Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 151930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stokrota86

• uzależniony
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #510 dnia: 10 Września 2009, 17:48 »
dobrze. ciagl dalszy zwiedzania salonow slubnych w Szczecinie. wiele tego nie ma :P
Lilu przy ul. Wojciecha - pani sympatyczna jednak wg mnie nie ma po co tam isc, z 5 sukienek na krzyz bylo nowych, reszta to komisowki, ktorych tez nie bylo za wiele biorac pod uwage ze sa w roznych rozmiarach. dla mnie nic.

centrum mody slubnej - obsluga baaardzo mila, dziewczyna usmiechnieta, sluzy rada, zna sie na rzeczy i odpowiedziala na kazde moje pytanie. suknie sa przepiekne, ale dosc drogie. ostatecznie nie zmierzylam nic bo nie bylo fasonu, ktorego szukam. jednak wrazenie pozytywne.

justyna przy j. dlugosza - ide tam jutro na przymiarki jednak rozmowa z pania przebiegla bardzo dobrze, bardzo sympatyczna, duzo wie i nic nie narzuca. zobaczymy jak bedzie jutro ale ogolnie mam dobre wrazenie tym bardziej, ze ceny sa przystepne.

pozdrawiam.

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #511 dnia: 10 Września 2009, 22:45 »
daisy -w CMS niby tyle kiecek i nie było twojego fasonu! hihi , nie zartuje oczywiscie bo ja tam tez nic dla siebie nie widziałam. wszystko inne bez zarzutu tylko kiecki nie te :)
A jakiego fasonu szukasz?

Czekamy na relacje z justyny!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #512 dnia: 11 Września 2009, 09:30 »
olenko, no wlasnie kiecek maja duzo, ale niestety, to co ja pokazalam w katalogu albo widzialam na ich stronie to okazalo sie ze juz DAWNO zostalo sprzedane i nie ma nic podobnego. dziwne jak na taki duzy salon ;)

a co do fasonu to mierzylam i okazalo sie, ze pasuje mi taki gdzie gorset u dolu jest sciety pod skosem i konczy sie troche nizej niz normalnie. cos a la rybka ale nie do konca, chyba nawet nie ma nazwy konkretnej ten fason. na dole natomiast jest lekko rozszerzana, ale nie za bardzo, bo nie czuje sie w ogole w szerokich sukniach.

pozdrawiam :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #513 dnia: 11 Września 2009, 21:04 »
jestem po wizycie i przymiarkach w salonie Justyna. powiem tak... obsluga jest rewelacyjna, panie sa po prostu przemile i nic nie da sie im zarzucic. znaja sie na rzeczy, potrafia doradzic i wszystko super. sukienki ladne ale ja dla siebie nie znalazlam nic. po wiekszosci widac ze sa uzywane, a podkreslam, ze nie ogladalam tych najtanszych (ktore sa uzywane juz wielokrotnie). ceny przystepne wiec moze ktos inny by wybral cos dla siebie, mojego fasonu nie bylo.
pozdrawiam :)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #514 dnia: 11 Września 2009, 21:07 »
Ja na pierwszy rzut oka też nic nie znalazłam w CMS ale mimo tego na samym końcu postanowiłam tam zajrzeć... i miałam szczęście :)

Znalazłam swoją jedyną- to fakt dałam za nią fortunę i czekałam ponad 4 miesiące ale warto było:)
Tuż po tym jak ją zamówiłam jakaś Pani ją kupiła i od tamtej pory Panie z salonu jej nie miały już.

Więc zauważcie że jak często nasz wybór uzalezniony jest od tego, że dane sukienki są w sklepie jednego dnia a drugiego już inne to kwestia na co trafimy:)
Gdybym przyszła tydzień później na pwno bym miała inną sukienkę. Od dziś suknia czeka już na mnie w domu rodziców :)
Obsługa super-polecam!
kasia

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #515 dnia: 11 Września 2009, 22:43 »
oj daisy  jak ja cie rozumiem ...widze ze tez wybrzydzasz ;D oh my marudy! ciężko dogodzić. co do Justyny- oprocz tego co napisalas- miaam uczucie klaustrofobi no i dla mnie tez troche za duzo uzywanych kiecek ;/

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #516 dnia: 5 Października 2009, 23:55 »
Dziewczyny;) Jakie ceny mają w Novii? widziałam na ich stonie moja wymarzoną sukienkę, chcem tam zadzwonić i się umówić, ale coś czuję, że ceny mnie przerosą. . . no i martwie się tym "sposobem na Angielkę";/.  Macie jakis pomysł jak odpowiedzieć w takiej sytuacji?

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #517 dnia: 6 Października 2009, 01:15 »
Moja droga ceny w Novi...hmmm -z nowej kolekcji suknie to przedział 5000-6500zł :)

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20 Czerwiec 2009
« Odpowiedź #518 dnia: 6 Października 2009, 12:48 »
Czesc dziewczyny,

Ceny w Novi faktycznie sa okropne ale mozna kupic uzywana sukienke z San Patrick za pol ceny ;)

Pozdrawiam!

Offline Vienna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #519 dnia: 6 Października 2009, 17:04 »
przejrzałam sobie ofertę Novii,m.in markę San Patrick,kiecki są przepiękne, ceny  jednak porażąją:(.Uważam zaś, że za pół ceny można sobie uszyć sobie niemalże identyczną suknię i wyglądać równie pięknie jak w  oryginale:)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #520 dnia: 11 Października 2009, 22:59 »
Dzięki za odpowiedzi. . . mam jeszcze troche czasu,suknie wybierać będe w przyszłym roku bo i co do daty to nie ma jeszcze szczegółów, więc ja dopiero zaczynam się rozglądać;)

Offline Vienna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #521 dnia: 12 Października 2009, 16:58 »
Cytat: AnetaM
Ode mnie polecam jeszcze Preety Woman boczna od Krzywoustego (
salonu pretty woman już tam nie ma
...przeniesiony na ul.Krzywoustego:)

Offline nigri

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #522 dnia: 24 Października 2009, 00:08 »
Powiem szczerze, że jak sobie poczytałam opinie o szczecińskich salonach to stwierdziłam, że je sobie odpuszcze i wybrałam się do Świdwina z zamarem wyjścia z salonu z wymarzoną suknią. Przyjechałam ze spisem sukien, które spodobały mi się na stronie internetowej. Pani powiedziły żebyśmy obejrzały również pozostałe sukinie i wybrały te, które nam się podobają abym mogła je przymierzyć. Muszę powiedzieć, że jestem zachwycona obsługą. Przymierzyłam ponad 20 sukienek, trwało to prawie 2,5 godziny a Pani była rewelacyjna. Przymierzalnie są ogromne, sukien mnóstwo i dowolność wyboru. Nie czuje się mijającego czasu. Zakończyło się na tym, żę kupiłam suknie z kolekcji 2010 ;D. Były łzy mamy, zachwyt przyjaciółki i szybsze bicie mojego serca. Polecam z czystym sumieniem  ;D

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #523 dnia: 24 Października 2009, 14:58 »
Mam pytanie gdzie w Sz-n poza Novią są suknie San Patricka? bądź też La Sposa lub Pronovias? Strasznie podobają mi się te suknie :)

Offline nigri

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #524 dnia: 24 Października 2009, 22:36 »
La Sposa napewno jest w Arvenie na Jagielońskiej.

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #525 dnia: 25 Października 2009, 10:54 »
Nigri dzięki wielkie za wskazówkę! Na pewno się tam wybiorę:)

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #526 dnia: 16 Listopada 2009, 10:58 »
Kurcze - czytając to forum odrobinę się przestraszyłam.
Odwiedziłam w sumie tylko 3 salony, ale to dlatego że się zakochałam...
Byłam w CMŚ - obsługa miła, ładnie dobrały mi sukienkę, skakały wokół, tak więc wrażenia pozytywne.
Potem Justyna (przy Długosza) - wszystko fajnie, ale ciągle dostawałam ten sam zestaw gorset+spódnica, tylko w różnych kolorach i z różnymi dodatkami. Wyglądałam w tym gorzej niż źle, ale nikt niestety na moje uwagi nie reagował :/ rozczarowałam się dość mocno.
Na końcu przez przypadek wpadłam do Nikol przy Piłsudzkiego - oproćz mnie była jeszcze jedna dziewczyna. Pani wokół nas skakała, uwijała się, zaproponowała mi jedną suknię, na którą bym chyba nie spojrzała, a okazała się strzałem w 10tkę. Bardzo pozytywne wrażenia stamtąd wyniosła. Więc takie mieszane opinie trochę mnie martwią....

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #527 dnia: 16 Listopada 2009, 12:02 »
Mam pytanie gdzie w Sz-n poza Novią są suknie San Patricka? bądź też La Sposa lub Pronovias?

Pronoviasa chyba w ogole nie ma w Szcz, najblizej Poznan
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #528 dnia: 16 Listopada 2009, 12:37 »
robin - panny szukające kiecki sa  bardzo przeczulone.. kazda chce żeby koło  niej skakać itd a nie da się kiedy ma się  klientkę umówiona na daną godzinę i ktos wchodzi " z ulicy" i chce już teraz natychmiast.. panna odchodzi sfoszona  ::)

mnie nic złego w nikol nie spotkało.. za to salon an wojska poskiego omijaja szerokim łukiem  moi znajomi..  :-\

jesli mogę coś doradzic.. salony w szczecinie szaleją z cenami.. sama na własnej skórze przekonałam się  jakie mogą być różnice  w cenach w róznych regionach polski.. kiolka moich znajomych  obdzwoniły  salony  w poznaniu, krakowie, lublinie, oświęcimiu ( lub ktoś z rodziny  był zobaczyć ceny) i okazało się,zę   OPŁACA się pojechać  po kiecę  kilkadziesiąt kilometrów, bo różnica w cenie jest spora..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #529 dnia: 16 Listopada 2009, 13:19 »
No ja osobiście na cenę nie narzekam :)
Dzięki monia za słowa otuchy. Im bliżej Wielkiego Dnia tym wiekszy mętlik w głowie :)

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline ann jasmine
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #530 dnia: 17 Listopada 2009, 10:46 »
Witam Was serdecznie.  Mam nadzieje, ze wybaczycie mi tak bezposrednie podejscie.  Jestem dystrybutorka na Polske marki sukni slubnych i okazjonalnych Jasmine Style i bardzo prosze o Wasza pomoc.  Planujac rozszerzenie naszej sieci salonow szukalismy metody selekcji najlepszych salonow, gdyz zalezy nam na wspolpracy z partnerami zachowujacymi wysokie standardy pod kazdym wzgledem, ale przede wszystkim w obsludze klientow czyli Was dziewczyny.  Bylabym niezmiernie wdzieczna jezeli moglybyscie polecic salony w Szczecinie, ktore uwazacie za najlepsze.  Mozecie pisac tutaj, lub na moj adres email: info@jasminestyle. pl
Poczytalam troche co piszecie o salonach i roznie to wyglada :-) Ja chcialabym nawiazac wspolprace z salonem raczej niz pracownia krawiecka.  Zalezy mi na firmie, a wlasciwie ludziach, ktorzy z sercem podchodza do swojej pracy, a gdzie jest jeszcze miejsce na szerszy wybor sukni i fasonow.  Jestescie najlepszymi ekspertkami i prosze dajcie mi znac w jakich salonach czulyscie sie/bylyscie obsluzone najlepiej.
Dziekuje serdecznie za wszelka pomoc i zycze wszystkiego najlepszego

ann

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 17 Listopada 2009, 11:45 »
szczerze mówiąc salony w szczecinie są  raczej niewielkich rozmiarów...

sporo miejsca jest w  CMŚ oraz w salonie na ku słońcu... reszta to  małe powierzchnie..

Offline ann jasmine
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #532 dnia: 17 Listopada 2009, 15:35 »
Nie tak do konca chodzilo mi moze o wielkosc salonu ile o roznorodnosc fasonow.  W ktorejs z opinii czytalam, ze salon jest super ale nie ma zbyt atrakcyjnego wyboru sukni i fasonow i chyba czegos takiego poszukuje :-).  Z drugiej strony tez czasem w salonach oferuje sie 10 roznorodnych marek i linii sukni i robi sie zamieszanie - trudno okreslic indywidualny styl salonu.
Dziekuje jeszcze raz za wszelkie podpowiedzi.
anna

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 18 Listopada 2009, 13:42 »
 moze zamiast szukać  kooperacji otwórz salon w szczecinie.. jest problemm z sukniami wieczorowymi ( szczególnie z większymi rozmiarami) ..

suknie  slubne  są bardzo łądne.. do tego suknie wieczorowe.. pomysl.. otworzyć salon -markę...

nie wiem ile kosztują powierzchnie w CH ale właśnie budowane jest duże centrum handlowe praktycznie  w śródmieściu ( turzyn)..  moze warto o tym pomyslec? przecież suknie wieczorowe  sprzedawane sa nie tylko na wesela.. każda z nas chce mieć  "wyjściową" kieckę w szafie ;)

Offline ann jasmine
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #534 dnia: 18 Listopada 2009, 15:20 »
Na pewno byloby super ale niestety jestem troche zbyt daleko :-) a wiem, ze tego typu biznes wymaga osobistego zaangazowania.  Dam Ci znac jezeli nawiaze wspolprace z ktoryms z salonow.
Pozdrawiam serdecznie,
Ann

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 19 Listopada 2009, 00:48 »
oki.. daj znac  co wydumałaś..

Offline renia1986
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #536 dnia: 21 Listopada 2009, 00:14 »
wszyscy polecają jakiś kolwiek salon, a kto napisze chociaż dwa słowa o złym saloniku ? bo chciałabym wiedzieć gdzie mam nie iść kupować/porzyczyć suknie ślubną....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #537 dnia: 21 Listopada 2009, 08:21 »
...o złej obsłudze, złych salonach to tu już wiele napisano...wystarczy poszukać...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #538 dnia: 25 Listopada 2009, 19:20 »
cześć.  Mam pytanie: kiedy najlepiej kupić suknię? Chodzę teraz po mieście i wszędzie widzę przeceny, obniżki. . .  ślub dopiero we wrześniu, ale boję się, że powalą mnie noworoczne ceny sukni.  Zastanawiam się czy nie lepiej zakupić coś teraz,odłożyć do września i pilnować wagi  ;) Od razu mówię, że wypożyczać raczej nie chcę, bo mam ponad przeciętną zdolność niszczenia ubrań. . .  Może coś uszyć. . . ? Nie mam pomysłu. . .  Pomocy! Dużo tańsze jest uszycie od kupienia?

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 25 Listopada 2009, 21:00 »
a zalezy.. jeśli kupisz  na przecenach to wiadomo,ze  kieca bedzie lepiej wychodziłą niż wypozyczenie a może nawet i uszycie...

kiedy kupować.. jest kilka ale

1) ale jak nadmiernie schudniesz ( a panny przed ślubem bardzo chudną) to  duże zmiany w sukni moga  zniszczyć jej fason
2) ale jak trafisz na  coś z nowej kolekcji i zakochasz sie w tym to co zrobisz???
3) ale uszycie  nie odda oryginału ( materiały, przeszycia, hafty, dodatki)

pewnie jeszcze kilka ale bym znalazła..  wiec..  biegnij na przeceny, znajdź to w czym  wyglądasz wystrzałowo, trzymaj wagę  i nie oglądaj wystaw sklepów z sukniami ślubnymi a tytm  bardziej nie wchodź do nich, bo potem spać  nie bedziesz mogła :)