Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382730 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #990 dnia: 26 Października 2013, 14:49 »
Pewnie pakiet chodzilo fotograf plus kamerzysta. Jak bylismy na spotkaniu z kamerzysta to byl od nich fotograf i probowal nas namowic na ich uslugi, my juz jednak mielismy podpisana umowa z P. Adamczewska i sie nie skusilismy. BYla rowniez opcja na 2 kamerzystow w kosciele plus 500 zl lub cale wesele plus 800 zl. pewnie dawali ci najdrozsze pakiety. :)

Offline martaipiotr
  • debiutant
  • *
  • data ślubu: 30.08.2014
« Odpowiedź #991 dnia: 26 Października 2013, 15:26 »
Zastanawiałam się już nad Grupadeix bo oglądałam ich fotoksiążkę i jestem zachwycona jakością zdjęć.  I o Adamczewska Photography tez już słyszałam i jest na mojej liście :) a jakich jeszcze kamerzystòw możecie mi polecić? Slyszałyście o panie Rafale Grabowskim (reportzzeslubu) ?

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #992 dnia: 27 Października 2013, 13:28 »
Też bylam zachwycona fotoksiazka grupy Deix ,jest naprawdę piekna :) InstantImages tez ma piekna ale niestety dodatkowo platna. ( najdroższa wersja 500zl ale zdecyduje się na nią pewnie )

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #993 dnia: 27 Października 2013, 13:42 »
No nie powiem fotoksiazke mieli cudna jednak moj PM az bal sie zapytac o cene ... ja tez nie wolalam zwlaszza , ze naprawde jestesmy zachwyceni Adamczewska Photography ! Jak ida dziewczyny przygotowania ? Zaproszenia upatrzone ?

Offline martaipiotr
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #994 dnia: 27 Października 2013, 15:48 »
A orientujecie się jak mniej wiece cenowo stoi InstantImages i pani Adamczewska?  :)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #995 dnia: 27 Października 2013, 16:32 »
InstantImages pakiet podstawowy 1900zł , pakiet rozszerzony 2400 chyba ( w nim jest dodatkowo sesja narzeczeńska i więcej zdjęć na płytce ) . Zdecydowaliśmy się na podstawowy bo zawsze możemy się zwrócić do nich o obrobienie większej ilości zdjęć a na początku nie będzie nam na tym zależało tym bardziej,że wszystkie zdjęcia , które będą zrobione i tak otrzymujemy :)
mberry91 Ty jesteś szybka bo ja nawet się nie rozglądałam za zaproszeniami ;) Nawet nie wiem jakie bym chciała... Wódka nie wybrana , obrączki nie wybrane ,  suknia nie wybrana .. ogólnie czarna dupa  ;D ;D ;D I ciągle myślę,że jeszcze sporo czasu mamy  ::)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #996 dnia: 27 Października 2013, 23:53 »
martaipiotr  pisalam wposcie nizej zobacz sobie dokladnie wszystko opisalam ok.1600 z sesja narzeczenska:)

Ja juz ogolem wiem co chce. Zaproszenia wybrane z polkastudio, Obraczki od Pana Andrzeja Bielaka, wodka soplica plus biale czerwone wino - ale nie za duzo bo moja rodzina nie pije duzo plus 2 lub 3 butelki whiskey mamy pare osob co pija tylko whiskey , i dla siebie malibu kokosowe, archers brzoskwiniowy, blue curacao (z przyjaciolka stawiamy na koktajle zaczynajac od panienskiego konczac na poprawinach :D:D:D )

Wystroj mam juz mniej wiecej upatrzony tylko musze ugadac z wlascicielem co i jak chce i jak to bedzie mniej wiecej wygladac ale to dopiero w marcu jak przylecimy.  Zeby nie zalowac bede miala jeszcze jedny probny make up, musze poszukac fryzjerki na probne fryzurki, kosmetyczke raczej mam (kolezanka), w kosciele jezeli nic nie wypadnie zagra moja kolezanka.  Nie bierzemy żadnych fajerwerek, lampionow. Tort mamy jak narazie upatrzony na leszczynskiego w slodkich pokusach , ale niedawno na skypie mama mi zachwalala jakas sukiernie, ze pyszne ciasta maja i koniecznie jak bedziemy musimy sprobowac i podobno ok. 900 zl 5 pietrowy tort - musze sie jeszcze dowiedziec lepiej bo nie wiem czy dobrze pamietam a nie chce sklamac. Jak bede rozmawiac z mamcia to sie dopytam i w razie w zamieszcze info moze bedziecie mialy ochote zrobic dochodzenie ;)

No i garniak dla mlodego i trampki dla nas :) :) :)

Nolska masz jeszcze czas :) My ze wzgledu na przyjazd w marcu musimy miec zaproszenia do tego czasu bo bedziemy roznosic czy tam wysylac :D No i w marcu wiekszosc rzeczy.

Nauki ida pelna para juz jestesmy w polowie :) I bedziemy miec z glowy ! Nie takie straszne, jednak ... instrytucja instytucją !

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #997 dnia: 28 Października 2013, 06:43 »
Obraczki od Pana Andrzeja Bielaka
mberry gratuluję wyboru, ja jestem bardzo zadowolona. Na co się zdecydowaliście? I gdzie będziecie je zamawiać? (jeśli to nie tajemnica...)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #998 dnia: 28 Października 2013, 09:18 »
Gratulacje, im wcześniej tym lepiej, mniej stresu przed slubem. Ja tez mam już większość zamówione, nawet kwiaty na stoły, został tort, garnitury, buty i kościół. Zdecydowałam się na ślubna stronę internetowa i goście będę RSVP na tej stronie. Adres strony bedzie podany na zaproszeniach wiec nie muszę wszystkim z osobna opowiadać o ślubie, mogą sobie goście sami sprawdzić :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #999 dnia: 28 Października 2013, 09:19 »
fajowy pomysł gosiawhite z tą stroną  :) :) :) bardzo praktyczne  :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1000 dnia: 28 Października 2013, 09:24 »
też miałam taką strone, i też była podana na zaproszeniu.

niestety mimo praktyczności goście i tak ją olali i wydzwaniali z głupotami nawet w dzień ślubu ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1001 dnia: 28 Października 2013, 09:32 »
Ja planuje podać numer osoby, która będzie pomagać gościom i przy okazji będzie tłumaczyć. Bo właśnie nie chce moich gości na telefonie mieć. Strasznie dużo tych stron jest, my znaleźliśmy taka, która ma aplikacje z Google maps wiec każdy może dokładnie sprawdzić gdzie jest slub i wesele. Do tego rozstawienie stolików tez tam wrzucimy i nawet numer na taksówki bo mamy umowę z jedna firma, która będzie naszym gości obsługiwać. Zajęło nam miesiąc znalezienie odpowiedniej strony, zdecydowaliśmy się na Wedding Window, a po ślubie wrzucimy tam nasze zajęcia :)
Oczywiście może się zdarzyć ze goście bedą dzwonić i tak, ale próbuje zminimalizować to jak najbardziej

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1002 dnia: 28 Października 2013, 09:51 »
Ja w dniu ślubu telefonu nie będę odbierać  ;D ;D ;D chyba ze od narzeczonego, mamy czy siostry (świadkowej) ale na pewno nie od gości bo to przesada trochę

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1003 dnia: 28 Października 2013, 10:32 »
Tez mi się wydaje ze nie powinni dzwonić, ale czasem rodzina myśli ze wszystko może. Mam nadzieje ze moi się opamiętają i sprawdza internet

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1004 dnia: 28 Października 2013, 10:44 »
ludzie to są jacyś niepoważni żeby dzwonić do PM w dniu ślubu  ::) ja bym w ogole nie odbierała, nie wiedzą to trudno, niech dowiedzą się od kogoś innego  ::)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1005 dnia: 28 Października 2013, 11:03 »
Czas na pytania był przy wręczaniu zaproszeń ew. później a nie w dniu ślubu, takie moje zdanie  :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1006 dnia: 28 Października 2013, 11:07 »
no nie powinni ale jak ludzie są  z innego miasta i sie denerwują, błądzą.... no ja wiem że też bym była zestresowana, więc rozumiałam i odbierałam...

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1007 dnia: 28 Października 2013, 11:15 »
Przecież na wesele wie się dużo wcześniej ze się jedzie, można wziąć mapę ze sobą, teraz każdy ma gps'a choćby w komórce, a poza tym koniec języka za przewodnika  :P :P
Ja tam się zawsze gubię wszędzie  :P :P ale nie zadzwoniłabym do Państwa Młodych w dniu ślubu i nie truła bym im czterech liter takimi pytaniami  :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1008 dnia: 28 Października 2013, 12:44 »
no dokładnie

przeciez można się dowiedziec duuuuzoooooo wcześniej jak dojechać  ::) a jak już się zgubi to można zadzwonić do kogoś innego z rodziny i chociażby do rodziców PM :D
no ale wiadomo są ludzie i parapety ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1009 dnia: 28 Października 2013, 12:47 »
gorzej jeśli sie tej rodziny nie zna ;) tylko sie jest znajomym.

tak gadacie, ale na to wpływu za dużego nie ma. Mnie korona z głowy nie spadła, że odebrałam parę telefonów.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1010 dnia: 28 Października 2013, 14:38 »
Nie wiem nie sadze aby to stanowilo dla mnie problem odebrac i wytlumaczyc ... Zwlaszcza ze duzo gosci i wiekszosc znajomych z uk bedzie zakwaterowanych od rana w hotelu więc pewnie beda się gubic i dzwonic trzeba się z tym liczyc i na to przygotowac. Jedyne na co licze od strony gosci ze beda dawac potwierdzenia jakoś na 3 tyg przed uroczystoscia ! Rzadnych wymowek typu zobaczyny jeszcze czas a bo to nam wypadko. Krotka pilka bedziemy albo nie bedziemy. Bo to sa koszta i na to miejsce ktos inny moze przyjsc. U mojego brata pare osob mialo byc a nie przyszlo i miejsca i pieniadze przepadly ! Brak szacunku i tyle !

Offline martaipiotr
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #1011 dnia: 28 Października 2013, 16:50 »
mberry91 , dzięki za info, nie doczytałam wcześniej :)
Niestety InstantImages i  Adamczewska Photography mają zajęty mój termin .  Ale za to jesteśmy na etapie omawiania szczegółów z panią Moniką Buńkowską :) Więc jestem dobrej myśli. 
Co do telefonów w dniu ślubu to chyba dużo zależy od sytuacji.  Tak na prawdę jak PM ma czas i ochotę to odbiera a jak nie to nie i tyle.  Sprawa prosta ;)
Chociaż mimo wszystko uważam, że goście powinni mieć na uwadze to, że jest to dość zakręcony dzień dla Państwa Młodych i powinni swoimi problemami zająć się sami albo zadzwonić do kogokolwiek innego z rodziny.

mberry91 co do alkoholu na Weselu nie boisz się, że przy tak różnych trunkach goście będą mieszać? Ja stawiam na wódkę i winko :)
A przy okazji jakie wino proponujecie? Chodzi mi o marke

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1012 dnia: 28 Października 2013, 17:43 »
Kto ma slaby żoladek to i wodka sie struje... poza tym nie sadze, zeby goscie ktorzy nastawili sie na wodke popijali i whiskey zwlaszcza, ze beda tylko 2 - 3 butelki wiec zanim ktokolwiek sie zdarzy upic juz pewnie nie bedzie ich... :) U mnie wlasnie bedzie mniej wina.

Zapomnialam odp. Obraczki wybralismy fantazje z inicjalami i zoltym zlotem po pilce ;) Przez to nie jest takie zlote ! :) Zamawiac bedziemy online a odbierzemy w marcu ! :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1013 dnia: 28 Października 2013, 17:45 »
 >:( znowu mi zniknal moj post

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1014 dnia: 28 Października 2013, 17:51 »
mberry91 ja tez mam taka nadzieje na swoim slubie, mysle ze zachowaja sie goscie na poziomie I uprzedza mnie jesli nie beda chcieli przyjechac, dlatego zrobilam stronke zeby nie mieli wymowek na RSVP.
Ja mam butelke wodki I wina na glowe na wesele I myslam 1/3 wina bedzie biale polwytrawne, 1/3 wina polwytrawne czerwone I 1/3 cava albo rose. I kupie takie ktore bedzie w promocji, znalazlam hurtownie kolo Inowroclawia, Figaro I wydaje mi sie ze tam warto.
Z innej beczki. Czy ktos moze polecic, niekoniecznie z Bydgoszczy dobrego cukiernika. Marzy mi sie nieco inny tort I juz pytalam Awangarde ale nie wiem czy mi go zrobia.

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #1015 dnia: 28 Października 2013, 17:56 »
mberry91 : Bardzo oryginalne obrączki. Podobają mi się ale ja sama nie mogłabym mieć takich. Chyba w tym temacie jestem tradycjonalistką i podobają mi się zwykłe szerokie , błyszczące obrączki z żółtego złota :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 28 Października 2013, 18:00 »
gosiawhite namiary poszły na priv

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #1017 dnia: 28 Października 2013, 21:08 »
Cześć dziewczyny :)

A ja myślałam, że mam już wszystko załatwione, zaplanowane i że jestem na czasie z tematyką weselną :)
A tu o jakiś stronach czytam ... :D Podajcie mi jakieś adresy takich stronek bo nie wiem nawet jak ich szukać :)

Z góry dziękuję :)

Offline karina.jezierska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2014
« Odpowiedź #1018 dnia: 28 Października 2013, 21:17 »
Mi się też podobają klasyczne obrączki z złotego złota.  Myślę ze nawet za ileś tam lat zachowają swoje piękno.

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #1019 dnia: 28 Października 2013, 21:50 »
Ale Bielak robi też klasyczne... ja będę miała prawie klasyczne, bo złoto, ale różowe (przetapiane z obrączek naszych najbliższych....), ale oprócz tego, że prawie klasyczne, to jeszcze niepowtarzalne :)