Autor Wątek: Wesele bez poprawin??  (Przeczytany 68229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #30 dnia: 2 Lutego 2005, 15:52 »
Merkunku, my wróciliśmy do hotelu po weselu przed 9 następnego dnia!!!! a wesele się zaczęło o 18.
Poprawiny mieliśmy na 12.30. I wstaliśmy !!! bez problemu zbytniego. A potem było też super, przeżywaliśmy od początku!!! Nie żałujemy

Offline aniac

• entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #31 dnia: 2 Lutego 2005, 16:15 »
papieram w tej kwesti aska, to sa takie emocje ze po co komu sen?!! po slubie bedzie jeszcze duzzzzzzoooo czasu zeby to odespac!
to taka adrenalina i emocje, ze nikt o snie nie byli!
w sumie ja nie jestem doswiadczona w sprawie poprawin, i sama jeszcze nie wiem czy bedziemy je mieli. Ale tak mi sie wydaje, ze spac to my raczej zbyt wiele nie bedziemy!
02.07.2005

Offline asiek

• Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #32 dnia: 2 Lutego 2005, 17:06 »
taaaaaaaakkkkkk, nawet jak nie będzie poprawin, to nie będziecie spać za wiele  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Lutego 2005, 17:12 »
Qrcze, wiecie co, tak czytam sobie komentarze Aska, Merkunka i innych doswiadczonych zon  :lol: i normalnie nie moge sie doczekac naszego slubu i wesela  :!:  :!:  a jeszcze musze czekac cale 8 miesiecy i 6 dni :( ;-) , Najbardziej bym chciala zeby to b ylo jutro, albo przynajmniej za tydzien  :tak_2:

Offline merkunek

• Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Lutego 2005, 19:53 »
Podziwiam Twoją kondycję Asiek!!! My byliśmy zmęczeni, a co do spania, to np. mój mąż nie spał cała noc przed ślubem-nerwy, emocje- potem ślub, wesele i na prawdę nie wyobrażam sobie poprawin... Choć w zasadzie, to i tak nie spaliśmy, gdyż zaprosiliśmy gości przyjezdnych na śniadanko do moich rodziców (na ok. 12.00), żeby co nie co przekąsili przed odjazdem i zmęczenie i tak dało nam się we znaki, powtarzam-poprawiny nie dla nas, ale jak ktoś się czuje na siłach, to czemu nie?!

Offline asiek

• Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Lutego 2005, 18:22 »
Cytat: "merkunek"
Podziwiam Twoją kondycję Asiek!!! My byliśmy zmęczeni, a co do spania, to np. mój mąż nie spał cała noc przed ślubem-nerwy, emocje- potem ślub, wesele i na prawdę nie wyobrażam sobie poprawin... Choć w zasadzie, to i tak nie spaliśmy, gdyż zaprosiliśmy gości przyjezdnych na śniadanko do moich rodziców (na ok. 12.00), żeby co nie co przekąsili przed odjazdem i zmęczenie i tak dało nam się we znaki, powtarzam-poprawiny nie dla nas, ale jak ktoś się czuje na siłach, to czemu nie?!

Jasne  :D
Madziu, rozumiem,że nie możesz się doczekać!!! Ty nie możesz się doczekac, a ja bardzo bym chciała powtórzyć ten dzień i kilka nastepnych, ale i kilka przed ślubem,. to był najpiekniejszy okres w moim życiu.

Offline Marzena
  • bywalec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Lutego 2005, 18:57 »
Cytat: "Magda Sz."
Qrcze, wiecie co, tak czytam sobie komentarze Aska, Merkunka i innych doswiadczonych zon  :lol: i normalnie nie moge sie doczekac naszego slubu i wesela  :!:  :!:  a jeszcze musze czekac cale 8 miesiecy i 6 dni :( ;-) , Najbardziej bym chciala zeby to b ylo jutro, albo przynajmniej za tydzien  :tak_2:

Ja tez tak bym chciała.  :D  A jeszcze prawie dwa miesiace :(

Offline merkunek

• Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Lutego 2005, 20:21 »
Ciesz się tym czasem!!! Ja bym chętnie wróciła do tamtego okresu przygotowań, dopinania na ostatni guzik, no i oczywiście ślubu i Wesela!!!! Ech, co to był za Dzień... Szkoda, że się nie powtórzy!!!!

Offline Malena
  • nowicjusz
  • *
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Kwietnia 2005, 17:50 »
Poprawin u nas też nie będzie ( chyba trochę nietypowe to nasze wesele będzie), chociaż są w cenie :D
Ponieważ większość gości będzie nocować w pałacyku, w którym mamy wesele stwierdziliśmy, że zamiast oczepin będą mieli dobre śniadanko/lunch ale nas już przy tym nie będzie. Po weselu zmykamy :D
Wydaje mi się, że 1 noc na imprezowanie wystarczy.

Offline Julia
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Kwietnia 2005, 18:04 »
Przychylam się do Twojej wypowiedzi Malena, też nie przewiduję. Ewentualnie wieczorkiem małe spotkanko towarzyskie z najbliższymi znajomymi, ale może i to nawet nie. Więc takich nietypowych jest więcej :wink:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Kwietnia 2005, 20:57 »
Troszke mi ulozylo, ze jest nas wiecej "nieorganizujacych" poprawin :-) , bo na poczatku mialam naprawde ogromne watpliowsci, a jeszcze ciotki dolaly oliwy do ognia, ze wymyslam cos, czego nikt nie robi  :( W kazdym razie ciesze sie, ze nie jestesmy jedyna para, ktorej jeden dzien (i noc) imprezki wystarczy  :lol:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Kwietnia 2005, 21:19 »
ja też nie organizuję żadnych poprawin. Tylk w niedziele ok. g. 12.00 bedzie obiad (większosc osob jest przyjezdnych) wiec przed droga cos zjedza.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Kwietnia 2005, 22:24 »
U nas też nie będzie poprawin! Nie ubolewam ta tym! Myślę, że jeden dzień spokojnie starczy! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Joanna
  • użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Kwietnia 2005, 09:08 »
My poprawiny robimy.Salę, którą wynajmujemy(na działkach)dostajemy we czwartek i mamy ją do poniedziałku.Nie znaczy, że tyle potrwaja poprawiny:)Ale skorzystamy z niej jeszcze w niedziele.Dokładnie jeszcze nie wiem na którą zwołamy gości...tak by sie wyspali z pewnością.Będą tańce, muzyka CD,jedzonko i picie.Z mojej rodzinki przyjdą raczej wszyscy.Od narzeczonego może choć na troche, bo większość przyjezdnych i wracać będą.

Offline olimpx
  • użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Kwietnia 2005, 18:12 »
też nie mamy poprawin, kosztowałyby nas dodatkowe 1500 zl wiec zrezygnowaliśmy - wesele będzie do 6 a o godz. 9-11 będzie śniadanie w formie szwedzkiego stołu bo o 12 po gości przyjezdza autobus :)

Offline asiek

• Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Kwietnia 2005, 22:21 »
U nas poprawiny były i nie wyobrażam sobie wypuścic gości bez żadnego pożegnania i jedzenia. Oczywiście Wy zapewniacie śniadanko itd (nie o to do końca mi chodzi)
Ale moim zdaniem (nie o tradycję tu chodzi) miło jest posiedzieć jeszcze z gośćmi (jeśli są tacy, na których nam zależało) i pogadać, poopowiadać cokolwiek. Zwłaszcza, że na weselu nie jesteśmy w stanie przegadać z każdym. A często rodzinka przyjeżdża taka, którą się widzi nie za często :).
A co do kosztów, to w naszym przypadku grzechem byłoby nie robić, ponieważ płaciliśmy tylko za porcję ciepłego żurku (akurat na poprawiny po... :pijaki:  ), bo cała reszta była podgrzewana z dnia wczorajszego.I zawsze jedzenia zostaje. A porcja kosztowała 4,5.Także razy 60 porcji około wyszło to dodatkowo 300 zł.

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Kwietnia 2005, 10:49 »
Asku wierz mi, nie kazdy lubi bawic sie 2 dni :-) Wiekszosc naszych gosci to rodzina Roela i oni ani nie znaja poprawin ani nie chcieliby w nich uczestniczyc dlatego, ze po prostu w niedziele beda wyjezdzac, ale ze maja do pokonania minimum 700km, niektorzy 900km wiec w naszym wypadku wspolne sniadanko w hotelu jest najlepszym rozwiazaniem.
Co do wspolnego siedzenia i rozmawiania to faktycznie jest to fajny pomysl i z najblizsza rodzinka pewnie tak bedzie u rodzicow w domu, ale w naprawde malym gronie. Nie wiem, ale jakos poprawiny w tradycyjnym tego slowa znaczeniu do mnie nie przemawiaja... :(

Offline aniac

• entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Kwietnia 2005, 11:04 »
ale znowu, ja jestem w podobnej (nawet bardzo ;) ) sytulacji jak Magda Sz. i M. i jego rodzina bardzo chca miec poprawiny!! wszyscy pwoiedzieli, ze wyjezdzaja w poniedzialek bo w nd tez chce imprezke! Mowie, ze nastawiaja sie na polskie wesele!
Oczywiscie cos tam marudza, ze pewnie do 5 rano nie wysiedza itd, ale ogolnie my robimy polskie wesele z poprawinami.
tylko, ze poprawiny robimy w formie grila w lesie, wiec tez nie beda to takie typowe poprawiny, od ktorych juz wiekszosc ludzi odchodzi.
02.07.2005

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Kwietnia 2005, 11:12 »
No, jestesmy w podobnej sytuacji i to bardzo  :lol:, ale nasi panowie naprawde maja rozne rodzinki  :(

Rodzinka mojego R. niestety nie nalezy do "imprezowych" (nie liczac Roel'a trojki rodzenstwa :-) ). Sa raczej powazni i bardzo dystyngowani  :? , ale moze chociaz jakos na weselu sie rozkreca. Mam nadzieje...

Offline aniac

• entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Kwietnia 2005, 11:15 »
bedzie dobrze, dostane kieliszeczka, pozniej polskiego hita typu "daj mi te noc" ;) i zaraz nozka im do tanca sama bedzie podrygiwac :)
02.07.2005

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Kwietnia 2005, 11:31 »
:lol: Naprawde mam nadzieje, ze sama atmosferka wesela i widok bawiacej sie mojej rodziny (ktora jest dokladnym przeciwienstwem rodziny Roel'a) zrobi swoje :lol:

Offline pszczółka

• forumowicz
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Kwietnia 2005, 11:32 »
Cytat: "aniac"
wiec tez nie beda to takie typowe poprawiny, od ktorych juz wiekszosc ludzi odchodzi.

wiekszość odchodzi od poprawin ???
Nie sądzę, że większość.
Miejcie odwagę żyć dla miłości JPII

Offline aniac

• entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Kwietnia 2005, 11:46 »
od TYPOWYCH poprawin, tzn jakby 2giego wesela. Duzo ludzi zaczyna robic albo sniadania, albo obiadki, bardziej na spokojnie.
mi takie typowie poprawiny kojarza sie z "tak jakby" 2gim weselem, jesli wiecie co mam na mysli (??!!)
02.07.2005

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Kwietnia 2005, 11:48 »
Widzę że temat odżył to także się wypowiem :)
My chyba też nie będziemy robić żadnych poprawin, tak się fajnie składa że prawie wszyscy goście są miejscowi (fajnie mamy) poza 4-rema osobami z Krakowa ale oni śpią u babci bo to brat babci więc ona im czas organizuje :D
Myślę że to duże dodatkowe koszty, raczej jak wesele jest w hotelu (tak jak u nas) czy restauracji to za następny dzień liczą sobie sporo kasy (chyba że tak jak ktoś tu wspomniał, np. "za żurek" ale to bardziej po znajomości) i  w ogóle doszliśmy do wniosku że nawet jakby zaprosić tylko najbliższą rodzinkę to i tak sporo osób wychodzi 25-30. Mieszkamy także 10 minutek drogi od siebie ale pomysł z przechodzeniem raz tu i tam mi się nie podoba bo wtedy będzie marudzenie w stylu "czemu nie u nas, czemu tak krótko, dlaczego idziecie?" itp. Postanowiliśmy że chyba wyjedziemy (jak kasa i praca pozwolą) od razu w niedzielę albo w nocy z niedzieli na poniedziałek i sprawa się sama załatwi :D :D :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Kwietnia 2005, 11:54 »
No i dobry pomysl Tajusiu  :)

I wiesz co, spiaca czy nieprzytomna jakas jestem chyba, ale wlasnie dopiero zauwazylam, ze wasz slubik jest w moje urodziny  :lol:  :lol:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Kwietnia 2005, 12:10 »
My też nie będziemy robić poprawin - wszyscy goście sa miejscowi. Myślimy o grillu na drugi dzień - z najbliższa rodzinką - na działce u teściów lub moich rodziców... Mam nadzieje, że nikt sie nie obrazi za taka wersję "poprawin".

Offline Tajusia

• Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Kwietnia 2005, 12:14 »
Madziu  :lol: to fajowo - będziemy obie świętować, teraz widzę że napewno ta data przyniesie nam szczęście :D :D :D Musisz zamówić miłą bezdeszczną pogodę, no ale jak to TWOJE urodziny to napewno będzie :D

Do Asi - napewno nikt się nie obrazi, spróbowałby tylko  :twisted:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Kwietnia 2005, 12:46 »
Tajusiu, pogoda na pewno dopisze. W zeszyl roku bylo tak ladnie, ze moje urodziny (i jednoczesnie przyjecie zareczynowe, bo tu taki zwyczaj) urzadzilismy w ogrodku i imprezowalismy do 4.00 rano :-) takze w dzionek twojego slubu na pewno bedzie ladnie, cieplutko i bez deszczu  :tak_2:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Kwietnia 2005, 12:58 »
:jupi:  
To dla Ciebie za pocieszenie :bukiet:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Kwietnia 2005, 14:10 »
Cytat: "aniac"
od TYPOWYCH poprawin, tzn jakby 2giego wesela. Duzo ludzi zaczyna robic albo sniadania, albo obiadki, bardziej na spokojnie.
mi takie typowie poprawiny kojarza sie z "tak jakby" 2gim weselem, jesli wiecie co mam na mysli (??!!)

dokładnie to jest takie jakby 2 wesele i kolejne koszta. ja organizuje tylko obiad dla gosci
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein