Autor Wątek: Wesele z noclegiem  (Przeczytany 10368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ania :)
  • nowicjusz
  • *
Wesele z noclegiem
« dnia: 7 Maja 2007, 16:22 »
Proszę pomóżcie mi... Szukam czegoś w okolicach Wrocławia lub w samym Wrocławiu...
Wesele będzie na ok 100 osób z czego połowa to przyjezdni, i gdzieś spać muszą...
Moje wesele będzie w kwietniu 2008 ale już chce cos zarezerwować bo czytając forum, widzę ile to zachodu jak chce sie na "już". Myślałam o Hotelu Jasek, Stara Garbarnia, Hotel Bielany, Hotel Wodnik, Hotel Jaster.
Jeśli macie jakieś info jak to się cenowo przedstawia plisss napiszcie, bo nie wiem jakie koszta mnie czekają :) może znacie jakies inne fajne miejsca - piszcie.

dzięki dzięki dzięki  :bukiet:

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
Wesele z noclegiem
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Maja 2007, 20:01 »
Wszystko zależy czego szukasz, czy nowej sali, czegoś urządzonego stylowo, czy może czegoś autentycznie starego, np. zamku. Noclegi zazwyczaj są już prawie przy każdej sali więc myślę, że z tym nie będziesz mieć problemu. Na Pawłowicach jest pałac razem z bazą noclegową. Można robić wesele albo w sali pałcowej albo w bardzo gustownie urządzonych piwnicach. Na mnie to miejsce zrobiło bardzo pozytywne wrażenie. Musiałabyś się bardziej zdeklarować czego szukasz.

• nowicjusz
  • *
Wesele z noclegiem
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Maja 2007, 08:28 »
tzn. napewno nie chciałabym sali z "niczym" na ścianach, jakiś klimat powinien być ale nie musi być zaraz super wystawnie, bo mnie chyba na to nie stać :) poprostu żeby było ładnie :) nie wiem jak cenowo przedstawiaja się zameczki czy pensjonaty :(

Offline Ania P.

• uzależniony
Wesele z noclegiem
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Maja 2007, 17:26 »
Za zamek trzeba zapłacić trochę więcej, ale ta piwniczka w Pawłowicach oferuje obiady już od ok. 100zł. a klimat jest tam fantastyczny. Jedyny mankament to ilośc osób- tam mieści się około 60 osób.
Nowy dom weselny jest na Psim Polu, na ulicy Szewczenki. Tam z kolei można robić duże wesela ponad 100 osobowe.
Podobał mi się też hotel Bugatii (w kierunku Leśnicy), ma swój klimat i urok, z tego co pamiętam to ceny miał średnie.

• nowicjusz
  • *
Wesele z noclegiem
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Maja 2007, 22:13 »
Bugatti ma dość wysokie ceny... za nocleg zaproponowali mi 200zł za pokój 2-os. i to po 20% rabacie!!! masakra...

Offline Ania P.

• uzależniony
Wesele z noclegiem
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Maja 2007, 09:19 »
To faktycznie wysoko jak za hotel. Ja płacę za moje pokoje cene około 70 zł, więc wydaje mi się, żę średnio, choć tanio też nie :taktak:

• nowicjusz
  • *
Wesele z noclegiem
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Maja 2007, 15:38 »
ja znalazłam już miejsce :)
w Lasocinie pod Wrocławiem jest pensjonat Magda, powiedzieli mi 150zł/os (wesele+poprawiny!!!), i jeśli śpi ok 50osób to 40zł za jedną :)
orkiestra, zimne napoje i alkohol we własnym zakresie - myślę że lepszej oferty nie znajde :) i jest tam ślicznie  :skacza:

Offline SFA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.10.2012
Odp: Wesele z noclegiem
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Lipca 2012, 09:10 »
Lasocinie słyszałam, właśnie że jest nie drogo w sam raz i że można się dogadać ze wszystkim. Miła obsługa i na wysokim poziomie kultury, nie tak jak gdzie indziej beznadziejne miejsca i obsługa do kitu, Polecam też to miejsce.