Autor Wątek: Suknia ślubna-kupić, uszyć, wypożyczyć?  (Przeczytany 21323 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline deexi

• nowicjusz
  • *
Suknia ślubna-kupić, uszyć, wypożyczyć?
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Stycznia 2005, 14:25 »
No to widze zę mam problem, większość z dziewczyn szyje sobie sukienki.... I co ... nabieram checi na szycie...... jutro pojde do salonu to pewnie skusze sie na kupno a w konsekwencji .... wypożycze  hihihi.
deexi

Offline Ola
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 8 Lutego 2005, 15:47 »
U mnie odbiór sukni już za tydzień, ale widziałam ją jest prawie gotowa.  :P Od początku wiedziałam, że szyje na Kaszubskiej. Jak tylko poszłam tam z mamą. Duża przymierzalnie, extra obsługa. Można powiedzic , że projektowałam ją razem z Panią (chyba właścicielką).
AAAAA suknia cudo. Pozdrawiam buziaki i polecam
Ola  Landryna

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Lutego 2005, 01:15 »
Ja dziś poszłam na "targi" do Galaxy i nie żałuję.. przynjamniej już wiem jaką chcę sukienkę ;)
  Zawsze myślałam, że pójdę kupowac lub wypożyczać sukienkę(chociaz z moim wzrostem byłoby to trudne) w Novii.. ale na dzisiejszym pokazie przygotowanym przez Centrum Mody Ślubnej upatrzyłam sobie sukieneczkę   :lol: Tylko kolorki bym zmieniła...
  Po rozmowie z odpowiedzialną za stoisko kobietą dowiedziałam się, że mogą mi uszyć sukienkę na miarę, z dodatkami w wybranym przeze mnie kolorze ... kupno 1600 a wypożyczenie 1000 (oczywiście nowa,szyta na mnie). Dodatkowo dowiedziałam się, że również do butów mogą doczepić różyczki w odpowiednim odcieniu, dodadzą też kwiatki do włosów.. a mogą także zorganizować odpowiednie dodatki do stroju dla mężczyzny ... Super :P
  Także w sumie wychodzi wszystko razem... sukienka nowa, szyta... mogę kupić albo wypożyczyć..    :D
  No i butki w moim rozmiarze 35 także mają na miejscu... a jakby jednak okazały się za duże, to mogą zamówić mniejsze...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Lutego 2005, 18:55 »
Cytat: "Madzialena"
Ja dziś poszłam na "targi" do Galaxy i nie żałuję.. przynjamniej już wiem jaką chcę sukienkę ;)
  Zawsze myślałam, że pójdę kupowac lub wypożyczać sukienkę(chociaz z moim wzrostem byłoby to trudne) w Novii.. ale na dzisiejszym pokazie przygotowanym przez Centrum Mody Ślubnej upatrzyłam sobie sukieneczkę   :lol: Tylko kolorki bym zmieniła...
  Po rozmowie z odpowiedzialną za stoisko kobietą dowiedziałam się, że mogą mi uszyć sukienkę na miarę, z dodatkami w wybranym przeze mnie kolorze ... kupno 1600 a wypożyczenie 1000 (oczywiście nowa,szyta na mnie). Dodatkowo dowiedziałam się, że również do butów mogą doczepić różyczki w odpowiednim odcieniu, dodadzą też kwiatki do włosów.. a mogą także zorganizować odpowiednie dodatki do stroju dla mężczyzny ... Super :P
  Także w sumie wychodzi wszystko razem... sukienka nowa, szyta... mogę kupić albo wypożyczyć..    :D
  No i butki w moim rozmiarze 35 także mają na miejscu... a jakby jednak okazały się za duże, to mogą zamówić mniejsze...

polecam Centrum mody Slubnej na kaszubskiej.Tez tam szyje suknie.Wypożyczam ja ale bedzie uszyta na mija miare nowa do wypozyczenia.poza tym robia dodatki do tego
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Lutego 2005, 14:55 »
A ja swoja sukieneczke szyje. Na moje wymiary niestety bardzo trudno dostac cos gotowego (178cm, 38 roz.), bo wszystkie spodnice (chcialam gorset ze spodnica) byly za krotkie, a tak w Nikol upatrzylam sobie jeden model, tylko troszke go zmienilam, panie sciagnely moje wymiary, dobraly mi welon, rekawiczki (gratis dorzucone do kiecki  :wink:  ) i sprawa zalatwiona  :lol: z tym, ze sukienczke kupuje (tzn. nie ja sama sobie, a rodzice moi, ktorzy nalegali bardzo aby mnie "ubrac"  :lol:  )

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Lutego 2005, 14:57 »
to super :D
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Akna74
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Maja 2005, 10:54 »
A moje podejscie było takie: jak mi sie cos spodoba to wezmę;-) bez znaczenia czy to bedzie kupione czy wypożyczone. Jesli ta najładniejsza suknia bedzie na sprzedaz to ją kupię a jeśli do wypożyczenia to tez nie ma sprawy.
2 miesiace temu przy pierwszej turze przymiarek znalazłam kiecke która była tylko do kupienia i bardzo mi sie podobała, ale potem data slubu mi sie przesunbeła  :oops:  i teraz kiedy poszłam 2 raz juz jej nie było ;-( wiec zaczełam mierzyc od poczatku i znalazłam slczną do wypozyczenia. W sumie zakładam bawie sie a poptem oddaje i nie mam klopotu...
U mnie szycie nie wchodziło w gre... bo sama nie wiedziałabym co chce... :oops:  :oops:
Ania

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Maja 2005, 11:24 »
Ja też nie mogłam nic wybrać z gotowych modeli i chyba wreszcie skończy się właśnie na szyciu.