Autor Wątek: DOM PRZYJĘĆ HOGA Mysłowice Proszę o opinie !  (Przeczytany 7653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2012
DOM PRZYJĘĆ HOGA Mysłowice Proszę o opinie !
« dnia: 25 Stycznia 2011, 12:20 »
Cześć,
Czy któraś z Was miała tam wesele ?? Albo będzie miała.  Przyda się każda informacja.  Zastanawiamy się nad tą salą  :)

Pozdrawiam ;)

[...] miłość trzeba budować, odkryć ją to za mało.
— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
Odp: DOM PRZYJĘĆ HOGA Mysłowice Proszę o opinie !
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2011, 20:57 »
Nikt nic nie wie??

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline Relient
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2011, 19:01 »
Nie polecam.  Podobno oszukują na jedzeniu i piciu, przynajmniej takie słuchy chodzą.

aaaa i obsuga jest z przypadku, znam jedna kelnerkę.

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2011, 19:18 »
Ja już po prostu nie wiem co mam myśleć >:( Albo opinie na temat danego lokalu super, albo ktoś ocenia źle.  Mnie się ta sala spodobała dużo miejsca do tańczenia, właściciel z którym rozmawiałam przez tel była bardzo miły odpowiadał wyczerpująco na moje pytania.  Jak oglądam sale które są niby na 80 osób to się zastanawiam gdzie goście będą tańczyć ? 80 wchodzi ale jak wszyscy będą siedzieć.  A poza tym tam jest dość tanio. 

Dzięki za odpowiedź 

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline AgnieszkaM
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.04.07
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Stycznia 2011, 12:51 »
Bylam tam na weselu u przyjaciolki, negatywow sama nie zauwazylam a i przyjaciolka sie nie skarzyla.... Mile miejsce na uboczu stosunkowo niedrogie i jakis spokojny klimat ma.
"stwierdzenia chodza sluchy ze oszukuja" jestem pewna ze sa krzywdzace.
Nich sie wypowie kto tam był a nie plotki. Bo podobno to tam mus jablkowy leci z kranow.

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Stycznia 2011, 13:22 »
A jakie jedzenie mają ? Smaczne i czy dużo ?

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline AgnieszkaM
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Stycznia 2011, 08:48 »
o smakach trudno rozmawiac bo to dosc subiektywne i wszystkich kubkow nie zadowolisz. Ja moge powiedziec smaczne nie wykwintne ale smaczne ilosc jak dla mnie i dla mojego meza akuratna... obsluga.... nie wiem czy mozna im cos zarzucic... ja niczego zlego nie widzialam.

Offline doris21

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Lutego 2011, 17:36 »
Ja miałam w hodze swoje wesele w sierpniu 2009 i byłam bardzo zadowolona.
Już przed podpisaniem umowy właścicielka chyba z godzinę opowiadała mi szczegóły tego co będzie, dostałam do wyboru rodzaj obrusów.  Całe menu było dokładnie omówione łącznie z przewidywanym czasem podania.
Długo z narzeczonym szukaliśmy jakiejś przyjemnej i pojemnej sali mogacej pomiescić ponad 100 osób.
Ta sala była jedyną, która publicznie podała w internecie szczegółowe menu łącznie z ceną.
gdzieś tydzień przed weselem na spotkaniu dostałam dokładne instrukcje jakie naczynia mam przynieść do zapakowania nadwyżek z jedzenia. 
Przed wyjściem z kościoła miałam wielką tremę, czy rzeczywiście wszystko będzie tak jak opowiali.
Juz po obiedzie rozluźniłam się całkowicie i miałam do końca wesele bez stresów. Co do obsługi to nie wiem skąd ją mają, czy z ulicy, ale nie jedna porządna restauracja takiej nie ma.  W grudniu 2010 byliśmy ze znajomymi na sylwestrze i kopara nam opadła.  Sala zmieniła się nie do poznania aż żałowałam, że nie poczekaliśmy z weselem
Myślę, że te skrajnie negatywne opinie nie mają nic wspólnego z prawdą.  Myśmy ogladali ich 2 księgi gości i tam są naprawdę prawdziwe opinie z nazwiskami, adresami i telefonami tych co sie wpisali.  Zreszta nasze też.
Śmiało i bez obaw możesz tam robić wesele.  Wszystkiego najlepszego i napisz coś jak będzież juz po imprezie.  :)

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Lutego 2011, 22:12 »
Byliśmy tam w niedzielę oglądać tą salę.  Właścicielka jest przesympatyczną osobą, wyjaśniła nam wszystko bardzo szczegółowo, cena też przystępna, ale na zdjęciach dużo lepiej ta sala wygląda niż w rzeczywistości.  Brakuje mi czegoś oglądając ją coś mi nie grało i nie jestem do końca przekonana.  Po prostu coś mi nie gra :( A oglądając ją na internecie byłam w 100 % zdecydowana.  Mojemu się spodobała i byłby w stanie ją rezerwować.  Ale to chyba nie to.  W czwartek jedziemy oglądać inną, także szukamy dalej :)

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline doris21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Lutego 2011, 19:30 »
Możesz bardziej rozwinąć temat "obsługa z przypadku znam jedną kelnerkę i nastepne słyszałem, że oszukują. . "
Takie opowiadanie bzdur i plotek o niczym nie świadczy, no może jedynie o niskim poziomie twojej kultury. (o ile wiesz co to określenie oznacza)
Ciekawe z jakich obrzeży Mysłowic pochodzisz i do jakiej zawodówki uczęszczałeś (nie mówię o dyplomie) bo aby go otrzymać trzeba czegoś się nauczyć.  Natomiast Ciebie ani mamusia w domu ani biedne nauczycielki nie potrafiły.  To że gdzieś wpuścili Cię na piwo i tam zobaczyłeś kelnera, który chodzi do średniej szkoły, nie oznacza, że niczego nie potrafi.  A to że byłeś na wielu imprezach  gdzies na końcu wiochy to nie oznacza, że jesteś recenzentem.
Jestaś taki maluczki a wydaje Ci się, że jesteś "internetowym celebrytą" tylko dla tego, że nie wuidać Twojego małego wzrostu i bez wyrazu facjaty.  ( jak nie potrafisz tego zrozumieć to mogę Ci to wyjaśnić na prv)

Offline doris21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Lutego 2011, 19:39 »
Oczywiście ten powyższy tekst odnosi sie do wszech bywalca punktów gastronomicznych szanownego Pana Relienta

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #11 dnia: 6 Lutego 2011, 22:13 »
O kurcze.... dobra jesteś :D.

Offline Relient
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Lutego 2011, 18:24 »
Tacy ludzie jak Ty to mnie bawią. Wypisujesz tu elaboraty, obrażasz mnie i za co??

Nie napisałem że tam byłem, tylko że słyszałem. Nie jest to moje subiektywne doświadczenie tylko informacja którą uzyskałem jak sam szukałem sali. Napisałem tego posta, bo zostało zadane pytanie, następnie powtórzone i nikt się nie wypowiedział. Regulamin forum nie określa że w postach mają być opisywane tylko bezpośrednie doświadczenia. Każdy może się wypowiedzieć i opisać swoje przeżycia i podzielić się posiadanymi informacjami. Dzięki konstrukcji tego typu tworów informatycznych jakimi są fora internetowe, w jednym miejscu wypowiada się wiele osób na dany temat (nawzajem się korygując)i osoba pytająca może uzyskać pełen wachlarz odpowiedzi. Dzięki temu (teoretycznie) łatwiej może rozwiązać problem, podjąć decyzję.

Faktem jest że znam jedną kelnerkę, do której tylko dzwonią jak im ludzi brakuje.

Poziomem swojej kultury, popisałaś się obrażając mnie w postach powyżej. Współczuję małżonkowi...
(Każdy kto użytkuje forum musi pamiętać że obojętnie czego tu nie napiszą, to decyzja i tak zawsze należy do niego i skutki z nią zwiane też)

Offline doris21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Lutego 2011, 15:31 »
 ;DDrogi Relientku. I oco się oburzasz. Wszak ja tylko wyraziłam swój subiektywny pogląd na twoje posty.
Przecież nikt nie musi tego rozumieć w dosłowny sposób. Każdy może to interpretować na swój sposób. Dzięki mojej opini o twoich postach (teoretycznie) łatwiej będzie innym rozwiazać problem i podjąć właściwą decyzję.
Wracając do tej nieszczęsnej kelnerki, to moja subiektywna opinia jest taka, że akurat jej kwalifikacje praktyczne mogą przeważać nad kwalifakacjami teoretycznymi tkzw. kelnerów "profesjoinalistów".
Muszę powiedzieć, z własnych obserwacji, wiem, że bardzo często, tą ciężką i pracochłonną "robotę" robią te na zatrudniane dorywczo kelnerki. Bo często ci profesjonalni kelnerzy stwarzają tylko pozorną wizualizację
(być może powodem tego jest brak "boków" przy masowych imprezach). To nie to samo co obsłużyć kilka osób w ciągu dnia podając parę obiadów i ileś tam szklanek np. piwa.
Oczywiście relientku nie musisz rozumieć tego dosłownie, zapewne masz coś w głowie rozumu i potrafisz obiektywnie to zinterpretować.
Jeżeli poczułeś się urażony to trudno, kiedy będziesz pisał bardziej obiektywnie, to następnym razem nie będę cie atokowała.    :-\

Offline Relient
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Lutego 2011, 21:12 »
Ja tylko napisałem to co wiem i to co słyszałem. Osobiście nie zrobiłbym tam wesela, bo nie mam zaufania do tego lokalu.

Tak nawiązując do offtopa którego zaczęłaś to po prostu szkoda słów. Jak chcesz to atakuj mnie ile chcesz. Ja Twoje opinie potrafię uszanować, Ty moich nie, a to najlepiej świadczy o pewnym poziomie. Ta próba sarkazmu w Twoim wykonaniu z „Relientkiem…” to była słaba i zaczęłabyś pisać jakoś normalnie. Nie zamierzam się już w tym temacie więcej wypowiadać, bo jak sama napisałaś - coś rozumu - podpowiada mi że nie warto.

Pozdrawiam i szczęścia życzę przy wyborze sali :)

Offline madzialenka087
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Września 2011, 12:14 »
Czyż to nie przypadek ze użytkownik doris21 w każdym niemal swoim poście zachęca do odwiedzenia bądz zorganizowania imprezy w lokalu o którym mowa powyżej? Żałosne

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 8 Września 2011, 14:17 »
Dlaczego żałosne? Nie widzę w tym nic żałosnego. Podoba Jej się sala, więc zachęca innych do niej. Gdyby ją krytykowała i odradzała innym ,to w tedy też byłoby żałosne? Nie popadajmy w skrajności.

Offline madzialenka087
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 8 Września 2011, 19:43 »
Jednak moim zdaniem nie jest to opinie bezstronna, a wypowiedz osoby związanej zawodowo z tym lokalem.  Mi również podobają się konkretne sale weselne, a nie podkreślam tego na każdym kroku oraz nie obrzucam innych użytkowników błotem.  Wiadomo, gusta są różne

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Września 2011, 07:25 »
... a z gustami się nie dyskutuje :D. Tak sobie myślę po cichu, że każda reklama jest dobra pod warunkiem, że jest prowadzona w sposób ciekawy i nie nachalny. Pradę mówiąc to sądzę, że większość piszących na Forum jest związana z branżą weselną w taki czy inny sposób i większość w sposób zakamuflowany prowadzi swoją reklamę.

Offline AgnieszkaM
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Września 2011, 10:57 »
Jak napisalam ja sie bawilam w Hodze... moge polecic nie jest to szał, ale cena i lokal na srednia kieszen
irytuje mnie rzucanie podejrzeń na zasadzie zaslyszen...

podobno slyszalam ze relient klamie i oszukuje na biletach autobusowych,....
ble ble

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Września 2011, 14:22 »
... dobre  :D

Offline brunecia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.10.2012
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Stycznia 2012, 20:30 »
a czy ktoś się orientuje jak ceny wyglądają w tym roku? Pozdrawiam!

Offline narzeczona1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2012.
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Kwietnia 2012, 17:35 »
Przecie oni maja ładną stronkę z aktualnymi cenami (napisz w googlach hoga mysłowice) ale o ile wiem to chyba prawie nic sie nie zmieniło.   ::)