Autor Wątek: Sala weselna dogodna dla osoby niepełnosprawnej  (Przeczytany 2950 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pralinka
  • nowicjusz
  • *
Sala weselna dogodna dla osoby niepełnosprawnej
« dnia: 27 Czerwca 2012, 10:47 »

Hej,

Szukam sali weselnej, która byłaby dogodna dla osoby poruszającej się na wózku inwalidzkim.  Gdzie nie będzie żadnych schodów wejściowych, najlepiej też żadnych  schodów i progów wewnątrz  i gdzie będzie łatwe dojście do toalety.  Kto zna salę, która spełniałaby takie warunki?

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Offline anekss
  • nowicjusz
  • *
Odp: Sala weselna dogodna dla osoby niepełnosprawnej
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2012, 23:32 »
Nie wiem gdzie szukasz tej sali, ale w Dabrowie Gorniczej to wlasnie Pod Jesionem jest calkowicie przystosowana do potrzeb osob niepelnosprawnych  :)

Offline pralinka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2012, 07:53 »
tak tak, wlasnie Pod Jesionem by się nadawała.  tyko ja trochę podejrzliwa jestem, wolę wybrać coś sprawdzonego, a ta sala jest nowa i nie wiem, czego się można po niej spodziewać;) W weekend jadę pooglądać trochę sale - Sosnowiec, Czeladź, Dąbrowa G, Będzin, Jaworzno, ewentualnie gdzieś dalej by też wchodziło w grę, gdyby sala naprawde była warta dalszego dojazdu:)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Lipca 2012, 19:18 »
Bombaj Tandoori w Sosnowcu spełnia chyba twoje kryteria. Parter bez schodów, stopni i wysokich progów.

Offline chester
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Lipca 2012, 21:04 »
Jeżeli nie przeszkadza Ci troszkę dalszy dojazd (ok.  10 km od Będzina ale warto) to polecam Restaurację Staropolską i jej nową salę weselną.
Sala jest w dokładnie taka jaką potrzebujesz - parter, z odpowiednim dojazdem dla niepełnosprawnych, brak schodów oraz toalety też na poziomie sali.  Zdjęcia są na stronie internetowej.  Strona restauracji nie powala ale na żywo sala robi niesamowite wrażenie także polecam się wybrać i samemu się przekonać.

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Lipca 2012, 21:39 »
Nie jestem pewna na 100 %  ale Wiktoria tą drugą salę ma na niższym poziomie.Trzeba by było zadzwonić i zapytać

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Lipca 2012, 23:15 »
W listopadzie byłam na stypie w Wiktorii, na nizszej sali. Moja babcia jeździ na wózku, wiec zwróciłam uwage że mają tam chyba ze dwa czy trzy dość wysokie schodki więc babcię wniesli razem z wozkiem. Do tego toaleta gdzieś za szatnią, trudno bylo sie najpierw polapac gdzie a potem dostać. Generalnie budynek stary więc i udogodnień architektonicznym nie ma.

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Lipca 2012, 18:44 »
No nic nie kojarzę schodków na tej dolnej sali (ta niby największa)   za to kibelek jest tam na 100 %  i nie trzeba na pewno chodzić do niego po schodkach .Co innego ta najmniejsza sala  ;)

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Lipca 2012, 21:54 »
Grota Bytom. A i opinie ma dobre.

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Lipca 2012, 21:56 »
Amika - ja byłam tam tylko raz, podejrzewam że to mniejsza sala byla bo stypa na 35 osób. Nie wchodzi sie od frontu tylko tak jakby z boku, od strony parkingu.