Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1509326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #7200 dnia: 13 Września 2014, 20:40 »
smoczyca dasz radę - ale kciuki trzymam  :) maggi-80 gratulacje, 10 km to już ładny kawałek  :ok:

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7201 dnia: 14 Września 2014, 19:52 »
Żyję :D Dziękuję za kciuki :) Półmaraton przebiegłam i miałam tylko o 11 s dłuższy czas od półmaratonu w Pile tydzień temu :D

Powiem Wam, że się strasznie zmęczyłam psychicznie w tracie półmaratonu  ::) Fizycznie trasa też była wymagająca, bo było kilka podbiegów, wiał wiatr prosto w twarz, świeciło ostre słońce. Ale trasa była taaaka nudna  ::) Biegliśmy przez jakieś pola i wioski (nadal mam przed oczami takiego mega wychudzonego psa przywiązanego do budy) i mi się strasznie dłużyło  ::) Jednak jak są kibice na trasie i biegnie się w terenie zabudowanym, to jest zupełnie inna bajka. I z przykrością muszę stwierdzić, że do Gniezna raczej za rok nie wrócę  :-\ Ale zobaczyłam jak tam jest, przebiegła  i jestem na etapie 4/5 Korony Półmaratonów!  ;D :hopsa:

Też trzymam! A czemu akurat makarony? :-)

Przed biegami o dłuższych dystansach zaleca się jeść makarony na kilka dni przed w celu uzupełnienie glikogenu w mięśniach i jego superkompensacji. Nie bez przyczyny organizują Pasta Party przed biegiem  ;) Jak mam półmaraton w niedzielę, to już od wtorku lub środy zaczynam jeść makarony. A że teraz biegłam 2 półmaratony pod rząd to jestem 2 tygodnie na makaronach :P Boję się spojrzeć na wagę, bo te większe liczby to nie będą oznaczać dodatkowych mięśni :P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #7202 dnia: 14 Września 2014, 19:57 »
makaron biały czy ciemny?
inne węgle też wchodzą w grę? ryż? kasze? z ciekawości pytam...

a ja spaliłam dzisiaj prawie 400kcal na rowerkach...
boję się treningu siłowego to teraz pedałuję... :) :)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7203 dnia: 14 Września 2014, 20:02 »
Liliann, ja wcinam biały, czasami zdarza mi się ciemny. Ciemnego nie zaleca się w dzień, lub dzień przed biegiem, bo zawiera więcej błonnika i może nas spotkać niespodzianka na trasie ;) Inne węgle też można, ale w makaronach jest najwięcej. Ryże i kasze jem na codzień, więc dla mnie byłaby to żadna odmiana ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7204 dnia: 14 Września 2014, 20:13 »
smoczyca brawo, wiedziałam, ze dasz radę  :brawo_2:
ja dziś miałam propozycje sprawdzenia się na 6 km, ale kolidowało mi to z kibicowaniem moim małym rowerzystom - póki co wole podziwiać ich medale i radość  ze zdrowej rywalizacji  :)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #7205 dnia: 14 Września 2014, 22:49 »
Smoczyca wielkie gratulacje!! :)
Tak z ciekawości,jak organizm znosi takie podwójne obciążenie?Odczujesz na dniach "w kościach" te dwa biegi?Jak teraz będziesz się regenerować?

Na szybko przejrzałam kilka stron i jakiś mały ruch w interesie widzę ;) wszystkie urlopują czy już nie mają czego wylaszczać? ;)

Ja melduję się po "urlopie"-choć ćwiczyć nie miałam kiedy to uprawiając "crossfit miejski" ;) wróciłam do domu lżejsza o 2,5 kg - odrobinę pomogła w tym krótka choroba,ale podstawą było codziennie wielogodzinne bieganie po ulicach Szczecina z odpowiednio dociążonym wózkiem. ;D Od piątku odpoczywam,ale jutro planuję jakiś trening na rozruch i rozpisanie "diety".

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7206 dnia: 15 Września 2014, 09:40 »
Hej,
Ja wczoraj zaliczyłam szfatetę charytatywną.

W domu mamy remont więc bez możliwości ćwiczenia ::)A na ten moment to jestem chora i czekam aż niebiosa mi spuszczą motywację :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7207 dnia: 15 Września 2014, 19:56 »
Anusiaaa, pamiętałam właśnie, że biegłaś, miałam się pytać jak tam.

Tak z ciekawości,jak organizm znosi takie podwójne obciążenie?Odczujesz na dniach "w kościach" te dwa biegi?Jak teraz będziesz się regenerować?

Nie, nie czuję jakoś specjalnie. Mam tylko zakwas w bicepsie, na prawej ręce :P Już nieraz tak biegałam (w sensie treningowo). Przed półmaratonem w Poznaniu przez 2 miesiące biegałam w systemie 10-10-21 km, czyli co tydzień trzaskałam sobie półmaraton ;) No, ale zawody jeden po drugim to miałam po raz pierwszy. Po półmaratonie w Pile czułam nieźle biodro. A dziwne, bo w Pile biegło mi się bardzo dobrze. Jak już stanęłam za metą to poczułam bardzo zginacz biodra, bałam się, ze sobie naderwałam mięsień  ::) Ale to chyba zwykłe przeciążenie było. Dziwne, bo nigdy nie odczuwałam nic w tym miejscu...

Co do regeneracji, to po półmaratonach zawsze robiłam tak, że robiłam sobie 4 dni przerwy od biegania. Robiłam w tym czasie jakieś lekkie treningi (np. rower, pływanie, lekka siłka). W poniedziałek po biegu często nie robiłam treningu w ogóle. Dzisiaj sobie jednak pojeździłam rowerkiem kilkanaście km, a bieganko pierwsze  zrobię w środę (jakąś "piątkę" z mężem), bo mi wrzesień ucieka. A ja uwielbiam we wrześniu biegać, jest cudowna pogoda  8) Wrzesień to w ogóle mój ulubiony miesiąc :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7208 dnia: 16 Września 2014, 06:12 »
dla mnie na razie te 20 km brzmi trochę kosmicznie, choc kto wie - jakis czas temu o tych 10 aktualnie bieganych też bym nie pomyslała  :) dzis dobry dzien na powrót do treningów, więc stara dobra Mel B zaliczona plus ramiona z ciążarkami fitappy i tiffoczki - nie jest źle, bo w miedzy czasie biegałam, ale taką dwutygodniowa przerwę jednak się odczuwa :)
anusiaaa gratuluje sztafety i daje kopniaka motywacyjnego  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7209 dnia: 16 Września 2014, 06:26 »
Smoczyca kolejne gratulacje :)
Aniu Tobie rowniez.

Selena jak tam motywacja?

Lila jak zdrowko?

Reszta dziewczyn, trzymacie sie jakos?

Rzadko tu teraz zagladam, ale cwicze regularnie. Na to zawsze znajde czas :)
Wczoraj zrobilam rowerkiem 26km, dzisiaj trening.
Buziaki dla Was!  :-* :-* :-*

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #7210 dnia: 16 Września 2014, 07:20 »
He he, wahająca się :-D Ćwiczę, biegam, ale celu jeszcze nie obrałam...  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7211 dnia: 16 Września 2014, 08:18 »
Sztafeta u mnie super!
Na 246 sztafet, zajęliśmy 30 miejsce  :o
Nawet się nie spodziewałam.
Mój wynik nie był porywający ale lepszy o 1 min niż rok temu.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7212 dnia: 16 Września 2014, 10:30 »
Brawo Smoczyca!  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
Super buciki  ;)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #7213 dnia: 16 Września 2014, 23:22 »
Smoczyca to faktycznie nie masz się o co martwić,jak masz tak organizm i ciało zahartowane - tym bardziej pozostają ogromne gratulacje. :)
Anusiaaa Tobie też :brawo_2: :brawo_2: się należą. :) A teraz wracaj do zdrowia - ćwiczyć można na klatce lub balkonie ;-P więc remont to żadna wymówka. ;)

Ja wczoraj zaliczyłam tylko rowerek,dziś marsz za biegówką i przysiady,a przy okazji pomiary i od 8 sierpnia ubyło mnie w sumie 20 cm ::) choć to raczej stan przejściowy,akurat planuję przytycie. ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7214 dnia: 17 Września 2014, 12:11 »

Anusiaaa Tobie też :brawo_2: :brawo_2: się należą. :) A teraz wracaj do zdrowia - ćwiczyć można na klatce lub balkonie ;-P więc remont to żadna wymówka. ;)

Na balkonie nie można bo jest tam 3/4 pokoju wyniseione ;D A na klatce...no bez jaj... 8)
Wyzdrowieje to i moze motywacja wróci.
na razie katar zalewa mi wszystko

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7215 dnia: 17 Września 2014, 21:02 »
Dzięki jeszcze raz dziewczyny za gratsy :*

Anusiaaa - świetny wynik!

Super buciki  ;)

Dzięki ;) ostatnio była u nas szwagierka i porobiła mi kilka nowych fot na bloga, bo na zdjęcie główne już nie mogłam patrzeć  ::)

Dzisiaj 7 km biegu z mężusiem :) Ale mi się super biegło, normalnie frunęłam :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7216 dnia: 17 Września 2014, 21:55 »
u mnie dzisiaj spokojnie, 4,5 km  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7217 dnia: 18 Września 2014, 12:26 »
anusiaaa sandra przecież kokietowała  :) najpierw się wykuruj, bo osłabionego organizmu nie ma co dodatkowo nadwyrężac....
ja od dzis mam na papierze, ze mogę się czuć jak 20-stka  ;D jestem mega pozytywnie naładowana po tym spotkaniu tanito-dietetycznym, bo po pierwsze obca osoba doceniła dotychczasową prace, jaką już wykonałam nad sobą, pomiary też są bardzo ok, zebrała szczegółowy wywiad i w ciagu 5 dni dostanę na maila rozpisaną na 2 tygodnie dietę, uwzględniajacą regularne bieganie i w moim przypadku optymalnie jest jeszcze spalic te 2 kg tłuszczyku , co powinno się udać, przy załozeniu zastosowania się do wytycznych, wiec przede mną spore wyzwanie  :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7218 dnia: 18 Września 2014, 18:33 »
Miska pochwal sie wynikiem z tanity :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7219 dnia: 18 Września 2014, 18:42 »
"pochwalę się" jak już to po kuracji i to raczej na priva, jeśli ktoś będzie zainteresowany  :)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #7220 dnia: 18 Września 2014, 18:57 »
Monika Ty Gówniaro! ;) Gratulacje (wstępne ;) czekam na więcej info). :)
Anusiaaa wracaj do zdrowia.Co do klatki to żartowałam,choć sama w akcie desperacji,gdy usłyszłam,że w domu skakać nie można,myślałam o treningach na dopiero budowanej werandzie,na podłodze z kamienia,z wielkimi szczelinami zamiast fug. ;-P

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #7221 dnia: 19 Września 2014, 19:19 »
Hooop hoooop,gdzie są fit laski? ;)
Ja wczoraj 90 min na rowerku,dziś póki co tylko 45 min,ale może jak Kuba zaśnie odpalę na trochę zumbę - choć specjalnie mi się nie chce,bo kolejną noc mam w plecy,zamiast spać siedzę i zamulam do 2:00-3:00. ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7222 dnia: 19 Września 2014, 21:49 »
Lila jak zdrowko?

dzięki za zainteresowanie...globalnie lepiej
jutro mam szkołę zdrowych pleców
potem omówię mój NMR z fizjoterapeutką i łącznie z moją trenerką ułożą mi plan treningowy...będę też chodzić na zdrowy kręgosłup - stety -niestety...
w tym tygodniu uprawiałam kardio na rowerach, aż RAZ....ale miałam dyżur + tzw. klęska urodzaju w pracy
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7223 dnia: 20 Września 2014, 08:57 »
laski tak intensywnie ćwiczą, ze nie mają czasu pisac  :P
u mnie w końcu pobiegane - muza w uszach, wiatr we włosach i ta całkowita wolność - to jest to  :) plus fajne widoki typu Rusałka w tajemniczej mgle, nawet "nakryłam" młodocianych na ławce w miłosnym uścisku - ach ta młodość...
anusiaaa jak tam Twój plan treningnowy? Bo nie ukrywam, że co prawda bieganie nadal mnie kręci, ale już dla innych treningów szukam inspiracji...
liliann ten zdrowy kręgosłup pewnie by nikomu nie zaszkodzil, bo chociażby po ciązy/ciązach dostał mocno w kość....znając Twoje samozaparcie to jeszcze troche i będziesz skakać jak sarenka  :)
sandra do "gówniary" to mi jeszcze trochę brakuje  :P ale fakt, jestem z siebie dumna, bo już sporo zrobiłam dla swojej kondycji i zdrowia, ale Ty powinnaś dostać kopniaka za takie zamulanie, organizm potrzebuje porządnej regeneracji w czasie snu!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7224 dnia: 20 Września 2014, 09:08 »
zdrowy kręgosłup jest po prostu nudny....to są wolne ćwiczenia stabilizując głębokie mięśnie przykręgosłupowe...
chodzą wszyscy - starsi- młodsi...
chłopaki ze strefy rakietowej

— Richard M. Devos

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7225 dnia: 21 Września 2014, 09:02 »
liliann i jak po zdrowym kregosłupie? Ważne, zeby była poprawa,  bo ze nudne to się domyślam....
korzystając z porannego rozpogodzenia dziś znowu sobie pobiegałam i to wydłuzony dystans, ale zwłaszcza pośladki  tak dzień po dniu to mocno odczułam  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7226 dnia: 21 Września 2014, 09:09 »
zdrowy dzisiaj...
wczoraj miałam szkołę pleców...

i po szkole ok... dużo się dowiedziałam, empirycznie doświadczyłam tego, że mam asymetrię miednicy i przykurcze np w biodrowo-lędźwiowym...
ponieważ nadal mnie pobolewa w krzyżu idę na zdrowy kręgosłup, odpuszczam kardio, bo mam full roboty...
min innymi muszę wysłać raport z rady rodziców do rodziców dzieci z klasy, a że się dzieje to mam dużo pisania...
— Richard M. Devos

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7227 dnia: 21 Września 2014, 10:32 »
My wczoraj w ramach rodzinnego dnia poszlismy na rowery i zrobilismy 21km :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7228 dnia: 21 Września 2014, 12:11 »
Nudny "Zdrowy Kręgosłup", ale ja nawet lubiłam. U nas kobieta prowadziła podobnie do pilates i były ćwiczenia z różnymi piłkami.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7229 dnia: 21 Września 2014, 12:49 »
nudny nie nudny
poćwiczyłam i plecy lepsze...rozciągnięte, krzyże nie łupią  ;D
dzisiaj ćwiczyliśmy z rolerami...

bieganie póki co nie dla mnie, bo obciąży mi kręgosłup...
boję się treningu siłowego... generalnie się boję  ;D ;D ;D
przejdzie...

Dziewczyny jakby któraś chciała to moim klubie BeneSport jest nowa dietetyczka i ma promocję na badanie składu tkankowego ciała - do końca października bodajże 15zł...
jak wychodziłam z szatni to mi mignęło przed oczami...
— Richard M. Devos