Autor Wątek: Katedra??  (Przeczytany 23887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
Odp: Katedra??
« Odpowiedź #90 dnia: 29 Kwietnia 2010, 10:19 »
Nienormalni są z tymi opłatami. A gdzie ich skromność?
Ja w naszym miny-tycim kościele na Bezrzeczu na pewno tyle nie zostawie, choć za to jak jesteśmy traktowani i ze 2tyś się należą. Ale niestety nie stać mnie na tyle. Gdyby mi 1000 zaśpiewał, skończyło by się ślubem w Urzędzie...

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #91 dnia: 30 Kwietnia 2010, 15:24 »
Nienormalni - nie , zaradni -owszem  ;), jeśli są ludzie którzy taką kasę mają ochotę wybecalować za ślub to grzechem byłoby nie skorzystać  :D
 a tak na poważnie rzecz biorąc - przegięcie na maxa nie da się ukryć

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #92 dnia: 13 Czerwca 2010, 00:53 »
I jak dziewczyny ktoras z was byla w katedrze i wie cos wiecej??Ja tez tam mam zamiar wziac slub,mamy juz zarezerowana date,ale jakos przerazaja mnie te wszystkie informacje co do kosztow,ksiezy itd,prosze o jakiekolwiek informacje.
:*:*:*

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #93 dnia: 13 Czerwca 2010, 10:46 »
Na dzień dzisiejszy płacisz 300 zł organy,200 zł florystka, 100zł rezerwacja terminu w katedrze, + opłata za ślub.
za 200 zł florystka stroi główny ołtarz jeżeli chcesz coś dodatkowo ławki itp płacisz dodatkowe pieniądze.
co do organów to za 300 zł jest podstawowa wersja ich udziału we mszy, jeżeli chcesz coś dodatkowo płacisz również dodatkowe pieniądze. sypać kwiatami, ryżem nie wolno pod katedrą można TYLKO grosikami, bo te się wyzbiera. Nie wolno zaśmiecać przed kościołem-tak mówili. pozdrawiam

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #94 dnia: 13 Czerwca 2010, 11:38 »
my rowniez bylismy kilka tygodni temu w katedrze, nam w sumie Pani nie powiedziala ze 200zl za dekoracje jest  tylko za glowny oltarz  :(

Jak zapytalam sie czy mozna sypac kwiatami to Pani powiedziala, ze tak ale pozniej ktos bedzie musial to posprzatac.... i ze oni moga kogos do tego zogranizowac ale my oczywiscie bedziemy musieli zaplacic.

Reszte oplat to tak jak napisala Izabela, chociaz 100zl za rezerwacje terminu to nie slyszalam.... nam rezerwowali msze rodzice i zostawili ofiare ale nikt im nie kazal  ;)

Jest opcja bez organ i mozna wziac schole akademicka, ale za schole placi sie 300zl a za organiste 200zl wiec organista to wersja bardziej ekonomiczna :)