Dziękuję za opinię, nie mogę wciąż się zdecydować, chociaż w sumie nie mam zbyt dużego wyboru. Ze pewnych względów wesele chcemy zrobić w Olsztynie, a nie w okolicach i jakoś żadna sala mnie nie do końca przekonuje. Albo mi się nie podoba sama w sobie, albo otoczenie mi nie odpowiada, albo nie było już miejsc, albo coś tam jeszcze nie pasuje, np. nie chcę, żeby sala do tańczenia była oddzielnie. Na forach zresztą chyba żadna sala w Olsztynie nie ma stuprocentowo dobrej opinii, zawsze jest ktoś, kto chwali i ktoś, kto odradza. O wielu salach ludzie piszą, że np. mało miejsca na parkiecie albo coś nie tak z jedzeniem. A sama nie byłam na żadnym weselu w Olsztynie, zresztą nikt z moich bardzo bliskich znajomych też nie, więc nie mam porównania.
Akurat wnętrze Różanej podoba mi się bardzo po remoncie, odpowiada mi taki styl, drewno i stare meble (teraz nie ma tam namalowanych kwiatów tylko jasne ściany). Podoba mi się otoczenie Starego Miasta (i można iść piechotą z Katedry ), chociaż również trochę niepokoi, no bo przecież na Starym Mieście latem toczy się życie, które może nam przeszkadzać.
Jedzenie - ciekawi mnie, na czym polegało, że było fatalne, bo tu akurat spotkałam się z różnymi opiniami.
To co najbardziej mnie niepokoi, to właśnie to, że będzie zbyt mało miejsca, ale w ogóle w Olsztynie nie ma chyba za bardzo sal, gdzie jest dużo miejsca do tańczenia i parkiet nie jest oddzielony do sali, w której siedzą goście.
Zastanawiam się jeszcze nad Hotelem Park, tam właśnie rozbudowują salę i będzie ona większa niż teraz, z większym parkietem do tańczenia. Tam też nie ma otoczenia Starego Miasta i ludzi, którzy mogliby przeszkadzać, no chyba że goście hotelowi, bo z holu i recepcji jest od razu otwarte wejście do restauracji , co zresztą mi się nie podoba. I w ogóle przestał mi się tam podobać całokształt tej sali, jakoś nie w naszym stylu to wszystko jest.
W każdej sali jest coś, co albo mi się nie podoba, albo mam obawy, że coś będzie przeszkadzać, ale problem w tym, że na coś muszę się zdecydować
A Ty jak uważasz - gdzie warto w Olsztynie (nie okolicach) urządzić wesele?