Autor Wątek: ślub i wesele kontra Euro 2012  (Przeczytany 2634 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline atriza
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16-06-2012
ślub i wesele kontra Euro 2012
« dnia: 12 Marca 2012, 14:45 »
Ciekawa jestem, czy u kogoś z Was pojawił się problem związany z organizacją wesela w czasie Euro 2012? Ja nie myślałam, ze nas to dotknie, ale jednak.
Salę na wesele w restauracji z hotelem rezerwowaliśmy jesienią i nikt wtedy nie wiedział (włącznie z kierownictwem restauracji), że nasze miasto będzie bazą noclegową dla kibiców dojeżdżających na mecze do Gdańska.  Nie pomyśleliśmy, żeby zarezerwować niezbędną ilość pokoi dla gości przyjezdnych, bo wydawało się, że skoro wyprawiają wesela i oferują zniżkę na pokoje dla gości, to mamy pierwszeństwo w ich rezerwacji i zanim obiecają komuś innemu, to powinni skontaktować się z nami.  Niestety menedżer zaczął już rezerwować pokoje na euro "w troszkę innej cenie".  Zaklepaliśmy całą resztę, ale niestety parę osób będziemy musieli ulokować w innym pobliskim hotelu.
Opowiadam o tym trochę ku przestrodze - jeśli macie wesele w miejscu, które oferuje również noclegi, to rezerwujcie je jak najszybciej.

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
Odp: ślub i wesele kontra Euro 2012
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marca 2012, 01:00 »
Nie chce cie straszyc, ale mozecie miec rowniez inny problem, ze czesc gosci bedzie bardziej zainteresowana wynikami meczow niz waszym slubem :'( Podobnie bylo na chrzcinach na ktorych jakis czas bylam. Dosc spora grupka mezczyz zgromadzila sie przy jedynym dostepnym TV i byli nieobecni prze ponad 1,5h. Gdzies na forum widzialam posty, gdzie dziewczyny pisaly, ze mialy wesele podczas mistrzostw swiata w pilce noznej. Na twoim miejscu bym poszukala.
Zycze powodzenia z noclegiem :)

Offline lorafauna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.02.2012
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2012, 10:52 »
Problemy na pewno beda ale jak bedzeisz mila do tego dobre nastawienie to wswzystko bedzei dobrze. Nie daj sobie zepsuc dnia. Przeciez nie zmusiz gosci to wszystkiego. TY SIE BAWE DOBRZE I TO BEDZIE NAJWAZNIEJSZE!! Mam nadzieje tylko ze akurat w ten dzien nie bedzie meczu w Gdansku. Dasz dare.

Offline atriza
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16-06-2012
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Kwietnia 2012, 09:56 »
Dzięki :) Okazuje się, że pokoi w hotelu wystarczy, bo niestety kilka osób nie może przyjechać.  Ostatnio się z kolei dowiedziałam, że 16 czerwca będzie mecz Polska - Czechy  :-\ Niby we Wrocławiu.  Nie będzie na weselu raczej zagorzałych piłkarskich kibiców, ale kto to wie.  A jak mi sie wszyscy goście jak w reklamie zamienią w futbolowych zapaleńców?  ;) Kurcze muszę wyluzować, bo już wymyślam za dużo ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Kwietnia 2012, 19:43 »
to mi sie przypomnialo jak na moim weselu byl jakis mecz a swiadek wieki kibic   byl przez godzin e nieobecny