzilam w tygodniu przed poludniem. w salonach nie bylo nikogo poza mna i panie byle szczesliwe,ze mialy zajecie... ale popoludniami i a zwlaszcza w soboty jest kociol. wiec jak na takie terminy to mozna sie umawiac. i radze nie zakladac,ze zwiedzi sie 6 salonow za jednym zamachem...  bo mierzenie sukienek jest meeeczae i czasochlonne wiec polecam maks 3 salony...
pozdrawiam

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #602 dnia: 13 Października 2010, 09:49 »
W cms można wejsc z ulicy i na "wstępną" przymiarkę nie trzeba się umawiać...

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.03.2010/21.05.2011
« Odpowiedź #603 dnia: 13 Października 2010, 11:44 »
Ja umawiałam się tylko do Novii, w pozostałych salonach byłam do południa więc nie było prolemu bo ruch jest zerowy :) Ale na drugą przymiarkę w Anagrze na godzinę 16 już się umawiałam.  Więc jeśli ktoś ma możliwość polecam godziny poranne :)  [...]

Offline paulincia1984
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2016
« Odpowiedź #604 dnia: 13 Października 2010, 12:22 »
do Pretty Woman też nie trzeba sie wcześniej umawiac

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.06.2011
« Odpowiedź #605 dnia: 13 Października 2010, 18:36 »
Dziekuje bardzo za odpowiedz. A jeszcze jedno pytanie, ile mniej wiecej trwa jedno takie spotkanie? Myslalam nad tym zeby w jednym dniu odwiedzic gora 3 salony, zeby nie przesadzic na raz.

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #606 dnia: 13 Października 2010, 22:16 »
3 wystarczą i góra 3-4 suknie w jednym, na więcej nie będziesz miała siły i ochoty :)

Offline fkmar

• Cleo&LeoFOREVER
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17/06/2011
« Odpowiedź #607 dnia: 14 Października 2010, 22:36 »
a ja pomimo wysokich cen jestem zakochana w salonie NOVIA na siennej. ten nowy sklep jest przeslicznie umeblowany, suknie sa na prawde piekne, materialy zwiewne, delikatne, suknie pelne klasy, orginalne, nie jedno kopyto jak  w wiekszosci salonow...
do tego bardzo dobry wybor butow... botow ktore mozna potem nosic tez normalnie a nie takich ktorych czlowiek sie wstydzi pokazac spod sukni. welony to samo od a do z. mysle ze to ze suknie nie kosztuja tam 2 tys zlotych jest calkowiecie uzasadnione poprzez powyzsze argumenty!:) pani obslugujaca tez jest bardzo mila i pomocna. poszlam tam do pierwszego salonu w jakim bylam i od tej pory nie znalazlam jeszcze piekniejszej sukni niz tam mierzylam.

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #608 dnia: 14 Października 2010, 23:03 »
przyznam że suknie w Novii są piękne,z  tzw.wyższej półki, wysoka cena więc jest w  pełni uzasadniona:)

Offline goss25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #609 dnia: 16 Października 2010, 16:16 »
Fakt suknie mają piękne !!
Własnie myśle o kupnie sukni w tym salonie ;D

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #610 dnia: 18 Października 2010, 20:54 »
A jaki jest mniej wiecej przedzial cenowy w tym salonie? Tak bardzo zachwalacie, ze trzeba bedzie go odwiedzic.

Offline fkmar

• Cleo&LeoFOREVER
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17/06/2011
« Odpowiedź #611 dnia: 18 Października 2010, 20:57 »
od 3,5 tysiaca i do gory ... bez limitu:) ale teraz na stronie reklamuja ze maja jakies wyprzedaze. widze rita ze masz slub dzien po nas:)

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #612 dnia: 19 Października 2010, 18:49 »
Dzieki :)
To prawda, juz stosunkowo malo czasu zostalo, przynajmniej mi z dnia na dzien czas mija szybciej dlatego juz niedlugo chce zaczac maraton po salonach :)

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #613 dnia: 18 Listopada 2010, 15:36 »
Wkoncu  zdecydowalam, ze czas najwyzszy odwiedzic kilka salonow. Chcialabym jednego dnia pojsc do 3 salonow i w zwiazku z tym mam do was pytanie, ile mniej wiecej czasu spedzalyscie w jednym salonie?

Offline ivy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #614 dnia: 18 Listopada 2010, 20:32 »
A może któraś z koleżanek wie, czy któryś z naszych szczecińskich salonów oferuje suknie Allure Bridals?
Doceń to co masz,
Walcz o to, czego pragniesz.  .  .

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #615 dnia: 19 Listopada 2010, 10:55 »
Rita010 zależy czy salon przypadnie Ci do gustu. Jeśli obsługa jest miła i dobrze się tam czujesz to na pewno zostaniesz trochę dłużej. Chyba najdłuższa wizyta (w moim przypadku) trwała ok. 1,5 - 2 h. I jak dla mnie to naprawdę wystarczyło do podjęcia ostatecznej decyzji :) Ale tak średnio schodziło mi ok. 1 h.
To jest raczej indywidualna sprawa także ciężko powiedzieć ile akurat Tobie może zająć szukanie tej jednej jedynej sukni :)
Życzę powodzenia, radości z mierzenia i w końcu znalezienia TEJ JEDYNEJ :)
Pozdrawiam

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #616 dnia: 22 Listopada 2010, 11:55 »
może się też zdażyć, że wyjdzie się po 5 minutach... bo w ofercie jakiegos salonu nie bedzie nic, co by sie jakkolwiek nadalo do zmierzenia...
ja też życzę powodzenia w poszukiwaniach

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #617 dnia: 22 Listopada 2010, 16:17 »
Dziekuje bardzo, mam nadzieje, ze znajde ta wymarzona i ze nie bedzie to trwalo zbyt dlugo ;p

Offline puella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #618 dnia: 26 Listopada 2010, 20:20 »
ja mam na sprzedaz piekna suknie w stanie idealnym wiec moze nei warto szukac po salonach tylko przyjsc do mnie na przymiarke ? http://szafa.pl/c3962412-suknia-slubna-white-rose-r370.html

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #619 dnia: 2 Grudnia 2010, 12:11 »
Dziewczyny,widziałyście już jakąś kolekcję 2011?Co teraz jest trendy?:)

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #620 dnia: 2 Grudnia 2010, 21:14 »
od 3,5 tysiaca i do gory ... bez limitu:) ale teraz na stronie reklamuja ze maja jakies wyprzedaze. widze rita ze masz slub dzien po nas:)
3,5 tys za suknie wlozona raz, ktorej i tak nikt raczej nie odkupi, bez sensu.

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #621 dnia: 2 Grudnia 2010, 23:11 »
Ja wczoraj zamowilam swoja suknie wlasnie za 3,5 tys. i nie zaluje. Wkoncu to ten jeden, najwazniejszy dzien w zyciu, w ktorym kobieta chce wygladac pieknie i nie chcialabym w przyszlosci patrzac na zdjecia zalowac ze nie wygladalam tak jak chcialam tylko dlatego, ze szkoda mi bylo pieniedzy. Tym bardziej, ze przy kosztach calkowitych tysiac w ta czy w tamta nie robi juz zadnej roznicy.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #622 dnia: 3 Grudnia 2010, 09:33 »
Dziewczyny,widziałyście już jakąś kolekcję 2011?Co teraz jest trendy?:)

Trendy nie oznacza, że będzie ci w tym ładnie ::) ::) Nie kieruj się tym ;) ;) ;)

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #623 dnia: 3 Grudnia 2010, 10:45 »
Zgadzam się z przedmówczynią - trendy nie znaczy ładnie, ja zamówiłam suknię z sezonu 2009 bo wyglądam w niej rewelacyjnie i taką sobie wymarzyłam :) Zresztą ilu gości weselnych zna się na ślubnych trendach? :)

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #624 dnia: 3 Grudnia 2010, 11:03 »
hehe. ja tez bede miala z kolekcji 2009:P na dodatek na starsze modele sa przeceny ...

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2011
« Odpowiedź #625 dnia: 29 Grudnia 2010, 16:30 »
Ze swojej strony rowniez chciałam polecic salony sukien slubnych. . .
Ja osobiscie przymiarki robilam w Centrum mody slubnej, la mariette i anagra. . .
Bylamw  kilku salonach ale w tych akurat najbardziej mi sie podobaly. . .
Pierwsza sukienke przymiezylam w CMS i szczerze mowiac bylam sklonna ja kupic i wyjsc;) bo bardzo mi sie podobala. . .
Ale tak by bylo za prosto;) Skomplikowalam sobie zycie przymiezajac kilka innych;)
CMS ma piekne suknie i mysle, ze bardzo duzy wybor- przy okazji przemila obsluga, ktora bardzo duzo pomaga i doradza.
Ja sie zdecyduje chyba na la mariette, moze wybor nie jest oszalamiajacy, ale mysle, ze znalalam tam tą wymarzoną. . .  Obsluga rowniez bardzo mila i fachowa.

Offline ivy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #626 dnia: 5 Stycznia 2011, 17:28 »
Też polecam la mariette, gdzie sama zamówiłam suknię - profesjonalna obsługa, co uważam za najważniejsze (w niektórych salonach miałam wrażenie że przeszkadzam :) )
Doceń to co masz,
Walcz o to, czego pragniesz.  .  .

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2011
« Odpowiedź #627 dnia: 5 Stycznia 2011, 21:53 »
Wczoraj kupiłam suknie;) Ciesze sie, ze mam to za soba;)
Jednak wybralam Centrum Mody Ślubnej, poszlam jeszcze raz i na spokojnie przymiezylam suknie
Bardzo duza role dla mnie odegrala pomoc pracujacych tam osob, czulam sie bardzo komfortowo:)

Offline Dalia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #628 dnia: 11 Stycznia 2011, 23:34 »
Dziewczyny... jak ja wam zazdroszczę.... miałam już swój wielki dzień i chciałabym go jeszcze raz przeżyć...ech...te wszytskie przygotowania, przymiarki, wybory...fajne

co do sukien ślubnych ...to ja w szczecinie byłam w kilku

CMS (baardzo fajna obsługa ale nic nie bylo dla mnie)

Novia (nie fajna obsługa. przy mnie dziewczyna po zamówieniu i 1 przymiarce zamówionej sukni dowiedziała się że suknia ma lekki tren (nie wnikam w to dlaczego wczesniej tego nie wiedziala) no ale za ścięcie trenu dodatkowo kazano sobie zapłacić ok. 200 zł bo nie jest to dopasowanie sukni, a wiadomo przy cenach novi jest to dodatkowa zwyzka cenowa)

Nikol (zamawiasz jak jest, żadnych przeróbek ani nic w tym stylu, więc jak suknia wymaga np. odszycia koronki z gorsetu, obcięcia gorsetu od góry bo za bardzo pod pachy wchodzi to nie dy rydy, chyba że godzisz sie na obciecie gorsetu z koronka na nim ale wowczas suknia traci cały fason).Tu musisz się umawiać na spotkanie, a sobota nie jest najlepszym dniem, bo one z góry są zajęte.

Elizabeth (świetna obsługa, miłe panie, suknie dopasujesz jak chcesz i możesz zmodyfikować ful wypas)

Mariette (nic nie wybrałam, obsługa miła, buty jak chcesz kupić to jak ja mam rozmiar 35 to panie kazały mi sobie wyobrazić jak moja stopa leży w rozmiarze 37 i jak dobrze leży to 35 też będzie. Bo zamówić tak aby sprawdzić nie zamówią. Biada temu kto ma but na pograniczu numerów i nie wie jak ja czy to na pewno 35 czy moze już 36. Panie wychodzą z założenia że jak zamówisz numer który one wskazują za akuratny to jak cos bedzie nie tak to buty wziąć musisz)

Mnie urzekła suknia Pronovias Genova. Zachorowałam na nią, ale z uwagi na ceny Novia suknię kupiłam w salonie Madonna w Poznaniu (2 min od dworca pkp). Bardzo miła obsługa ze strony Pani Ilony, doradztwo. Wyszło taniej niż w Novia. Miałam dwa welony. Zrobiono dla mnie kilka do wybrania, bo się nie mogłam zdecydować, ale zapłacić musiałam tylko za te które wzięłam. Rewelacja. Także salon ten polecam.
W Poznaniu są niższe ceny niż w Szczecinie bo jest większa konkurencja, a dojazdy do Poznania nie są takie drogie jak się to all podsumuje.

Jeżeli któraś z was byłaby zainteresowana tym modelem to proszę na priv. Suknię chcę wystawić na sprzedaż.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #629 dnia: 12 Stycznia 2011, 00:06 »
Ja chciałam polecić z całego serca salon la marietta. Suknie z kolekcji 2011 mają przepiękne i niedrogie. Najlepsze jest to, że można dosłownie wszystko poprawić.. Przemiła obsługa! Ogólnie wszystko super. Jeśli tylko szuka się sukni "syreny" to tam takich raczej nie ma..