Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1501801 razy)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #5940 dnia: 28 Czerwca 2014, 15:20 »
zapytaj o wrażenia męża - dziś z nim miałam przyjemność :P
jakby co zapraszam jutro na błonia - bo raczej pobiegam dla odstresowania przed ważnym wydarzeniem :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5941 dnia: 28 Czerwca 2014, 15:31 »
jutro mam dyżur  :-\
w poniedziałek będę odsypiać...
dlatego następne ćwiczonka dopiero we wtorek...

uwaga wrażenia męża...
na pytanie czy schudła? - "nie wiem, ale jakoś inaczej wyglądała....chyba" i po chwili "jedno co dzisiaj zauważyłem to, że miała jakiś inny makijaż...taką ładną gładką twarz jak nigdy"...

to tyle mój mąż  ;D ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5942 dnia: 28 Czerwca 2014, 15:41 »
jak dyżur, to sprawa się rypła ;) męża z pewnością bardziej zaabsorbowała nasza elokwentna konwersacja ;) z cerą to ciekawe, bo makijaż taki jak zwykle czyli minimalistyczny, to już bym się bardziej spodziewała, że inna fryzura :) ale jeśli ćwiczenia dają efekt gładkiej, świetlistej  twarzy to dobre i to :) ps. Tymek Ci czasem nie powtarzał słowa "trening"? ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5943 dnia: 28 Czerwca 2014, 15:47 »
nie wiem... ;D ;D
on mówi "wszystkie" znane mi słowa...łącznie z przekleństwami...
równie dobrze może mówić i trening...

Krzyś potwierdza - mówił "trening..." powiedzieli mu, że jestem na treningu  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5944 dnia: 28 Czerwca 2014, 15:58 »
a ja się chciałam pochwalić, że wygrałam książkę o bieganiu  :hopsa: mega się cieszę, bo patrzyłam na tą książkę w Empiku i mi się spodobała, ale stwierdziłam, że wystarczająco już wydaję na bieganie :P No to mam ją teraz za darmo ;D Kurczę, brałam udział w 4 konkursach, w 3 udało mi się wygrać :D Dziewczyny, bierzcie udział w takich akcjach, warto! :)

Ja dzisiaj rowerem do pracy, 20 km na liczniku :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5945 dnia: 28 Czerwca 2014, 21:14 »
30 km na rowerze zakonczone sprintem w ulewie i burzy...dawno tak szybko nie jechalam ;D

Selena dzieki jutro bede otowac.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #5946 dnia: 28 Czerwca 2014, 21:22 »
No jutro już musisz, maks 3 dni w lodówce. A właśnie, muszę sobie zapas pomrozić, póki tani. Trafiłam dziś 5zł/kg na targu  8).

My z mężem pobiegaliśmy, więcej niż zwykle  :o. Do tego poćwiczyłam górne partie ciała. Zdecydowałam, że chcę mieć bardziej kształtne ramiona. Nie umięśnione, ale kształtne.

Z nudów poczytałam sobie profil Chodakowskiej na fb, komenatrze itp. Ona tam pisze o jakichś zakazanych produktach, nic nowego, a komenty - masakra, 'najlepiej nic nie jeść' itp. Przerażające, jak niska jest świadomość zdrowej diety u ludzi  :o.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5947 dnia: 29 Czerwca 2014, 07:25 »
smoczyna gratulacje :brawo_2: ja tam w konkursach nie mam szczęścia ;)
lilann słowo "trening" to podrzuciła ciocia Monika ;D
mi dziś pogoda pokrzyżowała plany - bo aż taką pasjonatką biegania nie jestem, żeby pląsać w deszczu ;) ale za to intensywna Tabata z Fitappy i jej planki, a po wczorajszym treningu jeszcze czuję zwlaszcza mięsnie rąk, więc te ciężarki sporo dają...milej niedzieli :)
ps. ja to w ogóle podziwiam, że ludziom nie szkoda czasu i energii na takie komentowania na fejsie - by się lepiej wzięli za ćwiczenia :P

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #5948 dnia: 29 Czerwca 2014, 10:41 »
Melduję że wczoraj zaczęłam się "ruszać" :-)
6 km na rowerze w miłym towarzystwie :-)
Lekarz dał zielone światło, więc trzeba działać żeby odzyskać sylwetkę i ujedrnic ciało :-)
Dziś dziwna pogoda, odpale sobie tv i pocwicze :-)

Wczoraj czułam się ok i energia powróciła :-) Czasem po nieprzespanej nocy jestem jak flak...
Ćwiczenia na pewno mnie ożywią :-)

Co do Chodakowskiej i komentarzy - zazdrość i chamstwo dają o sobie znać :-) To takie typowe dla wielu Polaków... ;) Tym bardziej, że klawiatura wszystko przyjmie, a przez internet ludzie są BARDZO odważni.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5949 dnia: 29 Czerwca 2014, 11:01 »
Pati chyba masz rację.  Gdybym czuła się bardzo źle w swoim ciele to bym nie szukała wymówek :p

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5950 dnia: 29 Czerwca 2014, 11:59 »
Selena jak robisz bob bo wlasnie kupilam pierwszy raz?
ja wrzucam bób na osolony wrzątek i gotuję ok 8-10 min...teraz bób jest młody więc dużo mu nie trzeba i ostatnio gotowałam 5 min i był super :-) nie rozlatywał się... ja pożeram go bez niczego...taki gorący jeszcze....mniammmm
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5951 dnia: 29 Czerwca 2014, 14:04 »
Pewnie zależy na jakim gazie, ja na średnim robię, właśnie zrobił mi się w 10 min  ;).

Dziś - przymusowa regeneracja.  ;)

Odkryłam zło - Magnumy miętowe  ::)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5952 dnia: 29 Czerwca 2014, 14:09 »
Co do Chodakowskiej i komentarzy - zazdrość i chamstwo dają o sobie znać :-) To takie typowe dla wielu Polaków... ;) Tym bardziej, że klawiatura wszystko przyjmie, a przez internet ludzie są BARDZO odważni.

To nawet nie o zazdrość chodzi. Często na jej fb wypowiadają się trenerzy i instruktorzy, którzy wytykają błędy pani Ch. A dla jej fanek każdy kto choćby złe słowo na nią powie jest od razu gruby, otyły, zazdrosny i Bóg wie co jeszcze. Mam wrażenie, że jakby Ch. powiedziała, żeby skoczyły w ogień, to by bez wahania to zrobiły.

U mnie dzisiaj sport bierny, z perspektywy kibica ;) Był dzisiaj w Poznaniu bieg i dzielnie oklaskiwałam biegaczy :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5953 dnia: 29 Czerwca 2014, 14:41 »
Heh, pisząc o jej profilu nie miałam na myśli tych 'zakochanych' fanek (dosłownie, piszą jej "kocham cię"  ::)), ale osoby, które pytają 'to co jeść, jak tyle rzeczy nie wolno', jakby tylko na fast foodach itp opierała się ich dieta.

Btw., Smoczyca, z ciekawości, jako osoba w jakiś sposób związana zawodowo ze sportem (z tego co tu wyczytałam), chyba także nie darzysz jej sympatią?  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5954 dnia: 29 Czerwca 2014, 14:58 »
selena chyba już ustaliłyśmy, że lody dobrze wpływają na spalanie ;) ja tylko kojarzę, że Chodakowska zaleca po prostu zdrowe odżywianie plus trening, jak ktoś chce schudnąć tylko na diecie to pewnie wtedy jest większy rygor....a wszelkie skrajne postawy od nienawiści do bezgranicznego uwielbienia świadczą tylko o jakiś chwiejnych stanach emocjonalnych piszących na tym fejsie, zreszta była tu już o tym dyskusja przy okazji pewnych "ale"  ;) naszej AnioOlek też do Ewki....z innej beczki  fajnym przykładem zdrowotnej motywacji jest aktorka Dominika Gwit, ma dopiero 26 lat a już "wchodziła" w  otyłość stopnia 3 - w ciągu 3 miesięcy zrzuciła ok 23 kg, co prawda pod wpływem personalnych treningów i profesjonalnej diety, ale można :) i to tez  podobno nie jest jej ostatnie słowo.... 

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5955 dnia: 29 Czerwca 2014, 15:06 »
Pewnie zależy na jakim gazie, ja na średnim robię, właśnie zrobił mi się w 10 min  ;).

jak wrzucę to zmniejszam gaz...logiczne nio nie :-P
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5956 dnia: 29 Czerwca 2014, 15:13 »
U mnie dzis dokonczenie wycieczki rowerowej z wczoraj...11 km.
Dzis czeka mnie nauka wiec wiecej cwiczen nie bedzie.   

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #5957 dnia: 29 Czerwca 2014, 15:23 »
smoczyca o zazdrość to mi raczej chodziło jak ktoś zarabia kasę,  a ktoś nie może tego przeboleć :-) Nie o komentarze osób zajmujących się sportem :-) Fanka Ewki nie jestem, dopiero zaczynam przygodę z fit filmami różnych pań :-)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5958 dnia: 29 Czerwca 2014, 17:35 »
Btw., Smoczyca, z ciekawości, jako osoba w jakiś sposób związana zawodowo ze sportem (z tego co tu wyczytałam), chyba także nie darzysz jej sympatią?  ;)

Powiedzmy, że nie pałam radością na jej widok ;) Pomijam tu kwestie różnych "kwiatków", które wychodzą, czyli błędów technicznych podczas ćwiczeń. Inna ważną dla mnie kwestią jest to, że teoretycznie "trenerka wszystkich Polek" ma za sobą ledwie ukończony kurs trenera (czy tam pilatesu) - o ile w ogóle go ma  ::)

Wierzcie mi lub nie - ale wiedza związana ze sportem to jest OLBRZYMI zakres, który trzeba opanować - technika, suplementacja, prawidłowe żywienie, różne przeciwwskazania. O anatomii to nawet nie wspomnę.... I to nie jest tak, że pójdzie się na kurs trenera i finito. To nieustanny rozwój i doszkalanie się. Kursy, szkolenia - to powinien być standard. Jest pełno trenerów z olbrzymią wiedzą, której Ch. nawet do pięt nie dorasta. Przykładowo Kuba Mauricz, którego szkolenia uwielbiam i który jest moim guru i absolutnym nr 1 jeśli chodzi o sportową wiedzę. Człowiek-chodząca encyklopedia. Mam wrażenie, że on wie wszystko. Ale też sam się szkoli i uczy. I właśnie tacy trenerzy są potrzebni i do takich każdy powinien mieć dostęp.

Poza tym Ch. wydaje mi się jakaś sztuczna - i nie chodzi mi tu wcale o jej cycki ;) Ale ten jej entuzjazm wydaje mi się jakiś taki wyreżyserowany  ::) Poza tym mam wrażenie, że niedługo wyskoczy z mojej lodówki....

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5959 dnia: 29 Czerwca 2014, 17:46 »
i tu jest ta zasadnicza różnica - osoby z jej branży że tak powiem zupełnie inaczej na to patrzą, dostrzegając te błędy techniczne itp.....ja jako laik po prostu odpaliłam jej filmiki, przynosiły rezultaty - i ok, na tym poziomie się zatrzymuje ;) ale ruszyła Polki z kanapy - i tego nie można jej odmówić.....choć im więcej się ćwiczy, to ma sie większa świadomość o ktorej tu piszesz smoczyca i na pewno na boskiej Chodakowskiej sie nie poprzestaje :) kurczę, niech sie dziś wypada, bo jutro che pobiegać :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5960 dnia: 29 Czerwca 2014, 18:48 »
Popieram zdanie smoczycy.
Chyle jej czola tez, bo wiem, ze jest profesjonalistka w tym fachu, a ja ze swoim "kursikiem" ;) moge sie schowac ;)
A do Ewki mialam pewne "ale", ale ona nie chce nikogo sluchac tylko blokuje ;) juz wyluzowalam...
Zwlaszcza po wycisku jaki sobie zafundowalam :D typowo silowy trening dzisiaj byl :)
Wracam do gry po niedyspozycji :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5961 dnia: 29 Czerwca 2014, 19:25 »
Miśka, widziałam w Ddtvn Dominikę, bardzo dobrze, że się wzięła za siebie. Ja się nie znam, ale czy 23 kg w 3 miechy to nie za dużo, a dwa - mi to się zawsze wydaje, że najlepiej się pokazać 'na finiszu', a nie w połowie 'chudnięcia' - pamiętam jak pokazywali tą z Top Model, albo Kasię Bosacką, pochudły co nieco i zniknęły... No Bosacka potem w ciąży była  ;)

A Magnumy są w czekoladzie i już tak mało kalorii nie mają  8).

Wiecie co, no źle mi w dniu przerwy! Śmiechu warte, ale i jakoś czasu więcej i co chwila myślę, czy jednak czegoś nie poćwiczyć  ::)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5962 dnia: 29 Czerwca 2014, 19:34 »
selena ja też sie nie znam, ale niby jest pod fachową opieką i chce docelowo zmienić nawyki (bo raz już sporo zrzuciła, ale pojawił się efekt jojo...) poza tym chyba już przy takiej otyłości kg na początku szybko lecą, najtrudniej to potem zrzucić te 2-3 nadprogramowe ;)
czekolada ma magnez - też juz to ustaliłyśmy :) żeby nie było, ja nie mówię, żeby teraz sobie folgować zupełnie, ale mamy lato, wakacje, na drobne przyjemności zwlaszcza sezonowe można sobie pozwolić :)
AnioOlek no fakt pamiętam, że cos tam próbowałaś ją  korygować - ale poziom przyjmowania krytyki ma zerowy :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5963 dnia: 29 Czerwca 2014, 19:37 »
Anio0lek a powiedz mi proszę w czym różnisz się (mówię, o cwiczeniach, nie jako o osobie) od Ewy Chodakowskiej. Ona ma taki sam kurs jak Ty. Ona trenuje ludzi, tak jak i Ty?
Jestem pewna na milion procent, że jakby smoczyca, czy Ty nagrały film z ćwiczeniami i zarobiły kasę to znaleźli by się tacy "mili" co by Wam wytknęli najmniejsze błędy?

Nie bronie Ewy, bo z nią nie ćwiczę już od kilku miesięcy i wcale nie twierdzę, że jest the best ale uważam, że taka nasza polska mentalność..musimy tym co odnieśli sukces "wetknąć palec do oka". Dlaczego? "Bo tak!".

Dlatego ćwiczę sobie z "hamreykańskimi" trenerami i czytam ich fan page ;) Nie ma tego jadu, co u nas.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5964 dnia: 29 Czerwca 2014, 19:47 »

Odkryłam zło - Magnumy miętowe  ::)
No nie selenaa! pierwszy raz od miesięcy poczułam pokusę zjedzenia czegoś słodkiego, taką prawie nie do odparcia, czyli jakby mi dali to bym zżarła  ;D a to dlatego, że uwielbiam połączenie czekolady z miętą - np. "After Eight"  ;) i bym się skusiła... na szczęście u nas chyba takich lodów nie ma  :D

Widziałam video z Dominiką. Fajnie, że tak entuzjastycznie do tego podchodzi, tylko chyba trochę za wcześnie się wypowiada...
Selena no to dużo 23 kg w 3 m-ce, ale jednak przy takiej nadwadze te kg mają prawo szybciej lecieć na początku.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5965 dnia: 29 Czerwca 2014, 19:52 »
anusia hamerykanscy trenerzy to profesjonalisci, a Ewka nia nie jest i tu sie pojawia problem...
nie to ze jej wytykaja na sile bledy, ale one faktycznie sa.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5966 dnia: 29 Czerwca 2014, 19:53 »
o ja!!! magnumy mietowe ??? :o
anulka to samo mam co Ty! mieta z czekolada ::)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5967 dnia: 29 Czerwca 2014, 20:01 »
Nooo bo ja ogólnie za słodyczami nie przepadam, tzn. u nas w domu nigdy nie ma, sama nie kupię raczej, nie piekę, ale jak poczęstują to zjem (choć od diagnozy już nie ;) )  i czekolada tez mnie nie kręci, ale z miętą to co innego  :D
anusia hamerykanscy trenerzy to profesjonalisci, a Ewka nia nie jest i tu sie pojawia problem...
nie to ze jej wytykaja na sile bledy, ale one faktycznie sa.
Tak, tylko chodzi o to, że część (a nawet spora część) tej krytyki jest nieuzasadniona.. owszem słuszne są uwagi techniczne osób znających się na temacie i tu nie ładnie, że Ewka nie odpowiada, albo blokuje, bo powinna się bronić, odpierać zarzuty i udowodnić, że ktoś nie ma racji, albo jeśli rację ma - podziękować za rady i wdrożyć... ale jest też mnóstwo osób, które z zawiści coś tam sobie napiszą, żeby tylko dopiec  ::) bo jak to napisała Anusia taka nasza mentalność.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5968 dnia: 29 Czerwca 2014, 20:12 »
musze go zjesc na sprobowanie chociaz ;D ale wiem, ze sie zakocham ;)

myslicie ze tylko nasza taka mentalnosc? watpie... na calym swiecie sa tacy ludzie ;)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5969 dnia: 29 Czerwca 2014, 20:35 »
Jestem pewna na milion procent, że jakby smoczyca, czy Ty nagrały film z ćwiczeniami i zarobiły kasę to znaleźli by się tacy "mili" co by Wam wytknęli najmniejsze błędy?

Ok, ale wydaje mi się, że jak jest się profesjonalnym w jakimś fachu, to po 1. kilka razy sprawdzić, czy to, co się puszcza w obieg jest na 100% prawidłowe, a po 2. - ewentualnie przyznać się do błędu. Bo nikt nie jest idealny i każdemu może zdarzyć się błąd, chociażby przez nieuwagę. Ale  należy do niego się przyznać,a  nie blokować innych. Ewentualnie powiedzieć swoje argumenty, czemu mimo wszystko się ma rację.

Poza tym jak pracuję z klientami to zawsze tłumaczę, czemu robimy to ćwiczenie a nie inne - żeby klientki też miały jako taką wiedze na ten temat. A nie - że robimy coś, "bo tak". Chociaż ja tak naprawdę pełzam w tym temacie. Im dalej w las, im więcej się wie, tym gorzej :P

Nooo bo ja ogólnie za słodyczami nie przepadam, tzn. u nas w domu nigdy nie ma, sama nie kupię raczej, nie piekę, ale jak poczęstują to zjem (choć od diagnozy już nie ;) )  i czekolada tez mnie nie kręci, ale z miętą to co innego  :D

to tak można? :P ;)