Autor Wątek: Wypadające włosy...  (Przeczytany 23751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline goni@
  • bywalec
  • data ślubu: 23.09.2006
Wypadające włosy...
« dnia: 10 Września 2006, 11:36 »
Może macie jakieś sposoby,znacie jakieś specyfiki które pomogą mi...
Otóż bardzo dużo wypada mi włosów  :?  na grzebieniu jest ich zawsze kłąb,nie mówiąc o umywalce po myciu głowy...
Próbowałam płukanek w pokrzywie,szałwi,różnych odżywek i nic...
Jak tak dalej pójdzie to upsss..chyba tylko peruka mnie czeka  :twisted:
Czemu życie rani..czemu nie może być normalnie...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Września 2006, 11:50 »
Mi jak wypadały włosy ,co było spowodowane odchyudzaniem to zaczełam łykać skrzyp polny z drozdzami oraz tabletki merz special-z których byłam bardzo zadowolona poniewaz były równiez na skóre i paznokcie .
Przyczyna wypadania włosów zazwyczaj jest brak witamin i minerałow w organizmie .
Warto zacząc jesc owoce i warzywka , pic duzo wody nioegazowanej , soków i myc włoski w szamponach wzmacniajacych.
Raz na jakiś czas warto zrobic maseczek na włsoki i wmasować ja w skóre .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Września 2006, 11:53 »
Aha jeszcze jedno.
Musisz tez zastanowic sie czemu ci wypadaja !
-stres przed slubem
-zmiana szamponu
-zmiana szczotki do włosów
-dieta
-masz dlugie wlosy i wydaje sie ze duzo ci ich wypadlo
-jakas choroba ...itd jest duuuuuuuuzo powodów

Pomysl kiedy zaczely ci wypadac wlosy i połącz to z jakimś wydarzeniem .
No i oczywiscie zapobiegnij lub zmien czynnik który moze powidowac wypadanie.

A jak naprawde uważasz ze wypadaja ci w zbyt duzej ilosc to idż do dermatologa .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Kasia*

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2006, 11:58 »
Cytat: "ela"
zaczełam łykać skrzyp polny z drozdzami

też używałam i polecam, naprawdę widać poprawę tak jak Ela napisała nawet na skórze i paznokciach
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline goni@
  • bywalec
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Września 2006, 13:05 »
Serdeczne dzięki wypróbuję skrzyp polny  :D
Co do czynników to nie wiem ,jedyne co mi przychodzi na myśl to może zbyt częste farbowanie włosów  :?
Jeszcze raz dziekuje za rade...
pozdrawiam

Offline gremi
  • nowicjusz
  • *
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Września 2006, 19:39 »
Można by zrobić takie specjalne badanie struktury włosa np w klinice dermatologicznej...czasami naprawdę można się wiele dowiedzieć - odnośnie tego co dolega włosom...choć to może śmiesznie brzmi...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Września 2006, 09:37 »
Na początek proponuję sprawdzić, czy włosy wypadają (z cebulkami) czy też łamią się, pękają. Ja mam bardzo cienkie i delikatne (jak to blond) więc łatwo pękają, nawet tuż przy skórze-znaczę teren :wink: , wszedzie ich pełno, ale fryzjer twierdzi, że są zdrowe - nie używam szczotki, grzebień drewniany, żadnych metalowych spinek - wogóle najlepiej nie spinać. Szampon ziołowy - ja mam z rumianku i czegoś tam, odżywka Kloraine też ziołowa.

Offline goni@
  • bywalec
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Września 2006, 11:35 »
Cytat: "Maja"
Na początek proponuję sprawdzić, czy włosy wypadają (z cebulkami) czy też łamią się, pękają.

U mnie z cebulkami...Nie spianam włosów,bo mam krótkie,a szampon zawsze używałam pokrzywowy...
ale co najdziwniejsze jak idę do fryzjera to w trakcie ścinania,mycia czy czesania nie wypadają tak jak w domu...
Czort wie co to mże być...
Chyba nie ominie mnie wizyta u deramtologa...  :?

Offline cafe

• zapaleniec
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Września 2006, 14:52 »
Mi też wypadają włosy, nawet fryzjerka zwróciła mi na to uwagę ale nie moge łykać skrzypu polnego z drożdzami :( Po nich cały dzien odbija mi się  :oops:  Moze moj organizm średnio toleruje drozdze? A fryzjerka powiedziała mi, ze najlepsze tabletki to Falvit,ale powiedziała, że trzeba uważać bo sie po nich tyje!!! Takze z nich tez zrezygnuje :(
Sproboje teraz tych Merz-Specjal, skoro mówicie, że są dobre naprawde :)
[/url]

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Września 2006, 11:41 »
Cytat: "cafe"
trzeba uważać bo sie po nich tyje!!!

jak sie nie zagryza ciasteczkiem to nie sądze...nie ma tam nic co powoduje tycie...

1 draż. zawiera: 5000 j.m. witaminy A, 500 j.m. cholekalcyferolu, 0,003 g tiaminy, 0,002 g ryboflawiny, 0,01 g pirydoksyny, 0,002 mg witaminy B12, 0,05 g kwasu askorbinowego, 0,02 g nikotynamidu, 0,001 g pantotenianu wapnia, 0,593 g węglanu wapnia, 0,1 g siarczanu żelaza II, 0,0048 g siarczanu magnezu, 0,00378 g siarczanu potasu, 0,0017 g siarczanu cynku, 0,0014 g siarczanu manganu
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline cafe

• zapaleniec
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Września 2006, 19:13 »
Hmmmm, kupiłam dzis w aptece tabletki o nazwie Vitapil - wzmacnia cebulki, zapobiega wypadaniu, łamliwości i rozdwajaniu włosów. Kuracja na 2 m-ce kosztuje 34 zł. Sprawdze na sobie i zdam relacje :)
[/url]

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Września 2006, 20:40 »
Cytat: "cafe"
Vitapil

Bardzo zacny perparat...szkoda, że nie mogę go brać, boli mnie po nim żołądek. Tak się składa, że mam wrażliwy.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Września 2006, 08:17 »
Cytat: "ela"
merz special

na mnie niestety nie działało, a tez bradzo wypadaja mi włosy, choć mam zdrowe..cebulki słabe po prostu..zażywałam kiedyś Revalid, ale miałam siarczany oddech, co mi trochę przeszkadzało, chociaż tabletki mi pomagały..teraz silice łykam i na razie efektów nie widzę..

Offline AniaX
  • forumowicz
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Września 2006, 09:31 »
Ja łykałam Capivit żeby uzupelnic witaminki ale żadnych efektów specjalnych nie ma, włosy jak wypadały tak wypadają :(
Buziaczki  :)

Offline cafe

• zapaleniec
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Września 2006, 10:37 »
Oosta Powiem szczerze, że Silice brałam, na włosy nie pomógł :( ale paznokcie miałam idealne :) A ten preparat co kupiłam teraz jest własnie na zwmocnienie słabych cebulek, bo własnie mnie cebulki opuszczaja ;)
I jak Lilian stwierdziła
Bardzo zacny perparat
Mam nadzieje, ze pomorze :)
[/url]

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Września 2006, 10:54 »
Cytat: "AniaX"
Capivit

Nic dziwnego, że nie widzisz różnicy we włosach, bo capivit to vit. A i E. Dobre mogą być na skórę, ale na włosy czy paznokcie nie mają takiego wpływu jak: vitapil, merz specjal, silika, skrzyp polny, humavit itp.

Offline AniaX
  • forumowicz
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Września 2006, 11:01 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Nic dziwnego, że nie widzisz różnicy we włosach, bo capivit to vit. A i E. Dobre mogą być na skórę, ale na włosy czy paznokcie nie mają takiego wpływu jak: vitapil, merz specjal, silika, skrzyp polny, humavit itp.

Być może ale silica podobno też nie rewelacja. Zostane pewnie przy Capivicie ale nie chcę dorzucac jeszcze czegoś dodatkowego, bo jakoś za bardzo to nie daje wiary tym wszytskim farmaceutykom.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Września 2006, 11:53 »
W tym co pisze Gosiaczek80 jest dużo racji.
— Richard M. Devos

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Września 2006, 13:12 »
a czy któraś może używała szamponów wzmacniających z Vichy z decros :?:  właśnie mi babka w aptece chwaliła..jedna buteleczka na kurację wystarcza..do tego poleciła łykać coś ze skrzypem polnym

Offline cafe

• zapaleniec
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Września 2006, 16:11 »
Ja dzis poszłąm do apteki i zakupiłam nafte, bede mieszac z zółtkiem, nakładac na włosy trzymać pol godzinki i zmywac :)  Mam nadzieje, ze też pomoże moim cebulkom włosowym :)

Oosta ja nie używałam, ale jak sprawdzisz na sobie to daj znac jak działa, czy skuteczny :)
[/url]

Offline Aniutek83
  • maniak
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Września 2006, 16:15 »
Gosiu ja uzywam nafty juz pól roku ponad ok 8 mies! mam już druga buteleczke! I jakos zadnych rewwelacji nie widze niestety!
Do tego  uzywam odzywki HENNA WAX ( tez nic specjaln nie widze)
Ach łykałam juz Silice i skrzypo vite i tez chyba nic z tego...
a do tego to chyba to wszystko nie za bardzo mi pomaga  przez moja chorobe tarczycy!

Offline Lilkuś

• uzależniony
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Września 2006, 15:19 »
Cytat: "oosta"
łykać coś ze skrzypem polnym

skrzyp polny niby tak chwalony ale nie kazdemy pomaga - mi np nie :9 a sie tego diabelstwa nalykalam ... a wlosy jak wypadaly tak wypadaja ... stwierdzilam, ze farbowanie im nie pomaga (a to chyba wie kazdy) dlatego postanowilam zostac przy koloryzujacych szamponach... a wlosy dalej beda wypadac pewnie

capivit, silica przetestowane a efekty marne - rzadne ... POMOCY...

Offline cafe

• zapaleniec
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Września 2006, 18:49 »
Aniutek Ja dzis pierwszy raz ta nafte zastosowałam i spodziewam sie kurcze oszałamiających efektów !!!! A tak poważnie to i tak musze wyprobowac na sobie, jednym pomaga skrzyp a innym nie, tak samo chyba jest z nafta, zobacze po 2-3 m-cach, no chyba ze do tego czasu sie wkurze i pojde do dermatologa

Lilkus i Aniutek A sprobujcie moze Vitapil :) JA je łykam ....3 dzien  :mrgreen:  Efektów narazie nie widze ;) No ale trzeba probowac dalej, bo po Silice tez nic sie nie poprawiło
[/url]

Offline AniaX
  • forumowicz
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Września 2006, 13:14 »
Nafta u mnie też wypróbowana i efekty żadne niestety, chociaż fryzjer mówił żebym nakładała samą, nie mieszaną z niczym i tak robiłam. Co do Vichy to szampon testowała moja siostra ale ten przeciwłupiezowy i nie różni się niczym od tych zwykłych do kupienia w drogeriach. Poza tym znajomy wypróbował jeszcze kapsułki Vichy na porost włosów i też był rozczarowany  :(

Offline Aniutek83
  • maniak
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Września 2006, 08:37 »
kurcze a ja wiem czy jest sens to wszystklo kupowac skoro mi i tak to nic nie daje! No ale ma sie jakas nadzieje( chociaz nadzieja matką głupich jest)
Ja po niczym u siebie efektów nie widze- chyba jakas nietypowa jestem albo co!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Września 2006, 09:09 »
Cytat: "Aniutek83"
Ja po niczym u siebie efektów nie widze- chyba jakas nietypowa jestem albo co

Ania, u Ciebie to na pewno przez tarczycę..niestety :( moja koleżanka z pracy miała to samo..w końcu przestały wypadać..

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Września 2006, 09:47 »
a do tego to chyba to wszystko nie za bardzo mi pomaga przez moja chorobe tarczycy!

to już wiesz gddzie jest pies pogrzebany....hormonki szaleją i dlatego wypadają Ci włosy. Musisz leczyc tarczycę. wszystkie specyfiki na włosy leczą  - w twoim przypadku - tylko skutki, a nie przyczynę.  

Do tego uzywam odzywki HENNA WAX ( tez nic specjaln nie widze)

a ja po tej odżywce widzę różnicę. Zużyłam juz dwa opakowania i niedługo kupię trzecie. Po pasemkach (jasnych) strasznie niszczą mi się włosy, a ta odżywka mi bardzo pomogała. Moje włosy odzyskały puszystość, blask i jakby mniej wypadały.
Moja koleżanka stosowało tą odżywkę jak miała łupież i również ją sobie chwaliła.
Muślę, że ważne jest masowanie skóry głowy (co przy tej odżywce jest konieczne), bo poprawia to ukrwienie skóry i tym samym lepsze wchłanianie sie specyfików i lepsze odżywienie cebulek włosowych.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Września 2006, 09:58 »
Słuchajcie z tymi preparatami jest tak, że każdy preparat ma inny skład. Na odzywienie cebulki włosa ma wpływ wiele czynników: witaminy z gr. B, biotyna (czyli wit. H), pantenol, krzem, żelazo, hormony i co jeszcze to trudno mi sobie w tej chwili przypomnieć.....najlepiej niech się w tej sprawie Liliann wypowie....
Generalnie żadna z nas nie wie czego brakuje w jej organizmie.... i sięgając po dany preparat nie wieemy czy nam pomoże bo skąd mamy wiedzieć czy brakuje nam cynku, krzemu  czy po prostu witamin....a może żelaza ? To takie typowanie w ciemno.  

Moja koleżanka ze studiów przez bardzo długi czas ciągle stosowała preparaty na paznokcie i skórę. Raz taki, a następnym razem inny. I zauważyła efekty. tylko nie od razu.

Offline Aniutek83
  • maniak
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Września 2006, 18:35 »
noo alez oczywiscie,że lecze tarczyce i to juz paare dobrych lat! własnie dzis podążyłam na badanie- znowu kłucie ahh!
No moze dlatego ze tej henny Wax uzyłam dopiero 1-sze opakowanie , moze po trzecim beda efekty ale mimo to bede próbowac nadal!I musze obcinac paznokcie na króciutko bo tez strasznie  sie roizdwajaja!
ahhh co ja bym dala za ładne włoski- nie łamiace i nie wypadajace!
A co mslicie o merz special?? ktoras to brała?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Września 2006, 18:44 »
A co mslicie o merz special?? ktoras to brała?

Ja biorę....na włosy nie narzekam, ale na skóre a i owszem.
Po ponad miesięcznej kuracji zauważyłam bardzo ładne pzanokcie, wzmocnione płytki - z tym, że nigdy wiekszych problemów też z nimi nie miałam.
Skóra ok, ale dodatkowo używam preparatów zewnętrznych.

Obawiam się, że przy chorej tarczycy żaden preparat spektakularnych efektów nie przyniesie.
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Września 2006, 09:01 »
noo alez oczywiscie,że lecze tarczyce i to juz paare dobrych lat! własnie dzis podążyłam na badanie- znowu kłucie ahh!

współczuję ci tego badania. pewnie miałaś jakąś biopsję.
A po lekach na tarczycę Ci się nie poprawia? bo jeśli tarczyca się poprawia, to włosy, skóra powinny się też ustabilizować.
Aniutek ty mieszkasz na Śląsku. A wiesz, że prawie pod ręką masz bardzo dobrego specjalistę od chorób tarczycy? Moja szwagierka do niego jeździ, a mieszka w centrum Polski. prawdę powiedziawszy to dopiero on jej pomógł i po jego zaleceniach następowała poprawa i tym samym unikneła operacji. Jak będziesz chciała to dam Ci jego namiary na priva.

Offline wendy

• forumowicz
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Września 2006, 10:09 »
Na mnie najlepiej podziałała odżywaka Wax (na włosy) ja uzywam tej do ciemnych włosów i jest na prawde super. Tylko trzeba pamiętać zeby troche ją potrzymać na głowie i w tym czasie ogrzewać włosy, bo ona sie aktywuje pod wpływem ciepła. Ja w lato myke głowe a potem sobie chodze po dworze, ale jak jest zimno to najpierw myje głowe a potem siedze sobie w wannie w ciepłej wodzie i sie myje, w łazience jest ciepło i tyle wystarcza. Możne też potraktować włosy suszarka.
A na paznokcie używam odżywki Nail Tek. Żadne Sally Hansen mi nie pomogły a ta jest na prawde super nigdy nie miałam takich paznokci jak po ten odżywce. teraz anowu musze sobie zafundować kuracje bo niedawno zdjęłam żelki i troche sie osłabiły

Offline Aniutek83
  • maniak
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Września 2006, 09:59 »
Gosiaczek no akurat teraz nie biopsje ale badania hormonów- a ja juz nie mam żył totalnie! I ciagle te poszukiwania wkłuwania itp. Biopsje wspominam najgorzej brr!
Jezdże teraz do b. dobregpo specjalisty do Krakowa , do profesora kierownika tamtejszej kliniki I to on mi wyprowadził ta tarczyce na prostą- bo podejrzewano nowotwór! I teraz jest juz Ok- to on zdiagnozowal u mnie ta chrobe!A ta niestety trzeba leczyc całe życie!I minusem tej choroby sa własnie włosy i paznokcie- a pomimo tycy wsz odzywek, tabletek to chyba tak super juz nigdy nie bedzie!
Zazdroszcze strasznie dziewczynom , które nie maja problemów z włosami!Mam koleżanke która przez tarczyce prawie straciła swoje i teraz je zageszcza u fryzjera- ale to jeszcze niszczy te pozostałe jej!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Września 2006, 12:29 »
Aniutku bardzo się cieszę, że trafiłaś na dobrego specjalistę. grunt to odpowiedni lekarz. Osobiście wierzę, że jak juz Cię zdjagnozowano, to trafią odpowiednio z leczeniem. I tym samym wzraz z leczoną tarczycą  niedługo poprawi sie stan twoich włosów, skóry i paznokci.  

Zazdroszcze strasznie dziewczynom , które nie maja problemów z włosami!

ja też. a do tego z : rozwajającymi się paznokciami i pryszczami (że tak brzydko napiszę).

Offline Aniutek83
  • maniak
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Września 2006, 18:03 »
hmm zdiagnozował mi ja juz 2 lata temu a tu nic sie za bardzo nie pprawiło z włosami i paznokciami- na szczęscie ze skóra nie mam wielkich problemów( no chyba tylko tyle,że jest tłusta) Zastanawiałam sie tez nad Vichy ten dercos aminexil? czy to cokolwiek daje? bo to jednaktroszke kosztuje a nie chce wyrzucac pieniążków w błoto!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Września 2006, 18:13 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Aniutek83 napisał/a:
Zazdroszcze strasznie dziewczynom , które nie maja problemów z włosami!

a są takie ?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Października 2006, 08:35 »
ja zaczęłam zażywać ostatnio Revalid..jestem po 40 kapsułkach, z tym, że zazywa się 3 tabletki dziennie..i już widze efekty..kuracja ma trwać trzy miesiące..czyli jeszcze dwa miesiące zażywania..ale już wczoraj zauważyłam przy myciu i czesaniu włosów, że wypadło mi ich o połowę mniej..czyli moge stwierdzić, ze znalazłam lek, który mi pomaga..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Października 2006, 09:35 »
Cytat: "oosta"
Revalid..

Wiele dobrego o nim słyszałam, chociaż sama nie używałam...

I tak jak mówisz każdy musi znaleźć cos dla siebie...
— Richard M. Devos

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #38 dnia: 3 Października 2006, 10:21 »
ja juz od miesiaca zarzywam Skrzyp i naprawde nie wypadaja mi tak jak kiedys, widze poprawde!! :mrgreen:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #39 dnia: 3 Października 2006, 10:21 »
zażywam :oops:

a.katarzyna
  • Gość
Wypadające włosy...
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Października 2006, 14:39 »
dla każdego co innego, ze się powtórze. ja też mam problemy z tarczycą - łykam prochy a włosy jak leciały tak lecą, wrzyw i owoców mi nie brakuje wic nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Żeby skóra sie zregenerowała potrzeba blisko 28 dni (dopiero potem widać efekty) ale jak się trafi na odpowiedni specyfik to nie wystarczy jedna kuracja, trzeba ją powtarzać co jakiś czas, bo objawy powracają. ja cały czas szukam......
a na wykwity na skórze pomogły mi tabletki z drożdży "lewitan"

Offline goni@
  • bywalec
Odp: Wypadające włosy...
« Odpowiedź #41 dnia: 2 Czerwca 2007, 22:44 »
ja juz od miesiaca zarzywam Skrzyp i naprawde nie wypadaja mi tak jak kiedys, widze poprawde!! :mrgreen:

Teraz po prawie roku od mojego postu mogę napisać,że jest super poprawa...właśnie dzięki zażywaniu Skrzypu  :)
Teraz na grzebieniu lub przy myciu widać tylko kilka pojedynczych włosków...Ale muszę zaznaczyć,że zrezygnowałam na ten okres wszelkich farbowań itp.. Włosy odpoczęły i o to chodziło...  :skacza:

Offline kania
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 1 Września 2008, 16:16 »
Mnie zaczęły wypadać włosy w czerwcu. Zostawały praktycznie wszędzie, na podłodze, pod prysznicem, na poduszce... Zaczęłam brać belisse - preparat witaminowy ze skrzypem. Dodatkowo znajoma kosmetyczka powiedziała, że za wypadanie włosów odpowiada wit.H, czyli biotyna. Z racji tego, że jest głównie w wątróbce, której nie jadam, to kupiłam w tabletkach do ssania (ok 9zł) Po miesiącu brania jednego i drugiego zauważyłam dużą poprawę, a przy okazji wzmocniły mi się paznokcie.
Niestety włosy wypadają głównie pod wpływem stresu i przemęczenia. Ale jak tu się nie stresować?  :P

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Września 2008, 08:28 »
No właśnie stres i przemęczenie też to znam. Włosy też mi wypadają. Miałam skrzyp polny ale skonczyl mi się dwa miesiące temu a tu w Anglii mają tylko takie homeopatyczne , które nic nie dają :(
Za to za 3 tyg. będę w Polsce więc sobie znowu kupię. :D

Offline madejka3
  • bywalec
« Odpowiedź #44 dnia: 2 Lutego 2009, 22:33 »
hej :) kupilam belisse a tam juz jest 200 mikrogramów kwasu foliowego, jem tez folik 0,4 mg - czy moge laczyc belisse z folikiem?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 2 Lutego 2009, 22:45 »
możesz...
— Richard M. Devos

Offline madejka3
  • bywalec
« Odpowiedź #46 dnia: 3 Lutego 2009, 08:04 »
dzięki liliann

Offline sarunia

• bywalec
  • data ślubu: 31.12.19
« Odpowiedź #47 dnia: 30 Września 2009, 22:19 »
Przestały mi wypadać włosy po zastosowaniu diety warzywno-owocowej wg. Dr. Dąbrowskiej opisanej szczegółowo w książce "ciało i ducha ratować żywieniem ", a wcześniej bardzo się sypały, mam chorą tarczycę .
Post jak nazywa doktor ma na celu oczyszczenie organizmu, daje wspaniałe rezultaty zdrowotne w tym również wzmocnienie włosów. POLECAM.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Września 2009, 22:24 »
Sarunia a napisz coś więcej
mi też włosy lecą jak szalone...

Offline sarunia

• bywalec
« Odpowiedź #49 dnia: 1 Października 2009, 08:29 »
Wszystkiego byś się dowiedziała przeczytawszy książkę dr. Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem"....jest to mała książeczka i kosztuje ok. 12,-zł.  Jest w niej dokładnie napisane,co należy jeść , jak długo i jakie to daje wspaniałe efekty ! Mogę szczerze zapewnić że stosując zasady z tej książki odniesiesz pożądany efekt!.
Zajrzyj też na Forum ( dziewczyny tam skutecznie prowadzą tę dietę oczyszczającą);

« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2021, 12:19 wysłana przez zibi »

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Listopada 2009, 22:01 »
widze, ze nie ma innego watku "wlosowego", wiec zapytam tutaj:
macie jakies doswiadczenia z peelingiem glowy?

Niedawno uslyszalam o takiej opcji od fryzjerki, jak sie zwierzalam z mojego problemu z lupiezem :-[. ja wiem, ze to okropna sprawa, ale juz nie wiem, co mam poczac. mam go od roku (!!) i ostatnio (conajmniej 4-5 miesiecy) zaczelam strasznie gubic wlosy.

jako, ze walcze z tym ile walcze, przetestowalam x roznych aptekowych szamponow dlugofalowo. ostatnio odstawilam przeciwlupiezowe z mysla, ze moze skora ma sie zregenerowac czy cos.. kupilam tez w aptece taki bez zadnych barwnikow, zapachow itp, jak najmniej obciazajacy i nic..:(

rece mi opadaja. dermatolog nic nie pomogl. jem jakies suplementy, nic nie daja. normalnie dol.

i teraz: jeden fryzjer, zeby zrobic ten peeling i potem takie delikatne szampony, a inny, ze absolutnie nie, bo tylko bardziej podraznie skore.
 :mdleje: :hmmm:
macie jakies doswiadczenia w tej kwestii?
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Grudnia 2009, 00:31 »
Ja od około dwóch miesięcy łykam bellisę i szczerze mówiąc widzę poprawę.
Włosy mniej wypadają i są bardziej lśniące.

Używam też maski z Waxa która też dodatkowo wzmacnia moje włosy.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Stycznia 2010, 12:35 »
ja tez łykałam bellise, na początku widziałam poprawe, ale po pół roku (brałam tak jak zalecaja 2-3 miesiące bellisa, potem tyle samo przerwy) juz włosy nie reagowały na to. W listopadzie zcazęłam zabiegi z mezoterapii na głowę, zrobiłam 4 jak dotąd, teraz przerwa, a potem przypominający po 3-6 miesiącach. efekty sa takie że az sie wierzyc nie chce. zero włosów z spływie brodzika, kilka włosów na szczotce (wczesniej nie było widac szczotki) zero włosów na poduszce, bomba.
Tylko zabieg strasznie bolesny...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Stycznia 2010, 14:43 »
a na czym polegają te zabiegi? dlaczego sa bolesne?

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Stycznia 2010, 14:55 »
Bo to jest ostrzykiwanie głowy. Ja sie skręcałam z bólu, ale warto było

Mezoterapia w leczeniu łysienia:

Jednym z najczęstszych wskazań do mezoterapii są choroby włosów, w których dochodzi do utraty lub znacznego osłabienia struktury włosów. Poprzez podawanie w skórę owłosioną głowy preparatów mineralnych, witamin i leków przeciwzapalnych można w znacznym stopniu poprawić odżywienie włosów, zatrzymać ich wypadanie, a nawet spowodować odrost utraconych włosów. Terapia łysienia to wstrzykiwanie substancji odżywiających włosy - takich jak dekspantenol, minoksydyl, oligoelementy, krzemionka organiczna, witaminy lub leki przeciwzapalne, które powodują, że następuje regeneracja struktury włosa.
Wskazania:

* wypadanie włosów na skutek ubogiej diety, słabego krążenia, zmian hormonalnych w okresie ciąży, laktacji
    * łysienie androgenowe
    * łysienie plackowate
    * słabe i wymagające silnego odżywienia włosy

Częstotliwość zabiegów:

* faza uderzeniowa kuracji: 1 zabieg co 10-14 dni przez okres 2 miesięcy
    * faza pielęgnacyjna: 1 zabieg na miesiąc przez okres 3-6 miesięcy

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #55 dnia: 22 Stycznia 2010, 00:06 »
a co to jest dokladnie 1 zabieg?
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 2 Lutego 2010, 10:54 »
Jeden zabieg to jedno ostrzykniecie całej głowy

Offline Aniaa

• forumowicz
  • data ślubu: 24.04.2010
« Odpowiedź #57 dnia: 3 Lutego 2010, 12:15 »
A jaki jest koszt takiego zabiegu, jesli mogę wiedzieć? :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 3 Lutego 2010, 12:32 »
Pewnie róznie w róznych miejscach. Ja robiłam za friko na szczęście, bo pracuje w gab. dermatologicznym.

Offline sarunia

• bywalec
« Odpowiedź #59 dnia: 3 Lutego 2010, 13:56 »
i jest naprawdę skuteczny?

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #60 dnia: 3 Lutego 2010, 14:02 »
Na mnie podziałał, jestem zachwycona, ale wiem, że nie kazdy ma takie same efekty.

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #61 dnia: 2 Marca 2010, 22:01 »
A ja na wypadające włosy polecam Vitapil do łykania, Seboradin, Waxa (polskiego firmy L`Biotica) oraz Vatikę- indyjski olejek kokosowy z dodatkiem ziół. Kilka miesięcy i włoski nie wypadają praktycznie. Pozdrawiam.

Offline lila1980
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.10.2010r
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Sierpnia 2010, 20:17 »
Bardzo dobra kuracja to zastrzyki witaminy B6 - na receptę.

Offline Cassidy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #63 dnia: 31 Sierpnia 2010, 18:46 »
Ja zawsze biorę skrzypovit, albo tran i mi służy.   Podobno też olejek rycynowy można wcierać i spłukać, ale ja robię tylko na końce, bo mi się przetłuszczają włosy za bardzo.

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #64 dnia: 1 Września 2010, 12:46 »
ja miesiąc temu zaczęłam walkę ze swoimi włosami, bo wypadały niemiłosiernie :-\ i przez miesiąc biorę skrzypowitę a na włosy szampon head&shoulders na wypadające włosy. i powiem Wam, że poprawa jest i to duża, bo już mniej- więcej połowa włosów mniej wypada!! sama w szoku byłam, ale walka póki co skuteczna.. a i włosy takie miękkie się zrobiły i delikatne;)

Offline Akropol
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Lipca 2011, 14:24 »
Na wypadające włosy najlepszy jest skrzyp z pokrzywą w tabletkach i dodatkowo szampon z pokrzywy.  Jednak najczęstszą przyczyną wypadania tych włosów jest nieprawidłowa dieta, wystarczy ją zmienić i po problemie.

Offline Lirene
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15 sierpnia 2013
« Odpowiedź #66 dnia: 8 Stycznia 2012, 09:49 »
Zgadzam się z moim przedmówcą, bowiem odkąd dość nieregularnie się odżywiam, mam duże problemy w trakcie mycia włosów, kiedy duże ilości włosów ląduja w wannie. Trzeba także pamiętać, że czasem wydaje nam się, iż tracimy dużo włosów, a jest to wynik, że są one długie przez co mnożą się nam w oczach :).

Offline demi123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 5 Marca 2018, 10:35 »
Znacie taki spray przeciwko wypadaniu włosów Yuda Hair Growth Spray? A może ktoś testował?

Offline Dagamara
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 20 Września 2018, 13:37 »
a ja zamiennie stosuję .......... Maja dużą zawartość biotyny. Czytałam gdzieś, ze lepiej jest brać w suplement w kapsułkach lub proszku, bo lepiej się wchłania
« Ostatnia zmiana: 20 Września 2018, 20:13 wysłana przez ~Ania~ »

Offline delpiero
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #69 dnia: 27 Maja 2021, 07:11 »
To normalne w ciąży. Może nie u każdej kobiety, ale ogólnie - normalne.
Zerknijcie na to - LINK DO SKLEPU
U nas udało się uzyskać fajny efekt, a też się sporo naszukałam.
Teraz jest w porządku.
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2021, 09:22 wysłana przez zibi »

Offline lisełek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2020
  • Ślub w: Toruń
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Lipca 2021, 11:59 »
oj znam ten temat. po ciąży miałam opad włosów taki, ze klękajcie narody.

Offline Wixxxa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 19 Sierpnia 2021, 11:03 »
polecam tak, brać biotynę, kupić dobrą szczotkę, która nie ciągnie włosów, olejowanie, nie traktować włosów żadną suszarką ani prostownicą ;)